מחזור 1: פותחים את הליגה ברגל שמאל עם 0-0 משמים מול ראיו

איך הם יוכלו להוכיח לך שהם יותר טובים ממנו שהוא משחק ללא הפסקה? השיטה היא כזו הוא פותח 99 אחוז מהמשחקים משחק בכולם 90 דקות ואז איזה “באלדה” משחק איזה חצי משחק בעונה עושה איזה רבע טעות ומיובש אחרי זה לכל החיים.

יש לנו 80 מיליון לבזבז על סילבה? אז יש בקופה מספיק כסף לשתי מגינים איכותים בשתי הצדדים.

אז תאשים את המאמנים שלא נותנים צ’אנסים לאחרים. לא את אלבה.
אני ראיתי מספיק את המחליפים הקודמים, דיניה ופירפו, הם לא היו ברמה של אלבה.
אולי עם אלונסו זה יהיה אחרת.
מה שווה באלדה אני לא יודע. סומך על צ’אבי שכרגע הוא פחות טוב.

אני מאשים את המאמנים, זה ברור שהם אשמים ולא הוא. אבל זה לא סותר מה שכתבתי.

באלדה הוא רק עוד שחקן … אני גם לא יודע אם הוא עדיף. הבעיה שבמקום שבקיץ הזה שברו את הראש על להביא מגינים ראוים להגנה שברו את הראש על לבנדובסקי ראפיניה דמבלה ועכשיו משהו כמו שבועיים לפני סוף החלון נזכרו שיש לנו בעיה גם שם.

אלונסו הוא רק פלסטר בעיני, גם אם הוא יהיה רכש מוצלח. זה לא לטווח ארוך.

וואו איזה הבדלים עצומים. מסי זה לא דוגמה לכלום, זה שימוש מאוד ציני ודמגוגי. הרי אין שחקן התקפה אחד בעולם כמו מסי, אז מה הקשר בכלל? הסיבות שמסי לא עושה הגנה ידועות וגם הגיוניות במידה מסויימת.
שנית כל, לא, אין לו זכות לא לרדת להגנה כי יש שחקנים אחרים. אותי מגיל 6 לימדו שאם אני מאבד כדור אני צריך להחזיר אותו, אין דבר כזה בכדורגל מקצועני לרדת בריצה קלה למטה אחרי איבוד כדור. לא תראה את מנדי ככה, לא תראה את דסט ככה, לא תראה את רוברטסון ככה. ובטח לא כשהם אלה שמאבדים את הכדור. אין לך זכות לרדת למטה בעצלתיים אחרי איבוד כדור שלך, זה לא חוג. לא משחקים פה בשביל הכיף ואתה מקבל כסף בשביל לעשות הגנה ולהיות תחרותי. חוץ מזה, זה לא פעם ב, זה דרך קבע. הבנאדם פשוט זורק קצוץ.

כמי שראה את רוב משחקי ההכנה - באלדה היה הרבה יותר טוב בדקות שלו מאשר אלבה, ולא בגלל שהוא הפגין איזו יכולת יוצאת דופן. פשוט היה סולידי, בעוד אלבה היה מזעזע כמו מול ראיו.

בסדר, מסי לא דוגמה טובה. קח את ממפיס במקום.
למה ממפיס לא מקבל על הראש כשהוא מאבד כדור ולא תוקף את הכדור בחזרה כל הדרך?
אתה יכול להגיד שהוא לא מגן וזה לגיטימי. אבל כשאלבה מאבד את הכדור ליד הרחבה של היריב, גם הוא סוג של חלוץ וצריך שמישהו יחפה עליו. אחרת כל מגן שעולה למעלה עושה טעות כי הוא יכול לאבד את הכדור. מנדי פשוט לא עולה ולא מנסה משהו מסוכן.
הזכרת את דסט, אני לא חושב שהוא יותר טוב מאלבה בלחזור להגנה. לא בטוח לגבי ורוברטסון, תשאל את טיטי.
במשחק הבא אני אשתדל לספור כמה פעמים אלבה חוזר להגנה בעצלתיים.

אם צריך דוגמא למגן שחוזר אחורה אחרי איבוד כדור גם אם זה בדקה ה 90 כשהקבוצה שלו מובילה 4-0 במשחק לא חשוב וזניח זה רוברטסון, דוגמא יותר טובה זה ארנולד שמאוד מזכיר את אלבה :slight_smile:

כי הוא בדרך החוצה, ולאף אחד לא אכפת ממנו יותר? לעומת זאת, אלבה יתקע לנו כמו עצם בגרום לעוד עונה כמגן הפותח.

