1/2 גמר האלופות: 1-1 נגד סיטי בברנבאו, הגומלין בשבוע הבא

אזהרת טריגר:

אני חולה על ראמוס. שחקן ענק והיסטורי, אחד המנהיגים הגדולים ביותר שהיו לנו אי פעם, ואני מוצא את עצמי מתגעגע אליו לא פעם.

אבל -

מדובר באחד האוברייטדים הגדולים מבחינה הגנתית, שחיפה על זה בין היתר בטכניקה גבוהה, בכמות יוצאת דופן במיוחד של כיבושים עבור שחקן הגנה, חלק גדול מהם שערים סופר-חשובים, ובכמויות פסיכיות של כריזמה.

זהו זה. אמרתי את זה.

זה גם כאילו מגניב לרדת על סרחיו ראמוס. הוא לא אוברייטד. זה דור אחר של בלמים ופחות “המושלמים” שהיו מאיטליה. הוא היה הבוס כבר מגיל 19 לצד כל בלם וליד כל מאמן. הצטיין לרוב במשחקים הגדולים. כמה דיברו פה על וירג’יל ואן דייק. אפשר להשוות בכלל? גם עוד מעט יציינו את פפה שהיה שחקן פציע ומיעט לרשום 40 הופעות בעונה וגם הוא עשה שטויות. אתם גם יודעים מה התשובה לגבי כל בלמי יובנטוס למיניהם.

לא הרבה, מסירות כאלה זה חלק מהמשחק והרבה שחקנים מאבדים כדורים בכל משחק, רק בעיטה מדהימה של דה-בריינה הפכה את זה לשער, אבל השער לא נבע ישירות מהאיבוד.
אם קמאבינגה היה מחליק ואז מוסר כדור להאלאנד מול שער ריק הייתי מגיב אחרת, ואם קמאבינגה היה ממשיך להחליק ולחלק כדורים למצבי שער בטוחים בתוך הרחבה הייתי פוסל אותו ומבקש לספסל אותו.

אז אני לא יודע על מה אתה חושב שעלית פה, אבל תחשוב שוב.

באמת ? אני בטוח שבדקת זאת…

אני לא, אני בקשתי שיעזוב בשיא עם טעם טוב מיד אחרי השער המדהים ההוא בדקה ה 93

אבל אני אומר זאת כבר שנים…

דור - זה ממש לא מגניב לרדת על ראמוס. למעשה, אחד הדברים הפחות מגניבים שעשיתי בחיים.
מה שתיארתי כאן היה התחושה שלי לגבי ראמוס כבר בזמן-אמת, אבל פחות נעים ללכלך על אגדה חיה. עכשיו, אחרי כמה שנים וכשזה פחות טרי, אני מרגיש קצת יותר בנוח.

לגבי דור הבלמים המושלמים - אני לא מסכים. לא צריך ללכת עד איטליה ודור אחד אחורה בשביל בלם ברמה הגבוהה ביותר מבחינה הגנתית. היה לך אחד כזה בקבוצה - אכן פפה. זה שהוא היה פציע לא הופך אותו לפחות טוב הגנתית, כמובן.

בגיל 19 המצב עם ראמוס היה עוד פחות טוב. אחרי פתיחה מעולה בתור בלם, מהר מאוד ראמוס הצעיר הועבר לאגף לאור צרכי המערכת באותה תקופה, ושם הוא היה חלש במיוחד. ברמה שארבלואה הבינוני היווה שיפור לעומתו, בעיקר כי ראמוס ניסה לעשות דברים הרפתקניים ומיותרים בהתקפה, וארבלואה נמנע מכך. כשחזר סוף-סוף למרכז ההגנה אחרי כמה שנים, המצב השתפר דרמטית.

