יאללה שמישהו יסביר לי - מה יש לכם נגד אלבה בעצם? מודה שכשאני מסתכל על בארסה יש לי איזה עיוורון או משהו בלתי מוסבר כלפיו. הוא כמעט אף פעם לא בולט לי. לא לטובה ולא לרעה אז מה אני מפספס?
איפה הייתה ב 3 השנים האחרונות? אני הייתי הסנגור היחיד שלו פה.
היה טוב מאוד ברוב שנה שעברה.
אבל הוא נתן משחק זוועה אתמול, אז עכשיו הוא זבל כבר 5 שנים.
לא היה טוב רוב שנה שעברה , אתה בעל משקפים מאוד ורודים , היו לו כמה חודשים טובים שהקבוצה היתה בשיא. ולא צריך להקצין דימטרי. הוא לא זבל 5 שנים אבל מאז אנפילד זה ברור לרובנו פה שהוא בדעיכה.
אני לא כל כך מאשים אותו יותר, לפחות לא כמו לפני שנה או שנתיים, שנה אחרי שנה הוא מקבל קרדיט אינסופי, פותח כל משחק ומסיים את כל ה90 דקות . מידי פעם יש לו כמה הברקות נגד האוססונות למינהם ואז כמו טפלון שוכחים לו את הכל. הוא לא אשם שאף מאמן בברצלונה לא מציב לו אתגר. למה לו להתאמץ שהוא יודע שגם נגד סוסידאד הוא יפתח. למה לו להתאמץ שהוא יודע שלא מביאים לו באמת מחליף וכל פעם פלסטר אחר ואם מתפתח איזה כישרון מהלה מאסיה אז ישר זורקים אותו להשאלה . למה לו להתאמץ?
אני לא שונא אותו. פשוט בראיה ריאלית הוא כבר לא בשיאו. יש לו מקום בריאל בבאירן או בקבוצה בכירה אחרת בכושר הנוכחי?
בשיאו הוא היה טייס שהספיק לחפות על בעיות פיזיות בהגנה עם מהירות והקרבה.
אממה, לתת כדור למסי (טוב לדמבלה) ולטוס פנימה שבערך כל אירופה יודעת ומכירה את זה, ואז לראות את אלבה מפטרל בקו אחד עם השוער באופסייד של 5 מטרים כי החבר פדרי/דמבלה לא מסר לו - ובכן זה חסרון מספרי די מובהק.
עיקר הבעיה שלו שהוא לא בכושר של פעם, הוא קצת (הרבה) זורק זין בהגנה, ובעיקר חדגוני מאוד.
אגב, אני עדיין לא סלחתי לחוצפן שהאשים אותנו האוהדים אחרי אנפילד. איזו עזות פנים יאללה.
אגב 2, מגן עכשווי לדוגמה שראוי ללמוד ממנו - קנסאלו. פשוט עושה הכל, מגוון, מאיים מכל טווח עם ארסנל של ראיית משחק פלוס יכולת טכנית.
אם היה אפשר לתת לך עוד לייק על זה היית מקבל. הוא גם עשה תנועת השתקה אחרי הגול שלו מול אתלטי שנה שעברה.
לבנדובסקי למשל בניגוד אליו הוא וינר הוא בחיים לא יתנהג בצורה הזאת.
עכשיו שמתי לב לזה. סתם שאלה, שחקן שלא בולט לא לטובה ולא לרעה, במילים אחרות אתה רואה בו “למלמ” לא מועיל ולא מזיק. זה שחקן שצריך לשחק בברצלונה? שואל ברצינות. אתה בעצמך ענית בשבילנו…
אני חושב שגיליון המשחקים האיומים של אלאבה בליגת האלופות הוא רחב מאוד, נקודת תורפה ענקית. וראיתי בחלק מהזמן גם שחקן שהוא שבע ומעדיף לסגור חשבון עם הקהל והביקורות והעיתונאים דרך התקשורת במקום לתת הכל על המגרש. אבל דעתכם, הוא בעצם “חייב למסי את הקריירה”? יותר מהיתר ולא רק נהנה מנוכחותו (כן אותו 2:3 בברנבאו - אוף).
לדעתי כמעט בכל עמדה ראינו רענון או ניסיון ולאלאבה שנים שאין מגן מחליף אפילו לא משהו כמו נאצ’ו בקונספט. חוסה גאיה מסיים חוזה ועלה כמועמד מיליון פעם. ולנסיה באשפתות. אותי הפתיע שזה לא קרה.
גם אלבס קיבל את אותן התגובות השליליות. חור בהגנה, רק יודע למסור למסי, הורג ציפורים בהרמות, אין מחליף כי הוא חבר של מסי, לא יורד להגנה.
מאז אנחנו מחפשים מישהו יותר טוב כבר 7 שנים.
אלבה, עם כל המגרעות שלו, נתן הרבה משחקים טובים גם בשנה שעברה. אין לו מחליף שלא באשמתו.
