אבי מלר: “ממצוקות אדירות במשחק חוץ, ריאל לא יודעת לצאת”.
אילו רק הפכנו פיגור 0-2 באנפילד לתבוסה הביתית הכי גדולה בהיסטוריה של ליברפול באירופה…
אבי מלר: “ממצוקות אדירות במשחק חוץ, ריאל לא יודעת לצאת”.
אילו רק הפכנו פיגור 0-2 באנפילד לתבוסה הביתית הכי גדולה בהיסטוריה של ליברפול באירופה…
אני רק מקווה שאחרי המשחק הגדול של רודיגר הוא לא יסופסל שבוע הבא. לדעתי צריך לעלות עם אלאבה, מיליטאו, רודיגר וקרבאחל בהגנה ובקישור עם קרוס, פדה, וקמאבינגה. אני אמנם קצת חושש מפיק ברכיים במיוחד של מיליטאו אבל זה עדיין הרכב עדיף לטעמי.
נראה לי שערוץ הספורט חייבים לשקול ברצינות להחתים את נמני כפרילנסר, הוא לבטח יעלה את רמת הפרשנות בערוץ, נכון שנמני מציין רק המובן מאליו, אבל הוא לפחות לא טועה בגדול.
תנו לי את בנזמה בגוד מוד של עונה שעברה ואנחנו עוברים לגמר. לא זכורה לי פעולה אחת טובה שלו היום.
ויניסיוס שחקן גדול, הוא בדרך להיות הברזילאי הטוב בעולם וכנראה בפער. משחק לא רע גם של רדריגו. הדריבל שלו על שטח קטן וזריזות הרגליים זה תענוג.
החלק האחורי שלנו היה מצוין. היה תיאום כאילו כולם משחקים 10 שנים יחד. קאמבינגה זה חתיכת שחקן. אני מפחד לחשוב עליו בעוד 4-5 שנים. מי זוכר בכלל שטשומא התחיל את העונה כצרפתי הבכיר מבינהם.
האם אני מטורף שהלכתי בתחושה שאם לאחת מהקבוצות הגיע לנצח, אלו היינו אנחנו?
אנחנו קבוצה מוזרה, האם הפתענו היום או שזאת הרמה הרגילה ?
האם זאת תוצאה טובה מול סיטי או שאנחנו צריכים להיות מאוכזבים ?
ואיך עם סגל כזה שיכול להפיק רמה כזאת של כדורגל בצ’מפיונס אנחנו 38 נקודות אחרי פראן טורס בליגה ?
אתה לא שואל את השאלה הנכונה.
השאלה הנכונה היא למה במקום לשים 100 מיליון על הזארד שמתקמט בספסל, לא יכלתם לשלם חצי מזה לנגריירה, ולזכות באינסוף אליפויות?
כל הכסף הלך למחמם הכדורים בהגרלות של ליגת האלופות, לא נשאר לנגריידו
בכל משחקי החוץ של סיטי באלופות הם בדרך כלל שיחקו בהילוך נמוך כשהגומלין היה צפוי להיות אצלם.
הפעם הם באמת באו ללחוץ מהרגע הראשון והאמת שעמדנו בזה יפה.
כן רעדו לי הביצים לפני ותוך כדי אבל אני לא מרגיש שהם קבוצה ממש היסטורית כמו שהצטייר נגד באיירן.
באיתיחד זה סיפור אחר, אבל טוב לדעת שהאלנד ודה בריינה אנושיים למרות הכל.
אהלן חברים, הודעה ראשונה שלי פה.
מצד אחד קצת מבאס, הגיע לנו לנצח את זה ומבחינה טקטית הם לא קיבלו את השטחים שלהם וקרלו די השיג את מה שהוא רצה. מצד שני זה לא שיכולנו לבוא לשם עם כפכפים אם היינו מנצחים 1:0 או 2:1. אולי עדיף לבוא לשם אחרי התוצאה של היום כאנדרדוג מובהק כשגם ככה כל הלחץ הוא על פפ, מי יודע, אולי גם בנזמה יבוא לשחק כדורגל הפעם כמנהגו בליגת האלופות.
(ברוך הבא!)
אני בעיקר מתרגש שמשתמש חדש הצטרף ובחר את ויני כשם משתמש. אם זו לא עדות לגדולה אני לא יודע מה כן. היה נשמע כמו מדע בדיוני לפני שנתיים.
