1/2 גמר האלופות: 1-1 נגד סיטי בברנבאו, הגומלין בשבוע הבא

1. שורה תחתונה - זה נראה היה טוב יותר ממה שרובנו העריך. תצוגה לא רעה של השחקנים למרות העבודה שיכולנו לתת עוד גול.
  2. לא מוערך מספיק איך שסגרנו את האלאנד אתמול. הרבה יותר מסתם רבאק, מדובר בעזרה מתוכננת של הקישור ותצוגה הגנתית טובה של הוותיקים. שיחקנו קרוב, כשגם סילבה נוטרל באופן יחסי. זה בדיוק מה שאיפשר את הבעיטה מרחוק של דה בריינה, כי דווקא שם היה שטח
  3. קרוס לא היה בדיוק קשר אחורי בודד, רוב הזמן היה שם דאבל פיבוט
  4. בניגוד לקבוצות אחרות בליגה, המזל שלנו הוא שההתנגדות ללחץ עדיין עובדת לנו. אני מייחס את השיפור לכך שקמא הוא אמנם לא מרסלו, אבל גם לא מנדי. סיטי לוחצים טוב, לא מדהים, וזה הספיק לנו כדי להניע בשקט ולצאת.
  5. אפרופו קמא, אז אם זה פפ ולא קרלו התפקוד שלו הופך להיות איזה הברקה טקטית. באנגליה קוראים לזה inverted full-back, אבל זה כמובן רק כשמדובר בקנסלו וחבריו, כשזה מרסלו או קמא אז זה סתם ‘מגן תוקף’
  6. אני מבין את התשבוחות לקרבחאל, אבל צריך לשים את זה בקונטקסט הנכון. כל המשחק היה מרוכז באגף שמאל, כולל ההגנה של הסיטי שידעה שמשם תגיע הרעה. יחסית לשטחים שהיו בימין לא קיבלנו הרבה. הופעה סולידית, לא מצויינת.
  7. מודריץ’ יקבל פה התנצלות שמגיעה לו? כן, אתם יודעים מי אתם
  8. עכשיו צריך לקוות שפפ ילמד מאיך שצופפנו, ישתגע לגמרי, ויפסיד את המשחק

תחזור לגול שהבקענו בגמר שנה שעברה ותראה איך הוא התחיל,בכללי,מיליטאו מוסר מעולה במיוחד הכדורים הארוכים שלו לוניסיוס שהפכו לנשק של ממש,כולם טועים,רודיגר טעה העונה לא פחות ממיליטאו כולל במשחקים האחרונים,לשפוט על פי משחק אחד או חודש אחד זה לא נכון,ואני מת על רודיגר.

בנוגע למשחק-כשמגיע מגיע,אנצלוטי הכין את הקבוצה מצויין למשחק,עמדו טוב בלחץ של סיטי בחצי שעה הראשונה ואז עקיצה במתפרצת מושלמת,מחצית שנייה עשה שינוי עם קמאבינגה ומודריץ שנתן לנו שליטה במגרש,חבל שהגול של סיטי בא דווקא בדקות האלה ודווקא בגלל טעות ודווקא של קמאבינגה שהיה מהטובים במגרש,אבל אני חושב שאפשר להיות מרוצים מאוד מהיכולת של הקבוצה אתמול.

בנזמה נראה השחקן שהגיל הכי משפיע עליו מבין המבוגרים שלנו,מודריץ וקרוס נראים יותר טוב ממנו פיזית,הוא הורס לנו התקפות כמו בימים הטובים,חייב לעשות עם זה משהו.

ויניסיוס אחד משלושת השחקנים הטובים בעולם היום,קל ופשוט.

*אני חושב שזו תוצאה טובה לנו לגומלין,אנחנו ממש לא חייבים לנצח,סיטי יגיעו אחרי עוד משחק מתיש בליגה ולדעתי כל הלחץ עליהם,אם המשחק ייגרר להארכה לדעתי אנחנו בגמר,שייקחו את הכדור ואנחנו נצא למתפרצות.

זה לא חדש. אנחנו משחקים בדאבל פיבוט במשחקים ה"קשים" כבר תקופה כי קרוס לא יכול להיות בשום אופן קשר אחורי בודד (מפתיע כשקלרו אשכרה לומד דברים).
פדה קיבל את התפקיד הכפוי טובה של להיות בייביסיטר של קרוס ודני וזה הביא למה שהרבה פה מקטלגים כ"ירידה בכושר" שלו.
הוא לא תורם מספיק להתקפה בתפקיד הזה אבל עדיין עושה המון עבודה שחורה ועושה אותה טוב מאוד לטעמי ברוב הזמן.
אתמול הוא היה מצויין לדעתי, כיסה המון שטח בזמן שקרוס התעסק בעיקר בבלגי המלחיץ ומודריץ רק חיפש להיות בין הקווים.

