כן, אבל בשביל זה צריך שמישהו ירצה לעקוב אחרי מלא קבוצות, להגדיר מה הקריטריונים לענישה, מה העונשים, וגם אשכרה ממש לאכוף את זה. יש יותר סיכוי שפרנקי יסכים לעבור ליונייטד.
אני דווקא חושב שהפיתרון של טיטי מלמעלה (X שניות להוצאת כדור/בעיטה חופשית/כדור שוער וכו’, אחרת כדור עובר/עבירה) יכול להיות שימושי. אפשרות אחרת היא לעצור שעון בכל פעם שהמשחק נעצר, וככה חוץ מסתם למרוח לצופים את הזמן עד שהם הולכים לישון, זה לא ייתן לקבוצות שום יתרון לבזבז זמן באופן הזה.
אני לא נגד שינוים בחוקה. אני בעד, אני פשוט יודע עם מי יש לנו עסק. לקח להם איזה חמישים שנה להכניס טכנלוגיה קו שער אז כמה זמן אתם חושבים יקח להם לשנות את החוקה בקשר לביזבוזי זמן? אין ציפיות אין אכזבות.
הם לוקחים עשרות מיליונים לכיס שלהם שם באופא, שישלמו כמה גרושים למישהו שיעשה את זה.
גם פיתרון, אבל אז ישחקו לך בזה שאיו מחזירי כדור ושחקנים שמביימים פציעות. ההחלטה צריכה להיות שרירותית כי אין פה שחור ולבן, ומראה עיניים הדבר היחיד שיכול לקבוע פה.
הבעייתיות האמיתית בהצעה שלי היא שקבוצות יעדיפו לוותר על סכום כסף יחסית זעום עבור נקודה או שתיים מול הגדולות.
אולי שילוב של שתי הפתרונות יוכל לעבוד.
אגב, שופט שמוציא צהוב ראשון לשוער בדקה ה 90 על ביזבוז זמן הוא מבזבז זמן בעצמו…למרות שבמשחק האחרון אחרי שהוציא את הצהוב לשוער אפשר היה לראות אותו מסמן לשופט הרביעי להוסיף עוד דקה לתוספת זמן, לא כל השופטים עושים זאת.
כן, אבל אתה יודע - פיפ"א/אופ"א. זה שהם יכולים זה ברור. זה שהם רוצים ו/או שזה יקרה? פחות.
נכון, הפתרון לא מושלם, אבל הוא שיפור משמעותי לעומת המצב הנוכחי, בו גם יש מריחת זמן על פציעות מדומות (מת על זה ששחקני קבוצה נשכבים על הגב בהמוניהם עד שמישהו בא למתוח להם שריר), גם אין ענישה, וגם הכדור נשאר אצל הקבוצה המבזבזת. בפתרון המוצע לפחות הכדור יעבור לקבוצה השנייה. אפשר להחמיר ולהגיד שהוא יעבור לקבוצה השנייה מנקודת הענישה (למשל, עבור כדור שוער - כדור לא ישיר מהרחבה).
בדיוק. במיוחד כשבזבוז הזמן הזה לא התחיל בדקה הזו, או רק כמה דקות לפני כן. זה היה ככה מתחילת המשחק.
צהוב לדימיטרייבסקי בהתחלה, והוא יירגע, כי הוא יודע שגם עבור עבירה קטנה שלו בהמשך, הוא יכול להיות מורחק, ועדיף לו לא לחמם את השופט עוד יותר.
אגב בסופו של דבר, אנחנו נאבד נקודות בגלל השיט הזה, אתם תאבדו נקודות בגלל השיט הזה, הליגה חולה מאוד גם בקטע של משחק ציני והגנתי יתר על המידה. הפיתרון האמיתי יהיה לבנות קבוצות שיוכלו להתמודד מול זה.
בואו נהיה ריאליים שניה, אם באמת רוצים להתמודד מול זה הישועה לא תגיע מלמעלה והקבוצות יצטרכו למצוא פתרונות בעצמן.
ברור, ולכן כל התגובות פה על נושא בזבוזי הזמן לא באות להגיד “לא ניצחנו כי ראיו בזבזו זמן”, אלא להגיד שלא ניצחנו באשמתנו ובזכות משחק נכון של ראיו, ושבנוסף נושא בזבוזי הזמן כבר ממש מעיק.
אני גם רוצה להוסיף למה שאייל רשם, שראיו לא עשו שום דבר יוצא דופן אתמול, יותר מזה, אני ראיתי לא מעט קבוצות אפילו יותר חזקות ועשירות מראיו שהתנהגו בצורה הרבה יותר צינית ממנה , אני מדבר בין היתר עליך אתלטי.