לגבי משחקים גדולים, זה אכן חלק מהסיפור - בגלל שהצטיין במיוחד במשחקים גדולים, הוא קיבל הרבה נקודות בדעת הקהל הכללית, שלא בהכרח משקפת את היכולת ה"רגילה" שלו. באופן דומה (אם כי ממש לא באותה סקאלה כמובן) - גאל קלישי בזמנו, שנתפס כאיזה עילוי בגלל כמה הופעות גדולות בליגת האלופות.
ואכן גם ואן-דייק אוברייטד בחלק לא מבוטל מהשנים האחרונות.

מעבר למשחקים הבאמת גדולים שראמוס נתן על הבמות הגדולות, חלק מהסיפור וההייפ סביבו זה גם סגנון המשחק שלו. היו לו לא מעט הצלות הירואיות וחילוצים של הרגע האחרון, אבל לא פעם זה היה בעקבות טעויות שלו עצמו.
מכיר את המשפט על ההבדל בין החכם לפיקח, על זה שחכם יודע לצאת מצרות שהפיקח לא היה נכנס אליהן?
אז זה ההבדל מבחינתי בין ראמוס, לבין עילויים הגנתיים של ממש.

אבל קצת כמו להגיד “Hi, I’m ____ and I’m an addict” - יש משהו בלהגיד את זה בקול רם בעצמי.

בחייאת, מתי מיליטאו החליק וסידר לאיזשהו חלוץ מצב מול שער ריק?
אתה לוקח שחקן שנפל כמה פעמים במהלך העונה ופשוט משכנע את עצמך שחטפנו מזה עשרות שערים. אתה פשוט כותב לעצמך נרטיב ואז חוזר עליו שוב ושוב עד שהוא נשמע לך כמו המציאות.
אני אפילו לא זוכר גול שחטפנו מהחלקה שלו, לרוב ההחלקות שלו מעצבנות אך לא מזיקות.

מצד שני, זה ממש לא הגול הראשון שחטפנו בגלל איבוד כדור של קאמבינגה בהגנה.

שוב, אני מת על קאמבינגה, אני ממש לא נגדו בטיעון פה, רק רוצה לחשוף פה את ההבדל בביקורת שלך כשאתה מדבר על שחקן שאתה אוהב לבין שחקן שאתה לא אוהב.
גיבשת דעה על מיליטאו איפושהו בעונה שעברה או לפני שנתיים, ומאז אתה לא שופט אותו במבט ביקורתי, אתה רק מחפש הוכחות לכך ש"צדקת".

אני מדבר מרושם שקיבלתי פה בפורום וברשתות החברתיות.
הוא בצדק רב התברג להיות הבלם הראשון שלנו בהיררכיה, אפילו מעל בלם על כמו רודיגר.
עזוב, חברי הפורום מוזמנים לכתוב לי כאן אם יש מישהו שלא חושב שמדובר בבלם טופ 5 בעולם, אשמח שתכתבו לי את אותם 5 בלמים שאתם היום לוקחים על חשבונו.

לגבי ראמוס, בלם מצוין. אבל בואו לא נהפוך אותו למשהו שהוא לא.
ראמוס הוא הדוגמה הכי טובה לבלם שהוא יותר גדול מטוב. הוא ייזכר כאחד הגדולים בהיסטוריה לא בגלל היכולת ההגנתית אלא בגלל השערים והמנהיגות שלו (שבהחלט היו שווים כל טעות שעשה).
שלא ישמע שאני מלכלך עליו, תנו לי את ראמוס בשיאו ואני לוקח אותו להרכב שלנו בלי לחשוב פעמיים, פשוט אל תהפכו אותו לאיזשהו משהו שהוא לא, ובלם שלא טועה הוא מעולם לא היה.
כשאנשים כותבים שראמוס אוברייטד זה לא כי הוא גרוע, פשוט כי בספרי ההיסטוריה הוא ייזכר כנראה לגדול בהיסטוריה ללא עוררין, ואני חושב שהוא “רק” בין הגדולים בהיסטוריה. זו הכוונה שלי לפחות בנוגע אליו.

