במקום טר שטגן התכוונת? כי במצב כזה אני אסכים, אך זה יהפוך להשוואה בין 2 הקניות הכי טובות שלכם בעשור האחרון. אולי מאז אטו. לא רק בגלל כמה שהוא תרם, אלא בגלל כמה שאין לו תחליף בשוק. לא לבנדובסקי ולא אגוארו היו נותנים כזה חיבור עיוור עם מסי.
אני לא רואה שום חוסר הגיון בקניה של שחקן צעיר ומבטיח ב 100 מיליון יורו גם אחרי הקורונה.
במיוחד אם אתה יונייטד עם תקציב ענק וחוסר הצלחה. גם הם צריכים שינוי.
לא רושמים את ההוצאה על שחקן בשנת הקניה, מורחים אותה שווה בשווה על כל השנים שבחוזה. כלומר אם פאטי היה עובר ליונייטד ב 100 מיליון עם חוזה ל 5 שנים, הם היו רושמים הוצאה של 20 מיליון בכל שנה.
יונייטד, כמו כל קבוצה אחרת, לא ירדה ל 0 הכנסות. ההכנסות מ matchday ירדו ל 0. במקרה של יונייטד, זה היווה 17% מההכנסות שלהם בשנה שעברה, 120 מיליון מתוך 711 מיליון הכנסות.
אני בהחלט יכול לקבל את מילותיך שזה ספין, אבל זה לא נשמע לי לא הגיוני.
ואני יודע ש 110 מיליון זה סכום שחרור של לאוטרו, שתיכף פג דרך אגב. הם לא מוכנים למכור, סימן שהם מעריכים אותו ביותר מהסכום הזה. הוא הביע את רצונו לעבור, למה שהם ירצו להחזיק שחקן כזה אצלם?
הם לא ספקי כשרונות של ברצלונה, הם רוצים שהוא ישאר בכל מקרה, מבחינתם שברצלונה תשלם את המקסימום האפשרי. זה לא חדש לנו.
הרי זה לא שאם ברצלונה יורדת מהעסק הם יכנסן לדיכאון… וזה לא קשור למה שהם מעריכים אותו, גם אם בתוך תוכי ליבו מנכ"ל של אינטר חושב שהוא שווה 10 אירו. הם לא יעשו את החיים קלים לברצלונה. בלי קשר למשבר עולמי. זה לא אינטרס שלהם. השאלה, למה ברצלונה רוצה לשפוך 110 מיליון אירו על שחקן לא רע, אבל שיש לה בור בהגנה. וזה עוד בזמן שברצלונה מתכונת למכור את טובידו (או טודיבו, אני בחיים לא יזכור את השם שלו)
נסכם על טודו-בום?
לפי ההיגיון שלך, אף קבוצה לא הייתה מוכרת אף שחקן.
זה לא נכון לחשוב ככה. אם יש לך נכס ששווה לדעתך X, ומישהו מציע לך יותר, אתה צריך למכור. אם הם לא מוכרים את לאוטרו ב 100 מיליון, סימן שהם מאריכים שהוא שווה יותר, לפחות עבורם. אולי הם גם צודקים, אני לא יודע.
אני לא יודע למה ברצלונה רוצה את לאוטרו בסכום כזה. אין לי מושג. יש 7 שחקני התקפה כבר, וגם קוטיניו. אני מבין את הצורך ביורש של סוארז, אבל רבאק, קניתם את גריזמן, קניתם את ברייטוויט, קניתם את טרינקאו, יש את מסי, כמה חלוצים צריך?? במיוחד שיש עמדות נחוצות יותר כמו שציינת.
אגב, אתה יכול להוסיף את טודיבו לרשימת הנבזיות של ההנהלה הזאת. הבטיחו לו בארסה, והוא סירב להעריך חוזה בטולוז. וולוורדה לא נתן לו צ’אנסים, בסדר. אבל לסטיין אפילו אין דרך לבדוק אותו, וכבר רוצים למכור. זה אמנם עיסקה טובה כלכלית, כי קנינו אותו בכלום כסף, אבל זה נבזיות כלפי שחקן שרצה ברצלונה ולא קיבל צ’אנס.
לפי ההגיון שלי, אינטר רואה בלאוטרו שחקן חיוני עבורה. והיא לא מעונינת למכור אותו. אם ברצלונה רוצה אותו היא צריכה לשלם את מחיר סעיף השחרור שלו.