אני עדיין מנסה להבין מה צ’אבי מנסה להשיג בבניית המשחק מהשער שלנו. מצד אחד הבלמים, המגנים והקשר האחורי קרובים לרחבה שלנו ומאפשרים בניית משחק במסירות קצרות דרך ההגנה. מצד שני כל שאר השחקנים כבר רצים למעלה ותופסים מקומות קרוב יותר לרחבת היריב, מה שמשאיר לקו האחורי שתי אופציות - להתמסר ביניהם או לתת כדור ארוך לכיוון ההתקפה. אם אתה רוצה שכולם ירוצו קדימה אז שטר שטגן יתחיל בכדור ארוך וזהו, אם אתה רוצה לבנות משחק דרך הבלמים אל הקישור ואז להתקפה, השחקנים צריכים לשחק הרבה יותר קרוב. נראה שכל קבוצה שתדע ללחוץ אותנו בצורה סבירה תגרום לנו בעיות. אתמול עשרים דקות ראשונות לא עברנו את החצי בדיוק בגלל זה.
אינדיבידואלית, כריסטיאנסן מרשים אותי מאוד עד כה, קסייה לא מספיק טכני לטעמי, ראפיניה חייב לשחרר יותר מהר את הכדור ואלבה חייב להיות שחקן ספסל. מאוד מקווה שאלונסו יגיע, הוא בטוח לא יזרוק כמו אלבה.
דיברתם הרבה על בזבוזי הזמן ואני רק אגיד שהליגה הספרדית מתחילה להימאס עליי, כמעט שאין משחק שוטף, רק בזבוזי זמן והצגות. הליגה הפכה להיות משעממת בצורה לא נורמלית. אני רואה משחקים בליגה האנגלית ומקנא (מדבר נטו מבחינת שיפוט ושטף משחק, עזבו רמה). שינויים בחוקה לא יקרו והשופטים ימשיכו בדרכם, התקווה שלי שתקום הסופרליג (במתכונת קצת שונה ממה שהציגו) ושיעיפו את בארסה מהליגה הזאת.
לפרקים בארסה הראתה תכנית משחק באגפים. הרבה חילופים בין ראפיניה ודמבלה כשאחד נשאר על הקו והאחר נכנס לרחבה להשיג נוכחות, פעם מימין פעם משמאל. זה עוד לא מלוטש ויש מה לשפר בתיאום, אבל לפחות רואים יד מכוונת ולא משחק של אינדיבידואלים עם כישרון ותו לא.
זו נקודה שחשוב להתעכב עליה, כי בגדול אם יש מישהו שחושב ביחד עם השחקנים, מנתח את המשחק, מתכנן איך להשתמש בכלים שיש לו ומצליח להעביר את הרעיונות שלו לקבוצה אז זה יוצר ייתרון. וכבר שנים שלא נהנינו מייתרון בעמדת המאמן ושנים שלא הגענו מוכנים למשחקים.
אם מזכירים את התיאום, אז הוא עוד לא שם. וזה הגיוני לקבוצה שיש בה מספר שחקנים חדשים ותכנית משחק חדשה. הם עוד צריכים לרוץ יחד והתיאום שלהם יגיע. זה ייראה טוב יותר בכל מקרה - בין אם נקבל קבוצה מפלצתית שעונה על הציפיות ובין אם נקבל רק קבוצה טובה שלא מראה גדולה מיוחדת, כך או כך התיאום ישתפר ונראה טוב יותר. כמה זמן זה ייקח?.. שאלת מיליון הדולר, לא?
לגבי הקישור אני מסכים עם ליאור. חד וחלק. תכנית המשחק של צ׳אבי מאוד מזכירה את בארסה של לוצ׳ו והרבה פחות את בארסה של פפ. אני לא חושב שיש מקום להשוואה וגם לא מצפה מצ׳אבי להיות פפ, אבל מבאס אותי שאין לנו קישור ששולט בקצב המשחק. הקשרים צריכים להיות אלו שמנווטים את המשחק ולא רק סותמי חורים בדרך בין ההגנה שממילא פרוסה של קו החצי לבין ההתקפה. אנחנו משחקים על שטח מאוד קטן כבר שנים, ולא ייתכן שעד היום אין בעל בית במגרש מאז שצ׳אבי עזב את התפקיד הזה איי-שם ב 2016.
ועוד מילה בנוגע לקישור. בסוף המשחק צ׳אבי אמר שאם פרנקי נשאר אז פרנקי ישחק. ואם נראה את מקרה דמבלה כאבן בוחן, הרי שצ׳אבי לא מערבב פוליטיקה עם צרכים מקצועיים. פרנקי היה מצויין אתמול וציוות שלו עם פדרי שווה לנו יותר מציוות של פדרי עם גאבי. פרנקי הוא לא מנהל המשחק שליאור ואני מפנטזים עליו. אבל לפחות הוא לוקח על עצמו הרבה יותר מהילדון (שאני בטוח שילך וישתפר, אבל הוא צריך את הזמן לזה).
