למה אתם מתנהגים כאילו ואלוורדה לא היה עם ניצחון אחד בלבד ב-6 המשחקים האחרונים שלו לפני שעזב? שהוא לא היה אחראי להופעה ביזיונית בקלאסיקו הקריטי בקאמפ נואו וה-0-0 הראשון שהיה במפגש הזה מאז ימי הדינוזאורים? המצב בטבלה אגב היה זהה ביום פיטוריו, וזה למרות שהיה לנו לוח משחקים הרבה יותר קל בתחילת העונה. בחצי הראשון של העונה שברנו בערך כל שיא שלילי אפשרי שהשגנו בעונת 07/08 הארורה. תמיד לאוהדי כדורגל (העם עם הזיכרון הכי קצר) יש נטייה לרומנטיזציה הזאת והנוסטלגיית יתר. אז זה נבלה וזה טרפה.
ואלוורדה לא היה צריך להישאר. בשום מחיר. הטעות היחידה הייתה לסחוב איתו עוד חצי שנה במקום לפטר אותו במאי.
ואלוורדה נתן לפאטי לשחק נטו כי לא הייתה לו ברירה בגלל כל הפציעות בחלק הקדמי. פוץ’ לא נספר בכלל ואין שום סיכוי שהיה רואה דקות תחת ואלוורדה, אולי רק אם לא הייתה לו ברירה כמו במקרה פאטי.
אני לא חושב שהיה כאן אחד שחשב שקיקה יהיה פפ 2, כן הייתה לנו תקווה קטנה שהקבוצה תיראה טוב יותר, לגמרי התבדנו. מראש היה ברור שהסגל הזה לא טוב מספיק והבעיה בבניית הסגל ולא בזהות המאמן (הבעיה העיקרית הכוונה, זה לא שאין אחריות למאמנים). בכל מקרה לדעתי אנחנו לא נראים פחות טוב מאיך שנראינו תחת ואלוורדה, ועל הדרך לפחות יוצא לנו לראות קצת את פאטי ופוץ’ (הדבר היחידי שמרגש אותי כרגע בקבוצה).
כשפיטרו את ואלוורדה אוהדי ריאל כל הזמן התייחסו פה לכך שעם ואלוורדה האליפות כמעט בטוחה ועכשיו בעקבות חילוף המאמנים הסיכויים ירדו. עכשיו אתם באים וטוענים שהנה צדקתם. כמו אז גם היום אני פשוט לא מצליח להבין איך אתם מחליטים שאם ואלוורדה היה נשאר בארסה הייתה אלופה? הקביעה הזאת שלכם הייתה הזויה לי אז והזויה לי גם עכשיו.
לואיס אנריקה הצליח אצלנו? עניין יחסי.
לואיס אנריקה אמר ״או אני או מסי״ אחרי הפסד בסוסיאדד. ברצלונה נראתה נורא עד אז ומהמשחק הזה חל מפנה שהיה בעיקר העדר שיטה והסתמכות טוטאלית על מסי, סוארס וניימאר.
הם היו בכושר מטורף ולקחו את ברצלונה לטראבל. האם גם למאמן היה חלק בזה? מין הסתם כן אבל לא הייתי רושם את הטראבל על שמו.
העונה השניה ממש לא היתה הצלחה.
על וואלורדה וההצלחה שלו דנו פה מספיק.
ואני ממש לא מסכים שצועקים רק על המאמן. רוב ההודעות פה עם טענות לקודקודים בהנהלה וגם לחלק מהשחקנים
ולגבי המטרה אולי לך זה נראה מוזר אבל היא היתה להעיף את וואלורדה, חד משמעית.
זה כבר עבר את השלב האם זה נכון מקצועית או לא. לא היינו מסוגלים לראות את הקבוצה תחתיו ולא לשמוע אותו במסיבות עיתונאים ולא רצינו שיהיה ח״ו פתח שהוא יישאר עוד שנה אם בטעות יתפלק לו איזו אליפות ו/או צמפיונס. מבחנתי שהיו מביאים את אייל לחמן במקומו.
אתה טוען שהוא היה מעולה והצליח מאוד?! זכותך.
אנחנו חושבים אחרת.
ורק בשביל להפסיק את גניבת הדעת של ואלורדה נתן הזדמנות לפאטי:
דמבלה נפצע קרלס פרז נמכר לרומא בהמשך גם סוארז נפצע. אם ואלורדה לא היה נותן דקות לפאטי הוא היה צריך ללבוש מדים ולכנס לשחק כדורגל בעצמו. גם בהמשך ככל שהעונה התקדמה, וסוארז חזר , דקות של פאטי ירדו גם בסוף הקדנציה של ואלורדה.
כמות התארים החשובים של לואיס אנריקה בממוצע לעונה הייתה גבוהה יותר מאשר של פפ אם אני לא טועה. אולי אפילו הכמות הגבוהה ביותר בהסטוריה שלכם. הבחור היה אצלכם 3 עונות וסיים עם טריפל ודאבל, אין יותר טוב מזה, בהגדרה.
לקרוא לזה עניין יחסי זה אבסורד ורק מוכיח את כל מה שאני מנסה לטעון.
זה מוכיח שאתה מסתכל על שורה תחתונה ואנחנו מסתכלים על עונה ודרך.
לא שאני מעדיף למות יפה בלי תארים וברור שאני מעדיף את אנריקה על פני וואלורדה וקיקה אבל התארים האלו הם מה שהביאו את ברצלונה למצב שלה היום.
הגאונים בהנהלה (והאוהדים הזקנים שמגבים אותם) אמרו לעצמם שהנה לקחנו טראבל ודאבל אז כנראה אנחנו עושים משהו נכון אבל בפועל הקבוצה היתה בנויה לא נכון ושיחקה לא נכון והיתה בנויה על יכולות אישיות ועל מסי אחד (וניצלה גם חולשה גדולה אצלכם).
היום כשמסי לא מושיע הקבוצה לא מסוגלת להוציא נק׳ מול קבוצת תחתית.
אין דבר כזה קבוצה שלוקחת טרבל ודאבל ובנויה לא נכון. אוהד כדורגל שמסוגל לחשוב ככה לא מבין את מהות המשחק. מי שקורא לקבוצה כזו בנויה לא נכון ולמאמן כזה “הצלחה יחסית בלבד” מחזיק בסטנדרטיים דמיוניים ולעולם לא יהיה מרוצה (אלא אם כן פפ, שהצליח לא יותר מלואיס אנריקה, יהיה המאמן. אבל אז זה כבר לא מבחן הוגן).
ברור, ושורה תחתונה זו הדרך הראשונה והעיקרית למדוד הצלחה (כמובן שצריך להתייחס גם לאלטרנטיבות היריבות). “עונה ודרך” זה מדד חסר משמעות.
התגובות שלכם על גבול הפבלוביות, בחיי. זה נהיה מייאש. הזעם הקדוש יוצא אוטומטית אפילו שההודעה המקורית שלי נפתחה בהודאה חד משמעית בטעות שחזרתי עליה בפורום הזה עשרות פעמים. תירגעו קצת עם הקלשונים והבכי.
משה - לא טענתי שואלוורדה אביר הצעירים, רק שהוא נתן הזדמנות לפאטי - עובדה אמפירית שאיכשהו גם איתה הצלחת להתווכח. ברור שיש נסיבות, גם קיקה נותן לפוץ’ צ’אנס במידה רבה כי ארתור שרוף ע"י ההנהלה.
עידן - הכל שאלה של אלטרנטיבה, הרי לא היית מפטר את וורדה בשביל אייל לחמן (ואם כן אז איבדנו כל טעם להמשיך בדיון). לקיקה היו כמה ציטוטים יפים על קרויף וחצי קדנציה נחמדה בבטיס (פחות מואלוורדה, ואתה יודע את זה בניגוד לכמה כותבים אחרים פה). יכול מאד להיות שלהשאיר את ואלוורדה במאי היתה טעות, אבל להחליף אותו באמצע העונה בכלומניק? תן לו לגסוס עד סוף העונה במקום להיאלץ לפטר עוד מאמן בסוף העונה, ולקחת עוד צעד בכיוון של ברצלונה 2002-04. או יותר גרוע - לסחוב את קיקה לעונה הבאה.
אני מסכים שהשורה התחתונה זה מה שחשוב, אתה חלקת עליי בנושא בהקשר של פאטי. זו הסיבה היחידה שבגללה העליתי את הנסיבות. חלאס עם הסטנדרט הכפול, אתה מתהפך כל הודעה.
לגבי קיקה - נו באמת… זה לא מאזן להמר איתו על מאמן במועדון גדול באמצע העונה. ולא, לוצ’ו פפ כדוגמאות נגדיות לא משנים את זה.
אני באמת לא מחזיק מעצמי מבין בכדורגל יותר ממך ובכלל מהרבה מאוד משתמשים כאן בפורום ועדיין אני חושב כאן אחרת ממך.
מניח שתסכים איתי שמסי זו תופעה ייחודית ושלא היתה כמוה בעולם הכדורגל עד היום (עזוב רגע האם הוא טוב בכל הזמנים או לא). ולכן כשיש מסי, ושמת עוד קראק וחצי לידו והם גם במקרה בכושר וכימיה מטורפים, פחות משנה שהקבוצה משחקת ו/או בנויה לא נכון.
מסי יכול לנוח 80 דק ואז ב5 דק׳ לתת צמד ובישול והוא סגר סיפור.
לכן במקרה הספציפי הזה קבוצה יכולה לקחת טראבל ודאבל למרות שהיא בנויה לא נכון.
קודם כל, שהיה ברור וכתבתי את זה לפני שמינו אותו. אני תמכתי בהגעה שלו לברצלונה בזמן שמינו את ואלורדה.
בחורף, וכתבתי את זה בזמנו, חשבתי שהוא איחר את הרכבת. היה צריך לבחור בפימניטה מאמן ברצלונה ב. ולסגור בקיץ על מאמן קבע.