לכל קבוצה יש אינטרס אחר, יש קבוצות שהשאיפות והיכולות הכלכליות אותם, כופות עליהם לגדל שחקנים ואז למכור אותם שהם מגיעים לשיאם . ויש קבוצות יותר מבוססות כלכלית שהשאיפות שלהם הם אחרות. לאינטר כנראה אין כרגע בעיה כלכלית והיא לא מרגישה צורך למכור נכסים. אז היא לא תתפשר בשביל שברצלונה תהיה יותר מרוצה.
מבחינתם לאוטרו כרגע שחקן אינטר בעל חוזה שם. אולי הוא יכפה עליהם מעבר ואולי לא. יש מקרים שלחץ של השחקן עובד ויש מקרים שהלחץ לא עובד (ראה ערך ניימאר ווראטי). לא יודע מה יקרה בסופו של יום. אני בספק אם יש לברצלונה כסף בשביל לשלם את המחיר שאינטר דורשת עבורו.
נקודה שלא דיברתם עליה היא החוזה שלו.
החוזה של לאוטרו פג ביוני 23, עוד 3 שנים, זה אומר שיש לו בטוח עוד שנה אחת בה ערכו לא ירד עקב מצב חוזהו, שנה בה ערכו המקצועי ככל הנראה לא ירד (יכול להיות שכן אי שלא, אבל הכוונה שאין ציפיה שירד, לא מרגיש שמדובר באיזו עונת שיא חד פעמית).
מצב כזה אומר שאינטר אין שום סיבה למכור אותו דווקא השנה. כקבוצה שמנסה לחזור חטופ היא צריכה להשתמש בכל מה שיהלום כמו לאוטרו יכול לתת לה. לסחוט את הלימון עד תום ואז למכור למרבה במחיר.
אם לאינטר יהיה חלוץ טופ עולמי עוד עונה, היא תוכל לבנות סביבו קבוצה טובה יותר, ואולי להגיע רחוק יותר מקצועית וכך בעצם לבנות פרויקט טוב יותר שיקדם אותם יותר. כל זאת מבלי לאבד אגורה (מלבד משכורת שמן הסתם שווה את זה).
אז בעצם אינטר יוכלו להרוויח מלאוטרו עוד עונה מבלי למכור אותו בפחות כסף. אינטר רואים את השוק ומבינים שאין יותר מידי אופציות בשביל ברצלונה להביא חלוץ חלופי, ומבינים שברסה יעדיפו לחכות עוד עונה ולהביא להם חלוץ בן 23 (כרגע הוא 22) עם עתיד ורוד לפניו ולא להתפשר על ארקדיוש מיליק או משהו בסגנון.
אתה צודק כנראה במה שרשמת חוץ מהפסקה האחרונה.
אינטר לא יכולים לבנות שברצלונה תהיה באותו מצב בדיוק גם בקיץ הבא.
ויש גם את לאוטרו עצמו. אני לא יודע כמה הוא רוצה לבוא אלינו, אבל היו דיווחים שהוא מאוד רוצה. שלא יגיע למצב כמו של ניימאר.
אני מאמין שיהיו עוד קבוצות שיתעניינו בשירותיו של לאוטארו בעוד שנה חוץ מברצלונה.
https://twitter.com/barcacentre/status/1277182673153396738
Arthur is considering not to participate in Barcelona’s remaining games of the season anymore. Setién’s latest statements hurt a lot and he feels mistreated by the club as he didn’t want to leave Barça.
אם הוא יעשה את זה, אני יסכים איתו במאה אחוז.
לרעתי יאמר: טעיתי לגבי גריזמן בגדול בתחילת העונה, ובאופן כללי בהערכתי את הסגל של בארסה (למרות שהעובדה שאתם רק נקודה מאיתנו בעיצומו של המשבר המקצועי הכי חמור מזה עשור מרככת את זה מעט). מניח שיש מהלכים נוספים של ההנהלה שטעיתי לגביהם.
לזכותי יאמר: להיפטר מואלוורדה בלי מחליף נורמאלי מתוכנן מראש היתה טעות. קשה לטעון שלא הידרדרתם עם קיקה, מקצועית ומבחינת התנהלות מול השחקנים, אפילו בניקוי הפציעות של דמבלה וסוארס. היה עדיף לסחוב עם הצנון עד סוף העונה במקום להחליף בצנונית. מאמין שזה היה נגמר באליפות שיתכן והיתה משאירה אותו עונה נוספת, זה אולי הנימוק היחיד לא להשאיר.