ברוך הבא!
זהו זה, זה רשמי - ויני הוא אחד השחקנים הטובים בעולם. יש משתמש בפורום טוטאל-פוטבול על שמו של ויני.
אני שוקל לפתוח משתמש מחדש עם השם של קמאבינגה.
עריכה: ההודעה שלי איחרה כמו בנזמה לכל כדור שהגיע אליו היום
יש הרבה מה לומר על המשחק היום. אסתפק בנקודה קטנה.
כמה אני אוהב את רודריגו. אני כ"כ אוהב את הכדרור הצמוד שלו ליד הרחבה. עוד נדע המון נחת מהשחקן הגדול הזה.
שגיא כהן אמר אחרי השער של סיטי ששחקני ריאל הפסיקו לשחק כי חשבו שהכדור יצא החוצה, ובגלל זה לא היה בעמדות שלהם. רק ויני הרים את היד לבקש חוץ כל השאר המשיכו לשחק. אגב לפי beinsports הכדור באמת עבר את הקו. מסוג הטעויות שלא נחשבות קריטיות ובסוף עולות בגול. באסה.
נדב יעקבי טען שהכדור של ויני פגע בשחקן של סיטי, הוא לא. אחר כך בא בטענות לאדרסון שהיה יכול לקחת את הכדור… אף שוער בעולם לא לוקח את הבעיטה הזאת.
תיקו 1-1 זה יותר ממה שציפיתי לו בערב הזה. סיטי דרסה אותנו בחצי שעה הראשונה אבל אחרי זה היינו קצת יותר טובים מהם. אם בנזמה לא היה דופק נפקדות כנראה היינו מנצחים.
חבל שאנחנו מפספסים את העוצמות של טשואמני בקישור. צריך למצוא דרך לשלב אותו בהרכב. קרוס ומודריץ’ ביחד עדיין מיותר בעיניי, למרות שהיום הם לא קרסו כמו שחששתי.
איזה כיף לראות את היחס המכבד שויני מקבל משחקנים יריבים בליגת האלופות לעומת הגועל נפש שהוא מקבל בספרד.
אם אנדריק יהיה טוב כמו ויני או רודריגו אנחנו מסודרים.
טוב איפה כל נביאי הזעם שאמרו שנושפל? תעשו חשבון נפש, באמת אומר לכם. כאילו אתם רואים כדורגל מאתמול. וזה בכלל לא קשור לגביע ה-14 שהוא לחלוטין ביזארי ומרגש. ריאל מדריד בליגת האלופות מוציאה מעצמה יותר. השחקנים נראים יותר טוב.
שמתי כאן תמונה מהתפאורה המרגשת של הסנטיאגו ברנבאו - ‘עצלן’ וזועף בליגה (כמו הקבוצה?) אבל הר געש בליגת האלופות, ולא תמונה של ויניסיוס הנהדר חוגג - כדי להזכיר לכם שוב.
כמו שהיינו שרים בגן או ממש כילדים: “זה לא, זה לא, זה לא נורא”. תוצאה רעה ומתסכלת כמובן אבל גם אם נודח, ואני באמת ובתמים משוכנע שהשחקנים מאמינים שאפשר לעבור את מנצ’סטר סיטי ולנצח באיתיחאד - זה קשה אבל זה לא בשמיים - זה לא יהיה אסון. זו עונה לא טובה, אבל בליגת האלופות הקמפיין שלנו מכובד. המשחק שהכי חיכיתי לו השנה.
הכותרת שלי קשורה גם למשחק. היה קשה, ידענו שיהיה קשה, היו דקות שהם הניעו כדור בחופשיות והיינו תקועים ברחבה כמו נגד באיירן מינכן בדסימה - אבל יצאנו מזה. כמה בעיטות טובות שלהם מרחוק יחסית וזהו-זה. לא היו לה החמצות גדולות, בכלל, אף לא אחת אולי. תשוו את זה לגומלין בשנה שעברה למשל. השחקנים אחד-אחד היו בסדר, העמידה הטקטית כקבוצה הייתה לא רעה בכלל, שני הבלמים המושמצים שלנו - דויד אלאבה עם תיקול גדול על ארלינג הולאנד, גם אנטוניו רודיגר בסדר, טוב, קצת יותר, בעיקר החסימה בדקה ה-88 כשסיטי כמעט תפסו אותנו עם המכנסיים למטה. אבל לא חשתי שמנצ’סטר סיטי קבוצה מעולם אחר ולו לרגע, כי תמיד אמרתי שהנעת כדור זה נחמד אבל צריך תאכלס. ג’ק גריליש מכדרר יפה אבל זהו - ומילה רעה לדני קרבחאל שהגזים לדעתי, ברנרדו סילבה כלל לא הורגש. הצגנו משחק ברמה הטקטית כמעט בלי טעויות למעט השער שספגנו, אני חושב שרבים לא האמינו שזה יקרה. שאנחנו מסוגלים לזה, בלי קשר לאדר מיליטאו שהיה חסר.