התשובה המבאסת? כן, או לא בדיוק. הוא היה חלק מהקלוב דה אמיגוס, מה שהפך את המעמד שלו לאחד שאי אפשר להזיז אותו. סיפור מוכר הוא ההתערבות המפגרת של אלבה ואלייש וידאל שהובילה לספסול של השני, ומצבו של אלבה נותר ללא שינוי.

היו לך שתי אופציות מצויינות מהנוער כמו גרימלדו וקוקוריה. שני שחקנים מצויינים שמשחקים ברמות הגבוהות ביותר.

היה אחד בשם תיאגו אלקנטרה שהיה מיועד להתברג לקישור שלנו מהנוער, אך הוא עזב ברגע שדחפו את ססק פאברגאס בכוח למרכז השדה על הראש שלו. תיאגו נדחק החוצה לבאיירן, לססק נמאס ועבר לצ’לסי ואנחנו נשארנו עם ראקיטיץ’ בתור השחקן הבא בקישור.

לגבי בוסקטס, ובכן זה לדעתי על המאמנים. יש חשש מתמיד להחליף אותו גם אם זה בסוף כל משחק. ברור שהוא קריטי, ברור שקשה להחליף אותו, אבל זה לא יקרה מעצמו.

אפשר בהחלט להאשים את המאמנים בשמרנות שלהם, אבל כבר התפספסו שחקנים לא רעים אצלינו בגלל הוייב הכללי של היצמדות לעבר. אלבה עדיין מגן מצויין, אבל הוא היה יכול להיות מוחלף במספר נקודות בקריירה שלו.

נדב, מה שאמרת על אלבה אפשר להגיד גם עם בוסקטס. גם הוא ותיק, חבר בקלוב דה אמיגוס ובלתי ניתן להחלפה. למה הוא לא מקבל את כל הסלידה של האוהדים? גם הוא היה גרוע חודשיים בשנה שעברה (או שנה לפני כן?) ואמרנו בצער רב שזמנו נגמר וצריך לחפש מחליף. לא הייתה שנאה כלפיו ובצדק. השנאה לאלבה היא מעבר למה שמגיע לו על היכולת.

אין שום קשר לאינייסטה. שאלתי למי אינייסטה העביר את השרביט, כי מאשימים את אלבה שהוא לא מעביר. התשובה שאינייסטה לא העביר לאף אחד. זה לא מפתיע, הוא שחקן של פעם בדור.
גם בוסקטס לא מעביר את השאביט לאף אחד. היורש המיועד הוגלה לולנסיה. אם ניקו היה מגן שמאלי, בטח הייתה מאשים את אלבה שמפחד מתחרות.

ממפיס היה מאוד רלוונטי כל העונה. אם תגיד לי שהביקורת שלך על אלבה היא רק על השנה הזאת, אני אולי אסכים. אבל מדברים פה על שנים רבות שאלבה זורק זין כביכול, ואני שואל למה שחקן אחר כמו ממפיס לא קיבל על הראש מהאוהדים על זריקת זין.

האם ארנולד מקבל את אותה השנאה מאוהדי ליברפול כמו שאלבה מקבל פה מאוהדי בארסה?

אולי כי בוסקטס לא מעליב את האוהדים פעם אחר פעם? סיבה אחת? או שהוא לא מזלזל ויורד בזריקת זין להגנה או דברים מהסוג הזה.

דרך אגב גם בוסקטס חוטף הרבה אש מהאוהדים בזמן האחרון. לפעמים גם בצדק.

זה לא שינאה זה ביקורת.

נ.ב בוסקטס גם שחקן הרבה יותר חשוב לברצלונה מאשר אלבה. בוסקטס יפרוש בתור אחד מהקשרים הכי גדולים בהיסטוריה אלבה לא.

אחד השחקנים הכי אהובים, מוותרים לו על עבודה הגנתית מאוד לקויה כי הוא מספק יותר בישולים מדה ברויינה ומבקיע שערים חשובים.

אבל לא בדקה 58 כשהקבוצה שלו ב-0-0 בגמר ליגת האלופות :smirk:

(סליחה)

תודה לך.
ארנולד בשנה שעברה: 58 משחקים, 3 שערים , 18 אסיסטים.
אלבה בשנה שעברה: 52 משחקים, 3 שערים, 15 אסיסטים.

