בגלל זה הוא לא פותח כל משחק ? המאמנים של סבאיוס רוצים קבוצה פחות טובה ?
ואני אוהב את סבאיוס.
בגלל זה הוא לא פותח כל משחק ? המאמנים של סבאיוס רוצים קבוצה פחות טובה ?
ואני אוהב את סבאיוס.
גם במחצית הראשונה היינו עם יותר שליטה.
ליברפול אכן הייתה אינטנסיבית יותר, טובה יותר דומיננטית יותר.
בעיניי זה נובע מהעובדה שהם יירטו לגמרי את גולר ואת ויניסיוס, שני השחקנים הכי יצירתיים שלנו באופן שגרם לאמבפה להיות מבודד לגמרי. יחד עם זה הם גרמו להויסן לצאת קדימה ולייצר בורות, ומשחק לא מדויק של השחקנים שלנו.
הבעיה הכי בולטת שלנו היא שחוץ ממיליטאו אין עוד שחקן בסגל שמצליח לקחת כדורי גובה. זה היה קצת מצחיק לראות את הקרנות שלנו בידיעה שליברפול עליונה אווירית. מדאיגה אותי יותר העובדה שהויסן לא דומיננטי באוויר ושאין שחקן התקפה אחד עם משחק ראש.
הוא שחקן שפותח יחסית הרבה למעמד שלו. הוא מתמודד עם שחקני על כשהוא עם תג מחיר של 10 מיליון יורו ובכל קיץ נשאר במועדון כי בטיס לא מוכנה לשלם עליו את זה. כבר כמה פעמים שהוא נכנס קבוע להרכב שלנו ואיבד אותו בגלל פציעות. בנוסף לזה הוא שחקן מאוד מוגבל פיזית, הוא איטי מאוד.
טוב יאללה לילה טוב, חבל על הזמן לא נסגור את הדיון הזה הלילה אם בכלל.
אין שחקן שהיה גורם לנו להשתחרר מלחץ יותר טוב היום, לא סבאיוס, לא קרוס וגם לא מקאליסטר, לא מול ליברפול של היום.
אני כמובן לא מדבר על מסי או על מודריץ’ בשיאו.
הגעתי לכאן כדי לנצח?| לפני המשחק השותפה ששמעה על מפגש הצפייה - שאלה אותי מה התחושות שלי ואמרתי לה שאני שליו ורגוע יחסית ויש הרבה פחות לחץ בהשוואה לקלאסיקו למשל מכל מיני סיבות. ואז התחיל המשחק ואני בהתלהבות עם עוד מאות אוהדים, ומתחיל לדבר ולפרשן ולהתבאס על מסירות פשוטות שלא מצליחות, שוב לקחת ללב.
אפשר להפסיד באנפילד והנחתי בתחילת העונה שזה יקרה, אמרתי שזה משחק שכנראה לא נביא נקודות. אבל אי אפשר להתעלם מהכושר של שתי הקבוצות לפניכן שהיה הפוך לגמריי - גם אם ליברפול חזרה לנצח בדיוק בזמן - ולהפסיד ככה זה רע. הייתה לנו הזדמנות שהוחמצה וזה לא מנחם אותי בניגוד לצ’אבי אלונסו שזה היה ‘הפסד שונה מהדרבי’. אם היינו מגיעים למשחק במצב כמו בעונה שעברה אז היינו אנדרדוג מוחלט אז כן, הייתי קונה את התיקו והיכולת במחצית. הגענו בהרכב מלא! ההרכב הכי חזק והברור למעט עמדה אחת באמצע ולא שבורים וחסרים כמו ברצלונה בקלאסיקו.
בכלכך הרבה משחקים בשנים האחרונות (נניח ה-4:0 של מנצ’סטר סיטי ב-2023) בכלל לא התחרינו זו התחושה שלי. ואתמול 1:0 משקר ממש
זו הליגה שלנו, אנפילד וקלאסיקו ודרבי ולא קייראט ו-ולנסיה או חטאפה בחוץ. ככה נרקמות אגדות. מכאן “הציפיות” שהיו לי יחסית - זה מראה שעברנו תהליך עם התקדמות כלשהיא כקבוצה. אבל אנחנו עדיין ממש לא שם.