זה חבל מאוד שבפתיחת המחצית השנייה כשלא רק שהיה מאוזן אלא היו דקות טובות מאוד שלנו וסיטי לטעמי הייתה קצת בלחץ (אולי שוב היו להם פלאשבקים) - לא הצלחנו לכבוש שער שני. כל שחקן מוסר לחבר שלו, אף אחד לא בועט לשער, אלה אותם השחקנים תמיד. אף אחד לא בועט לשער למרות יכולת טובה פוטנציאלית, כמו שעשה קווין דה בריינה ובעיטת הפצצה שלו - אף אחד לא יצא אליו. לא דחפנו מספיק קדימה, לא היינו מספיק נועזים. גם בגלל מבנה הקישור הזה כמובן. ולא הזזנו את הכדור שמאלה, זה ברור כשמש, ויניסיוס, ויניסיוס ועוד פעם ויניסיוס. תלכו אליו כל הזמן. אז הוא ייאבד כדור ויחזור, אולי יוציא עבירות, יעשה יתרון מספרי, ילהיב את הקהל. הרי סיטי חששו ממנו והיו סוגרים אותו עם שניים. רודריגו במשחק ‘ביישני’. אינטיליגנטי אבל ביישני. בדקות האלה שכולם התמהמהו ואף אחד לא בעט לשער רציתי לראות את מרקו אסנסיו.
אולי רענון בקישור בשלב מוקדם יותר היה מקל עלינו. גם אורליאן טשואמני, גם אדוארדו קמאבינגה ופריצת הסולו שלו. משהו שהיה מוציא אותנו מהשבלונה והאיטיות ומכל כך ה-“ללכת על בטוח”. לוקה מודריץ’ לא היה במשחק לטעמי, טוני קרוס היה טוב כקשר אחורי וכמעט כבש בבעיטת סגל, פדה ואלוורדה נתן מעט מדי. עד לפריצה שלו באגף שכחתי במחצית השנייה שהוא משחק בכלל.
מי שלא נתן כלום זה קארים בנזמה, משחק עלוב שלו. אפילו לא היה מסוגל ללחוץ את הבלמים. לא עוצר כדורים פשוטים, איטי, כבד, מגושם, עד שהוא בועט, בנזמה מודל 2018. גם בשנים הרעות שלו הוא היה מנייה בטוחה מבחינת הנגיחות. היה כל כך נורא שרציתי לראות את רודריגו עובר לשפיץ או משהו כזה. כאילו היינו בעשרה שחקנים. איך הוא כקפטן מסוגל להציג משחק כזה?
בשיר של ג’ין בורדו יש את השורה “איך אפשר שלא להתאהב בך” - אז ויניסיוס. עם כל הלב והנשמה הוא בעט שם מחוץ לרחבה ואני בטוח שאף אחד כאן לא האמין שזה ייכנס. עדיין סקפטיים לגביו, מסתלבטים עליו פה, קוטלים אותו לחינם, מתעסקים בשלילי כשיש כל כך הרבה חיובי. בין שלושת השחקנים הטובים בעולם. הוא יכול לעבור את השומר שלו עשר פעמים או להבקיע צמד והוא עדיין יינסה עוד. הוא לא יסתפק במה שעשה. כמה הוא רוצה, כמה הוא לוקח על עצמו תמיד. הכי האמין מבין כלום, הטריף את הקהל, הכי שמח על המגרש ונהנה מהחיים. איזה גול הוא הבקיע, נגד מי, באיזה מעמד. שחקן העונה שלנו ובפער עצום והוא אולי הסיבה היחידה שאני מאמין שאפשר לעבור. אפשר למלא את הפוסט הזה בעוד הרבה מלל, לא באמת צריך. כן אין לי עדיין חולצה שלו אבל הגיע הזמן.
אז כל מה שהיה חסר אתמול זה קצת מ-89 השניות של העונה שעברה למעשה. אני חושב שאלך לצפות בווידאו הזה שוב. ראיתי שיש 2.8 מיליון צפיות, אני מניח שאני לפחות אלף, לא צוחק.
אפשר לעבור אותם. כן, יכול להיות שנפתח את המשחק קטסטרופה כמו בעונה שעברה ולא יהיה לנו את אותו המזל. ויש גם אפשרות שיהיה לא טוב. אבל איזה הבדל בין מה שקרה אתמול לבין החוסר אונים נגד צ’לסי למשל ב-2021 וצ’לסי למרות שזכתה בתואר אחרי שניצחה את אותה (שונה) סיטי - לא הייתה קבוצה טובה. אבל אני בטוח שכל אחד מהשחקנים מאמין ושבסיטי לא רגועים. האללה מדריד! עכשיו איך נעביר את השבוע עד לגומלין? בפוסט סיכום המשחק באתר אפילו לא כתבתי מה המשחק הבא ליגה. לא יודע, לא מעניין. מרגיש קצת מרוקן אחרי כל האנרגיות וצריך יום מנוחה. האללה מדריד!
רודיגר רק בסדר?
מיליטאו מחליק 40 מטר מהשער פעם במשחק
טיטי:
קמאבינגה מבשל ליריבה גול בכל משחק גדול
טיטי: הוא כמו ויירה וברנרדו בשחקן אחד
*גם אני מת על קמאבינגה ומשחק מפלצתי שלו. חבל על השטות הקבועה אבל הוא חתיכת בולדוזר.
נקודות שלי על המשחק.
מילה טובה לקרלו על הכנה נהדרת, עמדנו יפה מאוד מול הקבוצה הטובה בעולם ולא היינו רחוקים גם מלנצח.
הכדור יצא בגול של סיטי, היה צריך להפסל, אבל מה לעזאזל ויניסיוס חשב לעצמו שפשוט הפסיק לשחק?!? השופט לא שרק? תמשיך לשחק! סיכוי טוב מאוד שהמהלך היה מתגלגל אחרת אם היה ממשיך לשחק.
רוב הקבוצה שיחקה נהדר, גם קרבאחל המושמץ.
רודיגר העלים בצורה יוצאת מן הכלל את האלאנד. נקודה יפה בשידור שהייתה זו ההשוואה שלהם ל2 סנטרים בכדורסל.
גם קרוס היה נהדר בתפקוד שלו כאחורי.
בנזמה היה חלש, וכמוהו גם פדה שלא מצליח להכנס לקצב כמו בעבר.
בכללי שיחקנו טוב מאוד בעיני, בטח בהשוואה לציפיות
מיליטאו טוב בלהחליק ברחבה שלנו כשהכדור ברגל שלו
אתמול עם רודיגר ואלאבה נראנו הרבה יותר טוב בהנעת הכדור, הפאניקה הקבועה כשמיליטאו משחק לא הייתה, היינו רגועים מאוד מול הקבוצה הטובה בעולם כיום, רק תחשוב מה מיליטאו היה עושה כשהוא עם הכדור והמפלץ הנורווגי רץ אליו בריצת אמוק.
מה שאני הכי אוהב בקמאבינגה זה הביטחון העצמי וזה שהוא ממשיך לשחק קדימה ולא נשבר, גם אחרי אותו איבוד כדור הוא המשיך לשחק חיובי ולעומק ולא וויתר, זה סימן של שחקן שמאמין בעצמו וביכולות שלו. גם ויניסיוס אגב כזה, אבל יותר בקטע מוגזם של חוסר מודעות עצמית שלמזלו ולמזלנו עובד מצויין בשבילו.
בקיצור, הטעויות של קמאבינגה הן מניסיון לשחק קדימה ולייצר דברים, אצל מיליטאו זה מפאניקה מוחלטת, קמאבינגה יתבגר וילמד מתי ללכת קדימה ומתי לשחרר אחורה או סתם להרחיק, מיליטאו גם בגיל 35 ימשיך להחליק וליפול על התחת מכל לחץ קטן.