1/2 גמר האלופות: 1-1 נגד סיטי בברנבאו, הגומלין בשבוע הבא

מיליטאו אחד הבלמים הטובים בעולם בכדורים ארוכים, ראמוס היה בעיקר שולח חלליות קדימה, אבל מבחינת טכניקה, הנעת כדור ובניית משחק מאחורה ראמוס זה טופ עולמי, מיליטאו לא קרוב לשם.

וארצה להוסיף פה עוד מילה על קמאבינגה, כולם מתלהבים שהבלמים עצרו את האלאנד, חלק גדול מזה זה בגלל שקמא סגר הרמטית את צד שמאל בהגנה, אם דה-בריינה וברנרדו סילבה היו מצליחים להגיע לקו הרוחב בצד ימין של ההתקפה שלהם כפי שהם רגילים לעשות האלאנד היה עושה לנו נזק גדול מכדורי הרוחב שהיה מקבל.

שמתי לב לאיבוד הכדור שלו, אבל הוא לא בישל לסיטי את השער. המסירה הרשלנית שלו הגיעה לידיים של סיטי כשהיו מספיק שחקנים שלנו מאחורי הכדור, כשהם ממקומים בעמדות הגנה. בעת המהלך והבעיטה של דה בריינה אנחנו ביתרון מספרי משמעותי. לא היה פה איבוד כדור בהחזרה לשוער ולא יצאה מתפרצת בעקבות זאת. ברור שיש לו אשם תורם בשער, אבל איבודים כאלה קורים בכל משחק. אם כל דבר כזה היה מסתיים בגול אז משחקים היו נגמרים 10:5.

@Bblanko

1. קרוס לא בדיוק איבד את השחק, הוא מראש עשה הגנה בצד. אבל מודריץ’ יצא לבעיטה, כלומר היו שם מספיק שחקנים שלנו והם אפילו ידעו מה הם צריכים לעשות. דעתי דומה לשלך בהקשר הזה
  2. הנקודה היא שאי אפשר להגיד שפדה מכפה על קרוס איפה שקרוס פחות טוב אבל לא להגיד ההפך

קרוס מקבל המון עזרה מפדה וקמא, אנחנו משחקים רוב המשחק בצורה לא סימטרית גם התקפית וגם הגנתית כדי לחפות על קרוס, זה גורם לקרוס לשחק טוב ולהראות את החלקים החזקים במשחק שלו, אני רק לא בטוח שזה שווה את ההקרבה.

כיאה לשחק שעבר הסבה לפני כמה חודשים האיכויות של קמאבינגה כמגן באות לידי ביטוי בעיקר בכל האספקטים הכלליים של שחקן כדורגל. הוא מנצל לא רע את הטכניקה שלו , את מהירותו, ובעיקר את אתלטיותו.
לצפות ממנו לעמוד נכון וללמוד את כל רזי התפקיד זה פחות ריאלי. אני חושב שממשחק למשחק ניתן לראות שיפור בהיבטים הללו אבל כמובן שעדיין יש לו במה להשתפר.
אם אלאבה היה משחק במקומו לברנרדו היה קל יותר. הוא אולי היה מתמקם טוב יותר אבל היינו רואים את הפורטוגלי מנסה לעבור אותו הרבה יותר וכנראה גם מצליח לא מעט.

תראה אני בגדול חושב שדעתנו לא רחוקה. הקישור נמצא בתקופת מעבר כשאין מובהק בין מה טוב יותר, החדש או הישן. במשחק כמו אתמול קצת קשה לטעון שזו הייתה טעות להרכיב אותו. במילותיו של פפ:

Question: I wanted to ask you also about your goal, which perhaps arrived through the most vulnerable aspect of Kroos as a defensive pivot. I don’t know if it’s something you’ve sought to exploit carefully, knowing that maybe defensively he’s not as strong as a pure pivot.
Answer: I just know that Toni makes us defend more than we’d like, probably without Toni as a defensive pivot, we would defend less.

זה לא בואקום. קמאבינגה מאבד כאלה כדורים 3-4 פעמים כל משחק, מוזמן לבדוק אותי. ברור שלא מכל אחד כזה יוצא גול, גם הגול אתמול הוא דיי חריג מבחינת איכות הבעיטה, אבל כשאתה מאבד ככה בעקביות אז כמובן שמתישהו תשלם ביוקר.
לגבי עניין האשמה - הצלחנו לסגור את סיטי נהדר במרבית המשחק תוך מאמץ קבוצתי מרשים. היינו צריכים למנמם טעויות כמו זו כדי שכל המאמץ הזה ישתלם. הרי זו הדרך הכי רכה לחטוף גול, בעיקר מול קבוצות שזו זו תוכנית המשחק שלהם (לחץ גבוה וכפיית טעויות). אם שחקן התרשל במסירה פשוטה כמו זו וגרם לאיבוד כדור הוא מבחינתי האשם העיקרי בשער, לא היחיד אבל בהחלט העיקרי.

