והנה כדי לעזור לנו סביליה סופגת 3 שערים בבית ממקום 6 בליגה הגרמנית.
זה בכוונה נכתב קצת בהקצנה.
והנה כדי לעזור לנו סביליה סופגת 3 שערים בבית ממקום 6 בליגה הגרמנית.
זה בכוונה נכתב קצת בהקצנה.
לוקחים קבוצה אחת, שמתבזה בליגת האלופות, אבל מקום שלישי בליגה שלה, ומסיקים מסקנה שהליגה חלשה.
אז יונייטד עפה בשלב הבתים. תסיקו את המסקנה - הליגה האנגלית חלשה יותר מהספרדית.
מהליגה הצרפתית רק PSG עלתה משלב הבתים, ושתי האחרות סיימו במקום האחרון בבתים. אבל בגלל ש PSG דרסה את בארסה, פתאום הליגה הצרפתית חזקה יותר מהספרדית.
אם קבוצה X עברה קבוצה Y, זה לא אומר שהליגה של X חזקה יותר מהליגה של Y. בשביל לקבוע את זה צריך הרבה משחקים בין הרבה קבוצות משתי הליגות האלה.
המדד הכי אובייקטיבי הוא המדד של אופ"א - סכום של כל הנקודות של כל הקבוצות ששיחקו במפעלים האירופים. היות ומדובר בעשרות משחקים מול יריבים בכל הרמות, אפשר להניח שבממוצע הספרדיות, האנגליות, הגרמניות קיבלו יריבים באותה רמה בממוצע.
לפי המדד הזה, הליגה הספרדית היא השניה באירופה, קצת אחרי הליגה האנגלית. וזה למרות שבארסה וריאל נחלשו.
עכשיו כתבו לך שסביליה חוטפת שלישיה בבית מהקבוצה במקום השישי בליגה הגרמנית…
ריאל מנצחת אותנו 3-1 בבית ויומים אחרי חוטפת שלישיה מקבוצה גרמנית בינונית.
ריאל חוטפת בבית מזניט שמתמודדת מול מכבי בליגה האירופאית.
אני יכול להמשיך…
ודימיטירי באמת שזה לא לעניין, אף אחד לא כתב פה שהצרפתית יותר חזקה מהליגה הספרדית. אני פשוט טוען שהליגה הספרדית נחלשה. אז באמת מספיק עם זה. וזה נקודה שרק מדגישה את מה שאני חושב. אני לא מחזיק לא מפסז ולא מליגת הפח שהיא מייצגת . ועדיין הם קרעו לנו את הצורה.
אני רואה את סביליה - דורטמונד. אז מה, דורטמונד יותר טובה מסביליה מוכיח משהו? אתה חושב שהקבוצות שבמקומות 2-5 בגרמניה יותר חזקות מדורטמונד?
יש לי חידה בשבילך: מקום שני בגרמניה הפסידה למקום 6 באנגליה, אבל מקום 2 באנגליה עפה בשלב הבתים. איזו ליגה חזקה יותר, גרמנית או אנגלית?
הבעיה שלך שאתה מסתכל על משחק אחד ומסיק מסקנות. אם סביליה תפסיד 1-5 היום לא אומר שום דבר. אם היא הייתה מנצחת 5-0 גם לא היה אומר שום דבר. צריך עשרות משחקים כדי לקבוע משהו לגבי ליגות.
זה הבעיה שאני לא מסתכל על משחק אחד או שתים וגם לא על קבוצה אחת או שתים, אני גם מסתכל על עונות קודמות.
אני גם לא מסתכל על קבוצה אחת או שתים. ומה לעשות בעיני מפגשים בין קבוצות בליגת האלופות ואירופה זה קנה מידה טוב להבין הבדלים בין הליגות.
אני לא אומר שליגה X יותר גדולה מליגה Y , אני פשוט לא נהנה מהמשחקים בליגה כמו פעם. אין באמת תחרות . והרגשה שהליגה נחלשת. זה הכל.
ועזוב שברגע שמסי יעזוב שנה הבאה, והקורנה אולי תמשיך עוד. זה היה מכה קשה לליגה. לך תמכור למפרסמים קרב בין בריטוויט לבנזמה בקלאסיקו. שהיה לך בהצלחה.
אני לא רואה הרבה משחקים של הליגה הספרדית שבארסה וריאל לא משתתפות בהן.
הסטטיסטיקה באירופה אומרת שהליגה לא נחלשה.
בארסה וריאל נחלשו, זה כן, ואף אחד לא מתווכח על זה. אבל זה לא אומר שכל הליגה נחלשה, לפחות לא ביחס לשאר אירופה.
גם אני נהנה פחות מהמשחקים, אבל זה בגלל שאני רואה כמעט רק את בארסה וריאל. אם אתה רואה הרבה משחקים אחרים, שאפו. אם לא, אתה לא יכול לקבוע שהליגה נחלשה בגלל שאתה נהנה פחות.
