אם מאטש לא חוזר לקורות היום, אנחנו סופגים עוד שמינייה, הפעם לא מאלופת אירופה, אלא מול קבוצת הנוער של דינמו קייב. אם למישהו לא היה ברור עד כמה חמור המצב שלנו…
וואלה…התגעגתי לקטע הזה של “טר-שטגן מציל לנו ת’תחת”.
עזוב. תשו כוחותיי. הבחור נותן פירוש נוסף לביטוי “כשדלת אחת נסגרת, סרג’י רוברטו ימציא עמדה חדשה לשחק בה”.
ברצלונה כל כך גרועה שאני באמת סובל ממנה כמעט כמו שאני סובל משגיא כהן.
איך אפשר להתבלבל בין פאטי לאלבה?
זה לא יאמן הקלות של שבירת הלחץ של ברצלונה .
לא הבנתי למה אם יש שני בלמים גרועים ככול שהיו לא פותחים ודיונג מתבזבז בסגירות גרועות בהגנה .
לנגלה היה חשש לפציעה.
אני לא התחברתי לקומאן מהיום שהכריזו עליו, ונכון שיש לו המון נסיבות מקילות. וכולנו יודעים שהוא לא הבעיה הכי גדולה. אבל היחס המביש שהוא נותן לריקי זה בושה וחרפה. אלנייה מסכן, הוא לא היה רואה דקה אם ריקי לא היה זה שיושב על הספסל.
זה המורשת של ברתומאו . דינמו עם 12 שחקני שדה חסרים, ואנחנו צריכים את טר שטגן שיציל לנו את התחת. רחמי על טר שטגן, אחרי הגול נראה לי האסימון נפל לו. הבין את הטעות שהוא עשה בלהאריך חוזה…
תעירו אותי כשיש הנהלה מכהנת וקומאן בבית.
אם להתחשב בעובדה שסטיין ו-וואלוורדה עוד מחזיקים בתירוץ של “ההנהלה לא נתנה לי חופש”, לקומאן אין אפילו את זה. הוא אחד המאמנים הגרועים שראיתי.
נ.ב
והנה חשבתי שקומאן יגיע אז פרנקי לא יתבזבז כי הם “מכירים” וכל מה שאנחנו רואים מהקשר האחורי המצטיין האירופי מאייאקס זה בלם בינוני שמפספס מול דינאמו ב’.
גם בהרכב שלנו יש שחקן מלוקסמבורג.
איזה משחק נוראי. אף אחד לא זז, ונראה שגם לא באמת אכפת להם.
מסי בתקופה הכי גרועה בקריירה.
הסיפור עם ההצבה של דה-יונג כבלם מאוד מדאיג אותי. לא בגלל המשחק אתמול, ולא בגלל המשחקים הקרובים.
זה מדאיג אותי, כי מישהו עוד עלול לחשוב, בטעות, שהנה - יש לנו בלם חדש ולא צריך לשרוף שם הכל ולהתחיל מחדש. צחוק על סרג’י רוברטו בצד - הבחור עשה ממשהו דומה קריירה.
במחצית היו לנו 58% החזקה בכדור. בבית, בהרכב כמעט מלא, מול דינמו קייב ג’. התבאסתי. אין פה שום נוסטלגיה ורודת עבר על זה שפעם היה יותר טוב והפיכת ההיסטוריה למשהו שהיא לא הייתה. הקבוצה של פפ, ואפילו זו של לוצ’ו, היו מחזיקות בכדור במקרה כזה “קצת” יותר. בתוספת אשכרה שערים ואולי מילוי הדרישה הכנראה מוגזמת ל"אולי די ללכת על המגרש? אתם זוכרים שאשכרה משלמים לכם כדי לרוץ, נכון?". התבאסתי. באמת. ואז, בסיום המשחק, התברר שזה הפך להיות 57%. וואלה יופי.
אה, ו…מסי - אם לא בא לך לשחק, לא צריך. לא חייב בכוח.
Aimarito העלה פה נקודה חשובה, בד"כ היינו חושבים שהנהלה כופה על המאמן דברים מסוימים. וחלק מזה גם בצדק, אבל עכשיו אין הנהלה, אין ברתומאו, יש איזה עציץ שהוא מנהל ספורטיבי, באופן מעשי, קומאן עצמאי לחלוטין. אין לו מה להפסיד, אז אין לו יותר תירוצים.
מישהו שם לב לשינוי אצלו? מסתבר שריקי מסופסל כי זה החלטה שלו ולא של ההנהלה. סרגי רוברטו מקבל “כרטיס חסינות” לא כי ההנהלה כופה. אלא כי כנראה סרגי רוברטו עשה “השתלמות” אצל בנזמה ואני יכול להמשיך…
לכן אין יותר נסיבות מקילות. הוא מאמן בינוני ולא יותר מזה. ואני מחמיא לו כי הוא “אגדה”.