אגב, אני עדיין טוען שסילבה יגיע, אבל אם לא אז לפחות שישאירו את פרנקי ונקבל קצת שקט וביטחון.
אז שלחתם לו את מינגסה? לשים לו רגליים???
מינגסה כבר התחיל לעבוד מהמחזור הראשון , הכל בשביל להוריד את המנחוס של ויגו ממכם חחחח ולהוריד אותה ליגה.
כל הכבוד אחלה מהלך של לאפורטה.
אם כבר מדברים על השופט, אז הוא היה ממש מחריד, ושרק כמעט על כל נגיעה (חוץ מפעמיים שבהן היה אשכרה פאול מול הפרצוף שלו והוא התעלם. אחת לכל קבוצה), מה שרק עזר לראיו לרצוח את המשחק. גם הצהובים היו לא קשורים. בנוסף, הוא נתן לראיו לתפוס שחקנים ברחבה, כולל פעם אחת מול הפרצוף שלו, ובסך הכל גם ביחס אליו השיפוט היה מזעזע.
כן זה.
בנוסף, אפשר וצריך להפוך כבר את קו החוץ ואת הנבדלים למערכות אוטומטיות.
אופא ופיפא מחריבות את המשחק. אני לא מבין איך דעת הקהל איתם. עם כל גוף רגולטורי אחר, היינו עוברים לשעון שנעצר כשהמשחק לא משוחק כבר לפני שנים.
אם הייתי יכול לעשות עוד לייק על זה, הייתי עושה.
בתקופות הטובות של פפ, רוב המשחקים התנהלו ככה.
לגמרי. אפילו כבשנו פעמיים, פשוט היה נבדל בשני המהלכים. זה יראה טוב יותר, אבל צ’אבי עדיין עושה המון טעויות.
לרוב זה פחות התפקיד שלי בדינאמיקה בפורום שזה נוגע למה שקורה בבארסה, אבל הרשו לי להיות הפסימי פה. 21 מצבים והפער המצטבר הוא רק 0.6 באיכות המצבים, הרי שהמצבים שלנו לא באמת היו טובים וזאת בעיה.
כן, המשחק היה דיי ציני מצד ראיו, כן זה משחק ראשון העונה, וברור שראיו קבוצה טובה סך הכל בסטנדרטים של הלה ליגה, אבל הדבר שבאמת זועק לי הוא חוסר הסדר במשחק. מדובר על ערימה של שחקנים חדשים, ומה שנראה כמו מפלס לחץ גבוה מול קבוצה שיודעת שהיא צריכה להתאבד על כל נקודה.
הקישור היה כאוטי. לא הצטרפו מספיק לעזור לבוסקטס, לא הצליחו לשבור את קווי ההגנה ביציאה בקו שני, כל אלו הובילו אותנו לתלות ענקית האגפים, שגם אם זה היה יום טוב של ראפיניה (ולצערי רואים שהוא היה לחוץ להוכיח את עצמו) יש גבול לכמה הוא ודמבלה יכולים לעבור באחד על אחד.
אז צ’אבי התחיל עם מעשה מעניין והכניס את דה יונג במקום צ’אבי ואת פאטי במקום ראפיניה והמשחק קיבל גוון אחר מבחינת שטף, וזה היה נראה מצויין. החלק הרע? קסייה במקום פדרי, כך שגם תיאורטית, אפילו אם כולם יוצאים קדימה וכל מה שקסייה עושה זה לפרק שחקנים באמצע, הקישור עדיין לא מצליח להיות משמעותי מספיק בייצור מצבים ואנחנו שוב נתקעים בשליש של ראיו, וזה גם ביום ממש טוב ואנרגטי של דה יונג.
אני כן רואה מוטיבציה, כולם רוצים לנצח ורוצים לקחת את הקבוצה קדימה, אבל כולם עוד עושים טעויות הולכים לאיבוד. זה קצת כמו לראות את סרטי הספורט של פעם כמו ה"טיטאנים הקטנים". כולם רוצים, קצת מרגישים מגושמים או לחוצים ולא מצליחים להתחבר, עד שאולי קורה משהו וזה מסתדר כמו שצריך. זה כיף לראות את זה עם ערימה של ילדים לא קשורים, פחות בפרוייקט שהימרת על העתיד של המועדון שלך עליו.
זה ההיפך מטעות פרוידיאנית אם כבר… אין שום בסיס השוואתי רציני בין גאבי לצ’אבי. הטעות הזו לא מסתירה שום בדל של אמת בתוכה.
בכל אופן, גם אחרי השיפור שפרנקי הביא עמו לקישור (עצם הנוכחות שלו גורמת לפדרי לשחק קצת יותר למטה) זה עדיין לא מספיק. הטקטיקה הבסיסית של צ’אבי שגויה מיסודה. הבעיה היא לא בשחקנים אלא בהגדרות התפקיד.