כותב רק את דעתי לא להרוג אותי…ראיו לא עשתה בונקר ולא משהו שמתקרב לבונקר, היא שיחקה מצויין, לחצה גבוה ומנעה מברצלונה לפתח משחק, עד פרנקי דה יונג ברצלונה לא הצליחה לעבור את החצי עם הנעת כדור.
כשראיו חטפה כדור היא מיד דחפה קדימה וכשלר היה לאן הניעה אותו כמו שצריך.
הצליחו להגיע ל 3 הזדמנויות של שער בטוח ורק טר שטגן במשחק מצויין מנע ספיגה.
טר שטגן בסוף היה המצטיין של ברצלונה וזה אומר הכל.
מדהים שמכל הקבוצות בספרד ראיו הכי מאמללת אותנו. נקודה משלוש משחקים אפס שערים.
ראיו לא התבנקרה, אבל כן הסתגרה בדקות לא מועטות היום. לא כותב את זה כמשהו שלילי, אלא כמשהו שזיהיתי. זה בסדר גמור, וזו לא נקודה לחובתה. אם הייתה פותחת את המשחק, הייתה מקבלת בראש.
זו אחלה קבוצה, ומגיע לה כל הכבוד היום.
אני לא מחשיב רק בעיטות למסגרת בתור מצבים טובים. גם הכדורים של פדרי ובמיוחד לבנדובסקי ששרקו ליד העמוד היו מצבים של גול.
גם שתי בעיטות לשמיים של ראפיניה במחצית הראונה. עוד אמרתי לעצמי הנה היורש של פראן טורס.
אריק המשיך את היכולת מקדם העונה והיה מצויין. עשה טעות וחצי, ובכלל הוא רק משתפר מאז הקטסטרופה מול אספניול אשתקד.
ברור שהיא הסתגרה דקות רבות, כשברצלונה כן הצליחה לדחוף אותה אחורה ולפרוס את שחקניה ללחץ גבוה ראיו לא לקחה סיכונים וכולם הין בתוך או ליד הרחבה, אבל היא עשתה את כל מה שביכולתה לצמצם את הדקות האלה עם לחץ גבוהה שמנע את המצב הנ’'ל שברצלונה בשליש האחרון פרוסה ועם הכדור.
לא לגמרי מסכים. כשהשוער שלך מבזבז זמן מדקה 15, עוד לפני שברצלונה לחצה ודחפה למעלה, זה מעבר להתמודדות עם לחץ של ברצלונה. הם ראויים למחמאות, אבל לא צריך להפריז.
זה כבר עניין של שיפוט וחוקת כדורגל, בליגה הספרדית לקחו את עניין ביזבוזי הזמן לקיצון.
לדעתי הפיתרון פשוט, מרגע שהשופט שורק יש רק 10 שניות להתחיל לשחק, אם לא אז שורקים עבירה.
ראיו התבנקרה במובן הזה שכל זריקת חוץ וכל בעיטת שוער היו כמו קריעת ים סוף. בסוף 23-5 בבעיטות לשער (6-2 למסגרת, ודש לצוד) זאת סטטיסטיקה של בונקר. יש כאלה שמתבנקרות בהגנה חזקה, יש כאלה שמתבנקרות בהחזקת כדור משמימה, ויש כאלה שמתבנקרות בבזבוזי זמן אינסופיים. הספרדיות הקטנות אלופות בסגנון האחרון.
וטר שטגן המצטיין של ברצלונה במובן של זה שהוא היחידי שממש הצטיין בעבודה שלו - למנוע ספיגת שערים. אבל זה לא שיש ספק כלשהו מי הייתה הקבוצה הטובה יותר היום.
אותו הדבר יהיה גם מחר במשחק של ריאל, זאת מחלה בליגה הספרדית, לא קיים כמעט בכדורגל האנגלי והגרמני.
ולכן אני לא מאשים אותם. הם לא עשו משהו אסור, וגם בתחום המותר הם היו הרבה פחות קיצוניים מבמקרי עבר. הכל טוב. דימיטרייבסקי לא אשם בהצבה של אראוחו, או בבעיטה לשמים של ראפינייה, אבל הוא כן מציק בעין כשהוא מבזבז 2 דקות על בעיטת שוער בדקה העשירית.
אתה צודק - הוא משחק בתוך גבולות הגזרה שהוקצו לו. זה מה יש. וקבוצות כמו ברצלונה (וגם מדריד) עוד יסבלו מזה הרבה. לכן כתבתי במחצית שחייבים להבקיע ראשונים, ומהר, כדי למנוע (או לפחות לצמצם) את הדבר הזה.
ראיו לא אשמה. השופט אשם. שהוא בדקה 88 נותן לשוער שלהם צהוב למרות שהוא יודע שהוא רק ישתמש בזה לבזבז יותר זמן אני מאשים רק אותו.
פעם אחת שופט יתן שתי צהובים וירחיק שוער וזה כבר ירתיע. ואם אפשר גם לתת בנוסף גם תוספת זמן לא פורפורציונאלית זה עוד יותר טוב.