ממש אפס כדורגל, ריאל מדריד באה להתבטל כמו בעונה שעברה. אין מה לשים בתקציר מהצד שלנו. הם היו בשתי רמות מעלינו ואם במחצית הראשונה עוד היה דיון ככה בפורום בין החברים אם אנחנו בסערת המשחק ואמוציונאליים מדי ולכן ביקורתיים מדיי - אז החצי השני מחפיר. אנחנו עדיין לא שם וחכמים על דרדסים ועל ברצלונה פצועה. היה חסר לי בחצי השני את ג’וד הקשר כמו שאני אוהב לקרוא לו. טוב שהשופט הוסיף רק שתי דקות בלבד לחצי הראשון למרות הכל.
עם שוער שהוא רק שוער טוב מאוד ולא סופרמן כמו סאן טיבו קורטואה שדפק שם גם זינוק אדיר בנגיחה רגע לפני שספגנו - זה 3:0 שנראה הרבה יותר גרוע. ממש ככה. תחושה שעברה לי בראש זה שטיבו היה כמו איקר קסיאס בימי שמינית הגמר שהיה אומלל, וקצת עזרה מאלבארו קארראס עד לדקות האחרונות ואדר מיליטאו טופ-טופ-טופ. איזה שוער טיבו, יאללה, זה מלחיץ שיום אחד זה לא יהיה. כמו חלוץ שאתה עולה איתו עם גול במנהרה, אז טיבו משאיר את היריבות על פחות גול תמיד. ההצלה שלו באחד על אחד היום זה כמו לקלטת של הדרך לגביע ה-14 לדעתי. וההצלה לבעיטה של סובוסלאי שכל הזמן פנוי - יד חזקה והכל קל לו.
באמת שתיים וחצי התקפות שלנו היום, שני מצבים של קיליאן אמבפה ואחד של ג’וד במהלך אישי, וזה שכל אחד מהשלישייה הקדמית בכושר מעולה וציפיתי מהם שיעבירו הילוך. העונה אמבפה שווה גול בכל משחק, וחבל. וקונור בראדלי שהוא שחקן נהדר – הסתדר מעולה עם ויניסיוס ג’וניור. צד ימין לא קיים בכלל-בכלל-בכלל.
קשה לנצח משחק כששלושה מארבעת הקשרים שלך לא קיימים, זו הפרשנות שלי. אלכסיס מקאליסטר וגם דומיניק סובוסלאי עשו לנו בית ספר. הקבוצה לא הצליחה להזיז את הכדור למעט עשר דקות.
יש יותר מדי שחקנים שנכשלו במבחן גדול (ארדה גולר - היה נראה איטי וחסר מעוף, אין לו במשחקים האלה את העוד שנייה הזו לכוון) או “עוד מבחן גדול” כמו אורליאן טשואמני. אדוארדו קמאבינגה עבד יפה מול ברצלונה ובמשחק הזה לא. לא זוכר דהירה אחת שלו. יותר מדי איבודי כדור מרתיחים ובקלות ובראש ובראשונה דין האוסן. דקות של פעולות פשוטות שלא הצליחו. האוסן יהיר וזחוח וגם סרחיו ראמוס היה כזה אבל ראמוס הפך לכזה שמחפף בהגנה אחרי חמש שנים בטופ והביטחון העצמי המופרז כשאתה הכי טוב בעולם זה ברור. משחק לא טוב? תעיף למעלה, אל תשחק אותה טוני קרוס, די.
