האשמה כולה על קומאן בגלל הקבעון שלו ,אבל ויש אבל גדול .
יש רגעים במשחק שאתה אומר לעצמך איך שחקנים כאלה דורכים על המגרש ועוד עם חולצה של ברצלונה להגיע מאגף לאגף ב6 מסירות למרות שכל השטח פתוח למסירה זה קצת תוקע את המשחק כולו .
ללכת בקביעות למסי זה משהו אצל השחקנים .
לא למסור לגרייזמן בזמן שהוא עושה אין ספור תנועה לעומק והשחקנים מפחדים לתת מסירה מתוחכמת כי אולי יעבדו את כדור זה משהו דפוק במחשבה .
ולכן זה לא סגל שחקנים שאפשר לבוא בטענות ישירות למאמן ,זה דבר שורשי במערכת .
יש לברצלונה סגל לליגה האירופית עם השוער הכי טוב בעולם .
זה לא ״או או״. או קומאן או השחקנים. הצד האחד לא מתנקה מאשמה אם יש אשמה גם על הצד האחר.
אנחנו יורדים פה על השחקנים במקביל לזה שאנחנו מאוכזבים מקומאן.
כן. מסי עם פציעה קשה בשריר החשק. לנגלה מראה כמה הוא טיפש בלי מבוגר אחראי לידו. פיקה איטי ומעבר לשיא כבר כמה עונות. גריזמן מגיע למגרש אבל לא נוגע בכדור. בוסי מעבר לשיא ולא מתאים בכלל לשיטה של המאמן. דסט וטרינקאו בוסריים מדיי. אלבה מעבר לשיא ובכלל הוא יודע רק למסור למסי (כמעט נכון, אבל לא מספיק בשביל שאצא להגנתו). לקאוטיניו אין מקום באותה קבוצה עם מסי וגריזמן. ביג סאם הפך לצמחוני שמפחד לעבור ניתוח ולכן כשיר ל- 4 משחקים בעונה במקרה הטוב. וברייתוויט חיובי מאוד ומתאמץ באופן כובש לב, אבל הוא לא החלוץ ברמה שבארסה צריכה.
כ-ן…
אנחנו יודעים טוב מאוד מה חומר השחקנים שיש למאמן הזה.
אבל אנחנו גם רואים את השחקן המצויין שמיובש יותר מדי על הספסל כשעל המגרש נמצאים שחקנים שלא עושים עשירית מהתנועה שהוא עושה. גם בזה אשמים השחקנים?
אנחנו רואים מאמן שמתעקש על מערך לא אפקטיבי - וכמו שאייל אמר, זה לא קיבעון שלנו אלא מדובר פה במבחן התוצאה. אתה חושב שגם מול קבוצות אמצע - תחתית טבלה אנחנו אמורים להראות כל כך גרועים? אם כל כך הרבה חושבים שהמערך הזה: 4-2-3-1 לא עובד לנו אבל המאמן מתעקש להתקבע עליו, אז זו גם אשמת השחקנים?
לזרוק למגרש 4 שחקני התקפה בדקה 80 כשעל המגרש כבר יש 4 שחקני התקפה, כלומר אין קישור ואין הגנה. ראינו שזה לא עובד, אבל כשקומאן בפיגור זה מה שהוא מצליח לחשוב עליו. גם אשמת השחקנים?
בקיצור, מי שנותן הנחות לקומאן על כך שהגיע לקבוצה כשהיא במשבר עמוק ורוצה לנקות אותו מכל אשמה, לא עושה חסד למאמן. כל אחד צריך לדעת מתי הוא טועה, ללמוד ולהתפתח. המאמן טועה. עם כל הבעיתיות שיש לשחקנים, זה לא חומר למקום 7 בטבלה.
הדבר הראשון שהמאמן היה צריך לעשות זה לייצב את ההגנה הביזיונית שלנו. לנגלה צריך לראות ספסל, מבחינתי גם על חשבון מינגסה. אבל לא. שימשיך לתת לו הרכב, והצרפתי ימשיך למשוך בחולצות ברחבה, לעצור מתפרצות בעבירות של צהובים, לאבד את החלוץ שהוא אמור לשמור עליו ובאופן כללי לסבך אותנו.
אפילו מסי וטר-שטגן כבר לא יכולים להושיע מהטמטום שלו ושל אלבה.
אבל חופשי.
העיקר שקומאן אמר בביקורתיות על בארסה שצריך לשתף צעירים ושהסגל שלה מבוגר ומאחורי השיא.
יודע מה הוא אמר? ״אם יש לי שחקן בן 30 ושחקן בן 22 על אותה עמדה ושניהם ברמה דומה, אני אבחר בבן ה- 22״. בינתים גם ריקי וגם אלניה קבורים עמוק בספסל בזמן שבוסי מסריח את הדשא משחק אחרי משחק. וכשהוא מוחלף זה על ידי שחקן מבוגר אחר, שנראה טוב ממנו בהרבה אבל ממעט לשחק.