בכדורגל הכל יכול להשתנות מהר מאוד. איפה היו ליברפול לפני שנה ושנתיים, ותראה איפה הם עכשיו. אותו מאמן, אותם שחקנים, אותה הנהלה.
אחרי הרבה זמן שלא נכנסתי לכאן…
אבל כמאמר הכומיקאי המצרי סעיד סאלח ; “אנחנו מתחבקים בעיקר באסונות…”.
האסון שלנו זה כדור שלג שיצרה הנהלת החלמאים, כדור שמתגלגל כבר כמעט 5 שנים ואפילו מסי לא מצליח לעצור אותו.
חייבים דם חדש, רעיונות חדשים וגישה אחרת. כמה כואב לי על מסי שאת השנים האחרונות שלו מבלה בליקוק פצעים מקרבות אבודים מראש כשההנהלה לא הציבה שום תנאי בסיסי לניצחון.
ולמשחק עצמו;
יותר מזה שהקבוצה צריכה דם חדש, המערך הלא סמטרי פשוט לא טוב.
כל קבוצת טופ באירופה היום משתמשת במגנים שלה כגל שני להתקפה, ואם אין לקבוצה היריבה שחקן קו עם סט יכולות מתאים והבנה טקטית לסגירה, ההגנה של היריב הופכת לבית זונות מקצה ימין לקצה שמאל.
תוסיפו לזה שכרגע גם אין חלוץ 9 שייצור עומק והנה לכם לא סגירה להגנה (החלשה גם ככה), לא משחק אגפים ולא עומק בהתקפה.
רק מסי שמוציא מים מהלסע, אבל כמה אפשר?
זה מספיק לקבוצות אמצע טבלה בספרד, לא לטופ של אירופה, בטח ובטח לא לפיינלסטית של השנה שעברה.
מערך סמטרי, דקות לצערים ולמען השם בלם.
הקונטקסט שלי הוא תזמון הדיון. בגלל זה לקחתי את הנושא לכיוון ההשוואות.
משה, מה שדמיטרי אומר זה שזה פשוט לא אומר כלום כי זה מקרה נקודתי.
יונייטד שמקום שני באנגליה לא עברה את הבתים.
דורטמונד היא לא קבוצה שאמורה להיות במקום הזה, כמו ליברפול באנגליה לדוגמה. לקרוא לדורטמונד השישית בגרמניה זה כמו לקרוא לליברפול השישית באנגליה. נכון עובדתית העונה אבל לא על מנת להסיק מסקנות על הקבוצה.
דורטמונד עדיין מחזיקה בשחקני טופ רבים, ו2 שחקנים שמחירם הוא ככל הנראה מעל 100 מיליון.
אגב, גם קצת מפריע לי שמתארים כישלון של קבוצה ב״חטפה שלישיה״. להזכירכם באותו משחק סביליה גם כבשה 2. שווה ערך ל1-0 מבחינת כמה זה הפסד גרוע. (כהפסד, יש במקרה הזה גם את נושא שערי החוץ).
הדרך הטובה ביותר היא כמה נקודות השיגו הקבוצות באירופה, ושם כמו שאמרתם הספרדית שניה לאנגלית, וזה סוף הסיפור.
אני לא חושב שפה זה המקום לדון באינספור הודעות על הרמה של הליגה הספרדית. אפשר לעבור לדיון הספרדי.
אולי כבר כתבתי את זה בעבר ואולי זה גם לא הדיון המתאים, אבל:
לי פחות כואב על מסי.
את הראיון שהוא עשה הקיץ הוא יכל לעשות לפני 5 שנים או בכל אחד מהקייצים האחרונים שהוא ראה מה עושים ואיך מתנהלים.
הוא בחר לשתוק ולתת לקבוצה לשקוע, ונזכר לדבר רק שלקחו לו את סוארס (גם אם לא זו הסיבה האמיתית שהוא רצה לעזוב)
שיאכל את מה שהוא בישל.
ניימאר לא ישחק נגדנו. חשבתי שהוא פברק פציעה במשחק הראשון כדי ללכת ליום הולדת של אחותו, אבל כנראה שזאת פציעה אמיתית הפעם.
אני מקווה שלא נתבזה הפעם. יש מורל גבוה בקבוצה, ואולי נוכל לגרד תוצאה לא משפילה.
הדבר האחרון שאתה יכול להגיד על רוברטו זה “רגיל”. אין שום דבר רגיל בסיפור הזה.
אתה יכול לקרוא לו “בינוני”. אבל עם רמקול, כן? כי עור התוף שלו מת עוד בכסלו תשמ"ז.
האמת שבהרבה מקרים, כולל טראומות אנפילד ורומא, חלק גדול ממה שהיה חסר זה העניין המנטלי. לא שבהכרח זה היה גורם לתוצאות הפוכות, וגם לא בהכרח שעכשיו הבעיה המנטלית נפתרה, אבל יש לי הרגשה שאירועי הבחירות ישפרו קצת את המצב בתחום הזה.