אני לא יודע למה אנשים חושבים שהוא זורק זיין, הוא לא תמיד יורד בשיא המהירות כי הוא שורף את הקו כל משחק. תראו לי סטטיסטיקה שהוא רץ פחות מאחרים.
מוש אתה צודק שלמל"מ זה לא הדבר הרצוי אבל בוא נאמר שעצם זה שיש עמדה שאני די שקט בה זה גם משהו. אלבה הוא לא באמת שחקן הגנה. הוא על התפר וככזה יש לו את היכולות שיש לו. הייתי מעדיף יותר תחרות על העמדה כמובן אבל סה’כ מדובר בשחקן שיודע את העבודה, יודע לסייע בבניית ההתקפות, יש לו מסירות והנכסות כדור די מדויקות, יכול להצטרף לקישור בבניית המשחק וכן הלאה.
אני לא מתרשם שהוא עצלן אלא שהוא בטוח במעמדו ומתרשם שפה בפורום יש רוב של אסקימוסים.
מה הכוונה באסקימוסים?
קצת גזעני אבל… האגדה מספרת שכשאסקימוסי מזדקן שולחים אותו לאיזה קרחון שימות לבד. ההרגשה היא שאין אצלנו (בפורום הנוכחי) טיפת סימפטיה לשחקנים מזדקנים. משהו שלא היה בעבר לדעתי.
ליאור, אצלי הקש ששבר את גב הגמל היה שהוא האשים אותי בפארסת אנפילד, מאז אני רואה בו רק רע. קשה לי לכבד אדם שקורא לי מפונק כמו כן קשה לי לראות אותו כאיזו אגדה שאני מוכן לסבול ירידה ביכולת.
אני לא כל כך יודע מה הוא אמר אחרי אנפילד ואני גם לא רואה אותו כאגדה. הוא מן הסתם לא במעמד של אינייסטה או צ’אבי או פויול או בוסקטס או גוארדיולה אבל יש מעמד ביניים גם לגדולה. אלבה ליווה את הקבוצה והיה חלק משמעותי מאוד בקבוצה שלנו עשור שלם. שחקן כזה חייב לסיים את הקריירה המקצועית אצלנו (עד שהוא יחליט שהולך)
הוא רמז שאסון אנפילד זה לא נורא והאוהדים צריכים להגיד תודה על האליפות. לא זוכר בדיוק את הציטוט המדויק. רק על זה הוא היה צריך להיזרק לספסל.
אני לא חושב שאוהדים כפוי טובה נגדו, בטח לא אנחנו פה בפורום, ברצלונה לא אמורה להיות מועדון צדקה ששחקנים משחקים בה בגלל “העבר שלהם”.
דימיטרי דוגמה תחזור לקלאסיקו בסופר קופה. באמת שזה משקפיים מאוד ורודות לכתוב ששנה שעברה הוא שיחק לרוב טוב. היה לו שיא של כמה שבועות. אפילו היה טוב בקלאסיקו של 4-0 אבל מרבית העונה הוא היה אותו אלבה. פשוט הוא טפלון. ידפוק אותנו מול יריבה חזקה אבל מול אוססונה יתן בישול ואז כולם יסלחו לו.
אני חוזר על מה שכתבתי בהתחלה , ברצלונה צריכה לשאוף שבכל עמדה שלה ישחק מישהו שהוא WC מצטער אני לא רואה את גורדי אלבה בכושר הנוכחי שלו פותח בהרכב של אף קבוצה בכירה בעולם. כולל קבוצות התקפיות.
מי שלא רואה את הזריקת זין שלו משחק אחרי משחק שיעבור לענף ספורט אחר. לא ראיתי מגן עצלן עם “ראש קטן” מבחינה הגנתית בחיים. גם אלבס חטא בזה לפעמים, בעיקר בסוף שלו או כשהרגיש יותר מדי נוח.
אם יש ביקוש, כל משחק אני אחפש מצבים כאלה עם דקה מדוייקת. כל משחק יש לו כמה איבודי כדור שאחריהם הבנאדם פשוט רץ ריצה קלה להגנה. יש לו מלא פעמים שחוטפים לו והוא משחק אותה נפצע (זה הראש הקטן. חטפו לי כדור, למה שאעשה הגנה ואתקן? איה, נפצעתי. איך השופט לא שורק!!! אני בסדר, השופט אשם…) אין ספור פעמים שהוא לא באמת עולה לכדורי ראש, הוא עושה בכאילו. וזה במצבים הכי מסוכנים.
שהיה מסי לצידו איך היה אפשר להיות עיוורים, אבל דייי. הבנאדם גמור, הוא סרב לקצץ בחוזה, הוא היה צריך לעזוב לפני כמה שנים. שחקן ללא תחרות זה שחקן רך.
חוץ מזה שאני לא אוהב את האופי שלו. הוא ילד ***.
אני לא יודע אם זה עיניין של גילנות, כמו שיש דור של שחקנים שלא יודע לשחרר. למה רונאלדיניו יכל לעזור למסי לגדול, ואף מגן שמאלי אחרי אלבה לא יכול לראות דקות ברוטציה?
