סיטי נמצאת בדיבורים חזקים עם קוליבאלי של נאפולי (עוד אחד בסל השמות של ההנהלה שלנו עם תג מחיר של 75 מיליון יורו, אין לנו 5 יורו לשים עליו) וביחד עם לאפורט וסטונס קשה לי לראות אותו מקבל דקות רבות ברוטציה…
הבטחות לחוד בברצלונה ומעשים לחוד, ההגנה שלנו בכי רע ואת זה רואים האוהדים אז בטח שחקני הגנה מבחוץ, אין פה 7 קשרים על 3 עמדות או סוארס מסי ושחקן x שעלה 100 מיליון (ולא פצוע כרגע) בהתקפה, יש פה צורך מיידי בבלם או אפילו שניים, מקווה שזה ישפיע על שחקנים כן להגיע.
מצב ההגנה שלנו בכי רע. בהחלט. אבל אין אינדיקציה, כרגע, לחשיבה נכונה בתיקון/בניית/ניהול הסגל. מצב ההגנה היה לא משהו גם לפני שנה. מה עשו בנוגע לזה? הביאו את גריזמן, ניסו לדחוף החוצה את טודיבו, ופיקה ולנגלה המשיכו לשחק 90 דקות כל משחק. כלומר - גם אם גארסיה מגיע, וגם אם בברצלונה מצב ההגנה גרוע - זה לא אומר שהוא ישחק אצלנו, ובעמדה המתאימה לו.
אתה לא טועה, יכול להיות שיביאו את לאוטרו יסיימו את התקציב השנתי, תקציב ההלוואות, ואת הקופה הקטנה במשרד של ברתומאו. אני רק מקווה (פנטזיות בכל זאת כן?) שעם הישארותו של גריזמן, טרינקאו הצעיר שיגיע, פדרי שיכול לשחק באגף, מסי, סוארס קשישא, דמבלה (כנראה) ופאטי כמובן, נראה השקעה נרחבת יותר בהגנה שהייתה מתחת לכל ביקורת השנה.
בנוסף לעובדה שנראה שעל אומטיטי ויתרו לגמרי ונשארנו עם 2 בלמים וצעיר חצי מבטיח שיעלה לעונה הראשונה בבוגרים בשנה הבאה.
מה שכן, אם כבר אמרת “פדרי”, אני מקווה שהוא לא יהיה בברצלונה בשנה הבאה. אין לו מקום כרגע, וחבל שיספור מושבים ריקים בקאמפ נואו, יחד עם אראוחו ומונצ’ו.
צריך להשאיל אותו לקבוצה מתאימה, עדיף בספרד ובליגה הבכירה, שיקבל שם דקות וניסיון ברמות יותר גבוהות מלאס פלמאס. בלי סעיף קנייה, בלי השאלה לקבוצה שלא רלוונטית לכישוריו ותפקידו. נגיד - ויאריאל.
משהו בסגנון אודגור של ריאל.
אם אני חושב שאפשר לשלב אותו בעיסקה עם פאו טורס ולתת לפדרי להשתפשף בקבוצה עם יומרות לטופ 10 בכל עונה שגם תשחק בליגה האירופאית בעונה הבאה וגם להרוויח בלם מעולה, אני בטוח שההנהלה שלנו לא תעשה את זה.
אתה יוצא מנקודת הנחה שרכש רושמים כהוצאה ביום שהוא נרכש.
זה לא נכון, וכבר הסברתי את זה כשדיברנו על הטרייד של ארתור.
רושמים הוצאות שוות בכל שנות החוזה של השחקן. כלומר אם קונים שחקן ב 50 מיליון ונותנים לו חוזה של 5 שנים, רושמים הוצאה של 10 מיליון כל שנה. בנוסף למשכורת כמובן.
לכן בארסה יכולה להוציא גם 200 מיליון הקיץ, לרשום הוצאה של 40 מיליון השנה ואחר כך זה כבר לא הבעיה של ברתומיאו.
אני מקווה שיירכשו שחקנים טובים לעמדות הנכונות. אני הייתי מוותר על לאוטרו בשביל בלם טוב או שניים, מגן טוב במקרה שסמדו הולך, ומחליף ראוי לאלבה. בהתקפה אנחנו מפוצצים, וגם אם נמכור את ברייטוויט ואפילו דמבלה, עדיין נהיה מפוצצים.