רק לפני שבועיים…

מיליטאו בתחילת העונה היה אשם כמעט בכל שער שספגנו, אחר כך השתפר ובשבועות האחרונים חזר לחלק מתנות.

הוא מחליק ונופל על התחת כמעט באותה תדירות שהוא מתקל.

עוד פעם אתה כותב שטות ומצפה שלא יבקשו ממך להוכיח את מה שאתה כותב, וגם השער אתמול לא בגלל איבוד האיבוד אלא סגירה לא נכונה של קרוס ומודריץ’ ובעיטה אדירה של הבלגי הג’ינג’י.

אם ככה זה בסדר שקבעת שהוא לדעת כל האוהדים בעולם בטופ5 עולמי בבלמים, לא יודע למה פיקפקתי בך…

טיטי, אתה צריך לחיות מתחת לאיזה סלע או לטמון את הראש חזק באדמה כדי לא לראות שמיליטאו זוכה העונה להערכה מקיר לקיר. כשהיה מקום לבקר אותו אז הוא קיבל את הביקורת, גם מאנצ’לוטי, גם מהתקשורת ואפילו כאן בפורום. בשאר העונה, אתה היחיד שהמשיך עם הנרטיב שהוא בלם לא מספיק טוב בלי קשר למציאות.

ההתעלות של ראמוס במאני טיים כמו קלאסיקוס גדולים שלו (וכמובן שהיו נפילות) וגמרי ליגת האלופות מאפילה על השלשולים שלו להגדרכתם נגד אוססונה. התקופה שלו כמגן ימני לא רלוונטית לדעתי. הגנתית היה טוב, התקפית כמובן שזה לא זה (אני זוכר בישול מדהים שלו לראול בקלאסיקו ב-2006-07). כמובן שהגול בדסימה פיאר את האגדה שלו וזה מגניב שהוא בלם שכובש הרבה שערים. אבל זה לא כל הסיפור וגם לא שהוא היה סמל. אני לא צריך לספר לך שריאל מדריד היא אדרלמוסיה בהגנה. שנים בלי שיטת לחץ, שנים בלי קישור אחורי. הוא לקח אליפויות עם מהמאדו דיארה וגאגו במרכז השדה. הוא ספג יותר מדי אדומים בקריירה, זה כן. אבל הוא היה חזק, לא פראייר, הוא לא פחד מאף אחד. הוא היה מתקל טוב גם, משחק ראש. אני לא רוצה לעשות לרפאל ואראן עוול אבל כולנו ראינו איך הוא שיחק ללא ראמוס. הגומלין נגד אייאקס למשל, למרות שהיה שם בור בקישור האחורי, הגומלין נגד יובנטוס, מנצ’סטר סיטי באנגליה וכן הלאה.
אני לא ממש מבין את הפואנטה. אף אחד לא מאדיר את ראמוס או מחשיב אותו כשחקן הגנה היסטורי בשל היכולת שלו כמגן ימני.

ממש נתפסת על המשפט הבודד שנאמר על ראמוס כמגן ימני ופספסת את כל הפואנטה של ההודעה.

מחזק מאוד את הקטע של להגיד את זה בקול רם.

ראמוס בהחלט היה אוברייטד כשחקן הגנה. ראמוס הוא תשוקה, מלחמה, מנהיגות אבל גם טמבל לא קטן.
הוא בלם שהצטלם מאוד טוב. מכות, התלכלכויות, תיקולים מטורפים, הרחקות מהקו, שערים דרמטיים, טכניקה ברמה גבוהה.

אף אחד לא אמר שראמוס בלם רע, או שהוא לא היה חלק מהטופ העולמי, אלא רק שהאגדה שהיא סרחיו ראמוס מטיבה עם מה שסרחיו ראמוס היה בפועל. וכן, זריקות על משחקים נגד אוסאסונה זה דבר אחד, ומסירות אלכסוניות ארוכות שאתה יודע שלא יגיעו ליעד בחיים לצד הצטרפויות לא נגמרות להתקפה על חשבון ההגנה כשהוא בלם. זה לא לוקח ממנו קמצוץ מהתרומה שלו וזה גם לא משהו שיש מישהו שאמר כאן, אלא רק שהוא הפקיר את ההגנה המון ועשה טעויות וברוב זמנו בקבוצה בכלל לא היה הבלם הכי טוב בה.