צ’אבי אלונסו לא מצליח לתקן את הבעיות במצבים הנייחים וזה היה כמעט כמו בדרבי. מפסידים כל מאבק, ציוותים הזויים כמו ויניסיוס מול ואן דייק ועוד. וגם ניהול המשחק שלו - רודריגו נראה מממש כמו שחקן לשעבר – מעצבן לראות אותו, ברהים דיאס עלה רק דקה 90..ולמה הוא חיכה לגול כדי לנסות לתקן? נרדם בשמירה כמו קרלו אנצ’לוטי בדרך כלל. דני סבאיוס היה חילוף הרבה יותר חכם וכבר במחצית.
ואם ידוע שיש לנו בעייה קשה בנייחים והיריבה טובה - גבוהה ופיזית, אז לשחק באחריות. בדיוק כמו שטיבו עצמו אמר (לב) - יותר מדי עבירות מטומטמות קרוב לרחבה וחוסר אחריות. האמצע היה מפוזר וקצת בפאניקה. היו לנו אולי עשר דקות של הנעת כדור נורמלית בהן אמרתי ‘אחלה’.
בשורה התחתונה כל כך רציתי שריאל מדריד תדפוק על השולחן ותספק את האמירה “אנחנו כאן”. אנחנו ברמה של הטופ של הטופ. אם לא ניצחון אז תיקו, ואם הפסד אז עם קצת יותר פייט. הגנה יותר רגועה, הנעת כדור, בניית מהלכים. לא היה מגיע גול גם אם היינו משחקים שעתיים וחצי.
על איזה סגל טוב לעזאזל אתה מדבר?
אין לנו אף שחקן ספסל שמוסיף לנו ערך מוסף, רודריגו כבש שער אחרון לפני פאקינג 8 חודשיים!!!
יש לנו הרבה חורים בסגל ויש לנו עוד הרבה הרבה עבודה.
לא יצא לי לראות הרבה את ריאל בשנים האחרונות, אבל אם אני צריך להשוות את ריאל הזו לקבוצה טובה מאוד -
אז מבחינת הגנה, אין ספק שלריאל יש הגנה דיי וורלד קלאס חוץ מהויסן. קורטואה זה שוער היסטורי, קרארס אחלה, מיליטאו מעולה לאחרונה ו-ואלוורדה מעולה תמיד.
הקישור הוא טוב. לא מאוד טוב, אבל טוב. טשואמני טוב מאוד, קמאבינגה טוב ובליגאהם מעולה.
גולר שחקן לא מספיק טוב כרגע, הוא שחקן נחמד, אבל לא מספיק טוב, מזכיר לי משהו בין שאהין לאוזיל (מעניין למה), אבל גם בסגנון המשחק. קצת אדיש, קצת איטי, לפעמים קליני, לפעמים לא. יחסית לעמדה הקדמית שלו - אפשר לצפות ליותר.
מבחינת התקפה - ויניסיוס שחקן שלדעתי אפשר לסכם אותו כבינוני. אם אני אחשוב איזה שחקן הוא מזכיר לי ביותר - זה יהיה די-מריה, וזו לא מחמאה מבחינתי. אי אפשר לדעת מה לקבל ממנו וזה לא רק מול הקטנות - במשחקים הכי חשובים, ברגעים הכי מכריעים - הוא פתאום על הפנים. לפעמים הוא גם מטורף (לפחות בעבר), אבל הוא בעיקר גרוע.
אמבפה - מבחינתי השחקן הכי טוב בעולם כיום, הוא באמת מעולה והוא מאוד קליני בצורה שדיי מזכירה את רונאלדו, אבל חסר לו איזה “וואו”. הוא לא ברמה הזאת, אבל הוא כן משחקני ההתקפה הטובים שראיתי.
מבחינת השחקנים שלא שיחקו היום: נקודה דיי חלשה, אפשר לצפות שארנולד יחליף את גולר בעתיד ואיכשהו יהיה חלק מההרכב הפותח, אבל לא ברור לי איך זה יתאזן, אולי סוג של קשר ימין? את רודריגו אני לא רואה משתלט על העמדה, נראה כמו שחקן עבר. לא רואה גם עוד איזה שחקן מבטיח בספסל שיכול להיות חלק מההרכב.
