קופה דל ריי - שרשור הגביע: מעפילים לגמר אחרי 1:0 בגומלין (5:4 בסיכום) על אתלטיקו במטרופוליטנו (כבש: פראן. בישל: לאמין)

נראה לי שביטלו את שערי החוץ זה הפרש שערים רגיל.

אפשר לומר שהייתה הפקרות כשב-4-2 דקה 80+ עם כל העייפות, בארסה המשיכה לשחק גבוה. אך מדובר בעניין של גישה וטקטיקה, לא של איכות משחק ההגנה או של ביצוע הטקטיקה עצמה.

יש נטייה כל הזמן להסתכל על החסרונות של השיטה הזו ולבטל אותה לחלוטין, אבל סגנון הגנה הוא לא מופרד מסגנון ההתקפה ולכן אי אפשר לשנות את הסגנון בלי לעשות ויתורים גם בצד ההתקפי. אני שמח שפליק לא עושה את הויתורים האלה.
אני רוצה את הקבוצה שלי התקפית ותוססת כמו אתמול, כזו שב-2-0 מול אתלטיקו משחקת כדורגל שמאפשר לה לעשות קאמבק מטורף. בכל שיטה שתבחר אתה חשוף לחסרונות כאלה ואחרים, זה לא סיבה לשינויים.
ובסוף, כשאתה משחק מול יריבה ברמה הזו אז אתה יודע שהיא תוכל לייצר יותר מצבים ולסיים יותר מהם. לצפות למשחק מושלם זה מאוד לא מציאותי לדעתי.

להיפך, השתמשתי במילה “כאילו” - הרי אין, נקרא לזה ש"ההתנהלות" של השחקנים בדקות הסיום פחות ברורה לי, וכמובן שזה גם שייך למאמן והחמאתי להאנסי פליק לא מעט. אפשר לנהוג אחרת בדקה ה-87. ובדקה ה-94. אני לא מבטל את הסגנון הזה לחלוטין מה גם שהוא מוכיח את עצמו עד עתה, ולא רק נגד ריאל מדריד למשל. בהחלט יכול להיות שעם קצת מזל זה נגמר ב-3:5 לברצלונה מחר. אני עדיין חושב שהרביעייה האחורית לא מספיק טובה. אפילו אינדיבידואלית.

לדעתי מבלי לזלזל באתלטיקו מדריד עדיין ההתקפה שלה מעט מוגבלת במובן מסוים. כמובן שאלכסנדר סורלות’ הוא ‘9’ אמיתי ויש לה כוח בנייחים. אבל זה היה גם קצת לשחק לידיים ולרגליים שלה. אני מסכים עם רוב מה שאמרת

אינדיבידואלית יש מה לדבר, אבל הרמה מאוד גבוהה.
אפילו באלדה השתפר בחודשיים האחרונים בצורה מאסיבית.

באלדה מאוד השתפר.
חייבים חלוץ נורמלי. אני עדיין חושב שזה צריך להיות היעד המרכזי לקיץ.
אם איכשהו יש דרך לגרד 90 מיליון, הייתי שם את זה על איסאק של ניוקאסל.
אני מבין שלבה נשאר לעוד עונה, אז מבחינתי - פראן (לא מאמין שהשתכנעתי לתת לו קצת קרדיט) נמכר, לבה חלוץ מחליף - לא טוב לו? מוזמן לעזוב גם.

האדם שהכי מתרגש לקראת המשחק היום ותגבור הסטטיסטיקה שלו.

כחלק מאותה יישורת אחרונה ומשחקים קשוחים שמצפים לנו יש את המתישה הלאומית אתלטיקו מדריד, שכל מה שהיא רוצה זה להישאר רלוונטית העונה אחרי הרבה מעידות בליגה, הדחה מול ריאל באלופות, ורצה הגורל ואחרי שריאל מדריד ניסו להעתיק מאיתנו את המותחן במשחק הראשון, גם ריאל עלו אחרי 4-4 משוגע. אז כן, לאתלטיקו יש המון מוטיבציה לתת בראש היום כדי לנסות להגיע לתואר אחד העונה ועל הדרך לקבל עוד הזדמנות לתקוע מרפק לריאל מדריד על הדרך.

image

טייטל נוסף עליו יתחרו היום הוא תואר הישנ"ב או באריכות- ילד שאלוהים נגע בו. לאמין ופדרי ינסו להישאר ב ZONE ביישרות האחרונה וחולי ימשיך לעשות לנו בעיות מול קו ההגנה הגבוה שלנו. בכנות, ההרגשה שלי שהמאמנים לא ממש ישנו הרבה בגישה שלהם. פליק לא יתחיל פתאום לשחק מבוקר ועם קו הגנה נמוך, כמו שצ’ולו ינסה לעקוץ ולהימנע מריצות מרחבה לרחבה כמו שבארסה אוהבת.

מה יצא מהיום? קשה להגיד. בחיי המשחקים מול אתלטיקו לא צפויים. מנגד יש משהו אחד בטוח- סורלות’ כובש וכנראה שיהיה שער בדקה 80 פלוס. איך אמרו לפני: “את הילד שלי אני שם על זה, אתה מדבר איתי על קוף?”

image

בוא נסגור פה משהו - חולי זה ילד שאלוהים נגע בו, פדרי זה ילד שנגע באלוהים, ולאמין אפס ילד של המלך.