עוד מילה על ואראן, חשוב לציין שללא ראמוס הוא שיחק כבלם השמאלי - ז"א עם רגל נגדית, כשהוא מלכתחילה לא בעל איזה טכניקה מרהיבה וזה הפך אותו למאוד לחיץ.

בשאר העונה הוא לא החליק כל משחק ונפל על התחת ?
האם בשאר העונה תחת לחץ הצליח להניע טוב את הכדור ?

הנרטיב שלי שהוא מחליק ונופל על התחת הרבה ולא מצליח להניע את הכדור ונכנס לפאניקה כשעושים עליו לחץ, איפה אני טועה ?

בלם בריאל מדריד חייב לדעת להניע כדור מאחורה גם תחת לחץ.

אני לא יודע על מה אתה מדבר, אני מכיר מיליטאו שיכול להניע כדור גם תחת לחץ, עם רגל נקיה. שחקן מספיק טכני כדי להשתלט על כדורים טועים או לעשות דריבל שמפרק את שני קוי ההגנה הראשונים.

סתם דוגמאות לאיך שאני מכיר את מיליטאו. כמובן שאלו דוגמאות קיצון אבל הן לחלוטין סותרות את התיאוריה שלך, שהוא לא יכול להתמודד עם לחץ.

אנצ’לוטי אמר עליו לאחרונה שהוא כל כך טוב מבחינת הטכניקה שיכול לשחק גם כחלוץ.
אפילו בתשורת האנגלית שממש ידועה בחוסר האובייקטיביות שלה הוא כונה לבלם בכושר הטוב באירופה. Rock solid כתבו עליו גם.

נכון, בשבועיים האחרונים היו לו הופעות מזוויעות, הוא היה נראה לא קשור לענף, אבל כשהביקורות הגיעו לו הוא גם קיבל אותן, ואנצ’לוטי שאמר רק לאחרונה שהוא הבלם הטוב בעולם גם ביקר אותו ואמר שהוא חייב להתעורר.

אני לא מתרגש יותר מדיי מהתקופה הלא טובה שלו. זו הייתה תקופה של נפילת מתח אחרי שהפסדנו את האליפות, כל הקבוצה נראיתה לא טוב. הוא נשחק עד דק העונה, וחוץ מזה שכושר לא טוב מדיי פעם זה חלק מהכדורגל. העונה הוא היה כל כך יציב, ולמעט התקופה האחרונה הוא היה אי של שפיות, ביחד עם קורטואה בעונה הקאוטית הזאת.

כן, מדיי פעם הוא מחליק, אבל מדיי פעם כולם מחליקים. זה קרה לרבים וטובים ממנו וברגעים יותר דרמטיים. אותה החלקה של ג’רארד מול צ’לסי, או של טרי בפנדל המכריע באותו גמר.

אני באמת חושב שבגלל שאתה מחפש אותו בנרות, כל טעות הכי קטנה שלו נראית לך כמו אסון. כל פס לא הכי מדויק מתפרש אצלך כמוגבלות. לא יודע מה נתפסת עליו אבל דעת הקהל, הצוות המקצועי והתקשורת מעט שונה משלך עליו.

