הדיון המתחדש של הצ'מפיונס:: מודחים בשמינית אחרי 1:1 בגומלין נגד פסז' (מסי)

אבל זהו, שלא צריך לשמור על המשכיות. צריך לעשות חילופי דורות.
גם אין לי בעיה עם עונת בנייה של חילופי דורות וסיום במקומות 3 - 6. אני לא מצפה שדסט וטרינקאו יהפכו לקראקים ביום אחד. אם יש להם את הפוטנציאל להיות שחקנים טובים עד טובים מאוד, ואם הם יוכלו לממש את הפוטנציאל הזה עד לסוף העונה הנוכחית, אני אהיה מאושר.

קבוצת כדורגל טובה צריכה להסתמך על קראק או שניים לכל הפחות, אבל בראש ובראשונה היא צריכה לדעת לשחק כמו קבוצה בכל זמן.

בארסה לא נראית כמו קבוצה כבר כמה עונות, וכל עונה שעוברת זה רק הולך ומחריף.
עם כל הטענות כלפי ההנהלה הטיפשה והשחקנים השבעים, העובדה שהקבוצה לא משחקת כמו קבוצה היא בעיקר אשמת המאמן. המאמנים שלנו לא מצליחים לייצר קבוצה שיש לה תלכיד ורעיון מאז העונה הראשונה של הצנון.

ועל זה מגיע לוואלוורדה שאפו. הוא קיבל קקי של קבוצה מלוצ׳ו, הצליח להחדיר בהם את הרעיון (המעפאן, אבל ברור) איך הוא רוצה שהם ישחקו, והם הצליחו בזה. בעונה השנייה שלו זה כבר דעך. סטיין וקומאן רוב הזמן לא מצליחים לגרום לשחקנים להראות כאילו הם שיחקו אי-פעם ביחד.

כל כמה שאני מחכה כבר ל 24 בינואר, אני יודע שלא נתחיל לשחק כמו שצריך יום אחרי. צריך בנייה. עוד אין מה לדבר על המשכיות.

יש פה יחס לינארי עם הגיל והיכולת של השחקנים הראשיים שלכם (בעיקר מסי)
שים את מסי של וולוורדה אצל קומאן וזה מסיים עם איזה שלושער אתמול.
שים את סוארז לצד מסי, ותראה גם כן שחקן שבעונה הראשונה של וולוורדה היה החלוץ הטוב בעולם, לאחר מכן חלוץ טוב בשניה, חלוץ סביר תחת סטיין, ואין חלוץ (עזב) תחת קומאן.
תסתכל על בוסקטס, אותה דוגמה של מסי (אפילו שהוא לא מסי).

השיטה שלכם מאז עזיבת ניימאר היא תנו למסי את הכדור, אז בוודאי שהיכולת שלכם תהיה מאוד מושפעת מהיכולת של מסי.
היכולת של מסי גם כן תהיה מושפעת מהסובבים אותו, אם לא מספיק עניין הגיל.

מרגיש לי שאצלכם יש בעיה הפוכה מריאל (הולך להקצין טיפה):
בריאל מאשימים רק את השחקנים והמאמן פטור מאשמה.
בברסה מאשימים רק את המאמן והשחקנים פטורים מאשמה.
אז נכון שזה לא מדויק, אבל להשוות את קומאן לוולוורדה כשלשני היה את השחקן הטוב בהיסטוריה אצלו ולראשון יש את הצל שלו זו לא השוואה הוגנת. קצת כמו לצוות אותי במשחק זוגות למסי נגד 2 אנשים אקראים פה בפורום. אנחנו ככל הנראה ננצח אך זה לא אומר שאני שחקן טוב משניהם.

אתם רוצים להגיד שעם סגל טוב יותר נראיתם טוב יותר תחת מאמן אחר, אם ככה למה זה בהכרח אשמת המאמן?
קומאן לא הביא אף שחקן למעט דסט (אל תגידו לי פיאניץ) ודסט התברר כשחקן מוצלח. קומאן ביקש את וינאלדום לקישור, שחקן שלטעמי היה מוסיף לכם הרבה. קומאן גם ביקש גם את ממפיס לעמדה הגלמודה שלכם בחוד (עם כל הכבוד לברייטוייט שהוא מחליף סביר בהחלט אך לא מעבר).

