אני לא מומחה גדול אבל אלה דברים דיי פשוטים שאנחנו יכולים לעשות כדי לעזור לאיראנים לעשות את ההפיכה
מגייס כמה שיותר אנשים בשטח כדי לעבוד עם המוסד. המוסד פונה לאזרחים האיראניים ומבקש מהם ליצור איתו קשר. האנשים האלו יוכלו גם לספק מידע וגם להיות אנשי קשר שיכוונו אנשים בשטח. כבר עושים את זה, וראיתי שנעשתה פנייה כזאת כבר אתמול.
ממשיך להוריד כמה שיותר בכירים. ככל שנהרגים יותר בכירים, אנשים עם סמכות וכוח, הארגון נחלש ופחות מסודר. זו טקטיקה שצהל נוקט כבר מימים ימימה.
ממשיך לפגוע בתשתיות של המשטר. אם זה בסיסים, מפקדות, או אפילו רשתות תקשורת. היום השמידו בסיס ששימש לדיכוי הפגנות, וראיתי רק בשעה האחרונה שהשתלטו על ערוצים איראניים ושידרו שם את הפניות של טראמפ וביבי לעם האיראני.
אני בטוח שיש עוד דרכים להחליש את המשטר.האם זה לבד מספיק? כמובן שלא, אבל כמו שאמרתי כבר המטרה הפעם קשה ומורכבת יותר. למרות הסבירות הנמוכה, זה מה שהגדרנו וזה מה שצריך לעשות.
כנראה שאת זה כבר עושים, וינסו לעזור במסגרת המגבלות. מי שבכסא הנהג כרגע הוא העם האיראני. לצאת לרחובות משמעו סיכוי רציני לעוד כמה עשרות אלפי הרוגים ואף יותר. לפי הצהרות הגורמים השונים הסיום לא אמור להיות בימים הקרובים. כשתבוא ההזדמנות לתת push - למה לא. חוזר על דעתי שזה יותר ניצול הזדמנויות ופחות שחמט.
זה לא רק ניצול הזדמנויות. אנחנו פועלים אקטיבית כדי לייצר את ההזדמנויות הללו. החלק הקשה ביותר בתוכנית הזאת זה לגרום לאיראנים לצאת לרחובות ואת זה הם עשו גם בלי התמיכה שלנו ולפני שהמשטר חטף בראש.
אנחנו פועלים במסגרת האפשר אבל אנחנו לא איראנים. מציע ללמוד מההיסטוריה - לא מעט regime change wars שכשלו. מקובה ועד צ׳ילה, עיראק, אפגניסטן וגם… לבנון ועזה. הדוגמאות המוצלחות הן מעטות מאלה שנכשלו. שינוי שהצליח זמנית לא תמיד שורד. מה קרה ברגע שהאמריקאים הסתלקו מאפגניסטן כולנו יודעים.
המקרה האיראני שונה כיוון שיש ציבור עצום ומוכשר שהוא באמת שוחר חופש ובעל ערכים מערביים (תזכורת לעצמנו). המצב הכלכלי באיראן מחריד. מצד שני איראן משתרעת בערך מלונדון עד רומא. עשורים שהמשטר עובד בלשמור על עצמו ובלבסס מנגנונים בדיוק בשביל יום כזה. מיליונים המועסקים על ידי המשטר וישארו בלי כלום אם יפול. וכן, יש גם ציבור עצום שרוצה את השמרנות הזו. ויש גם מיעוטים שונים להם אינטרסים שונים. ועוד ועוד
טוב מאד שעושים מה שעושים. הגדרת מטרת המלחמה כהחלפת השלטון תהווה טעות לדעתי. לא הייתי מתחייב על מה שיש סיכוי סביר מאד שלא אשיג, או מה שיכול סתם לגרום נזק בינלאומי. נראה שהאיראנים בסחרור וששעון החול שלהם דופק לאחור. תן להם להרוס לעצמם. כשהם עומדים על שפת הבריכה - דחוף אותם למים.
אי אפשר באמת לשנות משטר בצורה חיצונית. היתה הזדמנות פז לפני חודש שהם היו ברחובות. אני מבין שהיה צריך לצבור כוחות והכל אבל חבל זה היה הפיספוס.
אחרי שטבחו בהם ועשרות אלפי מפגינים נרצחו אני לא יודע אם הם יצאו עכשיו.
צריך להמשיך עד שהחארות בשלטון שם יצעקו די.
אני חושב שהמטרות של לגמור להם את הגרעין והסרה של איום של טילים בליסטים זה מטרות שאפשר להשיג בכח צבאי
חיזבאללה כצפוי מבצע את ההתאבדות שלו בצפון. הייתי בטוח שאם כבר הם יכנסו לעסק הם ינסו לעשות משהו יותר מקורי מכמה טילים וכטבמים. אז או שהם ניסו לצאת לידי חובה ולקוות שלא נעניש אותם על זה או שהמצב הצבאי שלהם אפילו יותר גרוע ממה שחשבתי.
ממשלת לבנון הכריזה על איסור פעולות צבאיות של חיזבאללה ואיסוף נשק שלו
בלשון המעטה, אני לא אופטימי ליכולת שלהם לעשות את זה
אנחנו לא ידועים בתור הצד החכם, אבל אם אני הייתי בין מקבלי החלטות הייתי מנסה לעזור לממשלת לבנון ולהצהיר שישראל מוכנה לחזור באופן מידי להפסקת האש, אם חיזבאללה ינצור את נשקו. כמובן לשמור על זכות ההגנה העצמית וסיכול אם חיזבאללה לא יסכים.
זה יעביר את כל הלחץ על חיזבאללה. וכל עוד הוא לא יסכים להמשיך להכות בהם.