למה פויול יכל לקדם את פיקה, בעוד שהיה לך קלוב דה אמיגוס שמסרב להיות מוחלף?
הבעיה היא לא בגיל השחקנים, אלא בפרוצדורה של “העברת השרביט” אצלינו. אותן אגדות כמו אינייסטה, צ’אבי ופויול הובילו את עצמם לפרישה מכובדת, בניגוד מוחלט לסוארס או כריסטיאנו רונאלדו. פיקה ואלבה מזמן היו צריכים לעזור לקדם את הדור הבא מתוך הבנה שהם לא יהיו יכולים להישאר לנצח שחקני הרכב בקבוצה.
וואו נדב.
תודה רבה שחסכת לי תגובה ואפילו עלית עליי בהתנסחות שחשבתי עליה.
זה בדיוק מה שאני חושב על דור הענקים שלנו. חלקם ידעו לפנות את הבמה בזמן וחלקם מסרב לקבל את היותם אי-נצחיים.
אגב, לגבי השאלה של העברת השרביט, זה לא תלוי רק בהם. בינתיים בקישור אף אחד לא הצליח להכנס לנעליים של צ’אבי ואינייסטה, הגם שהם לא נאחזו בקרנות המזבח.
דווקא פיקה כן מקבל את זה ואמר מספר פעמים שהוא מוכן לפרוש. הוא מחכה שיביאו מחליף, לדעתי הוא שמח שהגיעו כולם.
בקבוצה שמשחקת כל כך גבוה, כמעט שאין ממש בלמים בפועל.
בקבוצה הזו, פיקה משחק קשר אחורי בתפקיד הראשי שלו ובלם בתפקיד המשני.
בוסי משחק קשר 50-50 רוב הזמן ובשאר הזמן קשר דפנסיבי.
כשפיקה לא על המגרש זה מורגש בסדר וביכולת של הקבוצה לנתב את המשחק.
קשור לזה שהוא מוכן להוריד בדקות שלו וגם צריך להזכיר בנוסף לכך שבתאכל’ס עדיין אין לו מחליף ראוי בסגל.
נקודה חשובה -לא, הוא לא חייב כלום. ברצלונה זה מועדון כדורגל מקצועי לא איגוד עובדים. אם הוא ברמה המקצועית הנדרשת, תפדל. אם לא שיפרוש במקום אחר. הוא גם לא רוצה לקצץ בשכר, למה שיתייחסו אליו אחרת? הוא המגן לדעתי המרוויח בעולם, הוא לא איזה מגן שלא מקבל תגמול ומשחק בשביל הסמל. הוא לא צריך להישאר עד שהוא מחליט שהוא הולך, הוא צריך ללכת כשהמועדון מחליט שהוא לא לרמה/הוא מבין שהוא לא לרמה. פשוט מאוד.
וזה בכלל בלי לדבר על המצב הנוכחי של ברסה, מקצועי וכלכלי.
אפשר לחשוב שאלבה הוא זה שהחליט שלא יהיה מחליף ראוי. אתם ברצינות חושבים ככה?
למי בדיוק הוא יעביר את השרביט? לפירפו? היחיד שהיה קצת מעל הפח המוחלט הוא לוקה דיניה, וגם הוא היה הרבה פחות טוב מאלבה.
בואו תסבירו לי למי אינייסטה העביר את השרביט. את מי בוסקטס מטפח כדי שיחליף אותו, כשהוא באנקר מוחלט.
פיקה ואלבה לא היו צריכים לפרוש כי אין שחקן יותר טוב מהם בסגל. פיקה רק השנה קיבל מתחרים ראוים, אלבה עדיין לא.
מי השחקן האהוב עליך? אני אמצא לך בכל משחק את הרגע הזה שהוא לא חוזר להגנה באטרף. הגדול מכולם עשה את זה חצי קריירה. אם אלבה מאבד כדור ליד הרחבה של היריב, יש לו זכות לחזור לאט פעם ב, בשביל זה יש שחקנים אחרים. אני שמתי לב למשל שממפיס אצלן הרבה יותר גדול, רודף אחרי שחקן ואז עוזב אותו באמצע, מה שמטעה את כל ההגנה. אבל לא יורדים פה על ממפיס בגלל זה, רק על אלבה.
כן, יש לו את הקטע הזה של לבכות לשופטים. בגלל זה הוא לא פויול, אבל עדיין יותר טוב מכל מגן אחר שהיה פה בעשור האחרון.
אני מצטער, אני לא הולך לראות משחקי עבר כדי להוכיח נקודה. אני מדבר מתוך תחושה כללית, בדיוק כמוך וכל שאר המגיבים. התחושה שלי, שאלבה עדיין בסדר. שאלונסו או באלדה יראו לי שהם יותר טובים, אני אתמוך בספסול של אלבה.
לא אכפת לי מה הוא אמר אחרי אנפילד. אולי הוא האשים את דן בהפסד, אותי לא . אני בוחן אותו על המגרש והאם הוא מוכן לעזור לקבוצה כלכלית. בינתיים הוא בסדר מבחינתי.