וצריך להיפתר מקוטיניו. הייתי מוכר אותו גם ב 50 מיליון. את זה רושמים מיידית בספרים, וקוטיניו לבד יכול לכסות הוצאות הרבה יותר כבדות מבחינה חשבונאית לשנה הקרובה.
אתה מדבר על ספרי חשבונות, לבארסה בפועל אין כסף נזיל (בטח לא 70 מיליון שרוצים אינטר לפי השמועות בנוסף לפירפו) ולכן אלא אם אינטר תסכים לפריסה רחבה אין לבארסה עקרונית איך לממש את העסקה.
מכירה של קוטיניו או כל נכס אחר יכניסו לקופת המועדון כסף נזיל שישמש להעברות, אם זה לא יקרה לבארסה אין 5 שקל למכולת.
גם כדי לקנות את גריזמן (שנרשם ל5 שנים נגיד ב20 מיליון, הורדתי קצת) לקחו הלוואה.
צודק, אבל אני לא חושב שתהיה בעיה לקבל עוד הלוואה. בארסה זה עסק שמגלגל מיליארד יורו בשנה, יתנו להם מה שהם רוצים, רק שישלמו את הריבית.
ואל תשכח, את ברתומיאו לא מעניין מה יהיה אחריו.
האמת שזה לא עד כדי כך פשוט, הוא חשוף לתביעות עתידיות אם ישאיר ליורש שלו מועדון בקריסה כלכלית. רוסיי ניהל נגד לאפורטה מלחמה שנים (בטענה שהגדיל את הגירעון של בארסה) ומירר לו את החיים. כמובן שהוא שיקר והפסיד במשפט. קיימים גם חוקי מועדון לגבי התנהלות לא אחראית שכזאת, כך שאם תיאורטית יוציא סכומים שאין לבארסה - זה לא יעבור מלכתחילה והוא יצטרך להתפטר עוד לפני.
לפי מארקה, בארסה תנסה למכור את נטו, נלסון סמדו, סמואל אומטיטי, ג’וניור פירפו, ז’אן טובידו, ארתורו וידאל, קרלס אלנה, ראפיניה, איבן ראקיטיץ’, עוסמאן דמבלה, מרטין ברייתווייט ופיליפה קוטיניו.
וזה עוד לפני רכישת מחליפים.
נראה מה יהיה, השוק בעיתי.
אתה יכול לתת פרטים על החוקים?
אם נניח אנחנו קונים הקיץ את לאוטרו, בלם ברמה עולמית, וכבר רכשנו את פיאניץ’, אז זה כבר השקעה של 200 מיליון הקיץ.
איך אפשר לקבע אם זה אחראי או לא אחראי?
אני למשל חושב שלקנות בלם כזה ב 80 מיליון זה אחראי גם אם צריך הלוואה, אבל לקנות חלוץ במחיר כזה זה לא אחראי. אבל זאת דעתי בלבד, לא ברור איך בית המשפט יכול לקבוע.
מה שרוסיי ניהל מול לאפורטה היה לדעתי רק בשביל למרר לו את החיים ולהגיד שמישהו אחר דפק את המועדון. וגם נקמה אישית.
חלק מזה אתה צודק. אבל אני חושב שזה רק חלק מהתשובה.
כולנו בטח זוכרים שרוסי המנוול ימח שמו וזיכרו , נכנס למועדון , הינו בלי ספונסר על החולצה (רק עם יוניצף) באותה תקופה רוסי ניהל משא ומתן עם קטאר על העיסקה איתם. אחרי שלאפורטה שמר על מועדון בריא, היה צריך למצוא תירוץ לתועבה איתם. ולכן הוא שיקר לסוסיוס שלאפורטה השאיר את המועדון בחובות, השקר למעשה נועד בשביל “להכשיר” את עיסקת קטאר. (אם המועדון היה בריא, אז הרי אין צורך לשנות את המנהג של אין ספונסר נכון?)
