מחזור 10 :: תיקו 1 בחוץ מול ויאריאל \ הבלדה על ראול וכרים

ראול היה שחקן יותר חשוב מרונאלדו הברזילאי בעונת הבכורה שלו, נכון שהיה שלושער באולד טראפורד אבל המשחקים הכי טובים של הקבוצה היו כשראול וזידאן נתנו שואו, עיין ערך יונייטד בבית וכנ"ל מילאן ועוד. כשרוד ואן ניסטלרוי הפגיז 23 שערי ליגה בעונת הבכורה שלו בפרמיירליג ב-01/02 הסתכלו עליו כאילו הוא חייזר, זה כדי לשים פרופורציות לגבי כמה מסובך להשוות תקופות שונות. מישהו חושב שג’יימי וארדי שחקן טוב מואן ניסטלרוי? או סקורר טוב ממנו? בימים אלה יש חלוצים שכובשים יותר מהנרי.

אני אוהד ריאל מדריד מסוף 1999/00 והשלמתי כל משחק מלא מאותה התקופה מכל מיני סיבות. אני פשוט משתכנע שיש כאלה שלא ראו כאן את ראול בשיאו וחבל עבורם, יש להם איזה חור שהם צריכים לסגור אותו מה גם שהם החמיצו תקופה מרגשת. דייגו טריסטן אגב כבש יותר מראול פעם אחת, עונה אחת היא מדגם מייצג?
אגב, המדד לגבי בישולים הוא לא מדויק אבל העונה האחרונה בה ראול נראה כמו אחד הטובים בעולם - 2002/03 - גם אם נניח שיש סטיות לכאן או לכאן - שער או בישול כל מאה דקות.

ראול מוסר לא פחות טוב מבנזמה.

יכול להיות. מה שבטוח זה שאספאס לא הבקיע יותר מראול באותה עונה.

ולא יודע על איזה עובדות אתה מדבר, המספרים לצד בנזמה, אתה לקחת את 3 העונות הטובות היחידות(כמעט) של ראול ורוצה להשוות מול כל הקריירה של בנזמה.

נו באמת, רונאלדו היה האחראי הראשי על האליפות ההיא, יש גבול.

לא לוקחים עונה או שתיים, לוקחים ממוצע הבקעות כל הקריירה, אי אפשר להשוות שחקן שהפציץ עונה אחת 25 שערים בפרמיירליד ולהשוות אותו להנרי, אם יעשה זאת עונה אחרי עונה אחרי עונה וישמור על ממוצע יותר מהנרי יש על מה לדבר.

בעונת 1999/00 ריאל מדריד סיימה במקום החמישי בליגה, זה יכול לקרות בעידן הזה שכריסטיאנו היה אצלנו? אני שואל ברצינות. אתה אומר לי שלא משווים עונה אחת ואז הולך לעונת השיא של דייגו טריסטן. ראול דעך מאז 2003/04, לפניכן הוא היה שחקן מעולה שכבש במספרים טובים. אני מאוד אוהב את רונאלדו-פנומנו, אתה כנראה שכחת את הבוז מהברנבאו בתחילת הדרך ואת הרגעים הפחות טובים שהיו. ראול תרם למשחק הקבוצתי יותר ממנו.

הנה קבל את שש העונות הגדולות של ראול:

1996/97: 22 שערים ב-47 הופעות בכל המסגרות (בליגה - 0.5 למשחק) מעמדת הקשר השמאלי
1998/99: 29 שערים ב-49 משחקים, פיצ’יצ’י
1999/00: 29 שערים ב-57 משחקים, 10 שערים בצ’מפיונס
2000/01: 32 שערים ב-50 משחקים, עונתו הטובה בקריירה, פיצ’יצ’י2
2001/02: 29 שערים ב-55 משחקים
2002/03: 25 שערים ב-47 משחקים (ניתוח בתוספתן)

וגם ב-2007/08 בעונת האליפות עם 23 שערים בכל המסגרות וגולים במשחקים הגדולים (קלאסיקו, דרבים, פעמיים רומא בליגת האלופות, ויאריאל בחוץ, מאסטייה) וכעבור שנה עם 24 שערים כשכבר ראה את הסוף הוא היה חלוץ אמין יותר מבנזמה.

ממוצע של 0.544 שערים למשחק, אולי תופתע אבל אם תקח את 6 העונות הכי טובות של בנזמה בריאל תגיע ל 0.556 שערים למשחק.
רוצה להמשיך את משחקי הסטטיסטיקה ?

