1/2 גמר האלופות: 1-1 נגד סיטי בברנבאו, הגומלין בשבוע הבא

בדרך כלל אני לא מסתכל או מושפע ממה שהרוב חושב, להיפך, ודעתי על הרוב גם ידועה, כתבתי כמה פעמים שאם אני בצד של הרוב אז אני מתחיל לבדוק איפה אני טועה.

בעניין מיליטאו והטענות ה"סובייקטיביות" שלי, אני רואה בעצמי כאחד שמבין טוב מה הוא רואה במיוחד כשזה נוגע במשחק הכדורגל, כשאני רואה משהו או מזהה משהו זה כמעט תמיד בגלל שאותו עניין קיים, אם אני מזהה שיש בעיתיות בהנעת הכדור של מיליטאו תחת לחץ(כשיש לו שטח וזמן הוא מוסר כמו צ’אבי אלונסו) או בשיווי המשקל שלו ושהוא נופל יותר מדי זה בגלל שזה קיים, ואצל מיליטאו זה אף בולט מאוד לעיין, ובגלל שאני יודע שיש כאן עוד מספר לא מבוטל של חברים שמבינים כדורגל אז אני מאמין שאני לא היחיד כאן שמחזיק באותה דעה.
הבעיה היא שאני אלרגי לשחקנים מהסוג הזה, לא יכול לסבול אותם ולא רוצה אותם בקבוצה שלי, הצדדים החזקים של מיליטאו אתה לא צריך להסביר לי, אני בניגוד אלייך רואה את כל הצדדים של מיליטאו כשהוא משחק, אבל ואני חוזר שוב שמבחינתי ולמרות שהוא כרגע לא הבעיה העיקרית או אף הבעיה השנייה או השלישית לא רוצה אותו בקבוצה שלי, כמו שלא רציתי את מנדי גם כשהוא נחשב לאנטאצ’יבל ובדיוק כמו שלא התחברתי לקרבחאל גם בשיא שלו. ואף יותר מזה, למרות ההערכה העצומה שיש לי כלפי רונאלדו והתרומה שלו גם הוא לא כוס התה שלי, אבל הוא היה כ"כ טוב שלא העזתי לחשוב לבקש להחליף אותו.

אם יגיע מאמן כמו קלופ או פפ שירצו לשחק את הכדורל שלהם אני די בטוח שמיליטאו לא ימצא מקום בהרכב, ואז הוא יפסיק להיות אנטאצ’יבל והאוהדים והתקשורת יפסיקו לעוף עליו, למזלו המאמן שלו כרגע זה אנצ’לוטי שלא אוהב לשנות ובמקום לתת לרודיגר הבלם הימני הכי טוב שלנו לשחק בצד ימין מזיז אותו לצד שמאל במקום את מיליטאו וגורם למיליטאו להיראות כבלם הכי טוב שלנו.

אז למה אתה משחק אותה מופתע כשאני לא מתייחס אליהם ?

טוב שוב פעם אתה חוזר על התיאוריה שלך ומוסיף לה שמאמנים אחרים יסכימו איתך. אין לי מה לומר על זה, זה משהו שאתה חושב ואין לי דרך להוכיח אם אתה צודק או טועה. אני חושב שזה לא נכון על פי ההערכה שלה זוכה מיליטאו גם במועדון (מלבד אנצ’לוטי), וגם נוכח ההערכה לה הוא זוכה מכל עבר.

אין דרך שאפשר להוכיח ב 100%, אבל אפשר לראות מה המאמנים האלה שהזכרתי עשו בעבר ואיך בנו את הסגל שלהם, את קלופ אני מכיר ממש מקרוב, מהרגע שהגיע לליברפול התחיל לשחרר שחקנים ובעיקר בלמים שהתקשו להניע כדור, כל הבלמים של ליברפול יודעים להניע כדור בצורה רגועה ובלי פאניקה וברמה הכי גבוה, הבלם היחיד שמזכיר את מיליטאו הוא הבלם הרביעי ברוטציה(גומז, שנשאר כי הוא מאוד ורסטילי). אותו הדבר גם פפ, כל בלם שלו יכול לשחק גם קשר.
לא רק בלמים, קלופ ופפ לקחו את זה צעד אחד קדימה ורכשו שוערים עם משחק רגל מצויין ברמה של שחקן שדה.

