פלייאוף ליגת האלופות: מנצחים 0:1 את בנפיקה במשחק הראשון בפורטוגל| גולאסו של ויניסיוס

כן, לגמרי האפקט הסביר של הרחקה לא מוצדקת של שחקן הקבוצה, בטח.

יש פה תקדים מסוכן ופרוגרסיבי,לא יכול להיות שמרחיקים שחקן על סמך מילה של שחקן אחר,גם אם זה נראה שהוא אשם כל עוד לא הוכח אסור להעניש אותו לדעתי.

אני מתבאס מההחלטה הזו גם כי זה לא הוגן וגם כי רציתי שהברנבאו יוציא לו את החשק לשחק כדורגל,חבל.

לא ענית לי על השאלה המקורית ששאלתי אותך

בקלאסיקו הקרוב שלושה שחקני ברצלונה יעידו שאחד משחקני ריאל סתם בשביל הדיון, פדה ואלורדה קרא להם קוף.. אתה יודע מה בוא נעשה את זה יותר מדויק, שבוע לפני הקלאיסקו, שחקני קבוצה יריבה יעידו ששחקן ריאל קילל אותם באופן גזעני

אתה גם אז תתמוך בהשעיה של שחקן ריאל עוד הודעה חדשה? כולל מהקלאסיקו?

יש להם אינטרס גם חברי וגם ספורטיבי לתמוך בויני, להעניש שחקן כדורגל רק על סמך עדות של בעלי עניין זה בלשון המעטה בעייתי.

נגיד יחקרו ויגלו שאין ראיות שהוא באמת קרא לויני קוף, יעשו משחק חוזר? יפצו את בנפיקה ואת השחקן?

מעכשיו יש תקדים. גם ריאל יכולה להיפגע מזה, אם קבוצה יריבה תעיד ששחקן ריאל או כל קבוצה יריבה קילל את אחד מהשחקנים שלה בקללות גזעניות אז לפי מה שצודק יהיה חובה להשעות את אותו שחקן עד שהחקירה תסתיים.

אף פעם לא שמעתם על מישהו שמושעה עד סיום החקירה נגדו?
אם יש חשד להטיית משחקים, האם זה תקדים לא להשעות את השחקן עד שהחקירה נגדו מסתיימת?
מנכ"ל שחשוד בשחיתות יכול להמשיך לעבוד כרגיל?

אופ"א פתחה בקמפיין ענק נגד גזענות, היוא לא יכולה להחליק מקרים כאלה ואני די בטוח שיש פרוטוקול למה לעשות במקרים האלה.

אתה די מיתמם.

אם יש ראיות ממשיות ומוחשיות לאשמה אז אתה צודק

פה יש לך מילה של שלושה בעלי עניין נגד שחקן ספיציפי שבנוסף השחקן המאשים בלשון המעטה אין לו תדמית נקיה

אין שום ראיה מוחשית שמאמתת את האשמות נגד השחקן. הוא מכחיש שהוא קרא לויני קוף.

אף אחד לא אומר שלא צריך לחקור ולהגיע לחקר האמת ואם הוא אכן קרא לויני קוף שיענישו אותו. אבל לא צריך להשעות שחקן על סמך רק של עדויות של בעלי עניין לפני שמגיעים לאמת. שיחקרו בצורה מלאה יגיעו לאמת ואז יחליטו לפי זה.

אם אתה טוען שזה בגלל PR של אופ”א אז אני מסכים וזה חלק מהבעיה פה

דרך אגב סארי, נגיד חוקרים ומגלים שויני אמבפה והשחקן שלישי שיקרו אתה תתמוך בלהשעות אותם השעיה רצינית מליגת האלופות?

אתה תתמוך בלפצות את השחקן ואת בנפיקה על הנזק שנגרם להם על המגרש ומחוץ?

הרי השחקן לא הורשע הוא בחזקת חף מפשע.

משה אני לא מיתמם, בהתחלה יש חקירה ושחקן כן יכול להיות מושעה למרות שאנחמו לא בטוחים אם הוא זכאי או לא.

אם תהיה הוכחה חד משמעית שהם שיקרו מבחינתי כן, שיושעו ויפצו את שחקן בנפיקה.