לא הופך את קומאן להצלחה, אבל מה גורם לכם לחשוב שהוא פחות מוצלח מקודמיו?

גב קראת את ההודעה של אימיריטו? אז איך זה מתקשר למה שכתבת.

בכלל בדיון על קדיס @titi_camara אמר שאנחנו “סלחנים” לקומאן יותר מידי, עכשיו אתה אומר שאנחנו ביקורתים יותר מידי .

כמעט כל מה שאתה אומר נכון.

לגבי דעיכת השחקנים והשפעת הגיל - 100% צודק.

אבל זו לא סיבה לכך שהשחקנים לא משחקים כמו קבוצה.
אצל הצנון, בעונה הראשונה, הם כן שיחקו כמו קבוצה. תוסיף לזה את השחקן הטוב בעולם בכושר טוב וקיבלת דאבל.

כרגע, הקבוצה לא משחקת כמו קבוצה. גם השחקן הטוב בעולם - אם היינו יודעים מיהו ומצרפים אותו, לא היה מביא להם דאבל.

ראית כמה פעמים אתמול מסי מסר לבופון?
אם היה לו עם מי לשחק אתה חושב שהוא היה מנסה את כל הבעיטות דרדלה האלה שברור שבופון ילקט אותם כמו שמלקטים פטריות ביום נעים אחרי הגשם? אתה לא חושב שהוא היה מנסה למסור למישהו בעמדה יותר מסוכנת? אולי לנסות דאבל פס עם מישהו? לפתוח לצדדים?

השחקנים רצים בלי שיטה ובלי סדר. הם לא טיפשים, הם פשוט לא יודעים מה לעושת עם עצמם.

אם אצל הצנון , מסי היה משחק ב0 חשק אז אותה תוצאה היתה גם אז.

אולי אני מגזים והינו מסימים במקום 3-4 כי הוא פחות גרוע מקומאן, אבל בוא לא נעשה אובר נוסטלגיה לואלורדה.

מי מאשים רק את המאמן?

אפילו אתמול כשסוף סוף הצליח להעמיד נכון את הקבוצה ושם לב שהקבוצה מניעה טוב את הכדור וחסר חלוץ9 והכניס את ה9 היחיד שיש לכם הוא הוציא את השחקן הלא נכון, גריזמן היה צריך לצאת אבל קומאן עשה את החילוף לפי תג המחיר.

פוץ’ כישרון ענק, אבל אני בטוח שלא יצא ממנו בסוף יותר משחקן בינוני, הוא פשוט חלש מאוד פיזית שקשה להצליח בכדורגל המודרני, הסיכוי אולי היחיד שלו להצליח היא בקבוצה כמו ברצלונה של אז, אבל היא כבר לא קיימת ולא נראה שתחזור, אם רק היה נולד 6-8 שנים מוקדם יותר…
אבל עדיין, במשחק מהסוג שהיה נגד קאדיס הוא יותר טוב ומתאים מכל הקשרים שלכם, נגד יובנטוס וכאלה זה הרבה יותר בעייתי.

לא הבנתי אותך. השופטים שופטים לפי החוקים. הפרשנים יכולים לדבר לאוויר כמה שהם רוצים, אני רואה אחידות מצד השופטים.

כל נגיעת יד ברחבה היא פנדל, פרט לכמה מקרים יוצאי דופן, שלא קשורים למקרה של לנגלה.

it is not an offence if the ball touches a player’s hand/arm:
directly from the player’s own head or body (including the foot)
directly from the head or body (including the foot) of another player who is close
if the hand/arm is close to the body and does not make the body unnaturally bigger
when a player falls and the hand/arm is between the body and the ground to support the body, but not extended laterally or vertically away from the body

מה יש לפרשן פה? 100% פנדל.
האם זה חוק דפוק? לדעתי כן. אבל זה החוק , והשופטים שורקים לפיו.

