גומלין 1/4 גמר האלופות :: משלימים 0-2 כפול על צ'לסי. סיטי תחכה בחצי?

לא אמרתי שהיינו ברצלונה של פפ גווארדיולה. אמרתי שהיינו בין הפייבוריטיות ובין הקבוצות הטובות ביותר. אני לא נפגע בשם המועדון. לפני חצי הגמר נגד באיירן מינכן בעונת הדסימה הייתי פסימי כי הם היו מפלצת. בעונת הדאבל זה נראה טוב מהרגע הראשון. סגל מעולה, מאמן טוב, כריסטיאנו רונאלדו. ברור שלפי התוצאות בליגה גם חושבים ומנתחים. בוא זו קבוצה שלא הפסידה 40 משחקים ברצף. מי הייתה יותר טובה ב-2017 וסומנה כפייבוריטית ברורה? הפערים שהיו בעונה שעברה בינינו לבין כולן פרט צ’לסי היו גדולים מאוד ביחס לפער המינורי אם בכלל ב-2017.

טוב מאוד שבמועדון לא חושבים או חשבו כמוך. הדיון לא על כדורגל יפה או היסטורי. יש לנו לרוב את הכמה אחוזי אקסטרה בצ’מפיונס. בהרבה מאוד זכיות.

איך אתה יכול לכתוב את זה:

ואז את זה:

באותה הודעה? מה אתה רוצה מהחיים שלי דור? למה אתה חושב שבמועדון לא חשבו ככה, ולמה זה ״טוב״? על אותו משקל, אני אטען שזיזו ידע ועוד איך בדיוק את מה שאני טוען, ולכן עשה התאמות (בצורה מדהימה) לכל אחת מהקבוצות שפגשנו בדרך, כולל פ.ס.ז׳, באיירן, יובה ומי שלא תרצה.

2017 - עד לנוקאאוט - באיירן, סיטי (עונה חלשה בליגה, סומנו כפייבוריטים כי פפ), אפילו יובה נחשבו פייבוריטיות לא פחות מאיתנו. אנחנו ריאל מדריד וברור שאנחנו לא מחוץ להימורים אף פעם, אבל זה לא 2003 וגם לא 2004. אתה מבין מצוין על מה מדובר וסתם מתחפר בעמדה ההגנתית הלא ברורה הזו, אין לי שום אג׳נדה ואל הדיון הזה נכנסתי עם הטענה שב-15 דווקא היינו פייבוריטים מאד. אתה לא רואה שום הבדל בין זה לבין 17? ב-16 בכלל החלפנו מאמן באמצע הפאקינג עונה אחרי השפלה בקלאסיקו. ב-18 אף אחד לא האמין שהברק יכה בשלישית, כי זה מקרה סופר חריג. אני באמת לא מבין למה אני מספר לך את הדברים האלה שאתה כנראה זוכר בעל פה ויותר טוב ממני, לא ברור לי אם אתה עושה את עצמך או סתם מתווכח כדי לא ׳להפסיד׳.

אולי דעתי שונה משלך למה זה מעצבן אותך? פפ גווארדיולה רק הסתגל לפריימרליג ב-16/17 אתה זוכר באיזה מקום הוא סיים? תשווה את הסגל שלנו ואף ההרכב ותבין. בשלב הבתים ברצלונה כבשה מולם רביעייה בקלות. הם היו פחות מאוזנים מעכשיו. על ברצלונה ובאיירן מינכן אין ויכוח בכלל. הטיעון העיקרי שלי הוא סגל פנטסטי ולא שהמאמן צריך להיות קוסם.

2015/16 החלפנו מאמן באמצע ונהנינו מהגרלה מעולה. אתלטיקו הזיזה את המפלצות ותודה לה. הסגל עדיין היה מעולה. אני התכוונתי ל-2014/15 עונת 22 הניצחונות הרצופים וכן הלאה. היינו פייבוריטים…לצד ברצלונה שלקחה הכל.

הסגל הזה נחשב לגמור, חלקית או לחלוטין, בחורף 16 כשזידאן החליף את בניטז אחרי התפרקות טוטלית, בקיץ 16 ובקיץ 17, כל פעם מחדש. גם ב-18, כמובן. כולנו (או רובנו) אמרנו שיש גבול, אי אפשר לסחוט עוד את הלימון. הסיבה שאני מתעצבן מהדעה שלך היא כי אתה משכתב את ההיסטוריה, ובמקרה שלך אני יודע שזה ביודעין.

להגיד שהסגל הזה גמור זה מוגזם מאוד, אולי הסתכלו בקנאה על הדשא של השכן ב-M-S-N ואם תשאל אותי אז הם היו יכולים ליצור גול מכלום יותר טוב מה-B-B-C שעבדו יחד באמת אולי שנתיים וחצי במצטבר. תראה איזה ספסל היה לנו ב-2017 נו בחייך: מרקו אסנסיו, חאמס רודריגס, איסקו לסירוגין, אלבארו מוראטה ו-20 הגולים שלו, נאצ’ו, מתאיה קובאצ’יץ’, פפה.

אני אגיד לך מה העניין כאן - אתה קראתה “2015” והתעצבנת, חשבת שאני מדבר על העונה של רפא בניטס והסברתי לך יפה שאני מתכוון לעונה אחת אחורה. זה לגיטימי שראית את ריאל מדריד פייבוריטית אז אחרי 22 ניצחונות רצופים, אינסוף שערים, משחקים שניצחנו בחצי שעה וגם כריסטיאנו רונאלדו בתאכלס עם 61 שערים שמבחינה מספרית זו העונה הטובה בקריירה שלו?

הדמגוגיה האמיתית היא לצעוק ‘מנצ’סטר סיטי’, קבוצה שבקושי גירדה חצי גמר עד לפפ ובעונת הבכורה תראה איזה שחקני הגנה היו בצמד המשחקים האלה נגד מונאקו של קיליאן אמבפה. גאל קלישי, בקרי סאניה, ג’ון סטונס (כביכול השנה הוא ‘למד תפקיד חדש’). סיטי באותה עונה עפה גם מהגביע האנגלי וגביע הליגה. גם וינסנט קומפאני אחד שאולי היה פצוע ולא שיחק לא משנה את דעתי וגם לא פאבלו סבאלטה.

image

נו די כבר… מי בדיוק היה מרקו אסנסיו בקיץ 16? כנ״ל מוראטה.

אתה עושה סלט לאורך כל הדיון הזה בין ציפיות בתחילת/תו״כ העונה לבין מה קרה באפריל-מאי.

על מה דה פאק אתה מדבר דור? זה בלתי נסבל. פעם שלישית בדיון שאני כותב את זה: ב-14/15 היינו פייבוריטים אחושרמוטה. אני בעצמי העלתי את זה בתחילתו של הדיון הזה. msn התעוררו רק בחצי השני של העונה.

זה מתחיל להיות מעייף, הנה מה שאני כתבתי ובבירור:

עד לנוקאאוט, כלומר לא כולל את הנוקאאוט. עונה חלשה בליגה. אני כתבתי. לפניך. תפסיק לזיין את המוח ולצטט את ויקיפדיה. זה מהדיונים הכי מתישים ומאכזבים שהיו לי בפורום. אתה פשוט לא מבין ו/או מסלף את כל מה שאני כותב כל הודעה מחדש.

אלבארו מוראטה לפני קיץ 2016 היה שחקן שכבש בשלבי ההכרעה עבור יובנטוס בליגת האלופות והדיח אותנו בחצי הגמר, היה לו מאזן נפלא של גולים פר דקות משחק. היה ברור שהוא אחלה סופר-סאב. אפשר לעדכן תחזית תוך כדי תנועה, זה לא חייב להיות בספטמבר וגם לא במרץ-אפריל. אני אישית לא ראיתי במנצ’סטר סיטי פייבוריטית לזכייה בליגת האלופות מה גם שפפ גווארדיולה לא הצליח להביא את הגביע היקר מכל עם קבוצה טובה יותר ומסורת מפוארת כמו באיירן מינכן. בטח לא עם שחקני ההגנה שהיו לסיטיזנס. זה לא כמו היום שיש להם את רובן דיאש, איימריק לאפורט שהחזקתי ממנו בעבר וכן הלאה.

תצפה במשחק הראשון נגד באיירן בגרמניה, בתקציר. הגענו למלא מצבים. לא בורח מזה שבגומלין בסנטיאגו ברנבאו היה שיפוט לטובתנו ממש.

אתה רב על מה על עוד קבוצה אחת שהיא בין הפייבוריטיות או לא? על שלוש או ארבע? אם זה מעייף אותך אז תפרוש, אתה גם מדבר בצורה מאוד מגעילה ואני ממשיך בכל זאת.

ומה אכפת לי מה קרה ב-2019? מי דיבר על העונה הזו בכלל. זינדין זידאן לא החליף את ז’ולן לופטגי ישירות אלא סנטיאגו סולארי. הטענות כלפי לופטגי היו אחרות - שהסגל שלנו חסר אבל לא צריך לקבל מאניטה מברצלונה בלי ליאו מסי הפצוע ולא להפסיק להפסיד.

שאפו על הזיכרון שלכם, אני כבר לא זוכר מה היה בדיוק עונה שעברה.

או של אחד מהם

שנה שעברה אמרתי את זה וטעיתי אבל השנה אני באמת לא רואה איך אנחנו עוברים את סיטי… קבוצת כדורגל מושלמת! הסיכוי היחידי שלנו זה אם פפ יחליט לשחק עם האלנד מגן שמאלי ודה בריינה שוער.

סיטי קבוצה מדהימה אבל ארסנל פשוט פתטית, היא יותר מדי רכה, מפסידה כל מאבק והשחקנים שלה פשוט מכניסים במכנסיים.

התקפות מתפרצות למופת. פפ למד איך לנצח בלי להתחכם.
בעבר מתקפות כאלה היו מעורבות באיזה 100 מסירות. היום דה ברוינה והאלאנד לבד למעלה מוחצים את ארסנל.
נראה שפפ הפסיק עם הטיקי טקה והחזקת כדור בכל מחיר והתחיל לשחק פשוט ותכל’ס .השער יותר חשוב מהדרך וזה עובד לו מעל המצופה.

אין לנו סיכוי ככה אם יתנו לנו להחזיק בכדור.

בהרכב נכון אנחנו יכולים לתת פייט לסיטי ולעבור אותם.
במקום קישור רך ופגיע למתפרצות אפשר לעלות עם קמאבינגה קשר אחורי ולידו ואלוורדה וטשואמני.
שלישייה התקפית של ויני, בנזמה ורודריגו. הרכב כזה עולה על סיטי מבחינה אתלטית ויש בו מספיק כשרון, מהירות ונוכחות ברחבה כדי לכבוש שערים.
אם אנצ’לוטי יספסל את קרוס ומודריץ’ יש לנו סיכוי.

הרכב לא נכון מול מכונת השערים הנורבגית ייגמר בתבוסה מוחצת.

התחושה שלי שאנצ’לוטי יחזור להרכב של 4 קשרים עם קרוס ומודריץ’ בהרכב ורודריגו על הספסל.

השאלה היא גם מי יפתח בהגנה, עם המצב שאנחנו מגיעים אליו למשחק הראשון אני לא רואה מצב שקמאבינגה פותח בקישור. לפחות לא במשחק הראשון
ואחרי הרבע שעה הראשונה מול ליברפול אני כבר לא יודע מי עדיף שם הוא או אלאבה

לא מספסל את קרוס בעד שלום במשחק כזה. ערכו של טוני במשחקים כאלה הוא קריטי, מטרונום אמיתי, מרגיע לחץ, מניע כדור ומנהל את הזרימה של המשחק. קרוס לא מהשחקנים החביבים עליי בכלל אבל במשחקים מסוג זה אני יודע כמה הוא חשוב.

ריאל נתנה את הטרבל הזה לסיטי עוד בקיץ שהחליטה לוותר מראש על להילחם להביא את הפריק הנורווגי הזה בכל מני טענות הזויות (נראה אותו בליגה נורמלית/נראה מה עם הפציעות וכו וכו).

שנה שעברה במשחק נגדם בברנבאו כל מה שהיה חסר להם זה שאחד מהמון המצבים שלהם יכנס והשנה זה בדיוק מה שנוסף להם.

לצערי הרב, לא רואה שום הרכב או טקטיקה שנעלה שיכול גם לעצור את האלאנד, גם למנוע מהקישור שלהם להיות אפקטיבי וגם להבקיע מהצד השני.

אפילו פפ לא משוגע מספיק כדי להפריע לקבוצה הזאת לשחק כמו שהיא יודעת.

באותו נושא, אולי כדאי כבר לפתוח את הת’רד של המשחק הזה כי לא נראה שיש לקבוצה משהו טוב יותר לעשות (אם רק לא הייתה מזלזלת בויאריאל וג’ירונה מאבק האליפות עוד היה פתוח…)

קרוס לא עומד בקצב במשחקים מהסוג הזה. בנוסף הוא מבזבז לנו את הקרנות והמצבים הנייחים.
סומך יותר על קמאבינגה ו/או טשואמני בקישור האחורי מאשר קרוס.
מיליטאו ייעדר במשחק הראשון וצריך שחקנים עם משחק ראש טוב שימלאו את החסר, עוד סיבה לכלול את טשואמני וקמאבינגה בהרכב.

אני פחות מודאג מקרוס, עם כול אהבתי ללוקה, האם הוא יכול לעמוד במשחק לחץ של פפ בכושר הנוכחי שלו?

בסופו של דבר אני בעיקר מקווה שאנצ׳לוטי לא יגיע לצמד משחקים האלה במוד ״הסובל״, זה במילים אחרות דגל לבן וסיטי יאנסו אותו בלי רחמים, נשמע קצת רדיקלי להשתמש במילים האלה לתאר משחק ספורט אבל בהתחשב במטען שהם סוחבים נגדנו מההדחה בעונה שעברה + פפ בכללי + האלנד……אין לי הרבה ציפיות לצמד המשחקים האלה, אני רק מאוד מקווה שזה לא ייגמר בהתבזות ושלפחות נגיע להילחם ולא רק ויני וקמא.

יש לנו שחקנים שיכולים באמת לעצור את משחק הלחץ והדינמיות שלהם במשך 90 דקות? בלי לעשות חורים במקומות אחרים במגרש כמובן כי נגדם אנחנו נענש ישירות בדיוק כמו ארסנל במשחק האחרון.

דיברתי עם אנצ’לוטי והוא שלח לי את ההרכב, הנה -

קורטואה
קמא נאצ’ו רודיגר קרבחאל
קרוס צ’ומה מודריץ’
ויני בנזמה פדה

אנצ’לוטי הדגיש שכל עוד לוקה, קרוס בנזמה וקרבחאל מצליחים לנשום הם יעלו בהרכב.

אני מניח שסיטי ישלטו בכדור בתחילת המשחק ואולי אף יבקיעו ראשונים ואז יהיה חילוף ואז אולי יהיה לנו סיכוי לתקן את הנזק של ההרכב הראשון.

מגן שמאלי חייב להיות קמא, במשחק הזה זה חובה, ברנרדו בצד ימין שלהם ודה בריינה אוהב לבוא לצד של סילבה ולעשות שיתוף פעולה עם הפורטוגלי, אוהב לחתוך בין המגן לבלם ולקבל כדור אלכסוני מברנרדו מקו הרוחב לכיוון קו הקרן וכל כדור רוחב שלו זה סכנת נפשות עם הנפיל הנורווגי ברחבה, רק קמא המהיר עם עזרה של צ’ומה יכולים אולי לעצור את הצמד של סיטי בצד ימין, כל משחק אחר קמא חייב לשחק קשר.

מודריץ’ במשחקים האחרונים נראה סבא זקן שמשחק עם ילדים, כל קשר אחר שלנו עדיף עליו במשחק הזה בשלב הזה של הקריירה שלו, אבל הוא ישחק 180 דקות בשני המשחקים.

אני לא באמת יודע איך הולך להיגמר בשני המשחקים, אבל אני כאן רק כדי לאסוף הודעות לדיון שאחרי :grin: