מחזור ראשון - השלמה: מנצחים 2-0 את חטאפה במערך חדש (בנזמה, מנדי)

לקראת חטאפה | בסגל חסר במיוחד, עם 13 שחקני שדה בלבד מהקבוצה הבוגרת ושניים מהם שוערים - ריאל תקווה לנצח מחר (שלישי, 22:00) את חטאפה הקשוחה (לעתים קשוחה מדי) במשחק הבית שהיה אמור להיערך במחזור הראשון, כשהמשחק נגד אטאלנטה כבר מתקרב בצעדי ענק. מרסלו או איסקו צפויים לפתוח בקישור הדל

image

ריאל מדריד מגיעה למשחק אחרי ה-1:2 הקשה בהואסקה כשבמצב הסגל לא השתפר: 13 שחקנים בלבד מסגל הקבוצה הבוגרת, שניים מהם שוערים. מתנ"ס, חר"פ, כל תיאור שיוסיף “בושה וחרפה” – תופס. ועדיין, האלופה המכהנת, כמה שזה נראה רחוק – מחפשת ניצחון ליגה שני ברציפות. ריאל צנחה שוב למקום השלישי ורצון לסיים שנייה – מריחה מעבר לפינה את המשחק נגד אטאלנטה, משחק העונה, בעוד 16 ימים. זה משחק שצריך לקחת בשיניים, עד טיפת הזיעה האחרונה. זמן להתאמץ ולא רק ברשתות החברתיות. במארקה החמיאו לקורטואה-קאסמירו-אסנסיו שהוכיחו לאחרונה שיש על מי לסמוך. מי המנהיג של הקבוצה בהיעדרו של ראמוס?

המצב בכי רע עד כדי כך שאיסקו המושמץ, שרשם העונה רק 473 דקות בלבד (השחקן ה-18 בסגל) וחוץ ממשחק הגביע כבר לא זוכר מהי חולצת ההרכב – ממש “מתנה משמיים” עבור זידאן. הקשר התאמן היום כרגיל וישוב לסגל. לאור היעדרותו של קרוס המוצהב, נשאלת השאלה האם הספרדי יקבל עוד הזדמנות או שמא יהיה זה מרסלו שמרתק לראות אותו בעמדה התקפית יותר כשיהיה מי שיחפה עליו. תיתכן אפשרות שוויקטור צ’וסט הצעיר יפתח כבלם ואז נאצ’ו יהיה בימין ומנדי בצד שמאל. מדד הקאנטרנוס עומד על חמישה בסגל, כנראה השיא העונה – גם בלאנקו, אריבאס, מרווין ומיגל בפנים. את ההגנה בכל מקרה ינהיג רפאל ואראן שחייב לצבור עוד ביטחון ופיקוד עד לצ’מפיונס.

“מאז שהגיע לכאן בגיל 18 הוא הראה את היכולת שלו ללמוד ועד כמה הוא רוצה להשתפר ולמה הוא מסוגל. הוא תמיד היה משמעותי וחלק חשוב בזכיות בתארים הרבים”, אמר עליו המאמן זידאן. בזמן שההתקפה כלל לא עובדת ורק בשבת הגיעה ל-50 שערים העונה (בכל המסגרות, כן?), אלוהים ישמור – זה זמן קלאסי ל-0:1 במוד קורונה של האליפות בעונה שעברה. בעשרת משחקי הליגה, על אף יכולת טובה של קורטואה לרוב – ריאל שמרה על שער נקי שלוש פעמים בלבד. והיא כבר מעדה שלוש פעמים נגד קבוצות קטנות ואגרה יותר נקודות בחוץ מאשר בבית. האם ריאל מסוגלת לשמור על רצף הניצחונות הרצופים נגד חטאפה העומד על 11?