אני יודע שיש פה אגף בפורום שרוצה שנודח כי ‘למי אכפת מגביע השוקו הזה?!’.
אז אני לא שייך לאגף הזה בטח שעדיין לא זכינו בשום דבר השנה וכן אשמח שנעבור.

א-ב-ל, רק לא הארכה.
אם השיקול הוא להיות מודחים או הארכה אני בוחר את ההדחה.

מעניין אם לאמין ימשיך לקבל דקות.

ראיתם אתמול את ה-4:4 בין ריאל מדריד לריאל סוסיאדד? צולע משהו לא? מצחיק איזה משחק כל כך איכותי סיפק תוצאה כזו ודרמה דומה כביכול ואיזה משחק ירוד.

התחושה היא שהמשחק יגיע אכן להארכה, לכן מבחינת ברצלונה לדעתי השאלה האם האנסי פליק נותן ללאמין ימאל לנוח מחצית אחת נניח או 60 דקות, לוקח את זה בחשבון יחד עם העומס, או שהוא הולך “על כל הקופה”. משחק הליגה הבא רק בעוד שלושה ימים ובטיס אמנם זה משחק בית אבל היא בכושר מעולה. זה כן מרגיש שברצלונה בתקופה טובה וכל מטאטא יורה ופראן טורס יכול להבקיע אם ישחק. בדקתי מחודש מרץ, לאמין עם 90 דקות מלאות בליגה מול ריאל סוסיאדד, אתלטיקו מדריד, אוססונה וג’ירונה, בליגת האלופות 56 דקות נגד בנפיקה ב-0:1 ו-81 דקות בגומלין. בנבחרת כמובן 120 דקות מלאות נגד הולנד בגומלין ו-66 דקות במשחק הראשון

אני רואה את זה ככה: אתלטיקו מדריד, ללא הטירוף שלה והריצה הבלתי פוסקת, למרות שכמובן יש לה את האיכות של חוליאן אלבארס וקצת אנטואן גריזמן ואחרים - היא לא אותה קבוצה. הם כן יהיו עם מוטיבציה אבל מה שקרה קודם לכן מחלחל, הם במומנטום ממש חרא וגמורים. אם רודריגו דה פול יוציא לפדרי את החשק לשחק כדורגל אז אולי.

אני רק מודאג מכמות המפגשים הפוטנציאליים עם ריאל, גם כי סטטיסטית לא הגיוני שנמשיך לרמוס אותם וגם כי כמובן כל משחק מולם מאפשר להם ללמוד אותנו עוד קצת. בטראבל של 2011 התגברנו עליהם באלופות ונשארנו בסטטוס קוו בליגה עם תיקו, אבל איבדנו את הגביע. לכן לגמרי קונה תסריט זהה גם השנה אבל מה הסיכוי ששוב הנזק מהמפגשים מולם יהיה יחסית מינימלי.

17435899108483362849348045796503

לא זכינו אז בטראבל , הם זכו בגביע.

זה הגביע שראמוס שמט מתחת לאוטובוס…

אנחנו אול אין עכשיו, אין דרך אחורה.
פול גז בכל המסגרות עד הסוף. העניין המנטלי צריך לגבור על הצד הפיזי.

רק לזכור שלא בושה לעשות רוטציות מתי שמתאים.

כן כן התכוונתי כמובן לסיכוי לטראבל שהיה לנו אז.

היה טראבל, גנבו גול של פדרו בזמן החוקי…

כיף איתי במסיבות

כן, אבל את זה הם לא זוכרים. יש להם זיכרון למשחק אחד נגד צ׳לסי. לא אליפות שלקחו לנו, לא גביע מלך.

אני זוכר שהיינו ממש-ממש-ממש טובים באותו משחק, כמובן בסגנון שלנו, למעט בליץ’ מסוים של ברצלונה. פפה נגח לקורה, כריסטאנו רונאלדו החמיץ מכמה מצבים לא רעים בכלל, לא אומר גול של מאה אחוז אבל קרוב לאחד על אחד שהכדור הולך לו סנטימטר ימינה או שמאלה ובליגה נגד המאלגות ואוססונות נכנס בקלות. מעבר לכך באותו זמן זה היה ניצחון ראשון שלנו בקלאסיקו מאז מאי 2008, כלומר מבחינתי לפחות זה היה גמר גביע קצת שונה. יותר מגמר גביע. שמחתי אז הרבה יותר מאשר ב-2014. אפשר לומר גם שגול של כריסטיאנו במשחק כזה כשער ניצחון זה די חלום של כל אוהד וזה שחרר אותו לקראת הקלאסיקוס הבאים.

הסגל וכל זה -

בחוץ, כרגיל:

מאטס, ברנאל, כריסטנסן, אולמו, קסאדו.

הסגל של אתלטיקו -

למה פאטי שם? שיתן לילד אחר להצטרף לנסיעות. דיי חראם, סתם נסיעה בשבילו.

ההרכב של ברצלונה -

לאמין פותח, שוב, ומי שיורד לספסל הוא לבנדובסקי. במקומו - פראן.

אאא"פ ממשיך לפתוח, במקומו של אולמו הפצוע.

קובארסי חוזר להרכב.

ההרכב של אתלטיקו -

מצד אחד - מוסו פותח בהרכב, במקומו של אובלאק (כרגיל בגביע).
מצד שני - לנגלה מתחיל בספסל.