אם אצטרך לסכם, קבוצה טובה אבל לא עם פוטנציאל להיות היסטורית.
אתם שוכחים דבר אחד. אם זה היה משחק חשוב יותר, הקבוצה היתה לוחצת יותר, אינטנסיבית יותר. אבל כמו בקלאסיקו, ראינו שזו התקופה בעונה שעובדת לפי התכנית של צ’אבי אלונסו, מחלקים את המאמצים איפה שנכון.
וזה המצב בפורמט הנוכחי, הרבה רייטינג פחות כדורגל, כי המשחקים בין הגדולות לעולם לא יהיו באותה רמה כמו בנוקאאוט ליגת האלופות. ואנחנו רואים את זה כשיש קבוצות שממש מוותרות על משחקים.
אז קחו בחשבון את זה, ותזכרו שליברפול במצב הנוכחי שלה, במשחק בית, כן נתנה הרבה יותר, אז כן נוצר פה פער.
אני חושב שסה”כ היה משחק חשוב.
שיחקנו באחד מהאצטדיונים הקשים בעולם, מול קבוצה שהמשחק הזה היה חשוב לה מאוד. הם היו מאוד אינטנסיביים.
המשחק מתחלק ללפני הגול ואחריו.
לפני הגול, למרות האינטנסיביות העודפת שלהם, המשחק עצמו היה די מאוזן. יחסית הגבלנו אותם לבעיטות מרחוק, קרראס שיתק לגמרי את סלאח וטשואמני היה מעל כולם. עם קצת יותר דיוק היינו אולי יכולים גם לכבוש שער. גולר היה גרוע מאוד וויניסיוס נחלש בכל דקה שעברה, זה גמר לנו את ההתקפה לגמרי. אמבפה היה צריך לרדת מאוד נמוך כדי לקבל את הכדור ויצא מדי פעם לדריבלים מוזרים קרוב לקו האמצע.
המגמות האלה נמשכו גם אחרי השער שלהם, רק שלאחריו באופן טבעי הם עברו לשבת קצת נמוך יותר רויאל קצת גבוה יותר, זה גרם לכך שקרראס גם נתן יותר שטח לסלאח שנכנס קצת למשחק.
בעונה שעברה משחק כזה היה נגמר 4-1 לליברפול.
השחקנים אצלנו הראויים לציון הם קרראס, מיליטאו, ואלורדה שהיה מצוין ומעלה כולם קורטואה וטשואמני ששניהם היו במשחק אדיר. כל השאר היו מזעזעים, לכן גם ההפסד.
יש לנו שחקנים גבוהים מאוד שהם חזקים ואתלטיים מאוד על הנייר ובפועל אנחנו רדומים כל מצב נייח וסופגים המון. כל חלוץ נורמלי או שחקן עם משחק ראש טוב מנצח אותנו. אפשר לסמוך רק על אדר מיליטאו בקטע הזה.
אני מסרב לקבל את תאוריית חלוקת העומסים. משחק באנפילד זה מראה, ניצחון מכניס ביטחון ויוצר מומנטום אדיר ומרשה לנו לוותר על אחד המשחקים הבאים בליגת האלופות אלא אם כן תהיה קטסטרופה מול אולימפיאקוס. שחקן בא ונותן הכל ואין לו חישובים. ג’וד בלינגהאם הוריד אינטנסיביות? לא חושב. ברור שהמשחק היה יותר חשוב להם. שחקן פצוע שומר כוח, אנחנו היינו מאה אחוז פיט ויש זמן רב עד לראיו וייקאנו.