אגב, אם מסי לא היה בועט פנדלים(או שבנזמה כן היה בועט פנדלים) בנזמה היה מלך שערי הליגה עונה שעברה.

אם זה הנרי או ראול, אז הנרי טוב יותר בכדורגל

התשובה לשאלה ראול או בנזמה היא ברמת הרוח, ואתם מתווכחים על החומר. גם ברוח, אגב, הנרי טוב בהרבה מבנזמה (וראול זה ראול, כידוע)

ראול בשיאו רחוק שנות אור מהכרית. זו לא אותה הליגה, להביא מספרים של שערים חלקי משחקים זה לא רציני, הכדורגל השתנה בטירוף ב-5 שנים האחרונות, כך שללכת 20 שנה אחורה זה חסר טעם.

חוץ מזה, שראול בשיאו היה היהלום שבכתר בקבוצה ששלטה באירופה, כשבנזמה היה נקודת התורפה או לכל היותר החלק הפחות טוב בקבוצה די מושלמת.

זה נכון שהבינוניות-פלוס המתמשכת לנצח של בנזמה עדיפה על השנים הרעות הרבות מדי של ראול,
אבל ראול גם בגרסאותיו הדהויות לא התדרדר לתהומות הנשייה של בנזמה מבחינת יכולת בכמה עונות מזעזעות.

להגיד על בנזמה שהוא מהחלוצים הטובים בדורו זו בדיחה, ולו מהסיבה שמנטלית-מחשבתית הוא הכל חוץ מחלוץ. בעיניי ובעיני רבים אחרים הוא הסיבה העיקרית לכך שלא הצלחנו להתמודד מול ברצלונה מספיק טוב על אליפויות בעשור הזה.
הנטייה והזיכרון הם אוטומטית להגיד שזה אפקט מסי ובצדק בדיעבד, אבל גם לנו היה שחקן היסטורי באותו קליבר, לדמיין אותו עם לבנדובסקי לדוגמא - אני בטוח שהמצב היה הרבה יותר טוב.

השנתיים החיוביות (וכאלה הן, כן? רק חיוביות) + עונת האליפות עם מוריניו, לפחות מבחינתי לא מפצות על עשור של דיכאון בעמדת החלוץ.

בנזמה שחקן מאוד אסתטי בדברים שהוא כן יודע לעשות, הטיפול שלו בכדור די יפה, שאם הייתי רואה אותו פעם ראשונה הייתי בטוח שהוא יודע לעבור שחקנים, אבל - לא.
זה חלק גדול מהבעיה שלו, את הדברים שהוא יודע לעשות הוא עושה באמת מדהים, מסירה, משחק בנגיעה, תנועה. בכל השאר הוא נוראי, חסר דריבל, חסר יצירתיות במשחק עומד, לא מספיק מהיר לחלוץ, בעיטה חזקה אבל ממש לא מדויקת רוב הזמן, לא חיית טרף ברחבה או מחוצה לה… או בכלל.
אני חושב שבנוסף לאופי האנמי שלו, הניגוד הזה במשחק שלו הוא מה שמבלבל כל כך את האוהדים.
כדורגל? יש בהחלט. שובר שיוויון? גו טו גאי? גולר?
NO FUCKING WAY

אני חייב להגיד תודה לכולם על עצם הדיון הזה, לקרוא כל כך הרבה פעמים את השם ‘ראול’ ולשים בצד לשכוח לכמה שעות מהקבוצה אשפה שלנו מודל 2020/21 - זה מרגש. ממה הרגשתי לרגע כאילו מחר אני פותח דיון בפורום לרבע הגמר נגד מנצ’סטר יונייטד כשזידאן על כר הדשא ו(אני) הולך לזרוק קלישאות של דל בוסקה במסיבת העיתונאים ולצידו הקפטן היירו.

מילה אחרונה שלי על בנזמה: אשמח אם תענה לי (הסנגור) על שאלה ישנה: כמה משחקים גדולים בנזמה ניצח לנו לבדו, כמו שאפשר לומר על ראול עם מנצ’סטר יונייטדX2, מילאן, אפילו הדרבי נגד אתלטיקו מדריד ב-1997. תלחץ על הלינקים שהצגתי, תהיה אמיץ, תישמט לך הלסת מיכולת המסירה של ראול שאתה מתכחש אליה. ויש גם את התרגיל הגאוני המפורסם של ‘לפתוח רגליים’. אגב, גם ראול יודע ‘לעשות חסימה’ ולהפריע לשחקן הגנה, אני זוכר שני גולים של רונאלדו השמן בעונת הקיירוש, נגד ברצלונה ואתלטיקו. בנזמה שיחק בקבוצה שעד השנתיים האחרונות לא הייתה בחיים אנדרדוג באירופה.