סרחיו ראמוס אגדה איך שלא תסובב את זה. ולעתים, אולי לעתים רבות - הוא היה חסר אחריות. אפשר לחשוב שבכל משחק הוא היה מאבד כל כך הרבה כדורים במסירות הארוכות שלו שהיו טובות גם לדעתי, הגזמה פרועה. כל אחד יכול להגיד פה מה שהוא רוצה כמובן. אבל זה כאילו מחזק אותך כ’אובייקטיבי’ אם אתה ‘קוטל’ בצורה מוגזמת אגדות של ריאל מדריד. אם הסטה של רפאל ואראן 20 מטר לפה או לשם* גרמה לו להיראות פאתטי כלשונך אז אתה בעצמך עושה לו עוול. על שחקן גדול זה לא אמור כל כך להשפיע. יש יותר מדוגמא אחת. ואני לא זוכר הרבה משחקים שבלם בישל שני שערים ליריבה. אגב היו ימים שהתפללנו שוואראן שבעצמו אמר שהוא ‘בלם מסוג אחר’ ייגדל קצת מרפקים ויבין שאפשר לחטוף כדור לא רק בצורה אלגנטית.

שוב אני אומר, נסתכל על דור הבלמים הנוכחי, יש לנו יותר ראמוס ופפה ופחות אלסנדרו נסטה ופאביו קנבארו כאלה. והם היו נפלאים אבל שיחקו בקבוצות יותר מסודרות, בליגה קצת אחרת, ללא האיום של ברצלונה הטובה בהיסטוריה.

אגב:
מלמעלה למטה - הגומלין נגד יובנטוס (2018), הגומלין נגד איאיקס (2019), הגומלין נגד סיטי (2020)

-או שלא הבנתי את הטענה שלך כמו שצריך - אני רואה את ואראן משובץ תמיד כבלם הימני. ואם טעיתי אז אתנצל (אני בכל מקרה טוען שזה לא טיעון טוב)
-או שהם טועים שם ב-Transfermarkt, יכול להיות, בכל זאת הם לא האלוהים של הכדורגל. אני לא באמת זוכר את המיקום המדויק.
-או שזרקת פה משהו על פארש מבלי לבדוק, כדי שזה יתאים לתזה שלך, גם זה יכול להיות.

מקבל את התיקון על ואראן ומתנצל.

ועדיין עוד פעם התייחסת לחלק השולי ולא לפואנטה של ההודעה.

המטרה היא לא “קטילה” של ראמוס או כל אחד אחר. נאמר פה שהוא אוברייטד. לא שהוא גרוע, לא שהוא לא שייך לטופ, אלא שהאגדה שהוא משכיחה את החסרונות שלו ואת העובדה שהוא לא היה הבלם הטוב בקבוצה במשך הרבה שנים.

לא הבנתי כל כך, פפה הוא לחלוטין לא מאותו זן של ראמוס והרבה יותר משתייך ל"קבוצה" של האיטלקים. זה ראמוס שעל כל יתרונותיו, שלא משתייך לשם.

וכל זה לא מוריד לרגע מהגדולה שלו כסמל ובחשיבות שהייתה לו לריאל בעשור האחרון.

אני גם אמור לעבור על כל קביעה נחרצת שלך ולדרוש ממך לכתוב ״לדעתי״? אחי, תתבגר.

מיליטאו מקבל מחמאות מכל עבר על העונה הנוכחית, זו הנקודה.

ממש אבל ממש לא נכון.
מיליטאו לדעתך היה אשם בכל שער שספגנו כי חיפשת אותו בכוח והאשמת אותו בשערים שלא היו באשמתו.

אני זוכר את הדיונים אז, גם אז לא הסכמתי איתך, אתה פשוט ממשיך להציג את הדעה שלך כעובדה כאילו זו איזו מוסכמה

רק כדי להסביר לאנשים שלא היו בדיונים אז, במהלך גול בו השחקן שמיליטאו שמר עליו קיבל כדור עם הגב לשער (מסירה מכדור חוץ מהיר) ומסר לשחקן שקאמבינגה שמר עליו שקיבל כדור עם הפנים לשער, והבקיע ממצב קליל.
את מי לדעתכם טיטי האשים?

כנראה שבכל גול יש יותר מאשם אחד (למשל שלשום, קאמבינגה, קרוס, מודריץ, ויני), פשוט אתה מחפש רק את החלק של מיליטאו, לא משנה לך אם הוא אשם ב1% או ב100%, כל עוד מיליטאו שם, הוא האשם מבחינתך.
מיליטאו בלם, כנראה שכמו כל שחקני ההגנה, בכל גול שנחטוף היה אפשר לעשות יותר.

אני לא אתפלא אם אתה נהנה יותר ממשחקים בהם מיליטאו טועה.

באמת שקצת צניעות לא תזיק לך.

אז אתה שוכח את כל השטויות של פפה שאני יכול למנות לך ואני שם בצד את המשחק החלש מול רוברט לבנדובסקי שכמעט כל הגולים היו עליו. ופפה היה חמום מוח הרבה מעבר למקרה קאסקרו ב-2009 וגם אם התמתן לעת זקנה. לא אמרתי לרגע שסרחיו ראמוס הוא הבלם הגרוע בהיסטוריה. ולא ברחתי ממשחקי הליגה החלשים שלו. אולי פפה לא עלה להתקפה כל כך הרבה כי הוא מסוגל פחות לתרום שם, סתם דוגמא, מעבר לכך שסרחיו ראמוס הפקיר את האמצע. לעניות דעתי יש פה זלזול בראמוס, לא מהצד שלך בהכרח, באופן כללי. ראמוס לא היה מהיר כמו פפה או ואראן לעולם אבל גם היה לא פראייר, חזק מאוד פיזית, יודע להניע כדור שזה חשוב כשחקן הגנה של ריאל, משחק ראש מצוין, המיקום שלו לדעתי היה טוב ברוב השנים. ובעיקר: וובוס.

אגב עזוב רגע אם ואראן שיחק בימין או בשמאל, ויכול להיות שהם גם טעו באתר, אני באמת לא זוכר. הצגתי כמה משחקים חלשים של ואראן לאו דווקא עם הכדור אלא בכלל בלקאאוט הגנתי. אני זוכר את הפנדל שלו שביצע בקאמפ נואו וגרם ל-2:0 ושהוא אפילו התקשר להתנצל בפני ז’ולן לופטגי אחרי הפיטורים כי הרגיש שהוא לא היה מספיק טוב. אני לא חושב שזה אמור להשפיע עד כדי כך המיקום. זה לא שהציבו אותו מגן לדוגמא שזה משנה את פני הדברים.

לא יודע איך אתה יכול לצפות במיליטאו שבוע אחרי שבוע ולכתוב פיסקה כזאת, כל לחץ קטן הוא נכנס לפאניקה ואו שהוא בועט קדימה לשום מקום או שמחזיר כדור מסובך לקורטואה, אחד הבלמים הכי גרועים בטופ העולמי בהנעת כדור מאחורה.

כולם זוכרים את ההחלקות של ג’רארד וטרי כי זה היה כל כך לא אופייני לשחקנים האלה, עם מיליטאו ממשחק אחד אפשר לעשות אוסף לשנה שלמה של החלקות ונפילות, אין משחק שהוא לא נמרח על הקרקע.

ותרשה לי לא להתייחס לסרטוני הטיקטוק שהבאת.

לא, וגם אני לא אדרוש ממך.

אבל כשאני אכתוב שכל העולם אומר משהו מבלי להתבסס על עובדות תרגיש חופשי להעיר לי.

בדיוק, שמת לב שלא כתבתי שלדעת כל אוהדי הכדורגל מאז ומעולם מיליטאו אשם בשערים ? כתבתי את דעתי, לא צריך לרשום שזאת דעתי כי זה מובן מאליו, אני מייצג רק את עצמי ומדבר רק בשם עצמי.

ומיליטאו כן היה אחראי ראשי ברוב השערים שספגנו בתחילת העונה, לדעתי האישית הצנועה כמובן :grin:

כתבת מדויק ביותר, ברוב השערים יש יותר מאשם אחד, הבעיה שבתקופות רבות מדי במהלך העונה מיליטאו באופן כמעט קבוע חלק מרשימת האשמים, כשהאחוזים שלו מאוד גבוהים באשמה.