בואו נדבר על דין האוסן. הטעויות שלו בנס לא הסתיימו בגולים ושל ראול אסנסיו שחטף בלי הכרה - הסתיימו בשערים. האוסן צעיר וכמובן יצבור ניסיון אבל הוא כבר שיחק במגרשים ענקיים בפריימרליג. הוא יכול לשפר מיקום וריכוז ואולי לתקוף את החלוצים יותר. אבל המהות תישאר. אמרו על רפאל ואראן שהוא סיסי ולעומתו האוסן אז רפא היה בולע חלוצים. האוסן נמנע ממאבקים הוא בלם שלא מתלכלך. לוקה במהירות, לא אגרסיבי, לא מנצח במאבקים באוויר למרות שהוא גבוה. סרחיו ראמוס בשנים הראשונות שלו עשה הגנה. וכמובן שרצף טעויות גם משפיע על מסירות פשוטות. המון איבודי כדור. קצת יהיר ושחצן בלי סיבה. בלם צריך להגן ולאהוב להגן. אני משחק בשכונה כבלם ואוהב את התאקלים והמאבקים. הוא שומר על הג’ל בפוני כמו טוני. אסנסיו חיי את המשחק יותר ממנו. לא אומר לספסל אותו אבל להתייחס לזה. קראו את הטור הזה אני ממש מתחבר אליו
מתי אנחנו נהיה בהחלט טובים מהיריבה ואינטנסיביים ועם משחק קבוצתי - ולא נתווכח פה כמה שעות אם עד לגול המשחק היה מאוזן או לא? זה מספיק לכם אלו הציפיות מהקבוצה מריאל מדריד? כמו “במחצית השנייה ניצחנו 0:1” (לואיס פרננדס).
אני מחכה למצב שאוהד נייטראלי יראה משחקים ויגיד לי “דור ריאל הפסידו - אבל היה כיף”. יש יותר מדי משחקים בלי מהלכי כדורגל שלנו (ומעבר לכך אף כוכב לא הביא את ההברקה. לא ויניסיוס עם מהלך לא מהעולם הזה, לא אמבפה, וכמעט בלינגהאם. מבין השלישייה - אמבפה הכי הכי גרוע, ויניסיוס בינוני, בלינגהאם לא רע חצי ראשון. ריאל ביותר מדי משחקים לא חלק מהאירוע. יש גם הפסדים שאתה יכול להיות גאה ומרוצה. נניח ההפסד בקלאסיקו 3:2 לברצלונה כשבעשרה שחקנים ריאל תקפה (2017)| נניח בקלאסיקו שנתיים לפניכן בקאמפ נואו כשהגענו להרבה מצבים| נניח אולי גמר הגביע בעונה שעברה עם שיפור ניכר מהדקה ה-30.
לפני תחילת העונה הייתי בדעה שמבחינה טקטית אלונסו ימדד בשני דברים עיקריים:
למרות השיפור ביכולת ובתוצאות, בשני הפרמטרים האלה לא זזנו הרבה. עלינו רמה מבחינת עמידה על המגרש והפעלת לחץ לפרקי זמן מסוימים, אבל איפה זה ואיפה מה שחווינו אתמול. בצד שמאל עדיין יש פקק כמו באיילון, כולם נשאבים לשם כמו לחור שחור בזמן שבצד ימין אפשר לעשות פינוי בינוי.
בנסיבות משמחות נמנע ממני לצפות, אבל לפחות לפי התקציר וה xG היה פה סוג של נוקאאוט מינימלי בחסות מישל וטיבו קורטואה.
עוד נראטיב שאני שומע הוא ניהול משחק לא טוב של אלונסו עם חילופים שלא הועילו לקבוצה.
עם זאת - אל לנו להיבהל ממשחק אחד, סומך על המיסטר שיוביל אותנו לאליפות קלה השנה וצ׳מפיונס בשנה הבאה.
אבל, הדיון המקצועי הוא חשוב מאד כי ממשחקים כאלה לומדים פי כמה יותר משבע חטאפות וחמש בטיסים. בדיוק בגלל זה גולר והויסן עדיין בסימן שאלה (אני מאלה שחושבים שיהיה בסדר).