לא חושב שיש פה עניין של הצהרות. המצב מאד מאד ברור: ישראל מגנה על עצמה והממשלה לא יכולה להצטרף למאבק בחיזבאללה בעצמה. הלחץ הוא כבר על חיזבאללה, שמנמיך פרופיל כדי לשרוד (סביר להניח שההתקפה על ישראל היא בלחץ איראני והם מבינים שכרגע אין להם מה להבעיר את לבנון שוב).
המצב בלבנון תקוע, אבל התקוע הזה הרבה יותר טוב ממה שהיה לפני המלחמה. שינוי באיראן עשוי לייבש את מקורות המימון של חיזבאללה מה שיאפשר לצמצם את עוצמתם עוד יותר, או כל אירוע שיקטין אותם עד לרמה שממשלת לבנון אשכרה תחליט לעשות משהו. הבעיה שכבר שנה וחצי שזה לא קורה.
צבאית, מה שישראל עשתה בשנתיים וחצי האחרונות הוא למיטב ידיעתי חריג בכל קנה מידה ולגמרי ייתכן שצריך להיות למלחמה הזו מקום שמור של כבוד בהיסטוריה הצבאית.
מדינית (ויש שיטענו, במידה רבה של אמת, שזה מה שחשוב), הפסדנו את המלחמה כבר בערך לפני שנתיים. ישראל שיחקה לידיים של הפלסטינים ולא השכילה לנצל את ההזדמנות לבצע שינוי עומק אמיתי במלחמה שלנו איתם. להפך, מצבינו הורע מאוד, מה שכרגע עוד לא מאוד מורגש כי טראמפ, אבל זה יתחיל להיות מורגש היטב החל מעוד כמה שנים. לדעתי גם האויבים שלנו (חמאס/חיזבאללה, קטאר, טורקיה) מבינים זאת היטב וכרגע פשוט היו שמחים להמתין לכשזה יקרה. בהקשר הזה, אין לי ספק שחיזבאללה הלילה עשה טעות איומה ושככל הנראה לא הייתה לו ברירה בגלל לחץ איראני.
אם מדינת ישראל לא תצליח להטות חזרה את דעת הרחוב המערבי, בטווח הארוך - סוג של הלך עלינו. וזה הרבה הרבה יותר חשוב מאשר חיזבאללה חזק יותר או פחות.
הדרך העיקרית להטות חזרה את דעת הרחוב היא על ידי לקיחת יוזמה והובלה בכל הקשור לנסיונות השלום עם הפלסטינים. זה ככל הנראה לא יהיה אפשרי עם הקואליציה הנוכחית, שאמן ניפרד ממנה בהקדם (מכל הסיבות שיש).
אגב, סתם הערה לא קשורה, אתם מבינים שבסוף חיסלנו את פאקינג חאמינאי, פאקינג ראש הנחש, במעון שלו בטהראן? נשבע שאני לפעמים פשוט לא מצליח להבין איך הרציונל של האנשים הללו עובד.
“מדובר בבעלת ברית בעל יכולות, בעלת ברית אמיתית עם מוכנות לפעול. לא כמו בעלות הברית המסורתיות שמייבבות וקוראות להפסיק את המלחמה.”
קודם כל, הפרחים לטראמפ שהעביר את ישראל לפיקוד מרכז האמריקאי. היו הרבה אנשי צבא שרצו לעשות את זה קודם לכן. שנית, יש כאן נקודת מבט מאד מאד חשובה: בניגוד לרחוב האמריקאי, הממסד מבין שישראל היא אולי בעלת הברית הפרודוקטיבית ביותר שיש לאמריקה. כל הסיפור של הסיוע הבטחוני הוא הרי ספין, אין שום ספק שהסיוע הבטחוני שאמריקה מספקת לישראל חוזר אליה כיוון שמדובר ב׳שותפות עסקית׳ (גרסת הגיאופוליטיקה) ולא בהנשמה מלאכותית כמו במקרים של ירדן, מצרים ועוד הרבה. שיתוף הפעולה הצבאי, הגנה אווירית, שיתוף מודיעין… ישראל היא workable, בניגוד למדינות אירופה שבקושי עוזרות אחרי כמה שנים של מלחמה באוקראינה. אם הייתה להם עוד ישראל אז אולי צפון קוריאה לא הייתה גרעינית. היום ברור מאי פעם ששקט במזרח התיכון עובר דרך ישראל חזקה. אחרי שאיראן התקיפה אותה שוב, כנראה שאפילו סעודיה תיפרד מהאשליות שלה.
הזיה.
עצם זה שאין להם בונקר ראוי… זה לא משהו מסובך מאד, הרי הבור בקרייה קיים מאז ומתמיד. כנראה שמדינה שמתקרבת לנשק גרעיני אמורה לדעת לפתח לעצמה בונקרים. שלא לדבר על לא להיפגש כל ההנהגה במקום אחד.
גם אם היינו משטחים ומגרשים את כל העזתים, תוך שנה גג שנתיים, הם היו מוצאים משהו פרוגרסיבי אחר להתעסק איתו. הקשב שלהם מאוד נמוך ומובל מאוד על ידי טרנדים וסרטונים של 10 שניות.
נסראללה היה בבונקר רציני והצליחו לחסל אותו אותו דבר המחליף שלו בזמנו
מה שהזוי הוא שהם לא למדו מהפעם הקודמת לקח וחזרו על אותה טעות, בפעם השניה שמו את כל הביצים שלהם בבונקר אחד או שתים ועשו לחיל האויר שלנו את העבודה קלה יותר
זה כאילו נדמה שהקבט של האייתלות הוא או שהוא סוכן מוסד או באמת אבל באמת אבל באמת חתיכת מטומטם, אבל מי מתלונן