ברגע שיגיע מאמן שרוצה לשחק מסודר מאחורה ולהמשיך להניע כדור גם תחת לחץ מבלי שיהיה צורך לבלגן את ההרכב ולהשתמש בקרוס להנעת הכדור תוך כדי שמעלים שני בייביסיטרים שישמרו עליו(קמא ופדה), מאמן כזה לא יסתפק ביכולות האתלטיות ויכולות ההגנה המצויינות (בדרך כלל) של מיליטאו, יביאו בלם שמתאים לשיטה ואז ההערכה שמיליטאו מקבל מכולם תפגע.

זה מסביר לי כל-כך הרבה פתאום.

מיליטאו הוא בלם על, ללא ספק אחד הטובים בעולם. אבל גם לו כמו לכל אחד מבלמי העל של היום יש חסרונות. אנצ’לוטי אמר את זה בעצמו ואפילו מיליטאו, הוא מאבד ריכוז די הרבה (ע"ע החלקות וכו’) והוא די חלש בהנעת הכדור ובניית משחק מאחורה תחת לחץ (לא בטכניקה שם הוא סביר).
(אה והוא מכוער גם).

נראה שטיטי היה רוצה שריאל תהיה קבוצה “מודרנית” יותר שבונה משחק מאחורה עוד מהשוער ומבחינתו מילי לא מתאים לתפקיד בגלל החסרונות שלו. הגיוני לגמרי.
(הימור שלי- ריאל לא תשחק ככה גם אם יגיעו פפ או קלופ)
וכמו שהוא טוען, הוא טען את אותו הדבר על קרבחאל, על וראן, ועל מנדי למשל. אני לא רואה פה איזו נפילה סובייקטיבית אישית על מיליטאו.

2 נקודות שרציתי להגיע אליהן.

1. למיליטאוטאו יש עוד כמה שנים להגיע לשיא שלו ואני מאמין שיוכל לפתח את החסרונות שלו עוד ושהמחיר שלהן לעומת היתרונות שלו שווים את ההשקעה.

2. לעומת טיטי אני חושב שהיתרונות של הברזילאי מותאמים יופי לריאל מדריד ולמה שהיא צריכה להתמודד איתו רוב העונה שזה שמירה בקו הגנה גבוה מאוד וטיפול במתפרצות מהצד השני.
    הוא חזק, מהיר כמו שד ויש לו אחד על אחד מטורף (כשהוא על הרגליים), בדיוק היתרונות שקבוצה כמו ריאל של היום צריכה.

מסכים עם כל הפוסט ורק פה אין הסכמה מלאה.

למיליטאו ואלאבה(רודיגר לא) יש בעיה בהשתלטות על כדורים ארוכים מההגנה היריבה, כשאנחנו מפעילים לחץ(נדיר) הכדורים הארוכים עושים לנו בעיות, התפקיד של הבלמים להשתלט על הכדורים האלה היא קריטית והבלמים הפותחים שלנו מתקשים מאוד, מיליטאו למרות שהוא מהיר חזק וקופץ גבוה מתקשה מאוד לשלוט בכדורים הארוכים במיוחד מול חלוצים פיזיים ששמים עליו גוף, הרבה פעמים מגיע לכדורים בצורה מוזרה כשהוא לא בשליטה מלאה על הגוף, ואז הוא או שלא מגיע לכדור או שמגיע עם נגיחה רכה והכדור נופל באיזור מסוכן בין הבלמים לקשרים שלנו או שמרחיק לחוץ ואז הלחץ נשבר.
הבלמים של הקבוצה השנייה שלי ליברפול עושים זאת מצוין(לא כולל העונה), ואן דייק ומאטיפ/קונאטה שולטים בצורה אבסולוטית בכדורים הארוכים מהגנת היריבה וכך הלחץ של ליברפול נמשך ונמשך.

אבל כמובן שהמהירות והאתלטיות יוצאת הדופן של מיליטאו עוזרת מאוד כשכדור ארוך במתפרצת יכולה להשאיר חלוץ באחד על אחד מול קורטואה.

ועוד מילה בקשר לכדורגל ‘‘מודרני’’, לריאל מאז שאני זוכר תמיד היו בלמים עם טכניקה ושקט ויכולת הנעת כדור מאחורה, היירו, הלגרה וגם השמות הפחות נוצצים כמו פאבון וקמפו הניעו כדור בצורה מצויינת, ואז הגיעו ראמוס ופפה(וקרבאליו) וזה היה השיא, וראן החליף את פפה אבל הוא עדיין שיחק עם מרסלו וראמוס בהגנה, קרוס ומודריץ’ בשיאם וזה פחות הורגש, מיליטאו למזלו הרע(בנוגע להנעת כדור) הגיע אחרי השיא של הקבוצה הישנה ומשחק עם מנדי וקרבחאל הגמור, יש להיות הוגנים ולציין שמאז שקמאבינגה מגן שמאלי וצ’ומה נפצע וגרם לקרוס לרדת לקישור האחורי(גם סבאיוס התחיל לתת עבודה) אנחנו מניעים כדור הרבה יותר טוב גם עם מיליטאו, אבל כל זה כמובן לא ישנה את דעתי עליו :grin:

בול, זו בעיני גם הסיבה שוראן הצעיר היה כ"כ טוב לריאל מדריד בעוד שוראן המבוגר והפחות האתלטי נראה גמור לגמרי. אפילו ברמה ההיסיטורית, כל הקאנברו והקראבליו פחות הצליחו כאן לעומת נאצ’ו החמוד שהוא לא הטופ של הטופ ברמה ההגנתית אבל בשיא שלו היה די אתלטי.

תשים על חשבון מיליטאו איזה בלם טכני אבל לא הכי מהיר כמו דה ליכט ואני בטוח שהוא יראה כמו ליצן.

נקודה מעניינת מאוד אבל שחקנים שהם מהירים ולא סבלו מאיזה פציעה קשה כמו חסה רודריגס למשל (לא אותה עמדה) שהותירה אותם שנה בחוץ - גם בגיל מבוגר או מתקדם יהיו שחקנים מהירים ועם יתרון כלשהו על היריבות. רק לא מזמן רפאל ואראן חגג יום הולדת 30 והוא נשאר אצלנו עד גיל 28 כך שמפתיע אותי שאתה טוען שהוא “גמור” פיזית (בינתיים הוא כן נפצע הרבה במנצ’סטר יונייטד, אצלנו הוא קצת נגמל מזה). פאביו קנבארו נכשל אצלנו כי ביובנטוס היה כיף בליגה מסוימת וכשכל הקבוצה מאורגנת, מפעילה לחץ, עושה הגנה.

קנבארו פעם אמר שהעמדה של הבלם היא אכזרית, הוא צריך להיות 100% כל הזמן ואסור לו פעם אחת להפסיד במאבק לעומת חלוץ שיכול לישון על המגרש, להיות גרוע ואז להבקיע את שער הניצחון. אי אפשר לצפות מאדר מיליטאו לנצח בכל מאבק ושלא יטעה במיקום אבל זה באמת קורה לו המון. למשל השער הראשון של ליברפול באנפילד. הלו, אחי, רק התחלנו, היה לך רק שחקן אחד לשמור ברחבה, כבר נרדמת? משחק כמו ג’ירונה אני שם בצד ואפילו טעות נגד ריאל סוסאדד שאני מקווה שילמד ממנה.

לא ראיתי אותו ביונייטד יותר מדי אבל וראן של 2013 הציג שילוב של האצה ומהירות מהטובים שראיתי, אולי אפילו יותר משל מיליטאו.
הגרסה שלו מ2015ish ועד לאחרי המונדיאל הייתה שילוב בין בלם מהיר לסביר הגנתית, הוא היה אתלטי (בטח עבור בלם) אבל לא משהו יוצא מהכלל כמו שהיה בגיל צעיר, ואיפשהו בתקופה הרעה שלו היה אפשר לראות שזה כבר לא זה. בעונה האחרונה שלו כל המוראלסים של הליגה כבר האכילו אותו אבק.

אני לא מומחה לתחום אבל לתחושתי זה יותר עניין אישי\ גנטי. רוני ממה שאני זוכר באיזורי גיל 30 נע כמו גופה על המגרש למרות שהיה די מהיר בגיל צעיר, מרסלו כבר מאיזור 2018 לא היה מסוגל לתת ספרינט, קרבאחל שלנו היה מהיר מאוד ב2014 והיום הוא כנראה אחד מהאיטיים בקבוצה… כן נשמע לי הגיוני ששחקן שמשחק במסגרות דורשניות מגיל צעיר (כמו וראן ורוני) ינטה לגמור את הסוס מוקדם יותר.

יש גם מקרים הפוכים כמו מודריץ’ שבגיל 37 יש לו צעד ראשון זריז בטירוף או פפה שנראה די מהיר במונדיאל אבל במקרה של וראן, אני משוכנע שמבלי היכולות האתלטיות המטורפות שהראה בגיל צעיר הוא לא היה עושה כזו קריירה.

מסכים. אבל אני חושב שזה פועל יוצא של החוסר שלו שמשפיע על התפיסת מרחב שלו לעומת החלוץ. משהו שהוא ישפר מעבר לעובדה שבאחוזים גבוהים הוא מצליח לחפות על זה בעזרת הנתונים הפיזיים שלו.

בקיצור הוא עוד צעיר מאוד לבלם וישתפר המון לדעתי, החסרונות שלו מתבטאים באטריביוטס שמשתפרים בדרך כלל ביחד עם הנסיון, הגיל והשקט הנפשי.
יש לשפר בהגנה את עמדות המגנים לפני שמדברים על מיליטאו.

לגבי רודיגר יכול להיות שהוא יותר טוב כמגן ימני אני לא ראיתי מספיק כדי לקבוע.

שאלה טיטי- היית מחליף את קורטואה היום בשוער עם משחק רגל טוב יותר?

פוסט מעולה אבל ההבדל הוא שדני קרבחאל היה שחקן פציע שנפצע כל כך הרבה פעמים כולל עונה אחת עם 15 משחקים בלבד, לעומתו רפאל ואראן הוא כריסטיאנו רונאלדו. אני חושב שצמד המשחקים נגד ברצלונה ב-2012/13 ובכלל סיום העונה על סף האלוהי שלו יצר ציפיות גבוהות מאוד מרפא שלא הצליח מעולם לעמוד בהן והוא גם קרס מנטאלית קצת. אם במקרה אחד שהיה יכול לקחת מנהיגות זה לא עבד אז ניחא, אם זה ריטואל שחוזר על עצמו אז יש כאן בעיה.

לא שייך למה שאתה כתבת אלה לאחרים כאן - לטיבו קורטואה יש משחק מעולה ושחקני ההגנה שלנו משתמשים בו קצת בצורה מוגזמת לדעתי, כמו הכדור ההזוי שקרבחאל החזיר לו באנפילד. לא מנקה את טיבו מאשמה על הגול אבל הבנתם את המסר. אפשר למסור לו חרא גם כי ‘הוא יסתדר, זה טיבו’.

בכל מקרה כל עוד אנשים פה לא מכתירים את מיליטאו למשהו שהוא לא (נופל באוססנות למיניהן ובג’ירונות כמו…), הוא עדיין לא פפה ובטח לא סרחיו ראמוס - אז טוב לי.

קרבאחל אכן פציע אז אולי הוא דוגמה פחות טובה אבל יש אינספור דוגמאות נוספות- מאנה שטיטי יוכל לספר לנו שלא קרוב להיות מה שהיה(בגיל 30!), אינאקי וויליאמס שהיה שד מוחלט, לא החמיץ משחק אחד במשך 5 שנים והיום כבר לא כזה מהיר, כל מני אלכסיסים והאזרים שהשיגו את המעבר הגדול והפסיקו לשחק וכו’ וכו’- בקיצור לא צריך לקרוע משהו כדי לגמור את הסוס בגילאי ה30 המוקדמים.

האמת שקורטואה ממש הפתיע אותי. יש לו איזון טוב בין לא לעשות הרבה שטויות לבין לא להעיף יותר מדי כדורים. הוא רחוק בקטע הזה שנות אור מקיילור נאבאס שהיה מעיף כל כדור שני החוצה.

לא באתי לרדת בכלל על טיבו אני חושב שיש לו משחק רגל טוב ובמכלול התכונות הוא השוער הטוב שראיתי (ביחד עם נויר שגם לו היה משחק רגל סביר פלוס רק).
אבל צריך רק לראות משחק או 2 של אדרסון או טר שטגן (או השוער של מילאן שלא יודע איך קוראים לו) להבין שזה רמה אחרת ויש לטיבו המון לאן להשתפר בנושא.

השאלה היתה בגדול כדי להבין את סדר העדיפויות של טיטי בין בניית משחק מאחור לבין מאפיינים שנוגעים יותר למצויינות רגעית ויכולות פיזיות כמו אינסטיקטים של שוער למשל.

אני כותב זאת כל פעם שאני מדבר על מיליטאו כדי שלא יגידו שאני מתמקד רק בברזילאי, מגינים ואז עוד שחקן התקפה או שניים ואז בלם.

מבין אותך אבל דוגמא לא טובה, לדעתי קורטואה עם משחק רגל ברמה מאוד גבוהה, לא ברמה של הברזילאים מהפרמיירליג ולא ברמה של שני הגרמנים הבכירים אבל אין לו בכלל מה להתבייש, מניע כדור ברמה הכי גבוה שיש יחסית לשוער.

יש לציין גם כמובן שתפקיד שוער זה לא תפקיד שחקן שדה ואפשר לפתח דיון שלם מה מצופה משוער.

ועכשיו לשאלתך, לא, כי קורטואה ברמה המתאימה מבחינת משחק רגל, גם אם היה מתחת לממוצע עדיין לא.
אבל אם יש לי שוער מצויין עם משחק רגל גרוע שאני לא יכול לבטוח בו שיצליח לעצור כדור קרוב לרגל ולהניע אותו מבלם לבלם או שיש חשש שלא יצליח להרחיק טוב בנגיעה אחת אז בהחלט כן.

ואת הדוגמא הכי טובה והכי קרובה שכחת ? מרסלו… :smiling_face_with_tear:

קודם פתחתם על ראמוס ועכשיו על קסיאס?
ראול כבר בכוננות ספיגה…

בתגובה הקודמת :slight_smile:

אלוהים לא נכנס לכוננויות

התחלנו מראול, הדיון “האם בנזמה יותר טוב מראול” נערך לפני שנתיים.

ברוח התקופה, אפשר סבב נוסף…

“ראול או בנזמה?” זה כל כך 2020. הדיון הלוהט הנוכחי הוא “מי יותר מקדם צעירים - אנצ’לוטי או זידאן?”.