עוד דלפ ממני-
בנזמה לא היה רע אתמול.
הוא לא תרם המון בהתקפה אבל בואו לא נשכח שהיה רחוק גליץ אחד של שחקן סיטי והצלה ענקית אחת של אנדרסון כדי לסיים את המשחק עם שער ובישול.
מעבר לזה הוא ירד לאמצע המגרש (מישהו יודע איך למצוא מפת חום שלו מהמשחק אתמול?) המון ועזר לשחרר את הקבוצה מלחץ בכמה פעולות של פיבוט מצויינות.
אז כן, לא קיבלנו את כארים ראמדן אבל גם לא קיבלנו את כרית הפחדן.

לפעמים יש לך תלונות מה זה מוזרות :slight_smile:
לא חושב שדני הגזים בכלל. כבר מההתחלה גריליש דיבר יותר מידי אחרי עבירה מגעילה שעשה על רודריגו.
בכלל גריליש הוא בנאדם מסריח וערס (שזה כבר גרוע) ולא רק ערס עוד ערס אנגלי (שזה הכי גרוע).
הייתי אומר שחבל שדני לא שבר לו רגל אבל אני מעדיף לשחק נגד גריליש בגומלין מאשר נגד פודן.

אני חושב שצריך לתת המון קרדיט טקטי! לקרלו, האיש לא רק גבה מורמת וטפיחות על השכם, סיטי ממש לא נראו כמו הקבוצה שדורסת את אנגליה אתמול, לחלוטין הצלחנו להוציא את רוב העוקץ מהמשחק שלהם, הצמד חמד שלהם נוטרל בהצלחה וזה מאוד מרשים. משחק האגפים שלהם גם עוקר כמעט לגמרי.

אני מאוד התרשמתי מהעמידה של הקבוצה במשחק הזה. היה חסר גרוש ללירה( קרים בערב נוראי תכלס) כדי שנצא עם ניצחון.

את האמת אני גם לא מבין את האי-חילופים של פפ
הייתי בטוח שאם הם ילכו על קמא אז מאחרז יפתח, האחד על אחד שלו נהדר והוא גם ווינגר טבעי ומהיר יותר מברנרדו
ופודן בכל מצב וכושר יכול להיות יותר מסוכן מגריליש

פחות מוזר מבחינתי שהם לא פתחו כי כנראה שפפ הלך עם הכושר של השחקנים ואני לא עוקב, אבל מוזר מאוד שלא חשב לעשות את החילופים האלה לפחות

בכל מקרה-לטובתינו

מיליטאו כל העונה מעולה ברמה הטכנית, זה לא רק כדורים ארוכים שראמוס יכול רק לחלום עליהם אלא גם שליטה בכדור וטכניקה שאין לאף אחד בחוליה האחורית מלבד אלאבה(וקמאבינגה אם אנחנו מחשיבים אותו כחלק מהם).

הבעיה שלו היא לא טכניקה אלא שהוא חרבן, את זה הוא חולק עם קמאבינגה- אין ממש הבדל ביניהם. אם כבר השטויות של קמבאינגה מתורגמות לשערים באופן קבוע יותר.

אני חי עם שניהם בשלום- מיליטאו ברמה האתלטית בלם עצום וקמאבינגה הפך בזמן קצר מאוד לאחד השחקנים האהובים עלי מעולם.

גם וינסיוס עם כל המילים הטובות וההלל מחריב מצב של 95% גול פעמיים במשחק, אפשר לשלם על השחקנים בשכר הלימוד הזה (כיאה לבני 18-22) ואפשר לשלם על כל אחד מהם 200 מיליון יורו בגיל 24. אני חי בשלום עם האופציה הראשונה.

אני היחידי שמקווה שמיליטאו לא ישחק במשחק הבא? אלאבה את רודיגר עשו עבודה נהדרת פשוט.

הדבר הנכון הוא שמיליטאו כן ישחק, לשלוח את אלאבה שמאלה ולתת לקמאבינגה לשחק במרכז. אני עדיין חושב שקמאבינגה בשמאל זה אשליה, הוא לא מספיק טוב שם הגנתית אבל יש לו לא מעט פעולות שפשוט נראות טוב. וגם אתמול, הגול שקיבלנו זה קודם כל עליו.