לשם הקינוח, בנזמה נגד שתי הגדולות בספרד במשמרת שלו: 5 שערים נגד אתלטיקו מדריד ב-34 משחקים (אחד מהם בפנדל!), 9 שערים נגד ברצלונה ב-38 משחקים.

ראול מבקיע 21 שערי שדה(ועוד 3 פנדלים) ומוביל את ריאל עם 80 נקודות לאליפות מול מאיורקה ולה קורוניה האמתניות והוא מלך וקיבל את המעמד שלו כאגדה בצדק.
בנזמה מבקיע 21 שערי ליגה ומוביל את ריאל לאליפות עם 87 נקודות מול ברצלונה של מסי, אבל זה כלום ובמזל כי ברצלונה היא לא אותה ברצלונה כמו לפני 5 שנים.

זה פחות או יותר רמת הטענות שמועלות כאן מתומכי המלך.

ראול ובנזמה הם פחות או יותר באותה הרמה, פחות או יותר אותם הנתונים ואותו סיגנון משחק, עם יתרון לבנזמה בכל פרמטר, כשהם הכוכבים והשחקן המוביל בהתקפה הם לוקחים על עצמם יותר ומבקיעים יותר, כשהם משחקים ליד כוכבים ענקים הם משחקים ומבקיעים לפי המצב שלהם בהיררכיה הקבוצתית.
ההבדל הכי גדול הוא שראול בתחילת דרכו היה הכוכב ושיחק בקבוצה שהוא היה המוביל ההתקפי שלה, תקופה של אחרי חוק בוסמן לפני שפרז הפך את ריאל לקבוצה גלאקטית בחסות אותו חוק, אחרי שכוכבי ענק הצטרפו המעמד של ראול ירד בהיררכיה ובהתאם גם התרומה ההתקפית שלו במספרים.
אצל בנזמה קרה ההפך, הוא התחיל כאופציה שלישית מיד עם הגעתו לריאל, ורק בשנתיים האחרונות הפך לכוכב הכי גדול שלה התקפית.

בגלל שבשנים הראשונות שלו ראול היה הכוכב והוא היה ספרדי מאדריטיסטה הוא הפך לאליל האוהדים ולכוכב, ולכן בהמשך כשהוא שיחק יחד עם כוכבי על ומקומו בהיררכיה ירד והמספרים ירדו ההסבר שהאוהדים אימצו לעצמם זה שראול חווה דעיכה מוקדמת ומפתיעה, כמובן בהתעלם מכך שהוא כבר לא היה האופציה הראשונה בהתקפה ולא שיחק בשטחים שהוא אהב לשחק בהם כי היו שחקנים יותר טובים ממנו בהתקפה, כדי לחזק את הטענה הזאת אחרי שפרז עזב, הגלאקטיקוס עזבו וואן-ניסטלרוי נפצע לכמעט חצי עונה וסיים למעשה את התפקיד שלו בריאל ראול פתחום חווה פריחה מחודשת והמספרים שוב עלו, הוא היה אז הכוכב והיה לו את רוביניו על תקן וניסיוס ורובן על תקן הכוכב שמגיע מצ’לסי ונעדר מרוב המשחקים, כולם אמרו שהאגדה חזרה, ואז פתאום הנמסיס חזר ובקיץ אחד הפציץ עם 3 שחקנים שהורידו שוב את ראוליטו בהיררכיה והמספרים כמובן צנחו בהתאם והקפטן עזב.

אצל בנזמה המצב כמעט הפוך, אחרי 8 שנים הוא הפך לכוכב הבלתי מעורער בהתקפה, והוא מחזיר עם שנתיים וקצת עכשיו עם מספרים טובים ובהובלת הקבוצה לאליפות, אבל מה שהאוהדים זוכרים זה השולייה של רונאלדו ובייל.

אם ראול היה גדל באלאבס ומככב והיה מגיע בהעברה לריאל של רונאלדו וקאקא היו זוכרים אותו כמו שזוכרים את בנזמה ואולי אפילו פחות, תזמון זה דבר חשוב בחיים.

לא יודע, אתה אוהד ראול ועשית מחקר מקיף עליו ויודע מה עשה וכמה הבקיע ואפילו מה אכל בצהרי יום ראשון בתאריך 18/06/1999 אני לא סניגור של בנזמה ולא חקרתי אותו, אבל אני מניח שאם המספרים של בנזמה יותר טובים בהבקעות והרבה הרבה יותר טובים בבישולים אז כנראה שבנזמה ניצח יותר משחקים מראול.