לקרוס היה משחק מצויין, טעות אחת (גם אם הובילה לגול) לא מוחקת משחק כמעט מושלם בעיני. נתחיל מזה.
אבל אתה טועה. קרוס עשה שמירה אישית על דה בריינה כל המשחק וזה לא מקרה שבפעם (כמעט) היחידה שאיבד אותו שילמנו על זה-

בתמונה הזאת רואים את קמא שחזר בזמן לסגור את האגף שלו ואת קרוס שומר על אף אחד ושום דבר.

בתמונה הזאת כבר אפשר לראות שקמא קולט שקרוס איבד את השחקן שלו ומנסה לחפות עליו לאמצע.
גם מודריץ ניסה לחפות אבל לא הגיע בזמן.

רק כדי לחדד, אוקיי אני יכול להסכים. המטרה של הפוסט שלי הייתה להסביר למה נראה שפדה ירד בכושר/יכולת לאחרונה וזה בגלל שיש עליו הרבה יותר משקל הגנתי כשהוא בפיבוט עם קרוס. זה לא סותר את מה שרשמת ולא היה בו להוריד מקרוס.

הרבה זמן לא צחקתי ככה. תודה :pray:

לא לזלז בכדורים הארוכים של ראמוס, הם אלה שנתנו לפלורנטינו את ההשראה לבנות את הגג החדש בברנבאו.

את הוידאו הזה ראיתם? אחד הקורעים. סתם אם מישהו תוהה איך עוצרים את הלאנד בצורה מקצועית :smile:

https://twitter.com/mdmd08626301/status/1656235158909902849?t=Zb2GY56oEDUpNzbr5HDgtQ&s=19

היה נראה שהלאנד נהנה מזה. כל המשחק הוא ורודיגר צחקקו אחד עם השני.

אני חושב שאתה טועה. קרוס היה באגף, היכן שהיה דה בריינה, כדי לקבל מקמא את הכדור. האחרון עשה את השטות ובדאבל פיבוט כבר היו מודריץ’ ופדה שלחצו. קרוס היה ברחבה וסגר את קו המסירה להאלאנד

לקרוס היה משחק אדיר אתמול. ניטרל לגמרי את התנועה בין הקווים של סיטי. גם מודריץ’ עם משחק ענק שאותי אישית הפתיע, חשבתי שהוא ייראה כמו בנזמה.
השער הזה היה דקה שלימה של חוסר מזל. החל מכך שהכדור יצא והשופט לא שרק לחוץ, השחקנים שהפסיקו לשחק, קמא עם המסירה הלא טובה, הקישור שלנו שהיה לא מסודר על המילימטר בפעם הראשונה מאז הדקה ה20, ועד הביצוע המושלם של קווין. אם זה מה שהיה צריך לקרות כדי שהם יבקיעו, דיינו. אין יותר מדיי מה לחפש פה אשמים. היו כמה מצבים הרבה יותר טובים שאותם הם לא ניצלו אם רוצים למצוא איפה להשתפר.

גדול.
כנראה שכדי לשמור על האלאנד צריך להיות גם משוגע כמוהו

האלאנד ספורטאי נדיר, אחרי כל התגוששות עם רודיגר אפשר לראות אותו מחייך, קורץ ומעריך אותו על המשחק הזה.

קמאבינגה אומנם עשה טעות שהובילה לשער, אבל הוא האחראי העיקרי על השיתוק של סילבה, אמרו את זה לפניי, ראו איך בשלב מסוים הוא פשוט נמנע מלנסות את הדריבלים, הוא לא הצליח להתמודד פיזית עם קמא שהוא אתלט מדהים.

החזרה של מיליטאו עושה קצת חיים קשים, קשה לוותר עליו, קשה לוותר על רודיגר, קשה לוותר על קמא, בהחלט בעיה.

כל הכבוד לקרלו (אולי זה בכלל הכל הבן שלו?) על ההכנה הטקטית למשחק, קמאבינגה עושה עבודה שלושה תפקידים שונים על המגרש, גם פדה. לא טריוויאלי בכלל.
אבל בואו לא נשכח, בסוף, ריאל צריכה לנצח את המשחק בחוץ נגד סיטי, אין חישובים, אין שערי חוץ ואין יתרון. רוצים לעבור? צריך להבקיע יותר מסיטי. נקודה. לא אירוע פשוט בכלל…

אני מנחש שבמשחק במנצ’סטר אנחנו נראה יותר מפודן ומחרז, במיוחד אם נגיע למצב שסיטי חייבת גול, פפ בא אתמול רק לא להפסיד, סילבה וגריליש זה שחקנים שעוזרים המון בהגנה.

אני מודה שהתכוננתי לערב לא נעים אתמול, וזה בדיעבד מרגיש פחות נורא, אבל תיקו נגד סיטי בבית כשההכרעה עוברת למנצ’סטר זה לא מצב אידיאלי מבחינתנו, יהיה פי כמה קשה יותר לשחק נגדם מול הקהל שלהם.