עם זה אני כמובן לא מסכים עקרונית, כל שחקן טוב היה תורם ואין לנו כרגע בסגל משהו שקרוב לרמה. עוד שתי התקפות לכיוון אחד במקום לשני יכולות להכריע משחק.
“לבקשת הקהל” - המשחקים של ריאל מדריד נגד קבוצות אנגליות מאז 2019/20:
עונת 2019/20:
-הפסד 2:1 למנצ’סטר סיטי בסנטיאגו ברנבאו בשמינית הגמר
-הפסד 2:1 למנצ’סטר סיטי באיתיחאד בגומלין
עונת 2020/21:
-ניצחון 1:3 על ליברפול בוולדבבאס ברבע הגמר
-תיקו 0:0 מול ליברפול באנפילד בגומלין
-תיקו 1:1 נגד צ’לסי בוולדבבאס בחצי הגמר
-הפסד 2:0 לצ’לסי בסטמפורד-ברידג’ בחצי הגמר
עונת 2021/22
-ניצחון 1:3 על צ’לסי בסטמפורד ברידג’ ברבע הגמר
-הפסד 3:2 לצ’לסי בסנטיאגו ברנבאו בגומלין (הארכה)
-הפסד 4:3 למנצ’סטר סיטי בחצי הגמר באיתיחאד
-ניצחון 1:3 על מנצ’סטר סיטי בהארכה בגומלין בברנבאו (הארכה)
-ניצחון 0:1 על ליברפול בגמר בפריז
עונת 2022/23:
ניצחון 2:5 על ליברפול באנפילד בשמינית הגמר
ניצחון 0:1 על ליברפול בגומלין בסנטיאגו ברנבאו
ניצחון 0:2 על צ’לסי בברנבאו ברבע הגמר
ניצחון 0:2 על צ’לסי בסטמפורד ברידג’ בגומלין
תיקו 1:1 נגד מנצ’סטר סיטי בברנבאו בחצי הגמר
תבוסה 4:0 למנצ’סטר סיטי באיתיחאד בגומלין חצי הגמר
עונת 2023/24:
-תיקו 3:3 נגד מנצ’סטר סיטי בברנבאו ברבע הגמר
-תיקו 1:1 נגד מנצ’סטר סיטי בגומלין באיתיחאד (פנדלים)
עונת 2024/25:
-הפסד 2:0 לליברפול באנפילד בשלב הליגה
-ניצחון 2:3 על מנצ’סטר סיטי באיתיחאד בשלב הפלייאוף
-ניצחון 1:3 על מנצ’סטר סיטי בגומלין בברנבאו
-תבוסה 3:0 לארסנל באימרויות ברבע הגמר הראשון
-הפסד 2:1 לארסנל בגומלין בברנבאו בגומלין
עונת 2025/26:
-הפסד 1:0 לליברפול באנפילד בשלב הליגה
סה"כ 25 משחקים: 10 ניצחונות, 5 תוצאות תיקו ו-10 הפסדים
מגרש נייטראלי: משחק אחד – ניצחון - גמר ליגת האלופות 2022
מאזן בית: 11 משחקים – 5-3-3| מאזן חוץ: 13 משחקים – 4-2-7
דיברו פה על המשחק של טשואמני - אני מאלה שירדו עליו הכי חזק אבל אתמול הוא דווקא היה עם משחק טוב לדעתי
הבעיה היא שהקישור שלנו מאוד מוגבל - חוץ מג׳וד כולם עם אופי הגנתי מאוד ולא תומכים בהתקפה בצורה טובה - אם זה כניסות לרחבה, איום מרחוק, הנעה נכונה של הכדור ויצירתיות שתורמת ביצירת מצבים.