מניין השער יגיע? בנזמה באמת כבש צמד יפה נגד אלאבס, הבעיה היא שאלה שעריו היחידים בששת משחקי הליגה האחרונים. אסנסיו זכה לשבחים אך עדיין לא מספק מספרים. עוד מהלכים שעשה, כמו הפריצה הנפלאה נגד הואסקה שהסתיימה בכדור קרן – יתקבלו בברכה. “הוא חייב לקחת על עצמו אפילו יותר”, נכתב עליו. מולנו תעמוד קבוצה שעושה הכי הרבה עבירות בליגה: “היא קבוצה שמתחרה היטב, אך בליגה הזו כל המשחקים מסובכים. עלינו להילחם ולהציג משחק נהדר, להראות את הפנים שלנו”, אמר המאמן שהחמיא גם לשחקנים הצעירים. זידאן נשאל על עתידו והתחמק. מצד אחד אמר: “אני והמועדון באותה הסירה, אני מרגיש נתמך ועושה את מה שאני אוהב, למה שאעזוב?”, ומצד שני כשנשאל האם ימלא את חוזהו עד 2022, ענה: “נראה” והוסיף שהוא מתרכז ביום-יום. “אנחנו רוצים להחזיר את הביטחון לאט לאט. זו עונה מוזרה וקשה, הסגל שלנו קצר אבל זו עובדה. נעבוד קשה, יש לנו קבוצה נהדרת ושחקנים טובים שזכו בהרבה תארים. החיים קשים לפעמים כאדם וכמאמן, וברגעים האלה אתה צריך לשנות את המצב”. זידאן הבהיר שההיעדרויות הרבות אינן מהוות תירוץ. גם אנחנו חושבים כך.

Asensio, durante el partido ante el Huesca

אסנסיו. המושיע החדש?

ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| פרלאן מנדי, נאצ’ו, רפאל ואראן, מרסלו (ויקטור צ’וסט)| קאסמירו, לוקה מודריץ’, איסקו| מרקו אסנסיו, ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה

מה המצב חטאפה?

חטאפה מגיעה למשחק לאחר עוד משחק ליגה ללא ניצחון, שלישי ברציפות, כאשר הובסה 3:0 נגד סביליה בפיחואן במשחק סוער. עד הדקה ה-67 הקבוצה החזיקה מעמד ואז התפרקה, כאשר עוד קודם הבלם דג’נה הורחק אחרי דריכה מכוערת על לוקאס אוקמפוס מה שהביא להתלהטות הרוחות ולעימות בין צמד המאמנים חוסה בורדלאס לז’ולן לופטגי. “דג’נה היה פרוע, המחצית הראשונה הנועזת של חטאפה נשכחה”, נכתב במארקה. חטאפה אינה מזכירה את קבוצת הצמרת מהעונה שעברה והיא מדורגת רק במקום ה-13 עם שישה ניצחונות מול תשעה הפסדים, רחוקה רק ארבע נקודות מהקו האדום. ככה זה עם ההתקפה החלשה בליגה - 17 שערים בלבד! במועדון הרגישו עליהום תקשורתי והגיבו.

בורדלאס החמיא לריאל כמובן ובמסע"ת עדיין זעם על לופטגי: “הגעתי כדי לברר מה שלומו של אוקמפוס, אנחנו מצטערים על מה שקרה ואז לופטגי התקיף אותו, זה היה עלבון. הייתי מצפה ממנו להתנצל. בהמשך גם גורשתי על לא עוול בכפי. הוא עוד לא התקשר אליי”. על המצב של קבוצתו אמר: “הקבוצה בטח לא שמחה, אך לא הזמן לחשוב על התבוסה”. כשנשאל על תיקו נגד ריאל אמר שהקבוצה תמיד באה לנצח, אבל: “אם נודה באמת, להוסיף נקודה נגד ריאל מדריד זה תמיד טוב”. “אנחנו לא בוכים, אנחנו קבוצה חזקה, הייתה שנה קשה לכולן. ריאל? יש לה סגל אדיר והיא קבוצה נהדרת, אני מצפה שהם יהיו טובים”. המאמן אמר שהוא לא מרוצה מכל הביקורות בתקשורת על האגרסיביות ושלעתים זה כן מחלחל בסופו של דבר. גם על זידאן היו לו רק מילים טובות לומר.