אם מיליטאו ביכולת כמו של עד לפני שבועיים, אז הוא צריך להיות הראשון שנכתב על הלוח. אני מקווה שהמנוחה תעשה לו טוב כי הבחור באמת שנסחט עד דק, גם אצלינו וגם בנבחרת ברזיל. גם בשבת שינוח ויגיע רענן לסיטי.

בכל מקרה פורסם כבר היום שהוא יחזור ישר להרכב, דיי כצפוי הייתי אומר.

אולי שווה לתת למיליטאו ורודיגר לשחק יחד ואת אלאבה לשים בדאבל פיבוט עם קרוס?

העמדה האחרונה שבה אנחנו לא צריכים לאלתר עם שחקנים שלא שיחקו מעולם בתפקיד הזה במועדון היא עמדת הקשר האחורי. מהלך כזה מתאים לפפ, וזה דווקא נחשב לצד היותר ליצני שלו.

אנשים לא מבינים עד כמה צהובים חשובים במשחק עם רמת אנטנסיביות כזו, צהוב לגריליש/סילבה בתחילת המשחק והם לא משחקים באותה אינטנסיביות הגנתית בהמשך, צהוב לרודרי אחרי 5 עבירות והוא לא מעז להתקרב לשחקנים.
מאוד מקווה שהוואר יתחיל להתערב גם בצהובים/עבירות.

אני אומר שוב, הפיתרון הוא די פשוט. יש מקום גם לרודיגר, גם למיליטאו וגם לאלאבה בהרכב. מי שצריך לשלם את המחיר זה מודריץ’ שהיה (באופן ממש לא מפתיע) השחקן החלש ביותר על המגרש ביום שלישי. זה כבר לא זה, וזה ככה מתחילת העונה. אני גם חושב שהארכת החוזה שלו היא טעות, זה לא שהוא על חוזה זול, בזבוז של כסף.

ניתן היה לראות גם שמהרגע שיצא וקמאבינגה את טשואמני היו במרכז, ריאל די השתלטה על מרכז המגרש. ההתלבטות בעיניי היא האם לשחק עם ואלוורדה או רודריגו, לי די ברור שמודריץ’ צריך להיות בספסל ואלאבה בשמאל.

• סיטי זרמה עם התיקו. “לשליטה” של ריאל אין שום קשר לטשואמני שלא הראה כמעט כלום מתחילת העונה וטבעי שקרלו יילך עם הניסיון והשקט של לוקה. כשטשואמני הצטרף אוהדיו בטח לא הניחו שלא יהיה אפילו אחוז אחד שיפתח. הניתוח כלפיו זה רק פוטנציאלית.
  • תמכתי בשיבוצו של אלאבה כמגן כדי שקמאבינגה יהיה באמצע ויוסיף לנו עוצמות, אבל רק משום שמדובר במשחק בית שלנו. בגומלין סיטי תיהיה חזקה יותר באופן טבעי וזה סיכון כמו באנפילד. אם קמאבינגה יקבל צהוב מהיר שם נהיה בבעיה.
  • במארקה נכתב שקרלו יוותר על רודריגו ויזיז את פדה לצד ימין כמו במוד 2021/22. אולי צריך לוותר על אל נואבה בנזמה (:

מעניין אותי איך היית מגיב אם היה מדובר במיליטאו שמוסר מסירה כזו…

שלא תטעה, אני מת על קאמבינגה (כמוך) וחושב שמדובר בשחקן שלא צריך לזוז מההרכב, והטעות הזו לא גורמת לי לאהוב אותו פחות. רק שמצחיק אותי ההבדל בהתייחסות שלך לשחקנים שונים.

בכללי אני לא מסכים עם הרבה דברים שאתה טוען על מיליטאו, מדובר בבלם על שלא מקרה הוא בטופ של כל דירוג של כל אוהד בעולם.
הוא לא השחקן הכי טכני מול לחץ, אבל הוא ממש לא וראן, והיכולות ההגנתיות שלו פשוט שוות את זה. לכל זה אפשר להוסיף יכולות מסירה מעולה.
אז נכון שהוא לפעמים טועה, אבל כמוהו גם כל בלם אחר בעולם.

אגב, גם רודיגר הוא לא ראמוס מבחינה טכנית, וצריך הרבה ידיים כדי לספור את כמות הפעמים שהוא שבר את קו הנבדל.
אבל ככה זה שחקני הגנה, הם טועים לפעמים. חלק מדברים פה על ראמוס כאילו ראמוס היה ידוע כשחקן שלא טועה…

מאוד מקווה שזה לא יקרה.
רוב המשחקים הטובים שלא הקבוצה העונה הגיעו כששיחקנו עם 3 שחקני התקפה.
בנזמה עצמו היה מאוד חלש, אבל הוא מאוד נחוץ לנו. רודריגו נעלם בחוד, אנחנו חייבים את החלוץ שידע להיות איפה שבנזמה נמצא. להחליט לעלות משחק הבא בלי 9 זה בדיוק מסוג הדברים שמתאים לפפ לעשות במשחק בו מדיחים אותו, בואו לא נעשה את הטעות הזו אנחנו.