אני אישית מכיר הרבה מקרים בהם אנשים הושעו מהעבודה עד תום חקירה.

אני לא רואה שום קשר בין זה שוויניסיוס ג’וניור פרובוקטור ומאנייק ואפילו שקרן ברמת הלנסות להפיל שופטים בפח ברחבה ולהמציא פנדלים - לבין תלונה מאוד ברורה שלו על גזענות כשקיליאן אמבפה עצמו נסער גם כן בעמדת הריאיונות והיו עוד “עדים”. הוא יביים את הסצנה הזו ויביא לעצירת המשחק, לקטיעת המומנטום, דווקא כשהוא כובש שער כל כך גדול וחוזר לעצמו? לא חושב שהוא עד כדי כך עם דימיון מפותח או דביל.

רוצה לומר: ברור שההשעייה שקיבל פרסטיאני היא לא ‘נקייה’ כרגע ואני יכול להבין את הצד (המיתמם גם כמובן) של בנפיקה שרצו שפדה ואלוורדה יורחק בגלל הפעולה הלא ספורטיבית שלו. אבל לא השתכנעתי מהטיעונים כאן אלא השתכנעתי שיש אנטי גדול כלפי ויניסיוס עצמו. מכוון לאלה שאומרים שבוודאות הוא שיקר. זה ויניסיוס אז הוא מאה אחוז שקרן ודביל. ומה הוא רוצה הוא באמת קוף וקוף וקוף. הטייה ברורה.

לא זוכר אף מקרה שוויניסיוס שיקר לגביו בקריאות הגזעניות. לא מול האוהדים המטונפים האלה של ולנסיה במאסטייה ב-2023 ולא במקרים אחרים. גם מי ישמע פרסטיאני עליו תקום ותיפול בנפיקה כאילו יש לנו אינטרס להעליל עליו ולהרחיק אותו. כאילו הוא כוכב כמו לאמין ימאל. המשוואה כאן היא פשוטה: אני שונא את ויניסיוס=הוא המציא אירוע גזעני. כאילו ניימאר ורונאלדיניו שהיה אגדה ואיש אהוב מעבר לכך שהוא אגדת כדורגל ואחד הגדולים בהיסטוריה - לא חגג אף פעם שער במשחק חוץ. לא מדבר בכלל על הצהוב מהשופט אלא על “התירוץ”. מספיק לראות את ‘השמחה’ בפורום השכן על התקרית הזו ועל הבלאגן, במשחק שניצחנו בו.

אגב כבר כתבתי - כמובן שזה זכה להתעלמות באחד הדיונים: דור הופמן אמר לי וגם בפוד קלאסיקו שהוא מכיר את העבר של פרסטיאני. זו לא הוכחה כמובן אבל גם זה משהו. פרסטיאני בטח לא שה תמים והוא אוהב לריב ולהקניט ולרדת נמוך. אני לא הכרתי אותו, לא ידעתי מי הפרסונה, הופמן כן מכיר אותו. אז אפשר להטיל ספק עד כמה ויניסיוס שקרן ומגעיל לפחות במקרה הזה. ברור גם שהשחקן יכחיש.

אני גם אזכיר למי ששכח - טוב לי עם הכושר של ויניסיוס עכשיו, בגדול הוא מוציא לי הרבה מאוד אנרגיות. והוא לא מחמשת או שבעת השחקנים האהובים עליי בקבוצה. אני לא ‘מעריץ’ שלו. זה לא פדה ואלוורדה או דני קרבחאל ברמת החיבור וגם את טיבו קורטואה ואחרים אני אוהב יותר.

אם היה תצלום טלויזיה שמראה שהוא קילל אותו קוף אז כן פה אפשר להשעות לפני שהחקירה מסתימת כי יש לך בסיס לחשד נגדו.

פה זה רק על סמך עדויות של בעלי אינטרס ולחץ ציבורי כי עשו פה קמפיין שלם בתקשורת על ויני המסכן

אתה מבין את ההבדל? שוב זה יוצר תקדים מסוכן. נשק שיכולים להשתמש בו גם נגד שחקני ריאל.