את הקפטן דג’נה יחליף אריק קאבקו שרשם העונה 14 הופעות ליגה ועלה מהספסל נגד סביליה. הוא התאושש היטב מהפציעה האחרונה. השחקן שהכי ימשוך את תשומת העין שלנו הוא כמובן קובו שאחרי חצי עונה לא פשוטה בוויאריאל - התקבל בזרועות פתוחות בחטאפה. הוא צפוי לשמור על מקומו בהרכב כפי שהיה בארבעת המשחקים האחרונים. לצידו בקישור ישחק מארק קוקורייה שפתח את העונה נהדר ונחלש. הקשר, שגדל בברצלונה, הוא שיאן הדקות עם 1,963 ויש לו גם שלושה שערים. אפרופו גולים, מצרך נדיר בחטאפה - אנחל רודריגס שכבש אשתקד 14 שערים הוא היחיד ששומר על רמתו, יחסית, עם שישה שערים. קרלס אלנייה, עוד קשר מוכשר שהצטרף בינואר - כבר בישל פעמיים. “האם השפעתם נעלמת? חטאפה ניצחה פעמיים כשהגיעו אך כעת היא שוב חזרה להפסיד”, נכתב על קובו ואלנייה הצעירים. מאורו ארמבארי, מהשחקנים החשובים בקבוצה - לא צפוי להיות כשיר.

בשנה שעברה, חטאפה דורגה שלישית בשלב הזה עם 39 נק’ מתוך 66 – לפני סביליה, לפני ולנסיה ולפני אתלטיקו. גם את העונה הזו היא פתחה טוב עם 10 נקודות מ-15 אך זה נראה כמו זיכרון רחוק, כמו גם ה-0:1 הביתי על ברצלונה. במשחקי החוץ ניצחה רק פעמיים העונה. פתיחת העונה עם 10 מ-15 נראית כמו זיכרון רחוק. הקבוצה שהתאפיינה בעוצמות וקשיחות הפסידה ארבע פעמים העונה בהפרש של שלושה שערים ומעלה. בורדלאס, כך נראה, מתלבט לגבי החלק הקדמי שלו. או מאטה המאכזב שכבש שלושה שערים, או רודריגס. צ’וצ’ו הרננדס מתקאמבק גם כן ושותף לדקות ספורות. חטאפה רוצה לתעל את הכעס לדברים טובים ולנצח את ריאל לראשונה מאז 2013, היא יודעת שגם היא פגיעה.

חטאפה - הרכב משוער: רובן יאנז| דמיאן סוארס, אריק קאבקו, סופיאן צ’אקלה, ניום| נמניה מקסימוביץ’, דוד טימור, טאקופסה קובו, נמניה מקסימוביץ’, מארק קוקורייה, קרלס אלנייה| חאיימה מאטה

היסטוריה ומפגשי עבר:

אתם זוכרים את שלהי העונה שעברה, הניצחונות הדחוקים עם הגנת הברזל? כך היה גם במחזור ה-33 כשחטאפה הגיעה לאצטדיון אלפרדו די סטפאנו העצוב. ריאל השיגה ניצחון חמישי ברציפות, 0:1 קטן-גדול בזכות פנדל מדויק של ראמוס בדקה ה-79 אחרי עבירה על קרבחאל. בדרך כלל בברנבאו\כמארחת ריאל כובשת נגד חטאפה, והרבה, וה-0:1 הזה היה השני בלבד – הראשון איי שם ב-2005-06, במחזור ה-14, שער של רונאלדו, ספק אחרי שהשתלט על הכדור בידו – ואתם בטח זוכרים את הבוז של הקהל ולושמבורגו פוטר על אף הניצחון. שנה קודם לכן נערך המפגש הראשון נגד חטאפה בליגה איי פעם – 0:2 קשה במחזור התשיעי משערים של רונאלדו ומייקל אואן.

