ולא סתם, השופט הוציא לו צהוב שני ואדום. הוואר(!) קרא לשופט שביטל את הצהוב והוציא אדום ישיר.
כן, זה דיון אקדמי.
אני מנסה להבין את הרציונל , מבחינת החוק, של אדום ישיר על קפיצה באוויר ונחיתה על הרגל של היריב.
צהוב שני של מונקו יכול בהחלט להיחשב reckless. צהוב על זה אינו שערוריה. אפשר להוציא ואפשר לא להוציא.
עד מתי שופטים שמחרבנים לנו על הראש בשידור חי?
מקרה מוזר במשחק של ליברפול-גלאטסראיי בצ’מפיונס.
שופט מיודענו חיל מנזאנו, ליברפול כבשו שער והיתה נגיעת יד במהלך. לא קראו לו לVAR אלא הודיעו לו שיש נגיעת יד (אחרי בדיקה) והוא פסל בלי לראות.
זה לא מוזר, זה קורה .
הרבה פעמים שופט נשאר במגרש, מצביע על האוזניה ומחכה. לפעמים אומרים לו בו תראה במסך, לפעמים לא.
היה מקרה דומה במשחק האחרון של בארסה, עם נגיעת יד ברחבה. השופט עצר את המשחק כשהכדור יצא לקרן, הקשיב לאוזניה כמה שניות, ואז סימן להמשיך.
כלומר שופטי הואר החליטו לבד, כמו במקרה של ליברפול.
מה שמוזר זה שהשופט המדובר זה חיל מנסאנו, והוא לא ניצל את ההזדמנות כדי להיות מרכז העניינים.
אני לא רואה את המשחק.
הוא לא עמד עם היד על האוזן ןכל המצלמות עליו?
אה…זה בהחלט קרה. אבל פחות ממה שאתה רגיל ממנו בלה ליגה.
באופן כללי הוא היה די בסדר במשחק הזה, בלי השטויות המוכרות שלו. אולי זה קורה לו רק בספרד.
שחקני ליברפול כמעט ורצו להתאבד במשחק מהשריקות שלו, לא ששופט אחר היה עוזר לליברפול אבל השריקות הקטנות והמעצבנות שלו הוציאו את השחקנים מהכלים, שריקות שהם לא רגילים אליהם מהליגה האנגלית.
יש הבדל בין שינוי שריקה לאי שריקה.
מה שאתה מתאר לא שרקו יד, בדקו אם יש יד והוחלט שלא.
במקרה הזה הוא אישר את השער ואז היתה בדיקת VAR שהחליט לשנות את ההחלטה בלי לקרוא לשופט. זה בדרך כלל לא קורה בלי שהוא נקרא למסך חוץ מנבדל.
גם בנגיעות יד של שחקן תוקף אין שיקול דעת של השופט. כל עוד הכדור נגע ביד המהלך נפסל, לכן אין צורך לקרוא לשופט.
יכול להיות שזה ביחס למה שאני רגיל ממנו בליגה הספרדית, שזה בדרך כלל יותר גרוע ממה שהיה במשחק הזה. וגם לא ראיתי ממנו איזושהי טעות משמעותית.
חוץ מזה ששחקני ליברפול היו מתוסכלים גם בלי קשר אליו, אז אולי זה גם השפיע על התגובות שלהם.
עדיין, מה שהכי בלט לי, זה שהוא פחות חיפש להיות במרכז העניינים כל הזמן, בניגוד לבספרד.
לפי מה שאתה אומר אין מה לקרוא לשופט ב95% מהמקרים.
בדרך כלל קוראים לו לראות משהו שהוא ברור לגמרי בוידאו ולא באמת צריך אותו רק צריך שהוא יאשר לשנות את ההחלטה שלו מול מה שהוא ראה.
לא הייתה קרן שהוא לא עצר את הכדור באמצע המעוף כדי לקרוא בהפגנתיות לשחקנים אליו כדי להגיד להם ל’’הפסיק עם השטויות’’.
שחקני ליברפול היו מתחת לכל ביקורת בלי שום קשר, אבל השריקות הקטנות והמעצבנות מהליגה הספרדית על כל מגע תיסכלו מאוד וזה פגע במשחק הלחץ שלנו.
לא משנה כמה ברור המקרה, אם יש שיקול דעת קוראים לשופט, נניח עבירה, או השפעה של שחקן בנבדל על המהלך.
אבל במקרים שאין שיקול דעת, כמו נגיעת יד שגרמה לשער, נבדל של המבקיע, כדור עבר את הקו או יצא מהמגרש לא קוראים לשופט, כי זה החלטה של שחור או לבן ואין צורך בשיקול הדעת של השופט הראשי.
אה, לא הבנתי אותך קודם.
כן, זה נדיר, אבל הגיוני. מה שטיטי אמר.