קודם כל על קמאבינגה?
איך גול מקו שני של קשר זה קודם כל אחריות של המגן שהיה די רחוק? אחריות של קרוס ומודריץ׳ קודם כל…

למה קרוס הוא לא בייביסיטר של ואלורדה או צ׳ומה שלא כל כך טובים בלהתנגד ללחץ? למה אז הוא לא מכפה עליהם?

קישור הוא סך כל היכולות שיש בו, אני לא מבין את הטיעון

אתה באמת הרגע התעלמת מזה שקמאבינגה זה שבישל להם את הגול?

אני עם דוד. קמבאינגה טעה פעמיים בזמן מאוד קצר. גם כידרר יותר מדי על הקו וגם אח״כ מסר מסירה מסוכנת ודיי רשלנית לרודריגו שבסוף הובילה לגול. הרבה מהגול הזה עליו והשאר מיקום/חוסר סגירה של שחקני הקישור שאיפשרו לדה בריינה לבעוט ככה בחופשיות.

אני אמשיך ואומר, קמאבינגה סבבה והכל אבל הוא חסר אחריות והוא שולח רגליים מסוכנות מאוד (מאוד!). אני מבין מאיפה מגיעה ההתלהבות ממנו, גם אם אני לא חלק ממנה, אבל ההתעלמות מהחסרונות הבולטים היא מאוד בוטה. הוא עדיין שחקן גולמי מאוד.

וכמובן שהוא האשם הראשי בשער שספגנו, מה השאלה בכלל? מסר לרודריגו כדור מאוד מסוכן למרכז המגרש כשהוא עם הגב ומכוסה לחלוטין. משם הדרך הייתה קצרה לאיבוד כדור שתפס את כולם עם המכנסיים למטה.

לא כל כך הבנתי מה אתה רוצה פה…
הייתה הכנה טקטית למשחק מתוך הבנה שסיטי יחזיקו בכדור רוב המשחק, כמובן שקרוס נמצא בהרכב מכוון שיש לו את היתרונות של לשחק תחת לחץ ולנווט את המשחק כשהכדור אצלנו.
מבחינה הגנתית לקרוס אין את היכולת לכסות מספיק שטח כשהכדור לא אצלנו.
תוסיף לזה שקרבחאל מקבל הוראה טקטית לשחק גבוה מאוד ויוצא מצב שפדה צריך לכסות המון שטחים הגנתית מימין למרכז ולחפות על טוני ודני.
הטקטיקה הזאת מסרסת את פדה התקפית ועל זה יש עליו תלונות, זה מה שניסיתי להסביר פה.

מרגיש לי שחלקכם צריכים לחזור ולראות את השער שוב.
כן יש חלק מהאשמה על קמא (שעם כמה שהוא יהלום עוד זקוק לליטוש רציני) אבל הוא בהחלט לא האשם העיקרי.
אחרי האיבוד שלו הוא חוזר מהר מספיק אחורה כדי לסגור את צד שמאל שלנו וקרוס שקיבל הוראה אחת במשחק הזה והיא “תצמד לדה ברויינה כל המשחק” פשוט איבד את השחקן שלו (זה שהבקיע כן?) ושיטט לו ברחבה בלי לשמור על אף אחד.
הוא בעיני האשם הראשי.

רק מתייחס לגבי קארים בנזמה - הוא היה באמת רע מאוד. בגלל שלומיאליות ואיטיות או חוסר ריכוז שלו הוא הגיע לשני מצבים פחות. הכדור קפץ לו פעם אחת ופגע לו ביד לצורך העניין, תמיד ברגע מאוד קריטי. הוא אפילו לא עשה כאילו הוא לוחץ את השוער. ברור שהוא יורד אחורה להניע את הכדור אבל רודריגו עזר לנו לשחרר לחץ הרבה יותר טוב. זה היה בנזמה השמן והעלוב של 2018 שהיה מושא ללעג. לדעתי בתחילת המשחק גם רודריגו מסר לו כדור עומק, בימין, אני לא מאשים בהכרח את בנזמה שלא הגיע אבל תארו לכם שהיה לנו שחקן עם מהירות סבירה יותר בהרכב.

אגב אני מאוד-מאוד-מאוד אוהב את דני קרבחאל ותראה מה כתבתי אחרי גמר הגביע. אני לא התרשמתי שג’ק גריליש כזה ‘חרא’. שחקן כדורגל לא צריך להיות אצילי, או.קיי. לדעתי קרבחאל עשה כמה עבירות מכוערות וגם פעם אחת נפל כאילו ירו בו.