דרך אגב יש יותר ראיות לעבירה הלא ספורטיבי של ואלורדה מאשר שפרסיאני קילל את ויני. אם כבר משעים שחקנים על דברים לא ספורטיבים ואתם במצב רוח של להילחם על הצדק… לכו עד הסוף

אתה באמת שמת את רונאלדיניו וויני בשורה אחת מבחינת השמחה שלהם אחרי הגולים?

אפשר להגיד הרבה דברים על רוני, אבל הוא לא התגרה בקהל או בשחקנים של היריבה ובטח שלא תמצא לי וידאו שלו מנסה לבצע מעשה מגונה בדגל קרן של היריבה. אתה אמור לזכור משחק מסוים מאוד ספיציפי שאפילו אוהדי ריאל קמו ומחאו לו כפיים.

ניימאר תרד עליו חופשי.

באמת רק אנחנו חברי “הפורום השכן”רעים אל ויני המסכן. זה רק אוהדי ברצלונה. באמת איזה מסכן הויני הזה שכל הזמן נטפלים אליו. מה הוא כבר עשה רע שמגיע לו?

די נו מה מעשה מגונה מה אנחנו בגן? הוא רקד והזיז את הטוסיק שנייה-שתיים אחרי גולאסו, הוא לא בא להשתין להם על הסמל. שירוץ 100 מטר לדגל קרן השני ליד טיבו קורטואה? מזה נעשה דרמה? כשהוא היה רב עם אוהדי ראיו וייקאנו או ג’ירונה וסימן להם ‘ליגה שנייה’ - ישר יצאתי עליו. אתה פוגש אוהד ריאל מדריד שמאוד קשה לו עם ויניסיוס. הדעה של חלק מהאוהדים אצלכם מאוד מוטה. בטח אוהד שבכל פוסט עליו ישר קורא לו קוף ועוד פעם קוף - איך אפשר לקחת תגובה כזו ברצינות?

כל מה שאמרת לא סותר את מה שאני חושב שאי אפשר לחרוץ גורלות ולהגיד שוויניסיוס ממציא שקראו לו קוף.

לסלף את הדברים שלי אגב זה משהו חדש? ציינתי שרונאלדיניו גם רוקד בגולים, זה הכל. הוא אגדה, כתבתי שהוא בן אדם מקסים שכולם אוהבים. שחקן שמאוד חיבבתי וכתבתי עליו לא פעם בפורום אצלכם.

לא אמרתי שהוא בוודאות שיקר. אני חושד בו שהוא שיקר. לכן צריך היה צריך לבצע חקירה מלאה ולהעניש את השחקן אם הוא באמת קילל אותו קוף

פה הוא עדיין לא הורשע אבל את העונש קיבל. אז למה צריך לבצע חקירה בכלל

אני לא אוהב את ההשעייה הזו מצד אופ”א והם עשו זאת אולי למען יראו וייראו וכמובן חצי עבודה, לא אמרתי שזה מהלך נכון. זה לא נראה שאתה חושד בו שהוא שקרן - ומתי ויניסיוס המציא אמירה גזענית אתה זוכר להגיד לי? בטח קרה הרבה פעמים - אלא שחרצת את דינו. אני אכתוב “חרצתם” ואני לא מדבר על כל אוהדי ברצלונה בפורום או בפלנטה אלא על הרוב.

שישחק, מה אכפת לי. יש שחקנים מבנפיקה שאני הרבה יותר חושש מהם כמו החלוץ והקשר כנף שהבקיע נגדינו פעמיים. אם נושפל ונעוף זה בטח לא בגללו.

הדעה שלי על ויני לא קשורה.

מצידי שיחקרו אחרי המשחק ויוכחו את האשמה. גם אם החקירה תיקח שבוע שלם. רק שיוכיחו את האשמה או את החפות של פרסטיאני.

זה תקדים רע.

זה יבוא וינשך לכם את התחת בהמשך. אתם תראו

אבל אני לא תומך בעונש הזה עוד לפני שחוקרים, זה לא קשור בשום צורה למה שאמרתי. אופ”א גוף עקום וזה לא קשור לשופטים. אתה זוכר את ההגרלה שהתחילה ואז בוטלה כי היו טעויות בכדורים? ב-2022 זה קרה.