דימטירי אני עכשיו הבאתי לך דוגמה של שתי שופטים שונים באותה ליגה שתי החלטות שונות. סימן שיש חוסר אחידות גם אצל השופטים.

אני מצפה מפיפא שבסוף שנה תעשה ישור קו ותגרום להם להבין כמה שיותר את החוק, לדעתך פיפא עושה את זה?

דבר שני בביקורת שלי, וזה ביקורת שלי גם על פיפא שהגיע הזמן לגרום לזה שפנדל ברחבה ישרק רק במקרים בודדים. וגם זה יהיה בעיטה חופשית ולא פנדל.

אני לא מדבר כמובן על המקרים של סוארז וקרבחאל. שזה בבירור פנדל ומחייב אדום.

אתה דיברת על תפיסת חולצה. ברור שהגיע לנו פנדל מול קאדיס והשופט טעה.
אני מדבר איתך על נגיעת יד של לנגלה אתמול. אם יש פרשן שחושב שזה לא פנדל, תעבור לערוץ אחר.

אוקי, אז נחדד, אני מדבר בכללי, באמת שהפנדלים של אתמול לא גרמו לי לכעוס על השופט. אני חושב שאפילו ברצלונה כל כך חלשה שאפילו הוציאה את החשק בלקטר על השופטים…

קשה, עד בלתי אפשרי, להשוות בין ואלוורדה לקומאן (*). האחד “זכה” להגיע לקבוצה שנייה אחרי (ותוך כדי) נטישת ניימאר ופאניקת דמבלה וקוטיניו, שעד עכשיו אנחנו משלמים עליה, ייצב את הקבוצה (בעונתו הראשונה) למרות כדורגל לא ממש מרשים (בלשון המעטה), ומאז הלך והידרדר, כולל הקריסות המוכרות בליגת האלופות. מצד שני - לא ברור כמה היה לו כוח, כלפיי מעלה וכלפיי מטה, והסיבות שהוא אינו קיבל את הרכש שרצה לא היו קשורות לכסף, אלא להנהלה מדהימה, שיחד עם השחקנים (לכאורה, לכאורה) הכתיבה גם מה קורה על הדשא. היו פה, ובמקומות אחרים, 2 מחנות מאוד ברורים בנוגע לארנסטו - מחנה ה"הכל/הרוב באשמתו" מול מחנה ה"לא הכל באשמתו, ויש יותר אשמים".

קומאן, לעומתו, “נהנה” מאין הנהלה כרגע שמכתיבה לו את ההרכב והסגל, אך הוא מקבל מסי (ופיקה, ובוסקטס, ואלבה) זקן ומבואס הרבה יותר, וקבוצה הרבה הרבה יותר שבורה מנטלית (ופיזית) מארנסטו, ללא תקציב אפילו לרכש מטומטם נוסף על עמדה שכבר תפוסה על ידי כמה שחקני על, ועם הגנה שעושה רושם שאם תבחר אנשים אקראיים ברחוב הם יבצעו עבודה טובה יותר מלנגלה ושות’.
אצל קומאן הוויכוח שונה, אם בכלל יש ויכוח. כבר לא מדובר בלהבין אם הוא האשם העיקרי או לא, אלא יותר להבין למה לעזאזל הוא לא מבין שלעשות אותו דבר שוב ושוב (כולל דברים שכבר נוסו על ידי הקודמים שלו) בלי להצליח ובלי לנסות דברים אחרים, שברורים מקילומטרים - פשוט לא עובד. למה “אם יש בכלל ויכוח”? כי בניגוד לתקופת ארנסטו, עכשיו הייאוש השתלט גם על האוהדים (וגם אם אני לא יכול לדבר בשם רבים, אני יכול להגיד את זה על עצמי). לצורך העניין - אם קומאן היה מופיע לפני 4 שנים, ומוביל לאותן תוצאות - הייתי מביע הרבה יותר תרעומת ובוטות כלפיו, בהשוואה לעכשיו. ולהיפך, במקרה של ואלוורדה.