וכל הביקורת הזו על קומאן מגיעה כאמור כשאין לו הנהלה על הראש והוא המנהל והאחראי הבלעדי של המערכים וההרכב. חובבן…
הרבה כאן שופטים את קומאן כשהם עושים השוואה עם מאמני עבר ומה הם עשו או לא עשו עם סגל יותר טוב.
מאמן יש לבחון לפי מה שהוא מוציא ממצב מסויים ונתון, מאמן אמור להימדד לפי 2 פרמטרים, איזה שחקנים הוא רוכש ואיך הם משפרים את הסגל, אז קומאן לא יכול להביא רכש אז אי אפשר לשפוט אותו לפי הרכש.
מדד שני זה כמה מאמן מוציא מסגל נתון, האם הוא מנצל ומוציא מהסגל שלו כמה שיותר ?
קומאן הגיע לשחק 4231, מערך מאוד הגיוני אם רוצים להוציא ממסי את המיטב, אבל הוא ממשיך לבחור שחקנים שלא מתאימים לשיטה הזאת, נכון שהפציעה של פאטי השפיעה מאוד אבל עדיין אפשר להעלות הרכבים הרבה יותר מאוזנים.
אתמול לדעתי במחצית הראשונה למרות התוצאה הייתה מהפעמים היחידות שקומאן עלה לשחק עם הרכב נכון, זה לא שטרניקאו ופדרי הבריקו, הפורטוגלי עדיין צריך להתפתח ופדרי יותר טוב במרכז, אבל במצב הנתון שניהם אולי הכי מתאימים לשחק בכנפיים, שניהם שחקנים חכמים שיודעים להניע כדור בנגיעה כשצריך, יכולים לעבור את השחקן שלהם כשצריך ולייצר יתרון, יודעים לעשות תנועה שמפנה שטח למגן וגם יודעים מתי להתמסר עם המגן כדי לכווץ את ההגנה לצד אחד ולשחרר את הכדור לצד השני למצב מסוכן, החיסרון של שניהם זה שהם לא מספיק איום על השער.
לדעתי ברצלונה שיחקה טוב מאוד התקפית מחצית ראשונה, וכן, בגלל המצב שעל הפנים והבית זונות בהגנה זה לא יספיק מול קבוצות כמו יובנטוס, ריאל ואתלטיקו אבל ברצלונה לא משחקת נגד אתלטיקו כל משחק, רוב המשחקים שלה זה נגד קאדיס וכאלה ואם קומאן ימשיך עם מערך והרכב דומה התוצאות לדעתי ישתפרו מאוד, ועם השיפור במשחק יחזור גם הביטחון ואז לעשות קצת סדר בבית זונות מאחור ואפשר להוציא משהו מהעונה הזאת.
אני אישית מצפה ומקווה שבעקבות הלחץ מהאוהדים והעיתונאים שמריחים דם שקומאן כמו כל מאמן שמרן יחזור להרכב של השחקנים היותר בכירים וותיקים, מסי גריזמן וקוטיניו עוד ישחקו הרבה ביחד.
להיפך, ווינאלדום היה מתאים בול ל 4231, הוא בדיוק סוג השחקן שחסר לברצלונה, אתלט מהיר וקשוח שעושה את העבודה השחורה על הצד הטוב ביותר.
אבל בנתיים טיאגו פצוע ולא משחק ווינאלדום מקבע את מעמדו כשחקן מוביל באנפילד וכבר מדברים על חידוש חוזה קרוב.
וינאלדום מעל פיאניץ ודה יונג?
חשבתי שהוא יותר מעין 50 50, מצד שלישי שחקן כמוהו ישחק דומה בין אם יצופקד כ10 ובין אם כ50-50, איפושהו באמצע.
ווינאלדום ליד דה יונג, זה ישדרג את הקישור של ברצלונה.
אגב, ווינאלדום מעל פיאניץ’ ודה יונג שווה מעל 12 שערים בליגה הספרדית, אבל כאמור הכי טוב ליד דה יונג במקום פיאניץ’
עם כל הסלידה לסגנון של אתלטיקו, האם לרוץ רחוק באלופות, בליגה ובגביע זו בינוניות? אני ממש לא חושב. אתלטיקו ויתרה על הקפטן שלה, הכוכב שלה, מספר לא מבוטל של שחקני מפתח ופרוספקטים עליהם צ’ולו בנה ועדיין היא מציבה קבוצה תחרותית שמאכילה הרבה קבוצות גדולות מרורים.