הדעה שלך או שלכם על ויניסיוס קשורה מאוד כי אתם מתקשים לעשות את ההפרדה בין פרובוקטור ומעצבן לבין זה שקריאות גזעניות אסורות לפי הפרוטוקול ומותר לו להתלונן כשקוראים לו קוף בין אם זה השחקנים ובין אם זה הקהל. אשמח שתגיד לי מתי ויניסיוס ביים קריאות גזעניות ועשה סצנה משום דבר ושייענש. מסכים לומר שעל סמך מה שכתבת בתגובות האחרונות [לא אלך לקרוא מחדש את כל השתלשלות הדיון פה או בפורום של ברצלונה] אז אתה נשמע פחות נחרץ.

אף אחד מהם לא מתייחס גם לזמן שזה קרה, “למומנטום” שהתפתח לטובת ריאל מדריד. זה לא שבנפיקה עשו 0:3 והיינו חסרי אונים כמו במשחק בשלב הליגה ורצינו רק לעצור את הסחף. בהחלט יכול להיות שהיינו כובשים שער שני והגומלין היה פחות מסוכן.

ויני עשה ועושה הכל בשביל להצדיק את המוניטין הרע שלו.

איקר אלונסו מודריץ ראול ועוד כמה “הזיקו” לי והרסו לי את הבריאות ולשאר אוהדי ברצלונה פי מאה או אלף מאשר ויני ואתה לא תראה שינאה כלפיהם. אני אפילו מעריך את ראמוס

אבל באמת שזה לא קשור כי אף מאיתנו לא זה ששופט אותו.

אני חושב שאני יסיים פה את הצד שלי, אבל רק תזכרו שזה פשוט יחזור וינשוך לכם את התחת. גם שחקנים של קבוצות אחרות יבינו איך זה עובד מעכשיו.

הנוסחה פשוטה. למצוא שחקן של היריבה שמועד לפורענות למצוא שתי שחקנים ואז להתבכיין על גזענות

אף אחד מאיתנו פה לא הכחיש שלואלוורדה הגיע אדום על העבירה הזו, איך השופט או הואר לא ראו את זה אין לי מושג.

נחזור למקרה ויני, אם אמבפה היה זה שמתלונן שקראו לו קוף, האם הייתם עושים את כל העליהום?
זה שזה ויני לא אומר שהבנאדם שקרן, זה שמשעים מישהו עד סוף ההליכים נגדו זה לא מנוגד לחוק וזה אפילו לא תקדים, פה כולם יוצאים מגדרם כי זה ויני וזאת ריאל.

ריאל זה המועדון האחרון שאופ"א תתן לו איזה הטבה, היחסים שלנו איתם עלו על שרטון מאז הסופרליג.

אתה ודור מתבלבלים בין הדעה שלי לדעה של חברי לפורום ברצלונה, ובוא לא נכליל ונדבר ברבים . שמי משה ואני מייצג את עצמי בלבד,

נפריד בין דעתי על ויני באופן כללי לגופו של עניין, לא קבעתי עובדה שוויני שקרן, אולי הוא אומר אמת וקראו לו קוף במקרה כזה השחקן אכן צריך להיענש , אבל רק לאחר חקירה מלאה ושהעובדות יתבררו .

זה יהיה בתוקף לכל שחקן בעולם ובכל קבוצה. ודרך אגב גם מחוץ לכדורגל

דרך אגב אתה באמת בא אלי אם אמבפה? אני לא מעריץ שלו בלשון המעטה

אתה יכול לשחק כמה שאתה רוצה את משחק “הקורבן” יש שחקן אחד שעושה הכל בשביל שכולם ישנאו אותו . אם אני לא טועה בריאל משחקים יותר משחקן אחד שהוא שחום עור. אף אחד מהם לא באמת התלונן על קמפיינים של גזענות נגדם .

וכל הרמיזות האלו והבכינות האלו אני יכול להפנות גם נגדך. אם ויני היה שחקן ברצלונה וכו כו כו. אי אפשר לנהל שום דיון עניני , שכל פעם זה מגיע לאותה פינה של התקרבנות ומסכנות. כאילו ריאל מדריד זה המועדון הכי מסכן בעולם וכולם רק מחפשים איך לדפוק אותו.