הבעיה היא עם החוקה שסבלנית כלפי השיט הזה ולא השופטים שאוכפים את החוק.
דיברנו על זה אינסוף בעונה שעברה.
באיזשהו שלב התחילו להוסיף הרבה זמן תוספת, אבל זה רק לשים פלסטר על פצע עמוק.
לבה נמצא על הבליינד ספוט של דמבלה?
אני רוצה להאמין שבגרסה יותר משופרת שלנו, לא כל היצירתיות תגיע מהאגפים. פדרי הוא נקודת האור היחידה, צריך להנהיג את הכישור עם דה יונג, זה שמכריזים עליו כשכיר חרב כשלמעשה הוא בעל הבית האמיתי
משהו שבלט לי מאוד אתמול ושכחתי לכתוב עליו -
קו ההגנה אתמול היה מאוד גבוה, גם הגנתית, אבל במיוחד כשהכדור היה אצלנו והמשחק הלך והתקרב לסיומו. היו רגעים בהם גם הבלמים שלנו היו מעבר לקו מחצית המגרש, ובצד של היריבה. צריך לראות אם ואיך זה קורה מול יריבות אחרות, ועם קונדה, אבל זה חתיכת סיכון מפחיד. מול שחקנים יותר טובים ויותר מהירים, או מול מוסרים טובים יותר לשטח, היינו מגלים בדרך הקשה שאפילו צמד בלמים אתלטי לא תמיד יספיק לחזור בזמן.
מה חדש לך בזה? ככה אני תמיד זוכר אתכם. יאגו אספס אמר לאחרונה שקל לו יחסית למצוא את הרשת מולכם פשוט כי אתם משאירים שטחים.
לא חדש, פשוט אתמול היו רגעים בהם זה היה אפילו מוגזם מהרגיל. זה לא שסתם עמדנו גבוה, זה שכל הקבוצה הייתה במחצית המגרש של ראיו.
וליאגו אספאס קל למצוא את הרשת מולנו כי הוא יאגו אספאס.
יש לשופטים כלים והם פשוט לא משתמשים בהם. ולא רק זה אפילו משתפים פעולה עם זה. כמו שכתבתי להוציא לשוער בדקה 90 כרטיס צהוב ראשון על ביזבוז זמן זה פשוט לשתף איתו פעולה.
במקום זה, תוציא לו את הצהוב במחצית הראשונה ואם הוא ממשיך דפוק לו את הצהוב שני . ואם השוער המחליף עושה את אותו תרגיל דפוק גם לו. מבטיח לך אחרי משחק כזה, הם יפסיקו. צריך משחק אחד או שנים כאלו.
ברור שאפשר וצריך גם לשנות את החוקה. אבל אני לא מצפה יותר לכלום מאופ"א אז אין לי טעם לבזבז על זה זמן.
פעם אחת לא תספיק, צריך איזה 100. מדובר בכדורגלנים בכל זאת.
גם צ’אבי התלונן על בזבוזי הזמן, לא ספציפית במשחק הזה אלא באופן כללי.
לי אישית התפיסות בכל קרן מפריעות הרבה יותר. אין מצב שאיזי יכול לשמור על לבנדובסקי שגבוה ממנו בראש. הוא תופס אותו בשתי ידיים, נתלה עליו ומפיל אותו, וזה מול השופט. באחד ההילוכים החוזרים רואים גם שהשופט מסתכל ולא שורק. גם הואר מרשה את זה.
או שהחוקים שוב השתנו, או שיש הנחיה לאפשר את זה. אני זוכר שאריק גרסיה היה מומחה לקבל על זה פנדלים, ותמיד אמרתי שמגיע לו.
צ’אבי הסביר את החילוף התמוה של פדרי.
גם אישר שאף אחד לא פצוע. לא פדרי , לא דמבלה ולא קסיה.
אני כן מצפה מאופ"א להשקיע כמה מיליונים טובים על טכנולוגיה מפותחת שתחליף שופט עם סטופר. כמו שהם עשו בטכנולוגיית קו השער. זה פרויקט ברמה של תואר ראשון ברשתות נוירונים, אבל הוציעו על זה מיליונים ועשו טררם כאילו זה מהפכה.
יש לך תקדים לדבר הזה? מעולם זה לא קרה. ככה השופטים “מתמודדים” עם הדברים האלה וזה אכן מתסכל.
לפחות נותנים תוספות זמן ארוכות יותר, אבל כאמור זה לעג לרש.
הפתרון שלי הוא, הקבוצות שעושות את זה בצורה סיסטמתית צריכות לשלם מחיר. בסופו של דבר קבוצה שפוגעת באיכות הליגה ובהנאה לצופים, לא צריכות לקבל על התצוגות האלה כספים מהטלוויזיה. קבוצה שמורחת את הזמן תאבד את ההכנסות (או החלק היחסי של המשחק הזה מסך משחקי הליגה) מאותו משחק.
להעניש שחקן שחקן רק יגרור את המשחק ליותר מריחות זמן על ריבים עם השופט.
קורה דיי הרבה. גם אצלינו וגם אצליכם.