1/2 גמר האלופות: 1-1 נגד סיטי בברנבאו, הגומלין בשבוע הבא

מסכים. אבל אני חושב שזה פועל יוצא של החוסר שלו שמשפיע על התפיסת מרחב שלו לעומת החלוץ. משהו שהוא ישפר מעבר לעובדה שבאחוזים גבוהים הוא מצליח לחפות על זה בעזרת הנתונים הפיזיים שלו.

בקיצור הוא עוד צעיר מאוד לבלם וישתפר המון לדעתי, החסרונות שלו מתבטאים באטריביוטס שמשתפרים בדרך כלל ביחד עם הנסיון, הגיל והשקט הנפשי.
יש לשפר בהגנה את עמדות המגנים לפני שמדברים על מיליטאו.

לגבי רודיגר יכול להיות שהוא יותר טוב כמגן ימני אני לא ראיתי מספיק כדי לקבוע.

שאלה טיטי- היית מחליף את קורטואה היום בשוער עם משחק רגל טוב יותר?

פוסט מעולה אבל ההבדל הוא שדני קרבחאל היה שחקן פציע שנפצע כל כך הרבה פעמים כולל עונה אחת עם 15 משחקים בלבד, לעומתו רפאל ואראן הוא כריסטיאנו רונאלדו. אני חושב שצמד המשחקים נגד ברצלונה ב-2012/13 ובכלל סיום העונה על סף האלוהי שלו יצר ציפיות גבוהות מאוד מרפא שלא הצליח מעולם לעמוד בהן והוא גם קרס מנטאלית קצת. אם במקרה אחד שהיה יכול לקחת מנהיגות זה לא עבד אז ניחא, אם זה ריטואל שחוזר על עצמו אז יש כאן בעיה.

לא שייך למה שאתה כתבת אלה לאחרים כאן - לטיבו קורטואה יש משחק מעולה ושחקני ההגנה שלנו משתמשים בו קצת בצורה מוגזמת לדעתי, כמו הכדור ההזוי שקרבחאל החזיר לו באנפילד. לא מנקה את טיבו מאשמה על הגול אבל הבנתם את המסר. אפשר למסור לו חרא גם כי ‘הוא יסתדר, זה טיבו’.

בכל מקרה כל עוד אנשים פה לא מכתירים את מיליטאו למשהו שהוא לא (נופל באוססנות למיניהן ובג’ירונות כמו…), הוא עדיין לא פפה ובטח לא סרחיו ראמוס - אז טוב לי.

קרבאחל אכן פציע אז אולי הוא דוגמה פחות טובה אבל יש אינספור דוגמאות נוספות- מאנה שטיטי יוכל לספר לנו שלא קרוב להיות מה שהיה(בגיל 30!), אינאקי וויליאמס שהיה שד מוחלט, לא החמיץ משחק אחד במשך 5 שנים והיום כבר לא כזה מהיר, כל מני אלכסיסים והאזרים שהשיגו את המעבר הגדול והפסיקו לשחק וכו’ וכו’- בקיצור לא צריך לקרוע משהו כדי לגמור את הסוס בגילאי ה30 המוקדמים.

האמת שקורטואה ממש הפתיע אותי. יש לו איזון טוב בין לא לעשות הרבה שטויות לבין לא להעיף יותר מדי כדורים. הוא רחוק בקטע הזה שנות אור מקיילור נאבאס שהיה מעיף כל כדור שני החוצה.

לא באתי לרדת בכלל על טיבו אני חושב שיש לו משחק רגל טוב ובמכלול התכונות הוא השוער הטוב שראיתי (ביחד עם נויר שגם לו היה משחק רגל סביר פלוס רק).
אבל צריך רק לראות משחק או 2 של אדרסון או טר שטגן (או השוער של מילאן שלא יודע איך קוראים לו) להבין שזה רמה אחרת ויש לטיבו המון לאן להשתפר בנושא.

