וקבוצה שיש לה את לנגלה ופיקה צמודה לריאל במקום השני. אי אפשר להתעלם מהמציאות. הליגה הספרדית בינונית ואני מאוד עדין איתה עכשיו. וזה לא צירוף מקרים שזניט מפרקת את ריאל ועכשיו פוגשת את מכבי ת"א בליגה האירופאית.
ותסלחו לי אני גם לא מתרשם יותר מידי מהצרפתים. אמבפה הוא יוצא דופן שם. שנה הבאה הוא בריאל.
לא בטוח שזה הזמן המתאים לדבר על זה (פשוט רק היום נפל לי האסימון), אבל מי מכם שראה את קוטיניו בליברפול וקיווה לראות את אותו קוסם גם בבארסה יכול פשוט לדמיין שהברזילאי החליף את השם שלו לפדרי. התפקוד על המגרש, הטיפול בכדור, מבנה הגוף, ראיית המשחק והפסים החכמים, הכל כ"כ דומה.
מה בכל זאת מפריד בין פדרי הנוכחי לפריים קוטיניו - האיומים מרחוק כמובן אבל גם כל מה שקשור לעמידות ללחץ וליכולת של השחקן להשתמש נכון בתנועות הגוף כדי לשמור על הכדור (מרכז כובד נמוך, שמירה על יציבות, הטעיות גוף, תזוזות קטנות וכו’). אני חושב שברגע שפדרי ישתפר ככל האפשר בניואנסים הנ"ל, משחק ההתקפה שלכם ישתדרג באופן משמעותי גם בלי קשר לבעיות הרבות האחרות שיש לכם.
גם אם זה נכון, לא צריך לקשר כל דבר קטן לטיעון הזה. פעם כשזה נוח ליגה זה יכולת של בטן ותחתית, פעם זה הגדולות. כשהגדולות היו מפרקות את הליגה היו אומרים שהליגה חלשה.
מה ציפית, שברצלונה הגרועה הזאת תהיה במקום העשירי? קבוצה שיש לה, למרות הכל ואחרי הכל, שחקנים מהרמות הגבוהות בסופו של דבר הם ישיגו לה ניצחונות, גם אם לא בזכות רמת אימון גבוהה, בזכות פעולות אישיות, וכאילו פתאום זה לא נוח להגיד ש"יש את מסי אז הכל אפשרי".
אחרי הכל, זה מתאזן, כי אנחנו נאבקים מול סביליה, ולא מול אתלטיקו, כי אם היתה לנו קבוצה ולא רק אסופת שחקנים היינו משיגים נקודות לא רק בזכות הפעולות של השחקנים.
גם בליגות אחרות יש לך את פאקינג סולשאר שהיה במקום הראשון בליגה שלו בזכות הפעולות האישיות שיש לשחקנים מסויימים שלו, או את יובנטוס שנשארת בחיים לא בזכות פירלו, או דורטמונד שהחזיקה את עצמה בשנים האחרונות בצמרת רק בזכות השחקנים שלה.
ועדיין, אתה חושב שאמבפה היה נהנה מכל כך הרבה שטחים מול קבוצה כמו חטאפה שמפרקת כל דבר שזז?
הטעות שלך שאתה מתמקד בברצלונה. אם תסתכל על מרבית הקבוצות בליגה הספרדית אתה תבין שהם נחלשו. לא סתם ריאל כמעט ללא שחקני הגנה ואנחנו עם "לנגלה ופיקה " אם אותו מספר נקודות במקום השני. ברצלונה הנוכחית בשנים קדמו שהליגה הייתה באמת חזקה, לא הייתה בארבע הראשונים. ואני אולי יגזים בכונה ואני יגיד שגם ריאל הנוכחית היתה מתקשה.
ובכל הכבוד לחטאפה, אני די בטוח שאמפבה אחד השחקנים הטובים בעולם היה מצליח גם מולם. גם אם הם לא היו נותנים לו את אותו שטח כמו צמד הלא יוצלח פיקה את לנגלה.
דרך אגב אני חושב שהליגה הספרדית נחלשה, אבל גם שאר הליגות. בין היתר בגלל המגפה העולמית וההפסד העצום של הכסף.
אבל אתה לא יכול לבוא ולהגיד שזה לא משנה שלא כבשנו מצבים של 100% גול, כשאנחנו מובילים, ויכולים להגדיל את הפער. אני לא מוכן לקבל את זה. לדעתך ליברפול הייתה כובשת 200. לדעתי לא.
אתה פשוט קובע עובדה הזויה, שלא משנה כמה נכבוש אנחנו עדיין נפסיד.