שנה לפני כן

אבל ארנולד אחד האהובים, אלבה הכי שנוא.

בקצרה, על בוסקטס עוד יש ערך לטיעון שלא היו מועמדים טובים מספיק להחליף אותו. אצל אלבה זה לא הסיפור.

הבעיה הכי גדולה שלו, אובר מוטיבציה ויוצא ללחוץ גבוה גם מתי שלא צריך, לא מעט שערים בגלל חורים כאלה, אבל מצד שני חוטף גם המון כדורים שמביאים שערים, אבל כמובן שהחור בגמר ליגת האלופות זה צורב וייזכר יותר מכל החטיפות שהביאו שערים.

רוברטסון מגן מעולה, מסכים לגמרי שהטעות נבעה ממוטיבציית יתר. אולי יעבור לו עם הגיל.

לבוסקטס גם היו מחליפים. ארתור, דה יונג וניקו כולם היו אמורים להיות היורשים שלו.
גם לאלבה הביאו מחליפים, דיניה ופירפו שהזכרתי. שילמו לא מעט כסף עבורם.
קוקורייה מעולם לא היה מועמד אפילו, נמכר עוד כשהיה בבארסה ב’ . כל שנה יש 10 שחקנים כאלה, ואנחנו לא בוכים עליהם.
גרימאלדו זה סיפור משונה כי הוא היה בפרופיל הרבה יותר גבוהה מקוקורייה, ונמכר ב 1 מיליון. תאשים את ברטומיאו שרצה לסדר ספרים או לתת עמלת סוכן לחבר, לא את אלבה.

בנושא גרימלדו צריך להאשים את הוריו של גרימלדו. הילד שלכם בברסה ב’, טוב ככל שיהיה, מי אתם חושבים שאתם שתדרשו דברים מלואיס אנריקה?

אני לא מבין מה אתה מנסה לעשות את ההשוואה למגן אחר מליברפול. אף אחד לא מתווכח עם המספרים של אלבה, אבל יש לך עיניים-אלבה בעיניך שחקן התקפי חכם, יעיל? בעיניי לא. כל מה שהיה לו זה את אותה מסירה אחורה למסי. אני חושב שהוא לא כזה נכס בהתקפה, והרבה פעמים התלות בעליות שלו תקעה אותנו עם one trick pony.

דבר שני, אני לא אוהד ליברפול וזכותם לאהוב את מי שבא להם ואין שום קשר לרגשות לשחקן בקבוצה אחרת. בעיניי ג’ורדי אלבה שחקן לא מחוייב למועדון, לא מקצועית ולא ריגשית (פירטתי, שחקן שגם מסרב לקצץ בחוזה וגם על המגרש עושה טובה שהוא עושה הגנה, מפקיר את ההגנה ועושה פעולות לא אחראיות) לא ראוי לאהבה מצידי או נאמנות יתר. אני לא יודע מה המצב אצל מגנים אחרים בקבוצות שונות, וזה לא מעניין אותי-זה שיש להם אותם מספרים לא מעיד על הכל. אני לא אוהב או שונא שחקן לפי מספרים.

בעיניי כן, הוא יעיל. יעידו על זה האסיסטים שלו בשנה שעברה בלי מסי לעומת שנה קודמת עם מסי.

לא אני התחלתי את זה, אבל זה חיזק את מה שאני מנסה להגיד. יש מגן בליברפול עם מספרים דומים וסגנון דומה של חורים בהגנה והוא שחקן אהוב.

אולי אני פספסתי משהו בהקשר הזה. אני לא מכיר איפה אלבה לא קיצץ שבוסקטס כן קיצץ ולהיפך. גם הידיעות מאוד סותרות ואינטרסנטיות. לפי מה שאני קורא, אף אחד לא בא בטענות לאלבה על גובה המשכורת שלו. בשנה שעברה הוא קיצץ\דחה בדיוק כמו בוסקטס.

אתה יכול להמשיך לשנוא אותו, אני לא אוכל לשכנע אותך אחרת. אותי כל הטיעונים נגדו לא שכנעו, ולדעתי הצלחתי לענות לכל טענה כזאת, לפעמים אפילו עם מספרים. אף אחד לא הראה לי מספרים שמחזקים את הטענות נגדו.