להחליף את מסי בקבוצה שכרגע השיטה שלה זה ״תמסרו למסי ויהיה בסדר״ זה בהחלט שינוי מאוד דרמטי.
גם עונות הגלאקטיקוס המטורפות ביותר של ריאל הסתכמו ב4-5שחקנים להרכב (2010: רונאלדו, קאקה, אלונסו, בנזמה, אולי שכחתי מישהו)
בנוסף ההרכב שישאר עם הדעה של בלם וקשר הוא חמוד, בהחלט לא הרכב שמאיים על ליגת האלופות, וכנראה שאפילו לא על אליפות. אפילו לא עם פפ על הקווים.
אגב, אם כבר רכש, אני הייתי מביא חלוץ לפני קשר.
בקישור יש את פוץ, ויש את פדרי שיכול לשחק כ10, ואם מסי יעזוב בהחלט יהיה מקום גם לקוטיניו בקישור, כשבאגפים טרינקאו ופאטי שיעשו גם הגנה.
קוליבאלי שדורשים עליו 100 מיליון ולברצלונה כרגע אין כסף כדי לשלם משכורות?
התכוונתי שאחד מהם מעל פיאניץ ודה יונג.
קוטיניו לא קשר בברסה, אבל זה כי הוא משחק בתפקיד ה10, ובברסה כבר יש 10 אחר.
אני פשוט מתבאס מקבוצות ללא חלוץ, חושב שזה תפקיד מאוד נחוץ מבחינה טקטית מעבר להבקעת שערים.
החלוץ מעסיק את הבלמים, ואז שחקנים יכולים להגיע מקו שני או מהאגפים ויש להם תמיד אופצית מסירה מסוכנת, בלי חלוץ החדות של קבוצה יורד משמעותית.
9 מזויף אולי יעבוד, אבל צריך בשביל זה שחקן חכם וטוב לתפקיד, ו2 קיצוניים מאוד מוצלחים.
לברסה כרגע יש 1.5/3 בשביל זה. פאטי יכול לתפקד באגף אחד, כשגריזמן אם יחזור לעצמו יכול להיות יופי של 9 מזויף. אבל לא רואה את טרינקאו או פדרי מספיק קילרים בשביל להיות קיצוניים במערך כזה.
אגב, בשביל 9 מזויף אני אסכים איתך שעדיף קשר על חלוץ, כי זה לא מערך שה10 משתלב בו טוב.
מאמין שבקיץ יבקשו עליו הרבה פחות, קורונה וזה.
אי אפשר לחזור להיות קבוצה טובה בלי להשקיע, אל תשכח שהורדתי לך את המשכורת של מסי שזה טרליון יורו, את המשכורת של קוטיניו וכמה גרושים שתקבל על קוטיניו.
גם פיאניץ’ ודה יונג לא מספיק טוב, במיוחד אם אתה רוצה לשים יחד איתם את קוטיניו, לא ילך.
חיסכון המשכורת של מסי וקוטיניו יתן לברסה לשלם משכורות, לא להביא בלם ב60 מיליון (אל תשכח שלבלם במעמדו גם תהיה משכורת לא קטנה).
קל להגיד להפטר מקוטיניו, ברסה ניסו לעשות זאת השנה וזה עוד אחרי מספר הופעות לא רעות וזכיה בליגת האלופות. שחקן רוטציה בקבוצה הטובה באירופה שווה יותר משחקן רוטציה בקבוצה בינונית.
בכל אופן, בלם צריכה להיות עדיפות ראשונה, לפני פיצוי לכל מאמן.
עם ניקוי אורוות נכון של מסי, קוטיניו, פיקה ואולי אפילו בוסקטס (תלוי אם יהיה מוכן לשבת על הספסל) זה בהחלט יפנה הרבה שכר לשחקנים חדשים.
אגב, ללא קוטיניו ומסי גריזמן יוכל לפרוח
טוב אז רונאלד כלומאן לא סתם הכין את הקרקע לשינוי מערך, אין לו מספיק פיבוטים לדאבל פיבוט כך שהוא מהמר בגדול על המשחק בחוץ מול קייב כשהוא לא לוקח את השחקן הכי טוב שלו (גם כשלא בא לו לשחק) והקשר האחורי הטבעי היחיד שכשיר, שלא לדבר שאנחנו צפויים לעלות רק עם בלם סגל אחד. אני מודה שמצב הסגל בלי קשר לקומאן היה רע, אבל הוא חפר לעצמו את הבור כל כך עמוק שלא ברור לי איך הוא יצא מזה הפעם, כשהוא מוציא סגל שהיה נראה הגיוני לו בארסה בארסה הייתה מבטיחה עלייה מהמקום הראשון.