האם זה יספיק? כנראה שלא. אבל כבר מזמן הפסקתי לבוא עם ציפיות למשחקים כאלו, אז…מה יש להתאכזב?
סתכלו אני הולך לחטוף על זה המון פה, אני לא חולק על זה שרוברטו כרגע לא צריך להיות יותר שחקן ברצלונה והפרידה היתה צריכה להגיע לא השנה אלא שנה לפני. אבל באמת מפריע לי הניסיון להפוך אותו לאיזה שחקן “בינוני” שנמצא בחסד בברצלונה ולא בזכות.
אני אוהב אותו. וכן אני מסכים, הוא לא טוב מספיק בשבילנו. אבל הוא לא איזה טראמפיסט על ברצלונה. והוא עשה הרבה יותר מאשר אותו שער מפורסם.
לא רוצה שזה יובן לא נכון, אני לא חושב שהוא איזה עילוי אדיר או משהו כזה. אבל הוא בהחלט לא בינוני כמו שחלק עושים ממנו .
אין לי בעיה לפתוח את זה (למרות שמחקת).
אבל בשורה התחתונה - הבעיה שלי היא לא סרג’י רוברטו, אלא מה שהוא מייצג. מה שאני עושה בפורום (ובכלל, שאלו את נדב) לגביי רוברטו, הוא 95% הומור, וככה גם צריך לקחת את זה.
לצורך העניין - מה שאני חושב עליו קצת דומה וקצת שונה ממה שאני חושב על גריזמן.
ההפסד 3-1 ליובה יותר משפיל בעיני מ4-1 נגד פסז… שלא לדבר על לסיים במקום השני …
מה הוא מייצג?
בשבילי הוא שחקן ספסל לגיטימי ומחליף סביר בכמה עמדות. צריך גם שחקנים כאלה בסגל, אי אפשר שגם המחליפים יהיו כוכבים.
ובנוסף הוא שחקן בית שישב כמה שנים על הספסל כדי לזכות למקומו בסגל. באותם שנים הפורום היה מלא ב “למה רוברטו מיובש??” כמו שעכשיו ריקי פוץ’.
אז מה רוברטו מייצג?
אני ינסה לענות ודוקא בתור אחד שברור שמחבב את רוברטו.
הוא מייצג שחקנים שכבר לא לרמה של ברצלונה שאיכשהוא תמיד זוחלים איכשהוא להיות שחקני הרכב. אתה כותב שהוא שחקן ספסל לגטימי ומתעלם לחלוטין מכמות הדקות שהוא מקבל בפועל (שזה פשוט מבטל לחלוטין את מה שאתה כותב).
אם רוברטו היה שחקן ספסל לגטימי. זה דבר אחר. המציאות מוכיחה שזה לא נכון.
שרוברטו היה כשיר השנה דסט היה שחקן ספסל. תבדוק אותי.
וWOW אני כותב את זה ובום פורטו 2-2!
כיצד אפשר להגיד שהוא שחקן הרכב אם הוא פצוע כבר 3 חודשים?
דסט הובא כדי להיות שחקן הרכב. לא מפתיע אותי שבתחילת דרכו הוא היה המחליף. שחקן חדש, צעיר מאוד, מליגה אחרת, ורוברטו מחליף מספיק טוב כדי לתת לו נחיתה רכה.
עכשיו דסט כבר משתלט על העמדה. ולהבדיל ממאמנים קודמים, אצל קומאן הוותק והגיל לא מכריעים.
בשנים קודמות גם אני התעצבנתי על וולוורדה וסטיין שרוברטו הועדף על פני סמדו. אבל עכשיו די ברור לי שהוא חוזר למקומו הטבעי של שחקן ספסל ורסטילי, וטוב שכך.
אתה מבין שאני מתיחס לזמן שהוא היה כשיר נכון?
שוב אמרו את זה בהתחלת השנה, ורוברטו עד הפציעה שיחק רוב הזמן.
נטל ההוכחה אצל קומאן לא עלי. בנתיים רוברטו פצוע.
ואתה מבין שלצפות משחקן בן 19 שבא מליגה הולנדית להשתלט על העמדה במיידית זה לא סביר?
דסט הובא על ידי קומאן, זאת לא ירושה מסגל קודם. תהיה בטוח, דסט יהיה המגן הימני הפותח גם כשרוברטו יחזור.
אם אני זוכר נכון, בקיץ קומאן אמר שהוא רואה ברוברטו קשר. למרות שבתחילת השנה הוא שיחק כמגן ימני, כי דסט עדיין לא היה מוכן.
רק הזמן יגיד, כששניהם יהיו כשרים. ויש גם את מינגסה, שאף אחד לא שמע עליו בקיץ בהקשר של הקבוצה הראשונה.