אני לא אוביקיטיבי ולא מסתיר את זה כמו כולנו בפורום הזה. אבל שוב למה את ראמוס איקר ראול מודריץ ורבים אחרים אני לא שונא? גם בריאל הנוכחית אין לי כמעט שינאה חוץ מרוידיגר

לזה אין בכלל קשר למה שכתבתי פה, אם תשים לב כתבתי במפורש שזה יחזור וינשוך לכם בתחת גם.

אני לא יודע אם זה תקדים, אולי זה קרה כבר. אבל אם משחק הבא יהיו כמה שחקנים למשל שיתלוננו שקורטואה קרה להם ואני סתם יקח דוגמה “מוסלמי מלוכלך” צריך להאמין להם ולמה להם לשקר.

הם רק צריכים לעשות לקורטואה איזה פרובקציה להתקרב אליו וזהו להשעות את קורטאה עד סוף החקירה.

כולם שוים בפני החוק לא?

זה יותר wishful thinking מניתוח ענייני וכאחד המפמפמים הגדולים של הטרלול הזה אתה הראשון שצריך לבדוק ביסודיות את המקורות שלך כי אתה טועה ומטעה. “העדים” שאתה מדבר עליהם מצטמצמים בסוף רק לאחד - קמאבינגה שנמצא קרוב לויניסיוס, אבל מהמרחק שלו מפרסטיאני ובתוספת האפטיות שלו להשתלשלות האירועים הייתי אומר שהקולגיאליות באמת נוגעת ללב אבל גם העדות שלו חסרת משמעות.

האמת שהסרטון הזה יותר מכל דבר מחזק את מה שאמר ויניסיוס, השחקן מקלל אותו כרגיל ופתאום הוא שם את החולצה על הפה כדי לכסות את הפה שלו, הוא עשה את זה כדי להגיד לויני מילה טובה אתם צודקים.
ומהמקום של קאמא הוא יכול בכיף לשמוע את מה שפרסטיאני אמר לויני.

לא ברור למה הדיון על ההשעיה והאסקלציה שלו נכללים בת’רד הזה.

אופ”א החליטו לעשות מעשה כי חשובה להם הנראות של המאבק בגזענות. ואין בעיה בדרך לרמוס זכויות מינימליות של שחקן ומועדון. ברור שאני לא מצדיק מעשי גזענות, אבל עונש של להשעות את השחקן משחק אחד עד הבירור המלא בפירוש נופל לקטגוריה של: בואו ניראה צודקים אבל האמאמא של הלא חכמים. הרי גם ללא השעיה סביר שפרסטיאני לא היה פותח, כי זה יעלה את מפלס האנדרנלין של כל האיצטדיון באופן שיוציא את הקבוצה שלו ואותו מאיזון, וגם יגרום לשחקני ריאל סופסוף לרוץ ולהתאמץ.

ולמה השעיה ממשחק אחד בלבד? נראה שאופ”א מקווה שריאל תעזור לה ותדיח את בנפיקה וכך לעונה זו משחק אחד זה כבר כל המשחקים. הרי אם בנפיקה תעבור, הצפי שלי הוא שהפרשה תדעך ואם לא- תמיד אפשר להאריך בהמשך, אבל כרגע הרחקה למשחק אחד נראה כאילו זה עונש מידתי בהחלט ולכן אופ”א חשבה שיעבור יותר חלק.

כמו שנאמר לפני - יש מדרון חלקלק של לקחת כמה עדים לאותו אירוע ולהפליל שחקן יריב על בסיס “עדות” של מספר צדדים שהם בפירוש “צדדים קשורים”, שלא יכולים לסתור את מה שאמר האחר, ואז להתבסס על זה לצורך ענישה שיכולה להיות לא הפיכה (במקרה של הדחה מטורניר נניח). התקדים של פרסטיאני יחייב גם להבא, וכולם עלולים להיפגע באותה מידה, והכדורגל בוודאות יפגע.

ובזווית הצרה של ריאל- אובייקטיבית זה בטח לא משחק לטובתה, כי גורם המוטיבציה היתרה יהיה דווקא עם בנפיקה שנדפקה מההחלטה ובאה להראות.