תוצאת תמונה עבור ramos vs getafe 2020

למעשה, ריאל עם 11 ניצחונות בית רצופים על חטאפה בליגה, מהמאזנים המבריקים ביותר שלה. חטאפה חילצה 1:1 בפוקס בעונת הקאפלו, 2006-07, כשרוד השווה בפנדל ומחק יתרון של דני גוויזה וריאל החמיצה בלי סוף, וכעבור שנה, דווקא על הפרצוף של ברנד שוסטר – עקצה במתפרצת בזמן ששחקני ריאל חגגו שער שבסוף לא אושר – והשיגו 0:1 היסטורי. זה היה הניצחון היחיד שלה במגרש. ובקיצור, המאזן ב-15 משחקי הליגה נגד חטאפה בבית – 13 ניצחונות (86%), תוצאת תיקו אחת (7%) והפסד בודד (7%), יחס שערים 12:42. אנחנו נעדיף לזכור את מה שקרה עונה אחת אחר כך, גם אם פפה פחות- גוטי השווה ל-2:2 בכדור חופשי בדקה ה-87, מייד לאחר מכן פפה בעט בטיפשות ובאלימות בקאסקרו אך הקשר התחמק וניסה להקפיץ בפנדל – איקר קלט ובתוספת הזמן היגואין כבש גולאסו, הרים את הברנבאו באוויר ושמר אותנו במאבק האליפות בימי חואנדה ראמוס.

הפגזה ראשונה בבית נגד חטאפה הגיעה עם רביעייה בעונת 2010-11, רונאלדו שיפץ את מאזן ההבקעות עם שלושער. התוצאה חזרה על עצמה גם כעבור שנתיים, שוב שלושער לכריסטיאנו. בעונת הדסימה זה נגמר ב-1:4, רונאלדו הפעם עם שניים כאשר גם פפה (פתח) ואיסקו מחקו פיגור מוקדם של אנחל לאפיטה. במשחק הבכורה של לופטגי בליגה ניצחה ריאל 0:2 משערים של קרבחאל בנגיחה ושל בייל. משחק הפרידה של אנצ’לוטי הוא הזכור ביותר, וכך גם של איקר – 3:7 מטורף. אפילו אודגור שיחק. רונאלדו שטחן את חטאפה מדי עונה – כבש שלושער. בסה"כ משחקי הליגה המאזן עומד על 5:22 לריאל בניצחונות ויחס שערים 27:71. ריאל לא נכנעה “לאחות הקטנה” מאז המחזור השני בעונת 2012-13.

סליחה על ההודעה הפחות קשורה אבל ערוץ ONE עושה סקר דעת קהל על השידורים של הליגה הספרדית.
נראה לי שכדאי להגיב על זה, אולי זה יזיז את האבי נימני ודומיו או יפחית מהמינון שלהם.

מדי שבוע מאות אלפי אוהדים צופים בשידורי הליגה הספרדית בערוץ ONE. בואו לספק פידבק יקר לקברניטי הערוץ אודות שביעות רצונכם מרמת השידור, בסקר האוהדים הגדול של קהילות האוהדים בישראל.

קחו כמה דקות מהירות והצביעו בסקר הזה: https://forms.gle/SsH6XHEY2rLF82UP9

:arrow_left: כדי למנוע זיופים והטיית קולות, המצביעים בסקר צריכים להכנס עם חשבון הג׳ימייל שלהם.

תוצאות הסקר יפורסמו בקרוב אצל קהילות האוהדים השונות.

Courtois; Nacho, Varane, Mendy; Marvin, Casemiro, Modric, Marcelo; Asensio, Vinícius y Benzema

3-4-3?
בכל מקרה, מרסלו בהרכב - אני מרוצה.

האמת שמח על ההרכב, ניסוי מעניין מאוד.
תמיד יש את איסקו על הספסל למקרה ונרצה קישור.
מעניין אותי אם זה 433 כשמרסלו באגף אחד ויניסיוס בשני ואסנסיו באמצע, כשמרווין בעמדת המגן השמאלי כמו במשחק הקודם, או 343 עם מנדי כבלם

ובפינת הספסל האיכותי באירופה:
לונין, אלטובה, אריבאס, בלאנקו, צ’וסט, דיאז גוטיירז ואיסקו.

נשמע כמו קאסט שחקנים לעונה הבאה של בית הנייר.

אני צופה משחק לא פשוט כלל. השחקנים של חטאפה אלימים ויבואו לקחת נקודות בשיניים. שער מוקדם יהיה נכס, ככל שנאחר להבקיע נגרר למשחק שיתאים לחטאפה. לא מאמין שנראה משחק יפה, כן מצפה לשנדע לנצל את המעידונת של אטלתיקו ובלי קשר חייבים לייצר מומנטום חיובי לקראת הצ׳מפיונס.

