שמע אני מדבר מתוך ההנחה שאם שחקן הוא ברמה של ליגה לאומית בישראל בכל היכולות הטכניות ועדיין אנחנו דנים לגביו אז כנראה שבתכונות שהם מעבר לטכניקה הוא מטורף.
קצת כמו שבזמנו השווינו את מסי ורונאלדו (בתקופה טובה של כריסטיאנו)
מהירות - רונאלדו, בעיטה - רונאלדו, סיומת - רונאלדו, כוח - רונאלדו, נגיחה - רונאלדו, מסירה - מסי, דריבל - מסי, מנהיגות - רונאלדו, מיקום - רונאלדו…
בכל תכונת פיפא כמעט רונאלדו בשיאו עדיף על מסי בשיאו, ועדיין מסי שחקן טוב יותר. למה זה?
כי הדריבל שלו אלוהי, לא רמה מעל רונאלדו אלא כמה רמות מעל כל שחקן בעולם. אחרת תסביר לי אתה איך מסי טוב מרונאלדו…
אז אולי הייתה פה טיפה הקצנה עם אמירה של ״כל הליגה״ בליגה בה משחק מסי.
אבל לך תסביר איך ילד בלי טיפת שכל, שכולם יודעים שינסה לעבור כי לבעןט ולמסור הוא לא יודע, איך הוא עדיין כמעט תמיד מצליח? סלח לי אבל זה כנראה אומר שבנושא הדריבל הוא מטורף.
ולא, אני לא חושב שהוא טוב מרודריגו בכללי, אבל הרבה יותר כיף להתקע על טענה שבאה לתמוך במשהו אחד ולבסס עליה תאוריות.
איפה טענתי זאת?
כצבתי בחלק אחר שחור על גבי לבן שלדעתי גם הוא וגם רודריגו בדרך להיות יופי של שחקנים בינוניים, יופי של לוקאס ואסקזים ואסנסיואים.
הנה:
אבל הנה כתבתי שלויניסיוס יש פוטנציאל להיות קראק אז זה כנראה שאמרתי שהוא כבר קראק.
גם כתבתי שהרבה יותר סביר שרודריגו יממש את הפוטנציאל שלו, אבל מזה התעלמת.
אז לא, אני לא חושב שויניסיוס בלוף, סלחו לי אבל אני לא שוכח את מקרה סלאח, גם לסלאח הייתה טכניקה נוראית בזמנו ותראו אותו היום.
קלאסי שויניסיוס בקבוצה אחרת יהיה השחקן שלא נבין למה פלורנטינו לא מביא כבר.
את זה לא ידעתי. לוקח חזרה את נושא הסרטוני יוטיוב שהנחתי שאוהבים כל כך את בראהים בעקבותיהם.
בסרטוני יוטיוב? (ענית לי לזה הרי). לפי הסרטוני יוטיוב הוא משכיב שחקנים על בסיס יומי. יעשו ריפיטים לבעיטה היחידה שהתלבשה לו ונראה שחקן שנצפה ממנו להיות כוכב כדורגל. בטח אם תשווה אותו לשחקן שאתה רואה שבוע אחרי שבוע ורואה גם את החסרונות שלו.
אבל בוא תגיד שהשוויתי אותו לרונאלדו ותוציא את הדברים שלי מהקשרם ותצא צודק לפי מה שכתבת. פשוט התגובה הצודקת שלך היא לא תגובה הולמת לטענה שלי, היא יופי של תגובה לטענה אחרת שלא טענתי (שויניסיוס הוא רונאלדו וזוכה כדור הזהב הבא וכו וכו וכו) אבל לא לטענה שלי.
בכל אופן אחזור על הטענה שלי:
ויניסיוס כשרוני, אבל גרוע בהרבה תכונות, לא רוצה אותו בהרכב של ריאל באידיאל. אבל היום:
הזאר פצוע תמידי,
ואסקז בפורמה טובה אבל זה כלל לא בטוח שימשיך, ובטח שיקרא לדגל לעמדת המגן מספר נוסף של פעמים,
מריאנו ויוביץ׳ לא נספרים ולכן 442 לא על הפרק
אסנסיו חולק איתי את אותו דירוג בטבלת הכובשים והמבשלים העונה
לכן כיוון שמשחקים 3 שחקנים בהתקפה, לא מן הנמנע שויניסיוס יפתח הרבה פעמים.
ולגבי הפוטנציאל, גם שם כתבתי שחור על גבי לבן שאני בעד השאלה, שישחק ויקבל ביטחון ונראה לאחר מכן אם הטכניקה תשתפר ואם מדובר בביטחון עצמי נמוך בין היתר ובעיות מנטליות או שפה יגמרו דרכינו.
לפעמים הטעיות גוף וצעד ראשון טוב זה כל מה שצריך.
מסי, אולי גדול הדריבליסטים, מעולם לא עשה מעבר ללזוז לצד. מעולם לא שיחק עם עקבים או פדלאדות. פשוט הזיז את הכדור למקום בו לא הייתה רגל של מגן בצורה הטובה ביותר שיש.
אז לא, ויניסיוס הוא לא מסי, אבל רק באתי להראות שהטכניקה של ניימאר או רוביניו לא בהכרח הכרחית כדי להיות שחקן עם דריבל טוב.
בסופו של דבר השאלה היא אם עברת או לא, אם הוא ירוץ דרך שחקנים וישאר עומד בסוף זה גם תופס מבחינתי.
לא אשקיע שוב בתגובה לבן אדם שלא באמת קורא את ההודעות שלי וינסה לסלף לי דברים כדי ״לנצח״ בדיון. להבא פשוט אכתוב ״זה לא מה שכתבתי מוזמן לחזור להודעה״