אבל עדיין, לא משחק ההגנה מה שמפריע לי הכי אצל מיליטאו, זה הנפילות, חוסר שיווי המשקל הקומי ובעיקר חוסר היכולת שלו להניע כדור תחת לחץ מה שפוסל אותו אצלי באופן מיידי מלהיות שחקן הרכב קבוע בקבוצה כמו ריאל.

אני חושב שזה נכון לכל בלם ובלם בעולם.
הרי כל שער שלא מגיע מבעיטה מרחוק כנראה עבר איכשהו במרכז ההגנה.
כלומר, כמעט כל גול מגיע מטעות כלשהי של בלם, וכנראה שגם משל שניהם.
לכן זה לא מאוד קשה למצוא איפה מיליטאו עשה משהו לא מושלם בכל גול שחטפנו, זה פשוט נכון גם לכל יתר הבלמים.

כלומר, מה שאתה עושה עם מיליטאו אפשר לעשות לכל שחקן. תמיד יהיה בלם ששבר קו נבדל, הרחיק רע, החלוץ ברח לו, לא סגר את המסירה וכו׳…
כשאתה בא עם הפוזיציה מהבית, אתה לא תתקשה להתאים אותה לשחקן.
אני יכול לעשות איתך משחק, נסה משחק הבא לבחון לרעה את הבלם שלצד מיליטאו, תראה שזה יהיה קל

אני חושב שהוא עושה את הדברים בצורה מעט מגושמת ובגלל זה הוא נראה לך חסר יכולת טכנית. אבל בסוף הוא מניע כדור טוב מאוד מאחורה.

בכל אופן לא נשכנע כנראה אחד את השני.
ממליץ לך להפסיק לחפש אותו, תהנה ממנו הרבה יותר ככה, בסוף הוא לא במקרה הפייבוריט של קרלו, וקשה לי להאמין שלא יפתח אצל המאמן הבא. הוא פה להשאר.

נו, אתה רואה? זה אפשרי. כמו תמיד לפני שאני כותב משהו אני עושה קצת גוגל לראות אם הבעיה יותר רצינית ממה שאני חושב, חיפשתי בגוגל militao slip, ולא מצאתי אף תוצאה אחת (!!) שאפשר למצוא בה טענות דומות לשלך.
אפשר למצוא ביקורות על התצוגה הרעה שלו מול סוסידאד, אבל מלבד זה אף אחד לא מדבר על איזושהי בעיה כרונית כמו שאתה מציג.

טוב שוב אני קורא לזה “עובדת טיטי”. טיטי ממציא עובדה ואז אתה צריך להוכיח לו שהיא לא נכונה. לטענה הזאת באמת תרשה לי לא להתייחס עד שתוכיח אותה אתה.

כמובן שלא תרצה להתייחס, כי שם רואים אותו מתמודד עם לחץ כאילו הוא רודריגו. גם לא התייחסת לשאר הנקודות שהעלתי כי הן לא מסתדרות עם התיאוריה שלך.

תאהב את זה או לא, המעמד שלו במועדון הוא הכי גבוה שאפשר. ויש לזה סיבה. כנראה גם הם לא רואים איך שהוא לא מצליח לעמוד על הרגליים.

ברור שזה אפשרי, הכל אפשרי, אני רק כתבתי שאני לא מבין.

לא, זה דבר שאפשר לשבת ולצפות במשחקים של ריאל ולראות , לא ראיתי שחקן שנמרח על הדשא פעם אחר פעם בצורה כ’'כ קומית כמו מיליטאו.

לא, אני לא רוצה להתייחס כי סירטון יוטיוב ערוך אף פעם לא עובר את הסף הכי נמוך של משהו שיכול להיחשב כתמיכה ליגיטימית לטענה כלשהי, ופה אני מדבר על סירטונים ערוכים ומושקעים של 10 דקות לפחות, אתה הגזמת והבאת 2 סירטוני יוטיוב של 10 שניות כל אחד.