אין פה האדרת הוואלוורדה (שתקופתו כללה משחקים שלמים עם 1-2 בעיטות לשער, במקרה הטוב, כולל דרדלה של מסי מחוץ לרחבה), ואין פה ויתור לקומאן. לא רק המאמנים, השחקנים והמועדון נמצאים במצבים שונים, אלא גם האוהדים. אבל אם תשאלו אותי, במובן מסוים אני חוזר עכשיו, בלי למצמץ, לשנה וחצי הראשונות של ארנסטו. לא כי הכל היה מדהים אז, אלא כי אז עוד הייתה יותר תקווה, ופחות הרגשה של “צריך להעיף קיבינימט את כל האנשים במועדון ולבנות מחדש”.

(*) - כן. התעלמתי מסטיין. גם בקבוצה התעלמו ממנו, זה בסדר.

חוסר אחידות של השופטים מרתיחה אותי גם.
קח קרנות למשל. בכל קרן יש תפיסות שצריכות להיות פנדל. ה VAR או השופט בוחרים לפי רצונם אם להתעלם או לא.
זוכר את הצלת הפנדל מול אתלטיקו בשנה שעברה? השופט צודק , מישהו דרך אל תוך הרחבה לפני הבעיטה והוא נתן בעיטה חוזרת. מאז ראיתי עשרות פנדלים, לפחות בחצי מהם שחקנים עשו אותו דבר, ולא נשרק פנדל חוזר אחד אפילו.
חוסר אחידות של השופטים מעצבנת ביותר.
אבל במקרים של נגיעות יד החוק נאכף בצורה פחות או יותר אחידה, ועל זה דיברתי. גם נבדלים.

הגבתי לjosepe, יכול להיות שכתבתי משהו שגוי אבדוק עוד רגע.

טיטי ואני אנשים שונים על אף ששנינו אוהדי ריאל.
תזהר עם ההכללות האלה, עוד יקראו לך גזען בסוף :wink:.

למסי היה מאחוריו את הקשר האחורי הטוב בעולם.
למסי היה לצידו את החלוץ הטוב בעולם.
מסי בעצמו היה השחקן הטוב בעולם.

היום למסי יש מאחוריו קשר אחורי בינוני.
היום למסי יש לצידו חלוץ אפילו לא מהחמישיה הטובה בליגה הספרדית.
היום מסי בעצמו פשוט לא אותו שחקן שהיה.

לא יודע אם אפשר להאשים רק את קומאן בכך, הרבה יותר קל לבצע תרגילים עם שחקנים ברמה גבוהה, עם שחקנים שיש לך הבנה עיוורת איתם (מסי וסוארז היו מדהימים בקטע הזה) וכמעט כל שיטה בנויה על הקישור שמי שמחזיק אותו הוא הקשר האחורי.

לא הולך להתווכח על מי מאמן יותר טוב, כי בניגוד אליכם אני רואה משחקים מסוימים של ברסה ולא את כולם. אבל הזיכרון שלי הוא שתחת וולוורדה השיטה הייתה תמסרו למסי שימצא פתרון, שיטה שלא מרגיש לי שהשתנתה אלא רק שרמת הביצוע ירדה

אני לבן ואשכנזי אז אין לי איך להתחמק מזה :slight_smile:

הנקודה שלי, שאם אתה חושב שאנחנו מחמירים איתו אבל מישהו חושב שאנחנו מקילים איתו. סימן שאולי אנחנו לא כל כך מחמירים לגביו? ולא שופטים אותו בצורה לא הוגנת?

אי אפשר כל פעם שמבקרים מישהו לחשוב איך לאזן את הביקורת עליו באופן מוחלט .

כן קומאן לא אשם מירבי. ובהחלט יש לו נסיבות מקילות, אבל גם בכלים המאוד מוגבלים שיש לו הוא לא משתמש בצורה נכונה וטועה.

כי זה לא ״אתם כללי״. יכול להיות שאתה תחמיר ואחר יקל.
ראיתי פה הודעות שאומרות שהוא שיפור לעומת הקודמים וגם הודעות הפוכות.