נגיד מה שנגיד עליה, אני לא לוקח את מה שהיא עושה כמובן מאליו, וכרגע, הלוואי עליי ה"יציבות בבינוניות" שלה. זה לא שברצלונה במעין מאניה דיפרסיה, היא סתם בדיכאון קליני עמוק, הערב נראה כמה קשוח המצב של ריאל (בכל הנוגע להלך הרוח בקבוצה).
באיירן, סיטי, ליברפול, צ’לסי, דורטמונד ו PSG.
אני מתקשה להחליט מי תקרע אותנו פחות.
באיירן, ליברפול, סיטי ופסז’ (כשאת השתיים האחרונות אנחנו עלולים עם מסי) יתפרו אותנו.
צ’לסי (קבוצה עם הרבה שחקנים טובים, אבל לא יציבה בכלל) ודורטמונד (הרבה האלנד וסאנצ’ו ומעט מאוד מהשאר) הן קבוצות שאפשר לעשות מולן קולות של פייט ולעוף “בכבוד”.
אלו היריבות אשר יכולות להיות מוגרלות נגד ברצלונה בשמינית גמר ליגת האלופות -
סבב המשחקים הראשון ישוחק בפברואר, ומשחקי הגומלין במרץ.
תאריכים מדויקים עוד לא נקבעו.
ההסתברויות למפגשים השונים -
וכל זה בגלל שער אחד. כרגיל אצל ברצלונה.
פחד אלוהים.
סתם בשביל הסקרנות, אם מסי עוזב לקבוצה שנפגוש בשמינית הוא יוכל לשחק נגדנו? שינו את החוקה או שעדיין יש חוק כזה?
ניתן לרשום עד 3 שחקנים חדשים, גם אם כבר שיחקו באלופות/אירופית עד וכולל שלב הבתים בקבוצה אחרת, לשלב שמינית הגמר (והלאה). עד כמה שאני יודע אין הגבלה שמונעת מהם לשחק נגד קבוצתם הקודמת באותו המפעל.
לצערי העמוד עם כלל החוקים לא עובד כרגע (שיפוצים וזה), אז לא יכול לוודא.
בשביל הסקרנות זאת אחלה שאלה, אבל בתאכלס זה לא משנה אם מסי ישחק איתנו או נגדינו. לא מול הקבוצות האלה.
אלא אם כן משהו דרמתי יקרה בבארסה בחודשיים. כבר היו מקרים בעבר, במיוחד זכורה לי העונה הראשונה של ריקארד.
לך תדע, אולי דווידס יגיע.
הרבה עשוי להשתנות בבארסה עד המשחק הראשון של השמינית. מההנהלה, עד מאמן ויש מצב טוב שהסגל השחקנים. כבר ראינו איך ריאל לוקחת עונה רעה עם בניטז והופכת אותה לזכייה באלופות.
שלא תטעו, מבחינתי התרחיש הזה לא סביר בעליל, אבל עשוי להיות שינוי מאוד מהותי עד שמינית הגמר. בוא נראה איך הכל יראה.
ריאל עם בניטז הייתה קבוצה מעולה עם מאמן נוראי שלא הצליח להביא זאת לידי ביטוי.
ריאל של טרום בניטז הייתה אחת הקבוצות הטובות באירופה אם לא הטובה שבהן:
13/14 דסימה, ומרגיש לי שב14/15 היינו רחוקים פציעה של מודריץ מלתת עונה היסטורית (רצף הניצחונות בתוספת כדורגל מצוין).
ברסה של טרום קומאן הייתה ברסה לא חזקה במיוחד, ברסה שאת האליפויות שלה השיגה יותר בזכות חולשה של הליגה (גם האליפות האחרונה של ריאל כמובן הושגה כך).
אין פה מקום להשוואה בכלל.
ברסה היום צריכה חריש עמוק בסגל ולהביא שחקנים חדשים, לפני שמשלמים פיצויים למאמן נוסף.
וואו, זה ככ ההבדל בין 8-2 לבין 17-0.
אני אצטט את אייל:
במקרים מסויימים, ההבדל בין 8:2 ל-17:0 הוא האם יהיה משחק גומלין או לא.
היה שקוף שנקבל את פריז , אני חושב שעד פברואר הכל יכול להשתנות , במיוחד אצלנו .
לגבי הפציעה של ניימאר שנראתה מאוד קשה , יש דיווח ?
תיקו בבית והפסד בהפרש קטן משלושה שערים בחוץ ועשינו את שלנו.
אני בכלל חושב שאותה רמונטדה מפורסמת מולם עשתה לנו חתיכת מנחוס בטורניר הזה. שווה להחזיר להם את “החוב” ולהיפטר מהמנחוס, גם ככה אין לנו מה לחפש בטורניר הזה
מה אני רוצה? לראות את ניימאר בוכה ואת פאריז אם עוד עונה מבוזבזת.
מה אני יקבל? תבוסה היסטורית שניימאר דופק לנו שלושער.