“לך”
אולי זה נכון שקומאן עצמאי עכשיו, אבל יש לו הרבה מה להפסיד.
הוא צריך לשכנע את ההנהלה החדשה שתבוא שהוא ראוי לתפקיד. כמו שזה נראה כרגע, הוא לא ישרוד את השנה.
לפחות הוא מודע לבעיות ולא מחפש תירוצים.
כנ"ל השחקנים - פיקה אמר דברי ביקורת נכונים. רק שלפיקה, להבדיל מקומאן , יש חוזה חדש עד הפרישה.
אין לו יותר מידי מה להפסיד כי הוא יודע שהנשיא החדש (בהנחה זה לאפורטה או פונט) לא אוהבים אותו. ברתומאו עזב, ואין אף אחד שיכול להגיד לו מה לעשות.
במובן מסוים, מבחינה אגואסטית המצב שלו השתפר. אבל מבחינה מעשית, אין אצלו שינוי, מה ששוב מדגיש את חוסר ההתאמה שלו לתפקיד. עוד כישלון של ברתומאו. מקווה שזה היה הכישלון האחרון. כי הבנתי שהפגישה הראשונה עם עורכי הדין של השחקנים הסתיימה ללא תוצאות.
תספר את זה לברתומיאו
אם אתה היית הנשיא הנבחר, והקבוצה הייתה משחקת טוב, היית מחליף את קומאן?
זה הנקודה, הקבוצה לא משחקת טוב, אין עליו לחץ של הנהלה (עכשיו) הוא יודע שהנשיא הבא יהיה משוחרר כלפיו, מה יש לו להפסיד?
הגירסה העכשויות שאנחנו רואים מקומאן , זה קומאן. לא מישהו שיש עליו הגבלה או עושה דברים כי ההנהלה לוחצת עליו.
בניגוד לשתי הליצנים שקדמו לו, אין לו את התירוץ “ההנהלה לחצה עלי”.
הגרסה העכשווית של קומאן זה גם מאמן שקיבל קבוצה עם קישור עייף, ללא הגנה וללא חלוץ.
ראינו את צרפת במונדיאל, העדיפו לשחק עם ז׳ירו האפור ולא עם שחקנים מוכשרים בהרבה, ממחיש את לשיבות החלוץ, אפילו אם לא חלוץ מוכשר מידי.
ללא 2 בלמים נורמלים (ומהירים) לא ניתן ליצור קו הגנה גבוה ולכן לא ניתן ליצור משחק לחץ.
לא אומר שקומאן מדהים, כן? אבל בהחלט הוא קיבל מצב רע בהרבה מקודמיו בתפקיד. (יחד עם תוספת הזדקנות של שנה).
אתם זקוקים לחריש עמוק בסגל לפני מאמן חדש.
אם אני הייתי המנהל של ברסה את כספי הפיצויים של קומאן הייתי מעדיף להשקיע בבלם.
ברור שהוא לא מאמן מדהים, אבל הטעויות האלה כבר נעשו, אלא אם פפ עומד על הפרק אני חושב שעדיף להשקיע בשחקנים. ניקוי אורוות דחוף, ובניה מחדש.
גם ככה עונה ראשונה בבניה היא ממש קשה, שקומאן ישאר בתור שעיר לעזאזל עתידי ושצ׳אבי יקבל דף נקי יותר.
(זה בהנחה שיש פיצויים)
אני לא מסכים, מאמן שיודע מה הוא רוצה + בלם מצויין + קשר מצויין עדיף מאוד אנרגטי - מסי - קוטיניו - פיקה = קבוצה טובה ובריאה שיכולה לקחת אליפות ולהתמודד בשבלבים המאוחרים של ליגת האלופות. עוד בלם טוב וחלוץ 9 ברמה גבוה ובכלל מדובר בקבוצה מצויינת.
חייבים לשחרר את מסי ולגרוט את פיקה ולבנות קבוצה שמשחקת יותר קבוצתי ויותר מאוזן.
שטגן
דסט חדש לנגלה חדש/אלבה
דה יונג חדש פדרי
פאטי גריזמן(בלי מסי) הטיפש/טרינקאו
עם מאמן טוב מדובר באחלה קבוצה.
נוטה להסכים עם טיטי. שוב יש עמדות בהן אי אפשר למצוא פתרונות יצירתיים כמו שיפוץ כללי של קו ההגנה וחלוץ מטרה, אבל כל היתר פשוט נראה כאילו הוא לא מנוהל טוב. יש פוטנציאל, יש כישרון, אבל נראה שעברו כמה שנים מאז שעבר פה מאמן שברור לו איך הכל צריך להתנהל ביחס למה שיש לו.
בנוסף, לזכות קומאן יאמר שהוא כן רצה מאוד חלוץ, אבל כנראה עדיף להאביס את הקבוצה עם ווינגרים וקשרים מסיבה לא ברורה.