נקודת אור אפשרית מהעיניין הזה היא האופטימיות הזהירה סביב שיתוף של ריקי פוץ’ יחד עם פדרי במערך של 4-3-3. לא שאני בונה על זה, אבל אם פתאום נראה טוב ככה זה יהיה מאוד אירוני, אבל עוד חזון למועד.
מה שכן, הואיל ואנחנו לא בהכרח במצב אופטימלי בו יש לנו בהכרח עליונות ברמה האיכותית על פני דינאמו, משחק הלחץ הוא קריטי, על אחת כמה וכמה שאנחנו עם קש"א בודד שמעולם לא הוגדר כדפנסיבי במיוחד, וקו אחורי חסר מאוד. או בקיצור, אם לא נלחץ כקבוצה אנחנו נקבל בראש בקייב.
טוב מעניין זה בטוח יהיה, נראה אם ההחלטות הללו של ההולנדי הם הברקה גדולה או כישלון קולוסאלי בדרך לסיום הקדנציה יום לאחר הבחירות.
אנחנו נצטרך לאבד 9 נקודות ב-3 המשחקים הבאים (כלומר - להפסיד את הכל) ושדינמו קייב/פרנצווארוש יקחו את ה-9 האופציונליות האלו, כדי לא לעלות.
או שאפשר לאבד “רק” 8, ושבמפגשים הפנימיים בינינו לבין אחת מ-2 הקבוצות האלו, נפסיד (כמובן - כולל איסוף של כל 9 הנקודות של אותה קבוצה).
כמובן שבנוסף לכל זה צריך שגם יובנטוס תשיג לפחות 4 נקודות ב-3 המשחקים שנותרו (או 3 ויתרון במפגשים הפנימיים מולנו).
צריך לזכור שגם ניצחנו את כל המשחקים בסיבוב הראשון.
אני נהנתי מהמשחק כולם רצים כולם לוחצים , נכון היריבה חלשה אבל גם מול חלשות בליגה לא ראינו את זה .
טרינקאו היחידי שהוציא ממני קצת עצבים ורואים את החלודה שיש לריק שירדה ממנו בהתקפה האחרונה .
לראשונה מזה הרבה זמן נהניתי ממשחק, היה כיף לראות שחקנים רעבים משחקים לשם שינוי. זה עושה את כל ההבדל, מהלחץ ועד הנעת הכדור האנרגטית.
קומאן לקח הימור היום והצליח. זו קבוצה שכמעט שמטנו נקודות מולם בבית, ופתאום הגענו למצב שלא רק שנוצרה רוטציה, אלא שהחופש הזה נתן לנו ראש שקט עד לפגרת החורף, כשצפויים לנו 2 משחקים כל שבוע.
ברכות לקומאן על ההימור, ברכות לכל הרעבים והמצורעים שראו דשא והוא נקווה שזה יותר מהכל ייצר מגמה חיובית בעיניין הרוטציות.
אני יתרשם ממנו, אם במשחק חשוב ושלא היה רשימת פצועים כזו ארוכה, הוא היה פותח עם הרכב מהפכני. ויותר מזה, אם ריקי בהרכב. . ושלא לדבר על יריבה שנראית ברמה יותר קרובה לאמצע של ליגה ארופאית.
(אם מישהו מתעודד מההופעה של אתמול, לגטימי, אני לא )
לא תומך במחמאות לקומאן. על מה, על זה שהוא נזכר בסוף נובמבר שבריית’וויט הוא ה9 היחיד בסגל? חצי פורום כותב את זה מתחילת העונה. וכולנו יודעים שבריית’וויט לא הולך לפתוח משחק הבא.
מה שעצוב במאמני בארסה מאז 2013 זה שכל אחד גורם לקודמיו הגרועים להיראות כמו מאמנים סבירים.
אן מה להתלהב מניצחון מול קבוצה שכל הסגל שלה עלה פחות מגריזמן, שהגיעה עם יותר חיסורים משלנו, שבאה בגישה ממש עלובה למשחק. אפילו בארסה הנוכחית לא יכולה לא לנצח קבוצה שבאה להפסיד.
ברכות לכל המצורעים וכל הצעירים ששיחקו.
אני בטוח שמול קבוצה הכי חלשה בליגה יהיה יותר קשה מאשר מול דינאמו קייב או פרנצוורוש.
לפחות לקומאן אין ברירה בכמה עמדות - דסט ובלם שני ליד לנגלה ישחקו הרבה, פדרי כבר כמעט שחקן הרכב, טרינקאו לא רחוק משם.
עם כל הכבוד, אנרגיות וגיל צעיר זה לא מספיק בשביל להיות קבוצה דומיננטית באירופה או אפילו בספרד. הייתי ונשארתי פסימי לגבי העונה הזאת.