זידאן הקשיב לי.

מת על זה שויניסיוס תופס את הראש ומתבאס אחרי מסירות שלו. כאילו הוא נתן רוחב של דה בריינה ולא עוד כדור מחורבן שהלך לשום מקום.

זוכרים כמה סלגאדו קשישא היה אסון בימיו האחרונים בקבוצה עד שהפך להיות המצטיין של כל משחקי הראווה של הוותיקים בעשור הקודם? יש לי תחושה שמרסלו יילך בדיוק באותו מסלול.

אפילו ארבלואה בשלהי הקריירה היה קצבי ונמרץ יותר מהברזילאי…

בחיים לא הייתי מדמיין לפני 11-12 שנים שככה מארסלו יראה היום בריאל.

רואה אותו מחלק הוראות למארווין. מנהיג. כיף לראות אותו כקפטן של ריאל, בטח בהשוואה לבנזמה.

בלי קשר לתוצאה או ליכולת, אני לא זוכר קבוצה שמשחקת כל כך הרבה עם הידיים. אפילו אתלטיקו בימי הנגרות שלה. בכל שמירה, בכל לחץ על שחקן רואים ידיים מתנופפות. לא מבין למה השופטים נותנים לזה לגיטימציה

אני לא יודע בדיוק מה הציפייה שלך ממנו.
הגנתית הוא בהחלט רע, זו הסיבה שהוא כמעט ולא רואה דשא יותר העונה.
בהתקפה בהחלט יש לו מה לתרום וגם בפן המנהיגותי.

היו משחקים הרבה יותר גרועים העונה גם עם ה-Once De Gala שלנו עאלק. מגיע לנו להשיג פה את ה-0:1 בציפורניים או משער של קאסמירו בכדור חופשי, זה ייתן לנו עוד דחיפה מוראלית. אני די מרוצה ממרסלו גם אם הקצב זה לא זה - מרענן לראות אותו בעמדה התקפית. ויניסיוס מחרב התקפות והבעיה שלנו ידועה - מי שמהיר הוא טיפש, מי שחכם כביכול וטוב בפעולה האחרונה, למשל אסנסיו - הוא צב. זה משחק שבנזמה צריך לקחת על עצמו ולהתעלות מעל הבינוניות הרגילה וחבל, בלתי נסבל שהוא יוצא מהרחבה הרי אין אף אחד אחר במקומו. זה משחק שאין בו שטחים, יריבה אגרסיבית ולא נגיע להרבה מצבים. לא מאשים אותו בנגיחה הטובה למשקוף אלא מדבר באופן כללי. מארווין? קצת יותר תעוזה, ילד! מנדי עם אובר-ביטחון ברחבה בינתיים זה עובד. אין צורך שזידאן יזרוק את מריאנו ואיסקו ככה בדקה ה-70 כשיהיה 0:0 ותהיה נסיגה במשחק שלנו. חבל שלמצב הכי מסוכן הגיע מודריץ’ שיודע לבעוט הרבה יותר טוב.

נ.ב, כמה נקודות הביא כל שחקן לקבוצה שלו העונה:
לואיס סוארס - 12
יוסף אן נסירי - 11
ג’ראד מורנו וליאו מסי - 10
חוסה לואיס סוארס ורוג’ר מרטי - 9
יאגו אספס - 7
פאקו אלקאסר, רוברטו סולדאדו, קרלוס סולר - 6
אתם מבינים את הרמז?

אל תזלזלו, על הספסל מחכים:

איפה חותמים על הטפסים כדי שהעונה הזו תסתיים עכשיו?