לא מתחרט לרגע שואלורדה פוטר. וכן ברור שקיקה גנב דעת שאני מאוכזב קשות ממנו. את האליפות איבדנו ברגע שהתחלנו את העונה עם הסגל שהתחלנו, עם המאמן וההנהלה הנוכחית.
ודרך אגב זה מה שכתבת בהודעה המקורית שלך:
קודם כל מעבר לזה, שאני חושב והמציאות מראה שאותו סגנון של ואלורדה ממשיך איתנו ואפילו אותם הרכבים ואותו ניהול משחק אימים ולכן התוצאה תהיה זהה. אבל, שוב נלך לכיון שלך. בוא נגיד שואלורדה נשאר, אנחנו במקום לצאת תיקו עם סביליה , מסי היה עושה הברקה אלוהית (הרי כך ואלורדה שרד בקדנציה שלו משחק אחרי משחק) והינו זוכים
אחרי זה באליפות. ניצור יקום מקביל שזה קורה בו.
זה ניצחון שכולו הפסד. זה התרחיש האימים שלי . לא מוכן אפילו בחלומות שלי לראות את ואלורדה מאמן אותנו גם בפיפ"א . גם שאני קם מהסיוט המתמשך שנקרא ברצלונה. אני לא מוכן לראות אותו יותר.
שכחת שגם מסי נעדר מהמשחקים הראשונים של העונה, אז בכלל…
אני לא הייתי ב"אנחנו" הזה, ואני עד עכשיו לא שם. גם בדיעבד - כבר היה עדיף למנות את פימיינטה, שכבר קיבל שכר במועדון, מאשר להתחייב למאמן חדש שלך תדע אם תצטרך לשלם פיצויים גם בשבילו עוד כמה חודשים. בטח כשמראש, הרבה לפני פיטורי ואלוורדה, לא הייתי חובב של סטיין.
דובי, אתה צודק, אבל לדעתי אתה לא ניסחת נכון. שזכינו בטראבל עם אנריקה. היה ברור שהשלישיה הקידמית בכושר כזה אדיר שהיא כיסתה על הרבה דברים רעים בקבוצה, שלא נבנית נכון. הקבוצה עם הזמן, הסתמכה יותר ויותר על השלישיה הקידמית עד שזה הגיע להסתמכות מוחלטת. ומתי שמו לב? שהקבוצות היריבות הצליחו להתמודד מול msn לפחות בצורה יחסית. .
אבל בטווח הקצר זכינו בתארים ואז לא שמו לב שצאבי עזב וההגנה מזדקנת ואין לאלבס מחליף אמיתי. ובוסי אפילו מתחיל להזדקן ואין לו גם מחליף.
בטווח הארוך. שמו לב לדברים האלו.
וגם זה ממש נפלא שהוא כותב על השנתיים הראשונות בלי לציין מה קרה בשנה השלישית ולמה אנריקה בעצמו הרים ידים. ממש מפתיע.
לא מחפש את ה"אמרתי לכם", כי אני לא נהנה מזה שהמצב עכשיו לא משהו. לגמרי הייתי מעדיף לטעות לחלוטין.
חוץ מזה, משאיר לסטיין ליהנות מהספק של “לא בנה את הקבוצה, ולא היה לו קיץ שלם להכין אותה בדמותו” (כאילו זה היה יכול לקרות, אבל שיהיה). עדיין נותן לו, מבחינתי, את העונה הבאה כהמשך ניסיון. העניין הוא שזה לא בהכרח בגלל שאני סומך עליו, אלא יותר בגלל שאני לא רואה פתרון אחר יותר טוב. גם בשנה הבאה אמשיך לא להאשים אותו בבניית הסגל, כי זה לא יהיה רלוונטי אליו עוד חצי שנה, כמו שזה לא רלוונטי עכשיו, וכמו שזה לא היה רלוונטי לוואלוורדה. אני רק מקווה שנראה דברים אחרת - גם אם הוא לא יהנה מהפירות שלהם, אלא רק יכין את הקרקע.
אני מקבל, וזה לא בשביל “אמרתי לכם” מה אני יגיד לך. לא הקשבתי אז. מרגיש רע עכשיו.
אני חושב שאם ברצלונה היתה במצב כלכלי טוב. היתי בעד להיפטר ממנו. הבעיה שאין לנו שקל על הנשמה. אבל המשימה העיקרית זה 2021. בלי שינוי שם. גם פפ ומוריניו ביחד לא יעזרו לנו.
כן, אבל להזכירך לפני שנה וחצי ככה היינו במצב ההפוך, רק עם מאמן אחר. כמו שתמיד אמרתי - להיות נביא זעם זה החלק הקל. אם תזרוק מספיק לכלוכים על השחקנים ו/או מאמן ו/או הנהלה, ותגיד שעוד שנייה נחטוף בראש, מתישהו תהיה צודק.
מעדיף להיות אופטימי ולגלות שצדקתי, מאשר להיות פסימי ולגלות שצדקתי. לצערי לא זה ולא זה קורים בזמן האחרון.