לא נכון, קיקה אולי אכזבה קשה , במיוחד עבורי, אבל הוא אותו דבר כמו ואלורדה. יותר מזה, ואלורדה בחיים לא היה נותן לריקי לפתוח במשחק חוץ קשה נגד סלטה (בלי קשר לדעתי על המניעים של זה) הוא בכלל בסוף של העידן שלו לא נתן לו להתאמן עם הבוגרים…
זה לא הגנה על קיקה, שאני כבר כתבתי שאני מרגיש מרומה ע"י ידו באופן אישי. אלא פשוט לא נוסטלגיה מזויפת למאמן שהיה גרוע לפחות באותה מידה אם לא יותר…
כל ההרכבים ושיטת משחק, כל זה זה נעשה בעידן ואלורדה. אין שום שינוי, אז מה את חושב שהיה שונה?
זה נבלה וזה טרפה.
היום ששמעתי שפיטרו את ואלורדה היה יום שמח עבורי ועבור 99 אחוז מאוהדי ברצלונה (בלי קשר לתהליך העקום שפיטרו אותו)
אתה יודע , נזרום איתך, גם אם זה היה סיבה היחידה לפיטורים שלו (וזה לא) זה סיבה מספקת בשבילי להיפטר ממנו. אם היו אומרים לי לזכות באליפות ולשרוד עוד עונה עם ואלורדה. אני חושב שהתשובה שלי כבר ברורה.
“אגב, אתה יכול להוסיף את טודיבו לרשימת הנבזיות של ההנהלה הזאת. הבטיחו לו בארסה, והוא סירב להעריך חוזה בטולוז. וולוורדה לא נתן לו צ’אנסים, בסדר. אבל לסטיין אפילו אין דרך לבדוק אותו, וכבר רוצים למכור. זה אמנם עיסקה טובה כלכלית, כי קנינו אותו בכלום כסף, אבל זה נבזיות כלפי שחקן שרצה ברצלונה ולא קיבל צ’אנס.”
עכשיו שמתי לב, זה מעבר לניבזות, יש לנו חור בהגנה, אין לנו כסף, בדקות שהוא שיחק הוא הרשים. למה למכור אותו עכשיו? הרי עכשיו ספרים מאוזנים אז למה בכח?
ספקולציה. ואלוורדה הוא זה שנתן לפאטי את הצ’אנס הראשון שלו, וייבש את רקיטיץ’. גם קיקה נזכר בפוץ’ לפני חמש דקות, זה לא שנתן לו דקות מההתחלה.
לא יודע אם ואלוורדה גרוע יותר או פחות מקיקה, כן יודע שקיקה פחות מוכח ובכל מקרה הם באותה ליגה פלוס מינוס (אם אני נדיב מאד עם קיקה). בשביל כזה לא-שינוי לא מייצרים זעזוע משמעותי של החלפת מאמן באמצע עונה במקום הראשון. זאת לא נוסטלגיה מזוייפת כי:
א. אמרתי את זה מראש.
ב. מצויין לי שאתם נראים עוד יותר גרוע תחת קיקה, כלומר זו לא נוסטלגיה.
לא רק אתה אמרת את זה מראש, בערך כל מי שלא אוהד ברצלונה לא הבין את ההחלפה המיותרת הזאת. פשוט מדהים איך פעם אחר פעם לא משנה מי המאמן, הקולות פה לערוף את הראש שלו לא משתנים, וההבנה שהבעיה היא לא במאמן מסרבת לחלחל.
ברצלונה רק הלכה אחורה עם הפיטורים של וואלורדה, הזהרנו את זה מראש וזה קורה עכשיו בפועל.
מה? מי מהמשתמשים פה מאשים רק את סטיין? ברור שהוא לא האשם היחיד, או העיקרי. אבל יש לא מעט דברים בהם הוא או יצא מטומטם, או לא קיבל החלטות חכמות במהלך משחק, או שניהם. זה שההנהלה זוועה מוריד המון מהאחריות של סטיין ומהיכולת שלו לשפר דברים, אבל זה לא מוציא אותו נקי לגמרי.
אני די משוכנע ש-100% מאוהדי ברצלונה בפורום פה יודעים שלפני ואחרי הכל, מי שאשם נמצא בראש הפירמידה. אין צורך שדברים יחלחלו, כי הם ידועים שנים. זה מה שאנחנו מנסים לכתוב פה בכל הזמן הזה, ומשום מה יש אחרים שלא מאמינים, או מסרבים להקשיב.