מה רשימה כמו זאת שווה אם במשחק כמו היום בנזמה לא ירשם כמי שהביא נקודות?

image

היה טוב - וטוב שהיה| אם להיות הוגן במחצית הייתי פסימי, אנחנו לא יודעים לקחת משחקים בשיניים והיום עשינו את זה נגד קבוצה מעצבנת שאמנם נמצאת בעונה איומה אבל מה נגיד אנחנו? והאמת שבלי קשר לסגל האשפתות שלנו - היה משחק די מהנה, במחצית הראשונה התקרבנו ואז זה הגיע. אני לא יודע מה הזוי ולא הגיוני יותר - העובדה שוויני הרים כמו בן אדם לבנזמה, דווקא מצד ימין, או השער של מנדי אחרי בישול של מרסלו (שינוי מרענן, יש איזה פגיעה קלה לפי מה שהבנתי). אם מודריץ’ או ואראן היו נחים לכמה דקות אז בכלל היה כיף. אין לי בעיה בכל מחצית לכתוב דברים נגד בנזמה בתקווה ש"הנאחס ההפוך" או הביקורת תעבוד, מה ששלו - שלו. במצב הראשון הוא בעט לא מספיק טוב מזווית אלכסונית אבל תיקן, אני בהחלט חושב שמשחק הראש שלו אחד הטובים בעולם. אסנסיו צריך לתת קצת יותר אבל נתרכז בטוב - לא בעטנו לנו למסגרת, שיחקנו באחריות, ניצחון שייתן דחיפה, וכשמגיע-מגיע: אחלה ערב של מנדי!

לא מבין איך בקבוצה הכי גדולה בעולם נותנים לכישרון הכי גדול בקבוצה( ובכלל בכדורגל העולמי)להתבזבז בגלל כושר משחק לקוי, מה כל כך קשה להכניס את מרסלו לכושר משחק, הוא בן 32 ולא 42, כל משחק שהוא משחק הוא נראה גמור פיזית ועדיין מסדר 2 מצבים לגול, אין לנו עוד שחקנים כאלה.

לחלוטין, אבל כפי שאוליגר חזה העניין כרוך בשינוי מערך. הערב לזידאן לא היו יותר מדי ברירות, השאלה היא האם זה מה שבריאל מדריד צריכים עכשיו. לדעתי כן.

אריבאס/מרווין > אודריוסולה

לא זה ולא זה משמעותי.
כמו שאמרת סטטיסטיקה מתיישרת. גם למסי יש משחקים בהם הוא כובש את הראשון ואז כשהמשחק נפתח נכבש שער שני, גם לרונאלדו וסוארז יש כאלה.
מצד שני, לא צריך לחפש את בנזמה, בטח שלא העונה.

אהבתי את המערך. היינו מאוד יציבים מאחורה, ובזכות מרסלו יותר מסוכנים מקדימה.
אהבתי את ויניסיוס בעמדה האחורית יותר, המהירות שלו היא הכלי העיקרי (היחיד?) שלו וכשהוא בא מעמדה אחורית יותר יש חו יותר מהירות ולא סתם מבודדים אותו באגף לאחד על אחד. עשה גם אחלה הגנה לרוב.

אריבאס די הרשים אותי בקצת שקיבל. לא עשה יותר מידי אבל נראה אחלה שחקן בקצת שכן נגע. מהיר בנוסף לכך, הרשים אותי יותר ממרווין לצורך העניין.

לטעמי עד חזרת הפצועים צריך להמשיך עם מערך 3 הבלמים.
גם אהבתי את מנדי כבלם השמאלי, יודע להצטרך להתקפה יפה עם המהירות.

מודריץ לא במשחק טוב, אבל מותר לו, מקווה שינוח משחק הבא

פרופורציות חביבי, זה היה כרגיל משחק עם 1.5 מהלכים התקפיים נורמלים, הפעם מול קבוצה שהתבטלה לגמרי בהתקפה. יש הבדל בין להיות אוהד טוב ולהמשיך לתמוך ולעקוב אחרי הקבוצה, לבין להנות מהזוועות שאנחנו רואים בשלוש השנים האחרונות.

לאריבאס יש וויבים דומים לשל ברהים דיאז, הייתי רוצה לראות אותו עוד. מרסלו נתן כמה מסירות יפות, רובן פשוט מסירות טובות רגילות - אנחנו פשוט במצב של אפס ציפיות ממסירה שיוצאת מהרגליים של ויניסיוס ומנדי בצד הזה, אז כל כדור שלא הולך לאיבוד או מוחזר אחורה, פותח את העיניים.