דעתי? שהוא עדיף לכם. הוא הראשון שבא עם איזושהי אג׳נדה. הקודמים הגיעו וזרמו עם מה שקורה וניסו להשיג את המירב. הוא הגיע עם אג׳נדה משלו, שפשוט לא תאמה את האמונה של רובכם (עניין ההולנדים, וה4231 על חשבון ה433). אני חושב שאם יש מאמן צריך לתת לו לקבל את ההחלטות. הרי אם זה לא המאמן זה הנשיא ולא האוהדים בסופו של דבר, ואני לא חושב שההחלטות של ברטומאו בזמנו היו עדיפות.
מצבכם לטעמי היה טוב בהרבה עם ממפיס ווינאלדום, וכל זה לא בהוצאה כלכלית עצומה (50?).
במצב כזה אולי היו משחררים את ברייטווייט גם שהיה מחזיר חלק מזה

לעניין ה-4:3:2:1 אין קשר לאמונה שלנו, או למקובעות לנושא ה-4:3:3 הקלאסי. במקרה הזה, לפחות מבחינתי בלבד, מדובר נטו במבחן התוצאה (לא בתוצאה של המשחק, אלא בתוצאה של איך אנחנו נראים). אני מוכן לקבל 4:2:3:1, ואני מוכן לקבל 5:3:2 ואני מוכן לקבל מה שתרצה. אבל זה צריך להתאים לכלים שיש עכשיו, להאם זו תצורת המשחק המיטבית שתוציא מהסגל הקיים את המקסימום, והאם אתה מוכן לשנות (ולא - לזרוק 234 שחקני התקפה בדקה 70-80 כשלא לא הולך זה לא נקרא לשנות) כשהדברים לא עובדים. בטח אם הם לא עובדים שוב ושוב ושוב.

פה אסכים איתך.
יש מחשבה מאחורי ה4231, ולדעתי אם ווינאלדום היה מגיע הייתם משחקים 433.
אני פשוט חושב שזה נעשה לא נכון.
גם ככה אתם משחקים לרוב עם חלוץ מדומה (גריזמן). אז אם מסי באגף אתם תקבלו כבר 3 שחקנים שדורכים על אותה משבצת (גריזמן, מסי, ומי שמשחק כ10).
מסי ככה או ככה הוא ה10, אז למה שלא ישחק שם?
שפדרי ירוץ באגף וירווח. שקוטיניו יישב על הספסל כל עוד מסי משחק (ובטח שאם גם מסי וגם גריזמן).

אין מה להשוות בין וואלורדה לקומאן בתקופה שלהם בברצלונה, כי שניהם לא מאמנים ברמה של ברצלונה. צריך להסתכל עליהם מחוץ לברצלונה.

וואלורדה הוא מאמן של קבוצות בינוניות וקטנות כמו בילבאו, וזה מה שהוא יודע לעשות. הוא הגיע פעם אחת עם בליבאו לליגת האלופות, אבל זה השיא היכולת שלו כמאמן. אף קבוצת עילית רצינית לא אמורה לפזול לכיוון שלו. אבל ברתומיאו ישו"ז החליט להביא אותו לברצלונה, כי כאילו הקבוצה לא נראתה תת רמה בשנה וחצי האחרונות תחת אנריקה. אז וואלורדה עשה מה שהוא יודע, הוא לקח את ברצלונה והפך אותה לקבוצה בינונית.

קומאן הוא מאמן כושל שנהנה מגלאם לא מוצדק שזוכים לו שחקני עבר. כבר 15 שנה שהבן אדם נכשל כמעט בכל מקום שכף רגלו דורכת בו. הקבוצות שלו משחקות כדורגל דוחה, הוא חסר הבנה בסיסית בטקטיקה, ובאמת שאני לא חושב שיש לו מושג מה הוא עושה. הוא הפסיד עם הולנד החזקה ביותר במילניום הנוכחי את ליגת האומות, וברתומיאו שהבין שיש לאן להעמיק את התהום שאליה הוא הביא את הקבוצה, בחר לתת לו פרס - להרוס עוד קבוצה.

https://twitter.com/SofaScoreINT/status/1336610643336720385