בקצרה ולפרוטוקול, ובעיקר כי הטיעונים שלך לא קרובים לשכנע (מצאת לך אוהדים שאכפת להם אם השחקנים ספרדיים או לא, אוהדים שמאוהבים ברכש גלאקטי מכל מדינה בעולם בערך),
ראול לא חווה “פריחה מחודשת” בגלל ששיחק בשטחים שלפני כן הוא היה משחק בהם,
צריך להיות עיוור לחשוב שראול של סוף ה90’ ותחילת המילניום זה אותו שחקן של 2007 לצורך העניין.
ראול חווה ירידה ביכולת שלא קשורה לכוכבים שהגיעו, פשוט ירידה ביכולת. פסיכולוגית, פיזית, שתיהן ביחד - יו ניים איט. זה לא משנה. האיטיות והזריזות שנעלמה לה עם ובלי הכדור בשנים המאוחרות לא קשורה לעמדת המוצא שלו.

כן, זה יותר משכנע, שחקן בן 25 חווה ירידה פיזית פתאום כך, רונאלדיניו לפחות היה יותר “זקן” גידל כרס והפסיק להשקיע באימונים. זה שפיגו, זידאן ורונאלדו הגיעו לא קשור בכלום…
שיחק עם שחקנים יותר טובים ולכן הבקיע פחות, נגע פחות בכדור והשפיע פחות.

לא, הוא חווה פריחה מחודשת כי חזר להיות כתובת ראשונה בהתקפה וברחבה, מה שהוא לא היה עם רונאלדו וואן-ניסטלרוי.
או לפי רמת הטענות שלך, רוח מיסטית החזירה את ראול לכושר כדי שנצליח להיהנות ממנו לעוד שנתיים קסומות ולהיפרד ממנו כראוי למעמדו.

לא, אתה זה שמספר פה שראול חזר לקדמותו והשאיר לנו “שנתיים קסומות”, אני טוען שהוא סתם השתפר, אבל עדיין היה שחקן אחר מאשר בשיאו.
מזל שהוא הצליח מספיק זמן עם זידאן ופיגו כדי לשמוט את השטויות שאתה רושם. “נגע פחות בכדור”.

הוא לא חזר לקדמותו, חווה פריחה מחודשת, אף שחקן מעבר לגיל 30 לא יכול לחזור להיות מה שהוא היה בשנות העשרים המוקדמות, אתה שוב ממציא דברים.

כן, הוא נגע מספיק בכדור עם זידאן ופיגו, כמו שגם בנזמה נגע בכדור כשהוא שיחק עם רונאלדו ובייל, אבל בנגיעות החשובות השחקנים חיפשו שחקנים אחרים בהתקפה ובתוך הרחבה.

בקיצור ההסבר שלך זה חווה ירידה דרסטית לא מוסברת ורוח מיסטית החזירה אותו לשנתיים לקראת הסוף, שום קשר שהמספרים שלו תואמים את המיקום שלו בהיררכיה בכל השנים.

טיטי, האליפות האחרונה חתומה על כל כך הרבה דמויות לפני בנזמה, כאלו שגם לא דרכו על כר הדשא. פתטי מצידך להשוות את האליפות של ראול נגד לה קורוניה האימתנית בהחלט למה שקארים עשה בעונה החולפת. מבדר לקרוא, אך מקומם באותה העת.

לפי ההשקפה שלך מייקל אואן ורובי פאולר הם שחקנים גדולים בהיסטוריה של ליברפול, עד שהגיעו סלאח ומאנה וניפצו את המיתוס. הסטטיסטיקה וההישגים שלהם פשוט בלתי נלאים, הלא כן?

אתה סתם רושם שטויות, התרומה של בנזמה באליפות האחרונה אולי אפילו עולה על זאת של ראול, הסגל אז היה הרבה יותר טוב מהקיים כרגע ולבטח יותר טוב מזה של לה קורוניה אימתנית.

לא, כולם שחקנים גדולים.

זה שאני כותב שבנזמה טוב יותר מראול לא אומר שאני מנפץ את המיתוס או שאני מוריד מערכו של ראול, ראול שחקן מצויין, אגדה, אבל בנזמה שחקן טוב לפחות כמו ראול, מבחינתי להיות טוב כמו בנזמה זה לא קללה כמו אצלך, אצלי זה מחמאה.