כדורגל זה משחק שבו מי שכובשת יותר מנצחת. ומי שלא כובשת את המצבים שלה במחצית הראשונה (עם שחקן נורמלי שהוא לא דמבלה, היינו בקלות מסיימים אותה ב3-0. כל המצבים שלנו הגיעו משמירה לקויה שלו על המגן השמאלי שלהם), סופגת במחצית השנייה.
קומאן הוא הבעיה הראשונה שלנו. פיקה ולנגלה הבעיה השנייה. גריזמן השלישית. דמבלה נמצא איפשהו כבעיה חמישית. ואם לא היה לנו את הבעיה הזאת, אולי היינו עפים ברבע הגמר ולא בשמינית.
למה אתה מתכוון נחלשו? תוכל להסביר לי איך גרנאדה, חטאפה ובטיס נחלשו חוץ מלהצביע על המקום שלהן בטבלה? האם ריאל סוסיאדד, ויאריאל וסביליה נחלשו? באיזו ליגה אין קבוצות שנחלשו? זה הגיוני, ככה עובדת ליגה, יש קבוצות שמגיעות למקום נמוך יותר.
בינתיים יש בספרד צמרת חזקה, יש שתי קבוצות שמנצלות את החולשה של הגדולות כדי לעקוף אותן.
נכון, אלה קבוצות שאת הנקודות שלהן עושות בעיקר מהברקות של שחקנים איכותיים. אתה חולק על זה?
זה נכון, אבל איך זה מתקשר לטיעון שלך? ברצלונה וריאל נחלשו, זה נכון, ועובדה שיותר קבוצות מנצחות אותן השנה. איך זה מצביע על החולשה של הקבוצות שמנצחות אותה?
יכול להיות שכן, הוא שחקן איכותי מספיק בשביל להכניע כל הגנה בעולם. אבל האם זה יהיה קל כל כך כמו אתמול?
פה אני מסכים, אבל הליגה האנגלית למשל עשירה מספיק כדי לרכוש שחקנים, וליברפול נחלשה פשוט כי לא בנתה סגל עמוק מספיק, שחקן אחד נפצע וכל העונה הלכה.
הגעתי בלי ציפיות, ועדיין התאכזבתי. מהמשחק עצמו לא היו לי תקוות גדולות, אבל הרכות הזאת בהגנה, המנטליות המבזה שיש אצלינו, כל אלו מאכזבים ברמה האישית, שכן גם אם לא היינו טובים לכל הפחות היו מנסים להילחם.
פיקה מהווה עבורי סוג של משל על כמה אפשר “להזדקן לא טוב” בקבוצה עד שאתה פשוט נהיה רעיל. שחקנים צריכים לפנות את המקום לדור הבא לא רק כדי לשמור על המשכיות, אלא אפילו כדי לא להפוך למכשול בדינמיקה החדשה.
אמבפה חגג, ספגנו מצב נייח מביך (בליגה ספגנו חמישה) ושוב קרסנו מול קבוצה טובה מאיתנו.
נ.ב
@Oleguer23 אור, חכה לסוף העונה, אוכל להראות לך חד משמעית כמה הליגה נחלשה.
מה שיהיה בסוף העונה זה משהו אחר, אני יוצא נגד כל אלה שכל סיבה שהיא משליכים לרמה של הליגה הספרדית. ואת זה עושים במשך למעלה מעשור, גם כשלפי אותם אנשים הרמה היתה גבוהה יותר. גם אם הליגה הספרדית ברמה של ליגת העל, זה די מעייף לקרוא את הטיעונים האלה שלא קשורים לשום דבר רק כי זה פופולרי להגיד את זה, ככה זה שנים, בלי קשר לחוזק של הגדולות או של בטן הליגה.
ערך השוק של הליגה ושל הקבוצות היוקרתיות ירד, זה הכי מדויק כרגע והכי ברור מבחינת הנראה לעין. הרייטינג יורד, זה ברור. אבל זה לא מעיד בהכרח על הרמה של כלל הקבוצות.
וזה שבארסה בעונה מזעזעת נמצאת במקום שני זו לא אינדיקציה לכלום מבחינת הליגה?
זה אותו סיפור עם הצרפתית בעבר שכשפריז הייתה מודחת בשלב מוקדם, אבל מנגד מפרקת בזירה המקומית, היו אומרים שהצרפתית לא רמה. אשמח לראות יחידת סגולה כמו סביליה עושה משהו העונה, אבל זה לא מעלים את הירידה ברמת הליגה בשנים האחרונות. בכל מקרה בסיום העונה אוציא נתונים.
בארסה במקום השני כי בסופו של דבר היא מנצחת יותר משחקים מאשר הקטנות שעושות לה חיים קשים.