לגבי קווין דה בריינה, כי כתבת עכשיו - גם הקשר האחורי הכי טוב שיש עלול לאבד אותו פעם אחת במשחק. גם לקאסמירו זה בהחלט היה יכול לקרות. אני מרוצה מהמשחק של קרוס. אף אחד לא הספיק לבוא לעזור וחבל. גם מודריץ’ יצא אליו די מאוחר.

קרוס היה מעולה כל המחצית הראשונה, בשנייה הוא כבר היה משמעותית פחות טוב. בעיקר בהגנה.

כל זה לפי דעתי נובע מהכרטיס הצהוב שהוא ספג לקראת הירידה להפסקה. אני הייתי בטוח שאנצ׳לוטי יכניס מוקדם יותר את טשואמני. לדעתי הצהוב של קרוס זה מה שהקל כל כך בין היתר על דה בריינה להיכנס לעניינים במחצית השנייה.

לא מגיע שום התנצלות, מודריץ’ היה החולייה החלשה ואם לא היה עולה הסיכויים שלנו לנצח היו גדולים בהרבה, הוא עשה דאבל פס יפה עם קמאבינגה אבל בניגוד להתלהבות חסרת המעצורים של שגיא כהן זאת לא פעולה גאונית ולא קרוב לזה, זאת פעולה שכל שחקן אמור לעשות אותה בקלות, קמאבינגה הוא האחראי הראשי.
מודריץ’ בא לעזור בצד שמאל בניגוד למה שציפיתי וזה בגדול התרומה שלו, בסביבות הדקה ה 55 הוא היה גמור והיה אמור לצאת, אנצ’לוטי איחר מאוד בחילוף שלו מה שתרם גם לשער שהם הבקיעו.

מודריץ’ זה אחד השחקנים האהובים עלי בהיסטוריה של המשחק, לדעתי גדול מהצמד של ברצלונה אבל כרגע הוא גמור ובעיקר גורם לנזק, צ’ומה במקומו היה עוזר הרבה יותר.

כתבתי בעבר שכשיש לו שטח הוא מוסר כמעט ברמה של צ’אבי אלונסו, אבל הוא גמלוני מאוד עם נגיעה ראשונה נוראית ונכנס מהר מאוד לפאניקה, המסירות המקפצות והחזקות שהוא מחזיר כל פעם לקורטואה מעלות לי את לחץ הדם שוב ושוב וכשהוא משחק עם קרבחאל בצד ימין זה מתכון בטוח לדפיקות לב מיותרות.

רודיגר משחק מתחילת העונה כמעט תמיד בצד שמאל של ההגנה, הוא לא רגיל לשחק שם, לא מבחינה הגנתית ולא מבחינת הנעת כדור, יש הבדל גדול מבחינת בלם ואיך הוא שומר על הכדור כשהוא ימני ומשחק בצד שמאל מאשר בלם ימני בימין, כשהוא משחק בימין הוא יכול לגונן על הכדור עם הגוף ולשמור את הכדור קרוס לרגל ימין ורחוק מהמתקיף, בשמאל הוא יותר חשוף ללחץ.

מדוייק ביותר, תוסיף גם את קמאבינגה שמקבל הוראה לעשות לקרוס בייביסיטר מצד שמאל כך שהוא נאלץ להיכנס יותר למרכז כדי לכסות את קרוס אם עוברים אותו במהירות, קמא משחק כמעט קשר ואז עם המהירות שלו סוגר את הצד כשהכדור מגיע לשם, ואז מאשימים את קמאבינגה שהוא לא סוגר “כמו מגן”, אם הוא יסגור כמו מגן בשטח שיווצר בינו לבין קרוס יכנס דה-בריינה כשממולו רק אלאבה.

לא מסכים, כבר הסברתי בפוסט הזה שכשיש שטח הוא מוסר מעולה, בצפיפות אין לו טכניקה מספיקה.

בקשר לקמאבינגה, הוא היה מצויין אתמול, אין מגן שמאלי שהיה מנקה אחרי קרוס, עולה ותורם בהתקפה ומבשל שער וסוגר הרמטית כשבצד שלו משחקים ווקר, ברנרדו סילבה ופאקינג דה-בריינה !!! המשולש הזה חוגג על כל אגף שמאל של כל קבוצה בכל העולם ומול קמאבינגה לא עשו כלום, ומהצד השני הצרפתי בישל שער ותרם המון התקפית.
המגן השמאלי הטוב בעולם. זורק רגליים בצורה מסוכנת ? אני רואה אלף ואחת חטיפות כדור וברנרדו סילבה שמפחד לכדרר.