"מחדל קטן: ארתור לא חזר לברצלונה כמו שהיה צריך לעשות, בהנהלה ביקשו ממנו לעלות על מטוס “ועכשיו”.
ארתור מסרב לחזור, הוא מודיע לברצלונה שהוא לא רוצה לחזור והוא לא הולך לשחק עבור הקבוצה יותר, בברצלונה מאיימים שהם יפתחו נגדו תיק בבית המשפט אם הוא לא חוזר מחר."
לא משלמים לו כסף על החלק הזה בעונה?
זה שההתנהגות אליו לא משהו זה עניין אחד, זה שהוא מחוייב על פי חוזה להגיע למקום העבודה שלו, זה עניין שני, גם אם זה כשחקן אימונים.
קודם כל לכתוב שהתנהגות אליו לא משהו, זה לא מתאר באמת את הצורה שביזו אותו.
דבר נוסף, גם שהשפילו אותו בהדלפות נגדו, ובדחיפה שלו החוצה בשביל “איזון חשבונות” הוא עדיין התנהג כמו מקצוען. ולא שבר את הכלים, מה ששבר את גב הגמל מבחינתו, שמאז המכירה שלו, ההנהלה נתנה הוראה לקיקה לייבש אותו ולא לתת לו דקות (לא שיחק דקה אחת מאז המכירה שלו). אפילו במשחק האחרון של העונה, לא היה לקיקה את ההגינות לתת לו כמה דקות משחק בשביל להפרד יפה. ולכולם ברור שהם יעדיפו לתת לשחקנים מברצלונה ב לשחק נגד נאפולי ולא לתת לו דקות.
שאתה דורש משחקן לגלות כבוד ונאמנות למועדון זה צריך להיות גם בכיון השני. משום מה אנחנו בתור אוהדים חושבים שזה חד כיוני.
אני מדגיש שהוא שמר על מקצוענות גם שהמועדון מכר אותו, אבל שהוא גילה שמיבשים אותו (ןממציאים שהוא חולה) בגלל סיבות פוליטיות, אני מניח שזה שבר אותו.
בשביל להבין את ההבדל בין מועדון שמכבד את עצמו (יובה) למועדון שמתנהל כל יום, יותר ויותר כמו קבוצה שמנוהלת ע"י אלי טביב*, צריך להסתכל על פיאניץ ויובה, לעומת ברצלונה וארתור, המאמן שם (סארי) שומר על כבודו ונותן לו לשחק. ופה לעומתו ההנהלה מדליפה למונדו ספינים נגדו, וקיקה “מלכלך” עליו במסיבת עיתונאים.
אין לי אפילו רבע טענה נגדו.
אני עושה עוול לטביב, בשלב הזה אני לוקח אותו בעינים עצומות, הוא לפחות יש לו עין לרכש.
בצד החוזי - ארתור צריך להישאר בברצלונה עד סוף העונה (אלא אם כן החוזה מתיר אחרת). אין פה שאלה בכלל. לא משנה מה עשו לו, ומי גנב לו את האוכל בהפסקה. הוא שחקן ברצלונה, והוא צריך להיות נוכח לרשות המועדון גם אם 99.99% שהוא יראה את שאר המשחק/ים מהיציע.
בצד של “לתקוע אצבע בעין להנהלה” - הוא צודק. ובהסתכלות הצרה הזו בלבד, הייתי עושה את אותו הדבר.
השאלה מה יש לו להרוויח פה? מה האנד גיים שלו? סתם להחזיר להנהלה? בסוף עוד יתבעו אותו והוא יידפק.
התנהגות לא מקצועית מצד ארתור.
התנהגות מטופשת מצד סטיין לא לתת לו אפילו דקה מאז שחתם ביובנטוס.
אם הייתי בארסה, הייתי קונס אותו על כל המשכורת שהוא עדיין אמור להרוויח. לא מגיע לו שקל על כך שהוא לא מכבד את החוזה.
אם הוא לא רוצה לחזור, שיבטל את החוזה, ולפי דיווחים זה בדיוק מה שהוא רוצה לעשות.
זה כתם על ההתנהגות שלו כשחקן וכתם על ההתנהגות של המועדון.
בשני המקרים, זאת לא הפעם הראשונה.