מולנו כל שוער מתחפש לבופון. זה קורה גם כשהקטנות משחקות אחת נגד השניה?
מולנו כל קבוצה באה עם המון חשק כי:
זו ברצלונה, ואם לא באים מרוכזים אז מסי יתפור אותם.
ברצלונה כבר לא באמת מאיימת כמו פעם, ואם באים מרוכזים אפשר גם לחזור עם נקודות הביתה.
האם כשהן משחקות אחת מול השניה יש להן את אותה המוטיבציה להתאמץ?
אני לא רומז לכלום, כי אני לא רואה משחקים של הקטנות, רק מדי פעם מסתכל בטבלה. אז אני לא יודע מה קורה שם.
מה שאני כן יודע זה שבארסה, למרות שהיא מתקשה, חמושה בכמה וכמה שחקני עילית. וכאמור, השחקנים האלו בפעולות אינדיוידואליות מנצחים לנו משחקים. האם זה אומר שהליגה נחלשה? מתישהו היו שחקני עלית בקבוצות הקטנות?
קשה לי להיות נחרץ. אחכה לנתונים של נדב בסוף העונה ואקווה להאמין שאני מבין מהם משהו.
בינתיים לא היה קשה לראות עוד לפני המשחק שהצרפתים יתפרו אותנו. אבל בארסה חייבת לי גול - אני ציפיתי ל 4:2 (למרות שלא התחייבתי על זהות המנצחת).
כמו שכתבתי, מה שבארסה השיגה זה בעיקר בזכות היכולות האישיות של השחקנים שלה, שהם אחרי הכל שחקנים כמו מסי, גריזמן, דה יונג, דמבלה, פדרי ואחרים, בדיוק כמו שמנצ’סטר יונייטד נהנתה מהשחקנים שלה למרות שכקבוצה היא חלשה יותר.
יש איזון בין קבוצה רעה לאינדיבידואלים טובים, ככה גם ריאל מדריד העונה. לרוע מזלה של סביליה אתלטיקו מדריד גם קבוצה טובה יותר וגם עם סגל טוב יותר.
ההבדל בין פריס לליגה הספרדית הוא שעדיין קבוצות כמו סביליה, ויאריאל, לא מפשלות באירופה ומראות את הכח היחסי שלהן באירופה, כשאפילו חטאפה לא היתה רחוקה לעבור את אינטר. ברצלונה חלשה ורואים את זה בליגה למרות המקום השני. לאורך כל העונה ניכרת החולשה שלה, וגם של ריאל מדריד. אבל השחקנים שלהן עדיין מספיק איכותיים כדי להשיג נקודות פה ושם.
ברצלונה גם לא דורסת את הליגה, היא מנצחת פה ושם, וגם קבוצה כמו אלאבס שחטפה ממנה חמישייה, כבר ניצחה את ריאל מדריד וסיימה מול אותה בארסה בתיקו.
מעניין אותי איך קומאן היה מגיב אם ניימאר ודי מאריה היו משחקים. אני חושב שגם הוא הופתע עד כמה מויזה קן היה טוב בכנף. בארסה, אולי בגלל החודשים האלה והחיסורים בפ.ס.ז’ - הייתה קצת שאננה. פשוט אסור לה לשחק ככה עם הגנה גבוהה, אנחנו לא ב-2015 ופיקה (עוד אחזור אליו) מעולם לא היה סילון, מול אמבפה זו התאבדות. זידאן לא חשש לשחק עם ארבעה קשרים כשהיה צריך בליגת האלופות…
עוסמאן דמבלה החמיץ, אני חושב שהעונה הוא בסדר דווקא, לא תרם מספיק במתפרצות אבל הכי גרוע היה חוסר ההבנה שלו - לעזור בהגנה. אין סיבה שהוא יהיה פרימדונה. הוא לא מסי ועדיין לא ניימאר גם ולא יהיה.
מילא פיקה היה משחק קצת בליגה, אפילו חצי שעה, ההחלטה לזרוק אותו ל-11 הפתיעה אותי, הוא וקומאן החליטו יחד? לדעתי זה היה אבוד מראש. הניסיון חשוב אבל אי אפשר בלי מהירות. בכל מקרה, זו אותה הגנה, מינוס מגן ימני לא מנוסה - שספגה חמישייה מבאיירן. עם כל הכבוד לדסט היה צריך להגיע בלם, אם אין הרבה כסף…
המאזן של בארסה נגד הגדולות רע מאוד, העונש שלה היה התבוסה הביתית ליובנטוס, גם הפסד 2:0 לדעתי היה מספיק כדי לסיים במקום הראשון ולזכות בהגרלה נוחה יותר. אני לא חושב למשל שזה היה לא כוחות מראש וכן הלאה.