יש סירטונים שמהם אפשר ללמוד ששיר צדק הוא בלם על שבקלות יכל להיכנס להרכב של כל קבוצה בעולם.

גם קרבחאל, מנדי, אלאבה, מודריץ’, בנזמה ואצ’לוטי הם אנטאצ’בלס, כנראה סתם במקרה אנחנו 15 נקודות אחרי פראן טורס וסרג’י רוברטו.
ואני אף פעם לא כתבתי שמיליטאו הוא הראשון שצריך להחליף, למזלו יש עוד איזה 3-4 עמדות שצריך לחזק באופן הרבה יותר דחוף, אבל במצב אופטימלי מיליטאו הוא בלם לרמה של ריאל.

ואני לא ‘‘מחפש’’ רק אותו, את קרבחאל ואפילו את מודריץ’ ובנזמה שהם שניים מהשחקנים שאני הכי אוהב מאז ומעולם אני מזכיר יותר, גם את מנדי של לפני הפציעה ותוסיף גם את אלאבה.

אני יושב וצופה במשחקים של ריאל וכמו שאמרתי אני רואה בלם מהרמה הגבוהה ביותר, ובנוסף הוא בעל יכולת טכנית מצויינת, יש לו מסירות שיכולות לקרוע הגנה, פיזי, מהיר, שיפר את נקודות התורפה שלו שהיו קריאת משחק בעייתית ופעולות אימפולסיביות, ואפילו מדיי פעם תורם איזה שער.
ככה קרלו רואה אותו, ככה על פי הדיווחים במועדון רואים אותו, קל למצוא כתבות מאינספור מגזינים שונים שמעידים שגם ככה רואים אותו בתקשורת. אתה רואה אותו כבלם שרק מחליק ולא ברמה של ריאל, אז זה אתה אחי, אין לי יותר מה לומר לך על זה.

לגבי הסרטונים, כתבתי שמדובר בדוגמאות קיצון, וכמובן שלא בכל נגיעה בכדור הוא עובר חצי מגרש. עם זאת, המיליטאו הזה שרואים בסרטונים האלה קרוב יותר לדעתי למציאות ביחס למיליטאו שאתה מתאר.

את מנדי רוצים למכור, אלאבה הגיע בחינם והוא ממש לא במעמד הזה, אנצ’לוטי התמודד מתמודד מהרגע הראשון ועד היום עם שמועות שרוצים להחליף אותו, מודריץ’ בנזמה ואפילו קרבחאל אגדות מועדון שההישגים שלהם יזכרו לעוד עשרות שנים. גם אני לא אוהב את זה שקרבחאל גם במעמד של untouchable אבל הוא עבד קשה בשביל המעמד הזה.

מודריץ’ ובעיקר בנזמה מציגים משחקי נפל מפעם לפעם, ובגילם טבעי שאנשים ירצו להחליף אותם. זו טענה הגיוני לגמרי. לגבי קרבחאל, הוא מאבד המון כדורים, מאבד לא אחת את השחקנים שלו, נדיר שהוא תורם משהו בהתקפה, לכן מובן שירצו להחליף אותו, ולכן גם אפשר למצוא דיבורים על היכולת הרעה שלו. אלאבה נתן עונה ענקית בעונה שעברה אז דיי עוברים לו בשקט על העונה הזאת, וממנדי כמו שכתבתי רוצים להפטר.
אז חלק מהטענות שלך הגיוניות וכשהן הגיוניות גם אפשר למצוא עוד לא מעט אנשים שטוענים את אותן הטענות. זה כמובן לא אומר כלום לגבי הטענות שלך לגבי מיליטאו, שהן ככל הנראה סובייקטיביות וחסרות ביסוס מכיוון שמעטים מאוד האנשים ששותפים לדעות האלה.

בכל אופן נסכים שלא להסכים. אני אישית, כמו הרוב המוחלט של אוהדי ריאל, התקשורת וצוות המועדון, עפים עליו.