פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

קוטיניו וגריזמן בשנה הבאה יסגרו לנו את הפינה של “חילוף כדי לבזבז זמן”.

כל דקה ביזבוז יעלה בערך 10 מיליון יורו.

צאבי האריך חוזה בקטאר. טוב מאוד אצבע משולשת לברתומאו ולתקשורת הזבל בקטלוניה.

Xavi has an exit clause in his new contract with Al-Sadd that would allow him to sign for Barcelona. [espn]

ברתומאו בתגובה:

פארחו תמורת דה יונג…

אין לי מילים…

" Here’s

@jmbartomeu

, the president of what is supposed to be the greatest football club in the world,

@FCBarcelona

, using Arthur’s Transfermarkt value as an argument for his departure. “Until a few months ago his Transfermarkt value was €70 million.” Even for him, this a new low.

https://twitter.com/navidjaaan/status/1281270372835434496

מודה שלא הצלחתי להבין.

כלומר, זה שברתומיאו עושה סיבוב על הקבוצה ו"מוכר" את ארתור תמורת פיאניץ’ בשביל לסדר את ספרי החשבונות, ועל הדרך מציג את מחיר המכירה כמחיר אטרקטיבי לטובת ברצלונה, את כל זה כבר ידענו.

אז מה חדש בפסקה הזו?
פה אינפורמציה שלא הייתה לנו קודם?

לא בשביל להטריל, אלא פשוט כי נראה לי שלא הבנתי…

שבהערכת השווי שלו, נשיא ברצלונה מסתמך על אתר אינטרנט.
זה לא מאוד רחוק מלומר ‘קניתי את גריזמן כי הוא 90 בפיפא’.

אה…

כבר חשבתי שאולי היה איזה שפל חדש, אבל זה לא. סתם מרכיב טבעי בצורת ההתנהלות של הדביל…

יש משהו מאחורי הידיעה של ל’אקיפ שאבידל דוחף להחתים את לורן בלאן לעונה אחת?
עד כמה שאני זוכר, ל’אקיפ הוא לא לגמרי זבלון.

עד כמה שידוע לי מהמקורות הדלים שאני עוקב אחריהם, אם יראו לקיקה את הדלת, בלאן הוא השם החם שאבידל מנסה לדחוף לעמדת האימון, כרגע לא בטוח שבלאן יסכים לקבל את התפקיד כדי לשמש גשר לצ’אבי ב2021 (או לכל מאמן אחר שירצה הנשיא החדש) ובכלל לא בטוח כמה כוח יש לאבידל באמת בקביעת המאמן הבא שלנו…

בקיצור אין פה המצאה עיוורת למען קליקים/מכירות אבל לא הייתי בונה על בלאן עדיין.

לא יודע כמה זה אמין, אם בכלל, אבל בהנחה שיש אפילו שמינית אמת בנושא - מצוין.
אחלה בלם, מכיר את הליגה הספרדית, נתן עונה טובה בוויאריאל.

הבעיה היא שהוא רק בן 23, שזה 7 פחות מהמספר הקסום.

שמע אני כן מעריך את הביצועים שלו, אבל משהו בדינמיקה בהגנה לא מסתדר לי. פאו טורס עומד בקטגוריה של “בלם טכני” אחד שמספר התיקולים שלו לא גדול, אבל הוא יודע לטפל בכדור, יודע לתמוך הדחיפה קדימה של הקבוצה כשצריך ( התפקוד של פיקה בגדול) כשלצידו אלביול מהווה בלם הגנתי מובהר כמשלים. הבעיה לדעתי היא שאין לנו ממש תחנה אחרונה. על פניו זה לנגלה, אבל הוא לא כזה יציב. אולי המטרה היא להחליף את פיקה, אבל אנחנו חייבים גם בלם שיכול לעזור לנו לעמוד על הרגליים האחוריות כשצריך.

מסכים, ואקדים ואומר שאני לא אובייקטיבי :slight_smile:

יכול להיות שכל ההתלהבות שלי לגביו היא התלהבות שנובעת מהמצב הנוכחי בהגנה של ברצלונה, שבו כמעט ואין בלם סביר + שלא יהווה חיזוק.

מצד אחד, הוא בלם שמאלי, ויותר הגיוני לי שהוא יצוות עם פיקה, ולא במקומו. מצד שני, הוא בהחלט יותר “פיקה” בסגנון, ועדיף שיהיה לידו איזשהו “לנגלה” בצד הימני שיאזן אותו, דבר שלא קיים כרגע.
אני לא יודע מה שאר התוכניות מבחינת סגנון המשחק ומבחינת הרכש (קורע, לרגע טענתי שיש תוכניות בהנהלה הזו) לגביי ההגנה, ואם יגיע עוד בלם, בנוסף לפאו טורס (אם וכאשר), שיהווה את התחנה האחרונה, רק בצד ימין. אבל כן, אין ספק שצריך תחנה אחרונה בהגנה. פשוט במצב כרגע אני מעדיף ניצחון קטן על פני כלום.

בתכל’ס? אני בעיקר בונה על שחקן לא רע בכלל בן 23, מקבוצת אמצע טבלה/מאבק על העפלה לאלופות, שלא מתבנקרת ביסודה, שיתחיל את הסטאז’ אצלנו בעונה הקרובה, שמבחינתי היא שנת ניסוי לכל דבר, ויבוא מוכן לעונת 21/21 עם ציוות הגנתי טוב יותר, ועם תוכנית הגנתית קיימת. בנוסף, אם אני לא טועה, סעיף השחרור שלו עומד על 45 מיליון, כלומר - יהיה קשה מאוד להפסיד עליו סכום משמעותי, גם אם ייכשל באופן טוטאלי.

במחיר כזה לדעתי עדיף לנסות להוציא את אריק גארסיה מסיטי ולתת לו להשתפשף שנה לפני 20/21

לא בטוח שזה רעיון רע, אבל אני לא יודע מה הסיכויים להוציא את גארסיה מהסיטי. ברצלונה בשביל טורס היא שדרוג (בכמעט כל המובנים). בשביל גארסיה? פחות.

אגב -

עונת המלפפונים בשיאה.

בניתוח קר, אתה צודק לגבי גארסיה.
ועדיין לדעתי בתור בלם שגדל וצמח בלה מאסיה תמיד תהיה לו פינה חמה בלב, אם יבטיחו לו גם דקות משמעותיות וחילופי דורות אמיתיים עם פיקה החל מ20/21 (כמו דה יונג ובוסי) יש סיכוי שנראה אותו מגיע…

כן…אבל אם יש לו טיפה שכל, הוא יידע מה שוות הבטחות בברצלונה הנוכחית, בטח לשחקנים צעירים. מקווה מאוד שהוא (או כל בלם אחר ששווה לפחות להמר עליו) יגיע, פשוט לא חושב שיהיה קל להוציא אותו מהסיטי, כל עוד התכולים לא קונים עוד 2-3 בלמים כמו בכל קיץ, ואז הוא לא יראה דשא גם בגביע קוקה קולה.

אני לא מצליח להבין מה האינטרס של פפ וסיטי להסכים לזה… אתם מתכתבים כאילו הם לא צד בעניין…

“פנטזיות, העברות וחוזים”. זה החלק של הפנטזיות.