פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

אז ישאל שאלה, אתה חושב שזה טעות היה לפטר את ואלורדה?

מודה שאני לא זוכר.
לא רצית שיפטרו את וואלורדה או לא רצית את סטיין?

אני חושב שהיה צריך לפטר אותו בקיץ, כשגם אחרוני המאמינים כבר איבדו אפילו שביב של תקווה לגביו, במועד שבו היה מספיק זמן להביא מאמן חדש שיהיה לו זמן להכין את הקבוצה וכו’.
הפיטורים שלו (ולא מתייחס ל"איך זה קרה?", שזה ביזיון בפני עצמו) קרו בצדק, ולו רק בגלל שהוא כבר איבד כל אחיזה מינימלית שעוד איכשהו נשארה לו בחדר ההלבשה. אבל הם לא קרו במועד הנכון.

אבל עזוב, אם כבר החלטת לפטר אותו, והייתי לגמרי בעד זה - לא יכול להיות שנתקעת עם מאמן-חוסר-ברירה, כשהמאמן הנוכחי שלך כבר יודע שהוא הולך הביתה (כי דיברת עם כל העולם ואחותו, וניסית בלי הצלחה להביא מאמנים אחרים). מה יצא לך מזה? כל השחקנים יודעים שהמאמן החדש הוא לא הראשון ולא השני שרצית במקום, נתקעת עם הפיצויים לוואלוורדה ועם שכר למאמן חדש שהוא לחלוטין הימור, ועוד אינספור טעויות אחרות בדרך.

בשורה התחתונה - ואלוורדה היה צריך ללכת, אבל לא ככה.

אני רוצה להזכיר שהיה אפשרות ממשית להביא את פוטצינו בזמנו. הוא גם רמז לזה בראיון. ועשו מגע ראשוני אבל ברתומאו פחד מהתגובה של האוהדים כי פוטצינו לכאורה אמר שהוא לא יסכים לאמן את ברצלונה בחיים.

אם ככה אז אנחנו מסכימים.

לא היה דחוף לי קיקה ולא ההשפלה שעבר וולוארדה, רק רציתי שיילך.
ברור שהייתי עושה את כל התהליך אחרת.

אני הייתי אז נגד פיטורי וולוורדה כי לא ראיתי מישהו ראוי להחליף אותו.
הוא היה צריך להיות מפוטר בקיץ, אחרי האנפילד. אני סלחתי לו את רומא, כי טעות אחת יכולה לקרות לכולנו. גם מסי אמר בנחרצות שזאת הייתה אשמת השחקנים.
אבל אם הוא כבר ממשיך עונה שלישית, אני לא חשבתי לנכון להחליף אותו. שיגמור את העונה, יפוטר בקיץ והמאמן החדש יבנה סגל.
לא אשקר , אחרי שסטיין מונה חשבתי שהוא יצליח יותר. לפחות יהיה כדורגל שמח, קצת צעירים, בלי פרות קדושות חוץ ממסי. אבל גריזמן עדיין משחק, סוארז משחק כל דקה כל עוד הוא עומד על הרגליים, עכשיו הוא גם רב עם ארתור כששני קשרים אחרים פצועים, ופיקה בגילו משחק כל משחק. לא לזה ציפיתי.

כולנו הסכמנו שואלורדה צריך היה ללכת בקיץ.

אני חושב “שהטענה שרק הידרדרנו מאז שואלורדה עזב” זה פשוט טענה מגוחכת.

הרי כל הטענת והכעס שלי לפחות, זה לא בגלל שאיבדנו את האליפות. הרי אני כבר השלמתי עם זה מזמן. כל הכעס, שקיקה למרות ההבטחות שלו. משחק בדיוק באותו צורה (פחות או יותר ) כמו ואלורדה. כמעט עם אותו הרכב. ואפילו עם החילופים הקבועים והמאוחרים של ואלורדה. אז מה בדיוק השתנה?

ודרך אגב פחות או יותר (לא בדקתי ) אחוז ההצלחה שלנו השנה לא השתנה בכלל מאז הפיטורים. אנחנו עדיין מקבלים בראש במשחקי חוץ , ובשביל לנצח בבית מקיזים דם . אותו דבר כמו עם ואלורדה בתור מאמן.

אחד ההבדלים שכן קימים. שלקיקה אין את המזל שלואלורדה היה. בניגוד להתחלת השנה, ריאל לא בעטה בדלי, אחרי שברצלונה איבדה נקודות. אם ריאל היתה קבוצה , אני לא מדבר קבוצה טובה. אלא קבוצה בינונית ויציבה, הסיפור של האליפות היה נגמר בינואר (בלי קשר לקורונה) המזל שלנו (טוב או רע) שריאל היא קבוצה שכל מה שאני יתן קרדיט בשבילה השנה, זה שהיא פחות גרועה מברצלונה. זהו. ואלורדה היה מזל. לקיקה נגמר המזל.

אתה משום מה מתעלם מהעובדה שסטיין מנסה לשחק בכוח דרך האמצע, כולל שימוש בשטגן כפליימייקר. לא רואה פה שום עניין של מזל. ואלוורדה לא היה קאפלו, אבל גם מבחינת סדר יש הידרדרות רצינית.

טוב החלטתי לפרוש מהפינג פונג , הדבר היחיד שאני הייתי מתפלל שואלורדה יום אחד יגיע לאמן את ריאל. אני מבטיח לחגוג אצלכם בפורום כל כך חזק… זה לא יקרה, כי פלורנטינו לא אידיוט כמו ברתומאו,אבל תמיד אפשר לקוות לאיזה נס :slight_smile:

טוב ונחזור לבלאגן בהנהלה:

Barça have not ruled out replacing Quique Setién with Barça B manager García Pimienta from the Champions League stretch of this season onwards. [espn]

https://twitter.com/barcacentre/status/1277266364110012416

רק בשביל הצחוק, פימנטה לא האריך עדין חוזה…

ברתומאו עושה מה שברתומאו יודע לעשות הכי טוב, וזה לחפש שעיר לעזאזל.

https://twitter.com/BarcaUniversal/status/1277272343333736449

קיקה נתן הזדמנות לריקי במשחק חוץ קשה כשאין לו קשרים (ארתור מצורע, דה יונג ורוברטו פצועים ובוסקטס מושעה), אבל “ואלוורדה לא היה עושה את זה לעולם וההזדמנות לפאטי היא בגלל פציעות” (שזו בדיוק הסיטואציה שריקי קיבל הרכב). מספיק עם הדמגוגיה הזאת, זה בלתי נסבל כבר.

הפיטורים של ואלוורדה יותר ממוצדקים, העניין שהחליפו אותו בעוד בובה חסרת השפעה על כלום (כמו רוב המאמנים בעולם עבור מועדון כמו ברצלונה).

בכל מקרה, עם סגל בריא ואיכותי אין שום בעיה לזכות באליפות גם עם צנון על הקווים, אבל הסגל שלנו רחוק מזה וזו הבעיה האמיתית והיא הייתה גם כזאת בתקופתו של ארנסטו, רק שאז היו כאן דיבורים מנותקים על הסגל הטוב באירופה (בעיקר על ידי זה שפרש מהפורום לפני כמה ימים) ועל ואלוורדה עוכר הכדורגל שהורס את כל הטוב הזה.

אתה צודק חלקית, התוצאה הסופית היא זהה. ריקי נכנס בגלל שיקולים זרים. גם כתבתי את זה.

אני השבתי לטענה, שיכול להיות שטעיתי בהבנה שלה, שואלורדה נתן הזדמנות מסיבות שונות לפאטי. מקבל את התיקון שלך.

זהו, זמנו של קיקה במועדון עומד להסתייים. מדברים על פימניטה באוגוסט לליגת האלופות. מקווה מאוד שצאבי יתגבר על הפיתוי ויסרב להגיע. אין לו מה להגיע למועדון שנשלט ע"י שחקנים שבעים והנהלה שמחפשת כל הזמן לברוח מאחריות ומזמן כבר איבדה שליטה על מה שקורה בתוך המועדון. ובעיקר למועדון שמתרסק מקצועית וניהולית.

2021 יגיעו זמנים יותר טובים

https://twitter.com/rubenuria/status/1277511500014465024

האמת שבתוך כל הדיבור פה על למה קיקה הוא לא באמת החלפה טובה לצנון, יש דבר אחד שאני מרגיש שלא הוזכר ויש לו השפעה גדולה -
עוד לפני שקיקה חתם אצלנו הוא סיפר שהוא מעריץ של ברצלונה, אבל לא רק ברמת המועדון, אלא ממש ברמה האישית.
זה משהו שלא רק שהוא לא הסתיר, אלא גם התגאה בו, סוג של…

אז למרות שאין לי בעיה עם זה שיש לו הערכה לשחקנים, ולמרות שברור שהוא אנושי כמו כולנו וגם הוא, כשהוא מסתכל על מסי, הוא נפעם מעצם חייזריותו של הדיוס, ועדיין… זו צורה לא בריאה להתחיל בה מערכת יחסים.

זה לא עובד בזוגיות כשצד אחד מעריץ והצד השני נהנה בעיקר מהמחמאה אבל לא באמת אוהב את הצד האחר.
וכשמדובר במאמן, שאמור להיות זה שנותן את ההוראות, זה הרבה יותר חמור שהוא מצהיר שהוא גרופי של השחקנים שלו.

לאיש יש פאקינג חולצה חתומה של בוסקטס…

מאוד קיויתי שהמוקש הזה ינוטרל בתחילת הקשר, ושהוא יצליח לבסס מעמד ולהתקבל כדמות סמכותית, אבל אפשר לראות שזה לא קורה.

בתאכל׳ס, גם לוצ׳ו, שהוא הרבה יותר ״מפגר״ וחולה אגו מסטיין, לא באמת הצליח להשתלט על חדר ההלבשה.
כזכור, עד שהוא לא ״נכנע״ למסי, הוא לא הצליח להתניע את הקבוצה.

פשוט שפה ברור עוד יותר שלמאמן אין מילה, אין ביצים, ואין יכולת לנהל את הקבוצה.
שיהיה ברור שזו לא ביקורת מקצועית על אופן הניהול ורעיונות המשחק.
שיהיה ברור שלא שכחתי שהדג מסריח מהראש.
אני לא יודע איזה מין מאמן קיקה היה יכול להיות אם הוא היה מקבל את הקבוצה בקיץ, ואני אמשיך לתת לו ליהנות מהספק. אין לי טענות ממשיות כלפיו.

אבל הקטע הזה של ״להעריץ את השחקנים שלך״ זה משהו שבאמת לא יכול לצאת ממנו משהו טוב.

לפעמים השחקנים צריכים שהמאמן יזרוק עליהם נעל.
ולא אחת שהם חתמו לו עליה…

ארתור רשמי עכשיו.
72 מיליון יורו פלוס 10 במשתנים.

באסה.

יאללה, שיהיה לבחור בהצלחה.
אולי האחרון שצריך להאשים בכל הבלאגן הזה.

לא צריך להאשים אותו בכלל… שהיה לו הרבה בהצלחה!

מזל טוב לאוהדי ריאל, הרכש הכי טוב שלהם אי פעם:

בשביל להכניס עוד כמה גובות עכשיו מותרים על הכנסות ממכירה עתידית. הכל בשביל הרגע.

במקום פיאניץ הייתי שמח לקבל אותו בחזרה

מי לא? לכן זה לא יקרה.