השאלה היתה בגדול כדי להבין את סדר העדיפויות של טיטי בין בניית משחק מאחור לבין מאפיינים שנוגעים יותר למצויינות רגעית ויכולות פיזיות כמו אינסטיקטים של שוער למשל.

אני כותב זאת כל פעם שאני מדבר על מיליטאו כדי שלא יגידו שאני מתמקד רק בברזילאי, מגינים ואז עוד שחקן התקפה או שניים ואז בלם.

מבין אותך אבל דוגמא לא טובה, לדעתי קורטואה עם משחק רגל ברמה מאוד גבוהה, לא ברמה של הברזילאים מהפרמיירליג ולא ברמה של שני הגרמנים הבכירים אבל אין לו בכלל מה להתבייש, מניע כדור ברמה הכי גבוה שיש יחסית לשוער.

יש לציין גם כמובן שתפקיד שוער זה לא תפקיד שחקן שדה ואפשר לפתח דיון שלם מה מצופה משוער.

ועכשיו לשאלתך, לא, כי קורטואה ברמה המתאימה מבחינת משחק רגל, גם אם היה מתחת לממוצע עדיין לא.
אבל אם יש לי שוער מצויין עם משחק רגל גרוע שאני לא יכול לבטוח בו שיצליח לעצור כדור קרוב לרגל ולהניע אותו מבלם לבלם או שיש חשש שלא יצליח להרחיק טוב בנגיעה אחת אז בהחלט כן.

ואת הדוגמא הכי טובה והכי קרובה שכחת ? מרסלו… :smiling_face_with_tear:

קודם פתחתם על ראמוס ועכשיו על קסיאס?
ראול כבר בכוננות ספיגה…

בתגובה הקודמת :slight_smile:

אלוהים לא נכנס לכוננויות

התחלנו מראול, הדיון “האם בנזמה יותר טוב מראול” נערך לפני שנתיים.

ברוח התקופה, אפשר סבב נוסף…

“ראול או בנזמה?” זה כל כך 2020. הדיון הלוהט הנוכחי הוא “מי יותר מקדם צעירים - אנצ’לוטי או זידאן?”.

מבחינתי אין תחרות, זידאן הוא המאמן שמקדם יותר צעירים, המאמן הטוב בעולם, הטקטיקן הטוב בעולם, המאמן המתלבש הכי טוב מכולם, הקרחת הכי סקסית בעולם, התחת הכי גדול בעולם.

יופי… רואה מה עשית?!

אבל יוביץ שם 11 גולים העונה…

מה קשור המראה החיצוני שלו? למה זה רלוונטי? והוא ממש לא מכוער

מתי קלופ ופפ העיפו בלם שהגנתית הוא ברמה של מיליטאו?
קל לדבר כשהם מעיפים בלמים ברמה של קבוצת אמצע, ולא בלם שברמה של אלופת אירופה.

אני עדיין חושב שמדובר בשחקן לא רע בכלל עם הכדור ביחס לבלמים, רק רציתי להתייחס לנקודה לגבי פפ וקלופ.
אין לי דרך להוכיח, אבל מאמין שאם לקלופ היה אותו, הוא היה פותח, והופך לעוד החתמה מדהימה של ליברפול.

אני לא טוען שמיליטאו הבלם המושלם, יש לו מגבלות, כמו לכל בלם בעולם, אבל הוא טופ עולמי לדעת כל בר דעת ועניין. הוא פשוט לא הcup of tea של משתמש אחד פה בפורום, וזה בסדר. גם למשל קרוס לא הcup of tea שלי כשחקן, ועדיין אני מאמין שאני יודע להעריך אותו ואת מעלותיו על אף שכשחקן הוא לא בסגנון שהייתי רוצה בריאל.