והוא עשה טעות בשער, אבל לא האשם העיקרי ! זה לא שאיבד כדור ברחבה ומיד בעטו לשער היו כמה מסירות אחרי זה ואם היה לנו קשר אחורי אמיתי(צ’ומה לדוגמא) וקשר שעדיין סוחב במקום מודריץ’ הגמור השער היה נמנע בקלות.
בקיצור אם מנדי היה משחק ומאבד כדור כזה קמאבינגה הקשר היה מנקה את השטח בקלות, אבל קרוס ומודריץ’ לא יכולים.

ומילה על קרוס, גם אחד השחקנים שאני הכי אוהב ובמשחק טוב אתמול, אבל גם הוא כבר לא מתאים, בגלל האיטיות שלו הוא משחק על בטוח ומניע כדור הרבה לאחורה, אין לו את היכולת של פדה וקמא(וגם צ’ומה) להסתובב ולפרוץ קדימה ולשבור קווי הגנה, בניגוד לקמא(ופדה) שיכול לקחת סיכון כי אם הכדור בורח ממנו קצת אז הוא עדיין יספיק להגיע אליו לפני היריבה, המשחק השתנה ולקרוס כבר כמעט ואין מקום.

אין לי הסבר אחר ליכולת של קרבחאל, או יותר נכון לפערים ביכולת, בין משחקי הליגה למשחקי הצ’מפיונס. בליגה באופן קבוע הוא מחלק מתנות, משחק בצורה עצלנית, לא תורם יותר מדיי. בצ’מפיונס לעומת זאת הוא בדרך קבע מצטיין ונראה נהדר. הוא לא היחיד, אבל אצלו זה הכי בולט. מתחיל להרגיש לי שהוא פשוט זורק זין בליגה.

1.קרבחאל לא זורק זין בליגה אבל ראיינו אותו פעם, נדמה לי ב-2021 אחרי העונה מרובת הפציעות, הוא אמר משהו מעין “צריך לבחור את המאבקים”, כלומר שמבחינה בריאותית הוא לא יכול לשחק טאזמני כמו פעם וללחוץ 90 דקות. אני חושב שהוא היה חסר אונים לא פעם אבל זו בטח לא בעיית גישה. וכן אפשר לומר שהתקפית אתמול הוא לא היה טוב, והרבה פעמים זה קורה.
2.לא צריך להשוות את טוני קרוס לפדה או קמאבינגה גם כי הוא משחק כקשר אחורי והאמצע שלנו מבורדק זה ‘סיכון’ להתחיל בריצה כזו. אם הוא היה חותם את המשחק עם שער בניסיון שנבלם על ידי שחקן שלנו זו הייתה אחלה הופעה, וגם בצעירותו הוא היה שחקן בסגנון אחר. פדה שיחק טיפה יותר מקדימה ואני לא חושב שתרם התקפית. האם אורליאן טשואמני ‘מוכן’ למשחק כמו אתמול? אני לא בטוח. ובעונה הבאה הייתי רוצה לראות שם את אדוארדו קמאבינגה.
3.הכדורים הארוכים של אדר מיליטאו פנטסטיים אבל בשנתיים אוהדים שכחו כאן את המעלות של סרחיו ראמוס? גם הוא היה מצוין בזה ומניע כדור אחלה. לא אומר שהוא היה יכול להיות קשר או מגן אבל ביחס לבלם - בטופ, לחלוטין.
4.שיקול הדעת של קמאבינגה היה לוקה בחסר אבל היה לקבוצה מספיק זמן להתארגן. גם אם יש ‘אשם מרכזי’ זה יכול להיות ב-60% לדוגמא. זה לא קורטואה נגד ליברפול באנפילד שזה 100% או מיליטאו נגד ג’ירונה או ריאל סוסיאדד. האשמה מתחלקת.

@Niro, לגבי קמאבינגה: בהינתן המצב בצד שמאל, מי הבחירה שלך? אני בכלל רציתי לראות שם את אלאבה ממחשבה שבתור שחקן כנף יעשה פחות נזק מאשר באמצע (וטעיתי) שם הייתי מציב את נאצ’ו. גם אם מנדי למשל היה כשיר, בהתאם ליכולת שלו העונה - זה פחד אלוהים. אלאבה גם יודע להניע כדור יפה ואולי באחת העליות קדימה היה קורה משהו. אני חושב שקמאבינגה הרבה יותר מ-‘בסדר’ בעמדה הזו שם.

הוא משחק בריאל מדריד כן?