רק לפדה יש את היכולות האלו והוא לא משתמש בהן מספיק כי לרוב גם שהוא בקישור הוא בייביסיטר
עכשיו מילא חוסר התמיכה בהתקפה, אבל גם אף אחד מהם לא יודע לנהל ולהשתלט על המשחק, אין לאף אחד את היכולת והאופי של לבוא ולנהל את המשחק ולדרוש את הכדור, את החכמה להוריד ולהעלות קצב כשצריך ולתת פס חכם ששובר לחץ - גם לא גולר, אין לו את הדומיננטיות הזאת והוא הרבה יותר רלוונטי בשליש האחרון כשהוא צריך להיות זה שמקבל את הכדורים
אני ממש אוהב את קמאבינגה וחושב שיש לו את היכולות והפוטנציאל להפוך לשחקן ענק, וגם טשואמני במגמת השתפרות ונראה יכולת יפה - אבל שניהם בסוף מחלצי כדור טובים ותו לא. ועם ההתקפה שלנו שגם ככה מוגבלת מול הגנה נמוכה זה עוד משהו שמגביל אותנו - אנחנו בונים על ההתקפה ככ אבל אי אפשר להתקיף רק עם שניים/שלושה שחקנים מול הגנה שלמה כשהקישור כולו מחכה מאחור - זה לא עסק
אם ג׳וד היה עסוק להיות זה שינהל את המשחק זה יכל לעזור לנו, אבל יתבטא במוגבלות שלנו בהתקפה. בלעדיו אין לנו מנהל משחק ושחקן שמסוגל להשתלט על קישור - לגולר לטעמי אין את היכולת והאופי הזה, וגם בשליש ההתקפי מול קבוצות חזקות ואינטנסיביות הוא די חלש ולא בא לידי ביטוי
אנחנו צריכים גם שינוי בקישור, והגיע הזמן לדעתי שהמועדון לא רק יסתכל מי וורלד קלאס ומי לא וילכו על שחקנים שבעליה - ככה הבאנו בעבר שחקנים מעולים, ככה ליברפול הביאה את סובוסלאי ומקאליסטר ששוב נראו רמה מעל הקישור שלנו
כרגע הייתי רוצה לראות מול קבוצות קטנות-בינוניות קישור של פדה-גוד-גולר
ומול קבוצות חזקות יותר קישור בדומה לאתמול רק עם פדה בקישור כשאין את כל הפציעות
עצוב זה שאתמול זה היה ההרכב החזק ביותר שלנו כמעט ואנחנו ככ מוגבלים בקישור ומעלה - יש המון כישרון אבל הרבה חוסר איזון בקבוצה - הרבה שחקנים עם אותו אופי של תפקיד ויכולות (וזה כולל את השלושה שחקני קו שמאל, במשחק כזה אמבפה באמצע זה לא מחמיא לו ופחות עוזר לנו)
אף מילה על השיפוט אתמול? פשוט מדהים הבדלי הרמות לעומת הליגה הספרדית. זה על גבול ההזוי.
זה באמת כל כך מסובך לשפוט משחק כדורגל בצורה הזאת?
גם השיפוט וגם ההתמודדות מבחינת גישה של ברדלי עם ויני בלטו מאד לעומת לה ליגה. מההתחלה שיחק איתו קשוח ופשוט לא התייחס מילולית לפרובוקציות שלו בכלל בכלל. חוסן מנטאלי מרשים + הכנה ברורה. כמובן שזה גם קשור האחד בשני, שופט שהיה זורם עם החרא של ויני קצת יותר היה מוציא מדעתו (או מוציא באדום) גם את בראדלי.
אחלה מגן ברדאלי אגב עושה עבודה שקטה. מהיר מאוד וחזק. חיסל את אמבפה אשתקד (טרנט לא שיחק) אבל זה היה “בתקופת השפל” מה שנקרא אז פחות התייחסו לזה ואתמול הרשים יותר איך טרף את ויניסיוס (לדעתי בתחילת המשחק באמת ויניסיוס צעק לעברו משהו ובראדלי צחק והמשיך). לא צופה בו כל יום אבל למשחקים האלה נראה אחלה. התרשמתי לטובה.