אגב, אם דיברנו על פפ, כנראה שגם שחקן כמו ויניסיוס לא היה פותח אצלו, ובטח שלא מתפתח אצלו. גם קורטואה היה על הספסל…
זה נאמר כדי לשים את ״מבחן הפפ״ בקונטקסט הנכון, ולא למחוק מיד כל שחקן שלא עומד בו.

בכל אופן, הטענה העיקרית שלי היא שהוא מקבל ממך ביקורת על דברים שהיו עוברים מתחת לרדאר שלך עבור כל שחקן אחר. סימנת אותו כשחקן שלא מתאים לריאל ומאז מרגיש לי שזו משימת חייך לשכנע את כל שאר הפורום על כך.
בעוד לא נזכור לאף שחקן טעויות שלא נגמרו בגול, אתה כן זוכר כאלה למיליטאו.
בעוד לא נדבר בכלל על שחקן כאשם בגול כאשר הוא לא האשם הבלעדי, מיליטאו מקבל אזכור גם כאשר הוא בסוף רשימת אשמים ארוכה.
אני חושב שמדובר בבלם מעולה, וכפי שטענתי בעבר על ויניסיוס, לדעתי היכולת הטכנית והרוגע עם הכדור אלה תכונות שניתנות לשיפור (בניגוד ליכולות פיזיות שפחות).

:rofl::rofl:
גדול שנעלבת בשמו של מיליטאו… אני בטוח שהוא היה מעריך את זה אם היה יודע.

וברצינות, זה סתם היה בדיחה של אנצלוטי מאיזה ראיון. הוא נשאל אם מילי הבלם הטוב בעולם ואמר שיש לו 2 בעיות, שהוא לא מרוכז ושהוא לא נאה במיוחד.

אנצ’לוטי אישר שרודיגר יפתח בגומלין.

קיבלנו לגומלין מול סיטי את השופט הפולני מגמר המונדיאל.
הוא שפט אותנו בעונה שעברה מול צ’לסי בברנבאו.
קיוויתי לשופט הצרפתי מהגמר מול ליברפול אבל הוא שובץ למילאן-אינטר. הולך לנו טוב איתו.

גיליתי את השם של @titi_camara -

המסקנה שלו נכונה, רק ההגיון שהוביל אותו לשם לא כ"כ, מיליטאו יהיה בעייתי במשחק הזה בגלל הנעת הכדור שלו שעם לחץ גבוה מצד סיטי יכול לגרום למצבי הבקעה נוחים לסיטי, מבחינה הגנתית ולשמור על האלאנד הוא הרבה יותר מתאים מאלאבה, מיליטאו גם עושה פחות חורים מאלאבה.

גם בעניין הדומינו מחזרתו של אלאבה וזה שישלם את המחיר בסוף הוא רודריגו הוא צודק, אבל הבעיה היא לא לאבד את האיזון, כי 4 קשרים נגד סיטי הכוללים את קמא ופדה זה רעיון מצויין, הבעיה תהיה בעמדת המגן השמאלי, ברנרדו סילבה שאחרי המפגש עם קמאבינגה כמעט והחליט לפרוש ממשחק פעיל מרוב תסכול יקבל את אלאבה ויכול לחזור לחגוג באגף ולייצר מצבים להאלאנד ודה-בריינה.

מיליטאו שחוזר למרכז ההגנה ישירות במקום אלאבה זה הפיתרון הכי טוב.

רק כדי שדברים יהיו ברורים, לא מבקש להוציא את מיליטאו מההרכב עם הסגל הנוכחי, מבקש להביא בלם בכיר כדי שיחליף את מיליטאו בהרכב, וזאת רק אחרי שרכשנו את השחקנים שאנחנו חייבים עוד לפני שמגיעים למיליטאו.
אבל ולמרות האמור לעיל לא אפסיק לבוא בטענות כלפי מיליטאו על בסיס שבועי(לפעמים דו שבועי), שחקן שלדעתי בלם לא ברמה המספקת לפתוח בהרכב של ריאל מדריד.