ההנהלה היא הנבלה והטרפה. סטיין, ו-ואלוורדה לפניו, פשוט לא מושלם בפני עצמו.
וגם אמרתם שגריזמן זו החתמה מצויינת והוא ייתן את המספרים שלו.
וואלורדה היה פרסונה נון גרטה אחרי רומא ורק חיזק את מעמדו ככזה אחרי ליברפול. הקבוצה לא נראתה טוב ובלי מסי סביר יותר שהיו נלחמים על מקום בצמפיונס מאשר שיוט לאליפות.
העונה גם עם מסי האליפות לא בדיוק היתה בכיס והיכולת היתה רעה יותר מהרע שהיה בעונות קודמות. מטרת העל היתה לעשות זעזוע ולהפרד לשלום מוואלורדה.
קיקה סטיין היה הימור. הוא הצליח בקבוצות קטנות (בדיוק כמו וואלורדה, רק שהקבוצות שלו שיחקו יותר יפה) ולא היה ברור איך יצליח במועדון כמו ברצלונה.
אין ספק שההימור נכשל אבל זה לא היה כזה ברור מאליו כמו שאתה מצייר את זה.
גם פפ ולואיס אנריקה הגיעו משום מקום (לואיס אנריקה הספיק להכשל עם רומא) והיה יסוד סביר להניח שאולי קיקה יצליח.
ברור שהוא לא האשם היחיד ואני חושב שזה נכתב כמעט בכל הודעה פה. עם זאת, הוא הבטיח צעירים ולא קיים והבטיח עוד כל מיני דברים על סגנון המשחק וצורת המשחק ולא עשה את זה.
זה לא משנה מה אני יכתוב, הם תמיד יבואו באותה גישה.
כאילו שהם מגלים לי את אמריקה , שהבעיה הגדולה זה לא רק במאמן אלא עיקר ראש הפירמידה (ושמבקרים את ראש הפירמידה הם צועקים לנו שאנחנו מפונקים וחמוצים). כאילו שלא כתבתי וכתבנו את זה כל כך הרבה פעמים גם שואלורדה אימן פה. אפשר למצוא איזה מילארד הודעות שלי שאני כותב את זה…
פה אתה פשוט מבלף. כל מי שלא אוהד ברצלונה פשוט צחק עלינו איך אנחנו מחזיקים כל כך הרבה זמן איתו.
אתה צוחק עלי? הוא לא נתן לו בסוף הקדנציה אפילו להתאמן עם הבוגרים. כן הוא היה נותן לו לשחק מול סלטה. ועכשיו נחזור לעולם האמיתי…
אנחנו היינו באותה נקודה, וזה הסיבה שאני כל כך כועס על קיקה. כי קיקה עושה את אותם החלטות שואלורדה עשה. אחד לאחד. אפילו ראקיטיץ הופך לאט לאט לחוזר להיות הילד האהוב…
דרך אגב לקיקה אין את המזל של ואלורדה. הסיבה היחידה לשינוי בטבלה. זה שריאל הפסיקה לבעוט בדלי.
לצורך העניין, אני מקבל לחלוטין שקיקה זה ואלורדה שתים. עדיין אני מעדיף ורק בשביל העונש שהוא קיבל. שואלורדה הלך הביתה.
לא, זו בדיוק הנקודה. הזעזוע הינו אמצעי, לא מטרה בפני עצמה. זה בדיוק מדוע קשה לכם לראות שהפיטורים של וואלורדה היו טעות.
אותם הקולות נשמעו פה כלפי לואיס אנריקה שהצליח אצלכם מאוד, האם העזיבה שלו שינתה משהו? לואיס אנריקה, וואלורדה ועכשיו קיקה סטיין, הפרצוף שונה זעקות השבר זהות.
אני חוזר וכותב. כל צורת הכדורגל שלנו לא השתנתה, אפילו לא ההרכבים. המחשבה שאם ואלורדה היה על הקוים ולא קיקה ואז היינו לוקחים אליפות, היא מגוחכת ואבסורדית. כאילו שאיתו ניצחנו ללא הפסקה ורק צורת הכדורגל היתה הבעיה.
לפחות אוהדי ריאל הפנימו שראש הפירמידה חולה, במשך כל כך הרבה זמן הם הסבירו לנו שהכל בסדר שם.