השופט נתן לשחק, הוסיף רק שתי דקות חצי ראשון ואפילו לא התווכחו איתו רוב המשחק - לאמץ. אני חשבתי אגב שזה פנדל המקרה עם אורליאן טשואמני וזה נהיה מזעזע
אני ממשיך להמתין לדאבל פס אחד (אחד! מה ביקשתי?) בין ויני לקררס. וכנראה שלא אראה את זה, לפי החבר’ה פה זה כורך הנסיבות של השיטה. אבל כשזה יקרה נוכל לכניס גם מגן ביום טוב כמו בראדלי לבעיה.
כמו שנאמר פה זה לא בושה להפסיד באנפילד לליברפול, אבל הדרך בהחלט מעלה מספר נורות אזהרה, ציפיתי שליברפול יבואו לשחק על הכבוד שלהם ולתת הכל זה מה שקבוצות גדולות עם הגב לקיר עושות בדרך כלל, לא ציפיתי שאנחנו נבוא להתבטל לחלוטין לאורך כל 90 הדקות בדיוק כמו בדרבי מול אתלטיקו.
לא ממש הבנתי את ניהול המשחק של אלונסו, ההרכב של הקלאסיקו היה צפוי מידי וקמאבינגה לא מצא את עצמו בכלל באגף, גם החילופים שהיו מאוחרים מידי ולא תרמו בכלום (יש מישהו שחשב שבסיטואציה של המשחק ובמצב הכללי שלו טרנט יכנס ויתרום משהו למשחק דווקא באנפילד ל10 דקות?)
הטובים- כמובן חוץ מטיבו האלוהי אין יותר מידי מה לציין אבל כן אהבתי את המשחק של קרראס שברוב שלבי המשחק עצר יפה מאד את סלאח, הוא נחלש לקראת הסוף אבל בסך הכל יש על מי לסמוך, אני אציין גם את מיליטאו שעשה באופן כללי עבודה של 2 בלמים מה שמוביל אותי ל…
הרעים-
דין האוסן- יש הבדל גדול בין קור רוח ואדישות וכרגע הוא שייך הרבה יותר לאיזור השני, באופן כללי יש פער ענק בין היכולת שלו מבחינת ניהול משחק, מסירה והצד ההתקפי לבין השמירה שלו בצד ההגנתי והוא קודם כל ולפני הכל אמור להיות בלם, מילה על ארדה- יופי של שיתוף פעולה עם אמבפה ואחלה מספרים מבחינת סטטיסטיקה בכללי, בפועל הוא לא הגיע לאף משחק גדול עד כה העונה.
התחלנו ברגל שמאל את הרצף (ההזוי) של 6 משחקי החוץ, כרגע זה ברמת הלא נעים לא נורא כאשר המוקש אצל ראיו מבחינתי הרבה יותר חשוב, נקווה שנחזור למסלול כמה שיותר מהר.
אני לא יודע מה איתכם אבל איך אפשר להתלהב מקבוצה שלא יצרה שום דבר התקפי ושום צורה התקפית משמעותית כבר 3 חודשים+ ? כל השקר הזה של 13 נ׳ וכולהההה 2 הפסדים רק מעצימים את הבעיה עד שהבועה תתפוצץ לנו בפנים
זה לא ההפסדים ; זו הדרך וזה לא השתנה משנה שעברה
אני לא ראיתי שינוי במשחק של אתמול לעומת שנה שעברה. להיפך אנצ׳לוטי היה מוגבל יותר מבחינה הגנתית וליברפול של השנה היא החלשה ביותר ב5 שנים אחרונות
יכול להיות מאוד שנזכה השנה בליגה; לא כי אנחנו עדיפים או מי יודע מה איזה קבוצה אלא כי ברצלונה בירידה ולא ברמה..וכנראה ששחקניה צדקו בזה כשאמרו ״הקלאסיקו היחידי שינצחו השנה״
בקיצור, אלונסו מאכזב אותי מאוד, מאוד