לליגה הספרדית הייתה תקופה בה היא שלטה באירופה בצורה כל כך ברורה ככה שכל סנריו שלא כולל 3/4 ספרדיות בחצי גמר אלופות וגמר ספרדי ובנוסף זוכה ספרדית בליגה האירופית זו ירידה ברמה.
בפועל, הספרדיות ששלטו באירופה דעכו, ובליגה האירופית סביליה לא זכתה כבר שנתיים שלמות! (רצף הזכיות שלה עדיין ארוך מרצף אי הזכיות שלה).
כששופטים ליגה מרגיש לי שיש מוסר כפול.
כשריאל וברסה דרסו זה כי הליגה חלשה (אפילו שגם באירופה הן דרסו)
כשריאל וברסה לא דורסות וגם מאבדות נקודות זה רק כי הן נחלשו ולא כי הקטנות התחזקו (אפילו שסביליה כמו שאמרתי זכתה 3 פעמים באירופית, ועוד כמה ספרדיות לפרקים הגיעו גבוה).
לעומת זאת, הליגה האנגלית תמיד הייתה החזקה, גם בעונות שיונייטד עם פרגוסון הייתה מפסידה בבתים של האלופות לאתלטיק בילבאו. תמיד היו תירוצים.
הליגה האנגלית תחרותית יותר ובגלל זה הרמה גבוהה יותר.
(ואז קבוצת ביניים ספרדית הייתה מנצחת קבוצת טופ אנגלית).
ואז היו מדברים על הקבוצות הקטנות באנגליה שחזקות מהקטנות בספרד, אבל כשסיטי וליברפול דורסות זה לא בגלל חולשה של אותן קבוצות.
והטיעון הכי עקבי הוא העומס בליגה האנגלית (מפעל גביע הליגה שדורש מהקבוצות 5 משחקים יותר).
אז יש פה שילוב של סטנדרטים כפולים על הליגות. וגם של ציפיה מהליגה הספרדית להיות בטופ בפער עצום.
לטעמי יש ירידה של הקבוצות ששלטו בספרד, אבל קבוצות אמצע הטבלה נשארו כפי שהן.
חוץ מזה, ברצלונה הובסה ע"י אלופות ספרד, איטליה, גרמניה וצרפת, זה לא שהקבוצות שהיא מנצחת בספרד שוות ברמתה לקבוצות האלה. זה לא שהיא הובסה ע"י קבוצות תחתית מהליגות הנ"ל. לא זו הסיבה לחולשת הליגה הספרדית “כי זו הקבוצה שנמצאת במקום השני”.
סליחה, אבל זה טיעון נטול קונטקסט לחלוטין. זה נכון לאיזה קהל אנגלופילים איי שם שתמיד ימצאו סיבה למה האנגלית הכי טובה, אני רואה את הספרדית שנים, אני רואה באופן קבוע כמעט כל משחק ואני רואה את הירידה ברמה מול העיניים שלי. הכביכול “סטנדרטים כפולים” פה הם דווקא של אור במקרה הזה, כי הטיעון ללמה הספרדית טובה פתאום השתנה מבחינתו, הסטנדרטים של איך אני תופס איכות של ליגה לא השתנו. יותר מזה, אני אפילו לא משווה לפרימייר ליג. כל השוואה והצגת נתונים שעשיתי עד כה הייתה לליגה הספרדית ביחס לעצמה. אני לא מצליח להבין איך אפשר לראות את זה אחרת, לא משנה איזו להטוטנות לוגית תעלה בהקשר הזה.
אבל לא היה פה דיון על הרמה של הליגה הספרדית, יש פה דיון על טיעונים לא הגיוניים, כמו שבארסה מפסידה לפריס סן ז’רמן, אז זה מראה שקבוצות הבטן בספרד גרועות. הן חלשות מפריס סן ז’רמן כי ברצלונה “העלובה” ניצחה אותן, זה נכון.
לא סתם יוצאת לאירופה, יוצאת לאירופה מול פריס סן ז’רמן.
נכון, אבל המשחק אתמול מייצג את החולשה של ברצלונה, לא של הליגה הספרדית. מקסימום הקבוצות הגדולות. אין קשר לבטיס, ויאריאל או גרנאדה וגם לא לקבוצות התחתית. זה שברצלונה מנצחת את אלאבס אבל יוצאת לפריס או מינכן ומושפלת זה מצג הגיוני של הבדלי רמות.
אני אוהב את הליגה הספרדית וזה לא קשור לרמה של הליגה האנגלית. אבל ההפסד של אתמול מדגים כמה ברצלונה היא קבוצה לא לרמה. ועדיין אנחנו מקום שני צמודים לריאל.