לקח לי זמן אבל הנה שלי,
יש כל-כך הרבה מה לומר, מאיפה מתחילים?
מרגיש שעלינו על אולימפוס קטן(‘‘קטן’’), וכבר בא לכתוב הודעות סיכום עונה.
זה כנראה האופוריה שפליק יצטרך להתמודד איתה עכשיו, כי אחרי שהוא התמודד בהצלחה כבירה עם המבחנים הראשונים של העונה, צפויה ירידת מתח לקראת שבועות שבהן נצטרך להיכנס מחדש לשוחות ולהרוויח את המעמד הזה כל שבוע מחדש.
אני עוד מחכה עם ה’‘אמרנו לכם’’ ועם מציאת שלל הציטוטים המצחיקים על ברצלונה מחברינו לפורום.
מאותה סיבה. ברור שאנחנו במסלול הנכון, אבל עוד לא עשינו כלום.
מה שכן? ברמה המקצועית, פליק לקח את אותו סגל, מינוס לא מעט שחקנים פצועים, מינוס מחנה אימונים נורמלי, מינוס גונדואן שחצי מאוהדי בארסה לא הבינו איך לעזאזל משחררים אותו ופלוס אולמו אחד שהיה חשוב לכולם להגיד כמה הוא רכש לא שווה ויקר, וזרק את כל התיאוריות שהסגל של בארסה לא מספיק טוב לפח.
הבעיה לא בצ’אבי? נראה שהבעיה הייתה באבוהבו בצ’אבי.
מה עוד על פליק? מלכודת הנבדל.
מלכודת הנבדל נעלמה מהנוף של הכדורגל בשנים האחרונות משתי סיבות: היא מסוכנת בטירוף ושחקנים הפכו כאלה אתלטיים שאין בה צורך כשאפשר פשוט ללחוץ גבוה ואז לרוץ מהר להגנה. בשביל מה להסתכן בחצי מגרש להשכרה?
למה היא חזרה? אולי בגלל הואר שמונע טעויות, אולי בגלל שכדורגל זה עניין מחזורי, אולי בגלל שזו טקטיקה שתואמת בלמים ספרדים איטיים שטובים עם הכדור.
צריך לתת קרדיט ראשוני לאונאי אמרי שהחזיר את הטקטיקה הזו לקדמת הבמה באסטון וילה בעונה שעברה(גם הוא עשה את זה עם בלם ספרדי טכני), ועכשיו פליק מחזיר את זה לקדמת הבמה הכי גדולה בעולם. בפאקינג קלאסיקו, בברנבאו, מול ההתקפה הכי מפחידה באירופה.
אני כותב ספציפית על מלכודת הנבדל כי הדבר הזה נראה כמו מה שמגדיר אותו ואותנו. ומה שמגדיר אותנו זה אולי הטקטיקה הכי ''ביצים גדולות" שיש על המגרש.
כשאתה עושה את הדבר הזה בהצלחה, ההרגשה היא שהכל קטן עלייך. נראה לי שבטוויטר הם קוראים לזה “אנרגיית זין גדול”. נשמע מתאים.
פליק משחק עם מלכודת נבדל ויהי מה. באיירן, ריאל.
‘‘שהן ידאגו מאיתנו’’ הוא בעצם אומר.
זה לא חסר חורים ברמה הטקטית אבל יש פה בעצם אמירה שמחדירה מנטליות אחרת לקבוצה ומשפיעה על צורת המשחק בכל הרמות. השחקנים לוקחים את הביטחון מהיישום של הדבר הזה לכל שאר הפעולות במשחק.
לבנדובסקי. לעזאזל, איזו עונת רנסנס.
אולי אני טועה אבל אני לא זוכר משחק אחד טוב שלו אצלנו מול יריבה גדולה. הפולני היה מדהים היום.
התרומה שלו לשבירת הלחץ צריכה להיות מוערכת כראוי. הוא היה משמעותי היום ליכולת של בארסה למצוא את ה’‘שחקן השלישי’’ בזכות משחק מאוד מדויק ומהיר עם הגב לשער. והוא גם כבש צמד כמו בוס.
גם כאן אפשר לראות את ההשפעה של פליק שהפך את לבנדובסקי מהקו הראשון שלנו במשחק הלחץ, לקשר דה פאקטו שלא מבזבז אנרגיה שאין לו ברדיפה אחרי הבלמים והתרחקות ממרכז העניינים.
הדבר הבודד הזה צריך להיות שיעור ללא מעט מאמני כדורגל איך מוצאים דרך יצירתית להשתמש בשחקן טוב עם חסרונות ספציפיים.
עוד כמה קטנות:
-
אמרתי בתחילת השבוע שאם פניה יהיה טוב מול באיירן וריאל, אז יהיה קשה להוציא אותו מההרכב.
פניה לא שימושי מול לחץ גבוה, אבל בתור שוער הוא היה טוב. צריך לקרות מיני אסון בשביל ששצ’סני יכנס להרכב בזמן הקרוב.
-
מישהו זוכר שאמרו שאין לנו קישור אחורי? שקסאדו וברנאל אוברייטד? שפדרי לא יכול לרוץ מספיק?
סבבה…
פדרי וקסאדו היו נהדרים השבוע, וכשפרנקי הצטרף למגרש
השחקנים של ריאל בכלל התחילו לסבול מהקישור שלנו.
*האמת? ימאל במשחק די חלש.
נמנע מלקחת את מנדי לאחד על אחד, לקח כמה החלטות לא נכונות במצבים שהיה אפשר לייצר מהם משהו קונקרטי, החמיץ מצב מצוין בתחילת המשחק. אבל היי, נתן גול.
לפי המדד של ריאל עכשיו הוא סוף סוף שחקן של 150 מיליון יורו. אולי אפילו מותר להשוות אותו למסי סוף סוף.