האליפות האחרונה רשומה על האחראים הבלעדיים לתואר הזאמורה של קורטואה, מצער אותי להזכיר לך את הנדון. או שמא בנזמה ניצח עשרה משחקים רצופים לאחר פגרת הקורונה, שבעצמה תרמה יותר מהצרפתי במירוץ לתהילה?

ייתכן ומה שקורה לך זה בדיוק מה שקורה למי שלא קורא בין השורות. ראוליטו הזכיר לך את ה4-3 המתסכל בקלאסיקו בברנבאו וכל שהיה לך לענות לו הוא שבנזמה הבקיע צמד כך שהוא חסין מביקורת? זה לא כדורגל. סטטיסטיקה (פירמינו > לואיס גארסיה???) זה לא כדורגל.

ואז ראול גם עשה הגנה וגם שיחק בקישור וגם הבקיע שערים ? רוברטו קרלוס, קסיאס היירו, מאקללה לא הספיקו להגנה ? פיגו מקמנמן וגוטי הם סוג שחקנים שמאוד חסר כרגע בקישור שלנו.

לא, דעתי הלא פופולארית על בנזמה אני משמיע בכל מקום מאז שהצרפתי הגיע, דעתי על ראול לא השמעתי עד עכשיו כי לא הייתי כאן כשראול עוד שיחק.
ראול שחקן טוב מאו, אפילו מצויין, אבל ברמה של בנזמה, לא מהרמה הכי גבוה שהכדורגל יכול להציע, אבל זה בסדר.

לא יודע איך זה קשור, אבל פירמינו שווה 32 לואיס גארסיות, בכלל לא באותה הרמה.

הכל קשור כשאתה מחלל קודש, מערבב בשר עם חלב. עצם הדיון מפליל אותך בתור פרובוקטור ותו לא. אני מופתע שעוד לא חיללת שמות נוספים כגון מוריינטס או בוטראגניו, שלשיטתך לא יותר טובים מבנז.

אתה מתעלם מנתון עיקרי: מדובר בשתי תקופות שונות, בין השיא של אחד לשני יש כמעט עשור וחצי הבדל.
ראול עוד לפני גיל 20 שיחק 50 משחקים בריאל מדריד, אחת הקבוצות הגדולות בעולם, רונאלדיניו עבר לליגה רצינית בגיל 23 וחצי, רק אומר.
מעבר לזה ראול הרבה יותר מאשר ‘הוביל את ריאל לאליפות של 80 נקודות מול מאיורקה’ - הוא היה הפנים של המועדון בשלוש הזכיות בליגת האלופות. כבר שאלתי אותך, בוא תמנה לי משחקים גדולים שבנזמה ניצח כשהשוער לו מסר לו את הכדור, הכי קרוב לכך זה באיירן מינכן ב-2018. מעמדו של ראול לא באמת ירד בהיררכיה עד להגעתו של רונאלדו והוא תמיד היה יורד לאחורה גם כן. הוא הריח שערים והיה טוב ממנו ברחבה.
אין בעיה בנזמה “הכוכב הבלתי מעורער בהתקפה” הוא הפנים של קבוצה כושלת שתעוף שנה שלישית ברציפות בשלב שמינית הגמר. עונת 2018-19, בנזמה כבש 30 שערים. הנתון שאתה לא תאהב לשמוע עליו - מתוך 21 שערי הליגה שלו, שים לב לזה. קלאסיקו? - נאדה. אתלטיקו? - נאדה. סביליה? - נאדה. ויאריאל? - חטאפה (סיימה במקום החמישי)? - נאדה. הוא כבש נגד ולנסיה במאסטייה בדקה ה-90 כשהיינו בפיגור 2:0. בקלאסיקו נגד ברצלונה בחצאי גמר הגביע הוא הבקיע? לא. מעניין שעונת חייו מסתכמת בשער בסופר קאפ האירופי נגד אתלטיקו ושער נגד אייאקס. בגומלין הוא הבקיע?

די נו, צריך להגיד את זה, כשאני רואה אותו פה ושם עם סרט הקפטן יש לי בחילה. ברגע האמת הוא יחמיץ.

לא ראיתי את בוטראגניו אבל ברור שמוריינטס היה שחקן פחות טוב מבנזמה.

כמו שיש תופעה של הדשא של השכן יש תופעה של האדרת העבר ונוסטלגיה. אני לא מבין איך אפשר לחשוב ברצינות שלהגיד שמוריינטס פחות טוב מבנזמה זה “חילול השם”. מה עוד? רדונדו אגדה ומודריץ’ עגלה? מקמנמן עדיף על בייל?

:joy: