קשה לנתח את המשחק הזה.
נתנו את הנשמה במחצית השנייה. לא חושב שהחילופים של פליק היו מדויקים, אבל זה פחות רלוונטי למשחק ב-10 שחקנים עם קבוצה עייפה ופצועה.
יהיה קשה לעשות משהו הגומלין, אבל בשביל זה נצטרך לוותר על דרבי ופער מריאל. יותר הגיוני שפליק יעלה בהרכב מלא גם ביום שבת.
אנחנו לא באמת מוכנים לרוץ עד הסוף במפעל הזה. ניפגש בעונה הבאה.
יסלח לי סימאונה, שבהחלט עשה בדיוק את מה שהיה צריך לעשות במשחק הזה, אבל הניצחון הזה לא קשור לאתלטיקו. ברצלונה הגיעה למספיק מצבים מספיק טובים, ואז החליטה שלא בא לה לכבוש. זה ראשפורד שהגיע למצבי בעיטה כשהוא חד כמו מצקת, זה לבנדובסקי שעזר אחלה באמצע אבל בהזדמנות היחידה שלו להיות חלוץ עשה טעות, וזה לאמין שהחליט שהכל עליו עוד לפני שהכל היה עליו. לא יודע מה עושים בקיץ ומה יותר חשוב, חלוץ או בלם, אבל בלי חלוץ (ואחד אמין) אנחנו נחזור למה שקרה פה במשחק שוב ושוב משל היינו ב"לקום אתמול בבוקר".
ועדיין, מדהים כמה השערים שאנחנו חוטפים (וכמה האדומים שאנחנו סופגים) הם העתק-הדבק אחד של השני. כל פעם אותן פאדיחות, כל פעם אותן הטעויות, כל פעם שחקן אחרון נמצא במצב שהוא או מתפוגג מקיום כדי לא לגעת בשחקן ההתקפה של היריבה או שהוא סופג אדום. שום בלם על לא יעזור בזה.
אבל צריך גם בלם ליד קובארסי, ואחד שבמדדי המנהיגות שלו יש לו ציון גבוה. כי שוב ושוב ושוב רואים שכשאין לו מישהו שיחזיק לו את היד, מוכח שפוטנציאל זה נחמד, אבל מתישהו זה כבר לא מספיק.
ברצלונה חייבת להתחיל לשחק “רע”. בשנה שעברה היא נפלה על חוסר יכולת/ידע/הבנה מתי ללכת לדגל הקרן ולשחק מסריח, והפעם היא נפלה כי לא יודעים לשחק על שחקן יריבה עם צהוב מוקדם (לא מוקדם מספיק, אבל עדיין). גם בליגה מול אתלטיקו היה אפשר להוציא מניקו את האדום קודם, והפעם היה אפשר לשחק על קוקה הרבה הרבה יותר.
עם ובלי קשר - לאמין עם משחק לקלטות של יכולות דריבל עילאיות ושום דבר בתכל’ס. לעבור 5-6 שחקנים ברחבה זה אחלה לרגע, אבל שווה בדיוק אפס עגול כשזה לא מסתיים בשער. ולפעמים גם לא במצב. לבנדובסקי כובש עם הכתף שער מקרי? זה שווה יותר מעוד דריבל לשום מקום, בתוספת של מקסימום בעיטה יפה לתוך שחקנים.
לאמין עוד יאכיל אותי הרבה הרבה כובעים, ויעשה הרבה דברים מדהימים, אבל את הקטע בו הוא לפעמים פשוט צריך לבעוט ולא לארגן סרטון לטיקטוק, ואת זה שהוא חייב ללמוד להפעיל לחץ מנטלי על יריב על סף השעייה - הוא עוד לא למד.
ראשפורד זה שחקן טיפש, ופשוט לא מתאים. יכול להיות שגם שחקן אחר היה מחטיא את ההזדמנויות שלו, אבל לא בהכרח שחקן שרוצה להישאר פה בעונה הבאה, ובסכומים האלו. הבעיה היא שהתחליף הנוכחי הוא פראן.
בגדול? אני גאה בקבוצה ובאיך שהיא שיחקה. לפני ההרחקה, וגם אחריה. לא רק שלא הייתה חזרה אחורה בניסיון לצאת עם 0:1 קטן, אלא שגם היה ניסיון עד הרגע האחרון לכבוש. ברצלונה צריכה לשחק בדיוק ככה בגומלין, ולקוות שהפעם המצקת של ראשפורד, לבנדובסקי ולאמין תתחדד. כי יכולת טובה זה אחלה, אבל בלי גולים (וצריך 3 כאלו, לפחות) אין מה למכור.
רק שלא ברור מה קורה עם פדרי. הקוסם היה מדהים במחצית הראשונה, אבל כרגיל היה די לבד. בלעדיו יהיה קשה אפילו יותר, בטח במטרופוליטנו הרועש ועם הדשא בגבהים שצ’אבי שונא. וזה עוד אחרי אספניול המציקים בשבת.
איזה שבוע מחורבן בחיי. אני לא ישן טוב, לא אוכל טוב, אחרי פאלטה קשוחה בעבודה, הגדול הצליח לחטוף כינים איכשהו אז אפילו למסגרת הוא לא יכול ללכת מחר, הפסקת אש על פארש, ואפילו הצלחתי לריב עם אשתי. כל הבילד אפ הזה של שבוע נאחס גרם לי לחשוב שלמרות התחזית הדיי ריאלית שאתלטיקו יהיו עדיפים נגדינו- עוד אולי הנאחס יתהפך ובשם הקארמה הלא קיימת נעשה את הבלתי יאמן וננצח את המשחק ונגיע רגועים לגומלין. שקר וכזב, בארסה מעולם לא הייתה אמורה להיות אמצעי לשלווה. זה לא מה שהיא עושה עבורינו, רק ריגוש ואסקפיזם אם משעמם לנו בשגרה הקיימת.
זה לא שהיינו רעים כן? התחלנו טוב, אתלטיקו לא הבריקה למרות הפער האיכותי ממנו חששתיאבל לפעמים מספיקה טעות אחת קריטית שתגרום לנו להיכנס לסחרחורת הזאת. כדי להוסיף על זה, קיבלנו וואחד עונש על הטעות הזאת, כשז’ואן גרסיה פגש את הדבר היחיד שהוא לא יכול לקבל באימונים- בועט חופשיות טוב שיאתגר אותו.
אם לנסות למצוא את החיובי, לא התבזינו פה. זה אומנם לא היה משחק מדהים ברמה האישית של כולם, אבל הרוב המוחלט של השחקנים נלחמו עד הסוף ונתנו את המקסימום בלחץ, ביציאה קדימה, ובדחיפה קדימה. אני לא מתרגש מהדומיננטיות היחסית במחצית השנייה, כי צ’ולו לא חיפש לתקוף אותנו יותר, אלא ידע שניחשף יותר בעשרה שחקנים במטרה לתת לסורלות להמשיך את המסורת שלו מולינו. בקצרה, זה לא שלא ניסינו, פשוט כבר לא היה לנו איך לנצח פה.
נהמר על הגומלין? נו מה כבר יש להפסיד.
נ.ב
אפשר כבר לסכם את התקופה של ראשפורד בבארסה? אני כמעט לא מצליח לחשוב על סיטואציה בה הוא יגרום לי לחשוב אחרת לגביו. אפילו אם יכבוש שלושער בקלאסיקו עם דגל ישראל על הגב.
מתקיימות זו לצד זו בבארסה הנוכחית, מספרת את כל הסיפור בעיניי. אפשר להוציא את השחקנים עם המנטליות הבעייתית מברצלונה, הרבה יותר קשה להוציא את ברצלונה כמועדון מהמנטליות הזאת.
בארסה התקדמה דרמטית תחת לאפורטה ופליק מבחינה מקצועית, כלכלית, אטרקטיביות ועוד. היא עדיין חייבת ללמוד להוריד מעצמה את הקוף המנטלי הזה, אם היא רוצה לחזור עד הסוף לימי הזוהר שלה. ולדעתי פליק הוא כן האדם הנכון לעשות זאת.
נמאס לי להאשים את העייפות. הסגל הזה רץ כבר כמה שנים בכל המסגרות, כולם מורגלים לעומס המשחקים, כולם יודעים שהישורת האחרונה הכי קשה, גם היריבות “עייפות” - זה לא תירוץ וזה לא הולך להשתפר. השחקנים נתנו פה מעל ומעבר גם בשבת וגם עכשיו ולא הפסדנו בגלל עייפות.
הפסדנו כי… אין לנו מזל במפעל הזה. פשוט ככה. לספוג משתיים וחצי התקפות של אתלטיקו זה בדיוק בארסה, לעשות אדום מטומטם זה בדיוק בארסה, להחמיץ ברשלנות פעם אחר פעם זה בדיוק בארסה. משהו בשיטה הזו של משחקי נוק אאוט מערערת אותנו.
לא מסכים עם הסקילה של ראשפורד. היה לו אחלה של משחק ומעורבות רבה בהתקפות, אם מאשימים אותו בהחמצות אז צריך להאשים באותה מידה את לאמין שמכדרר ויוצא לו יפה ליוטיוב אבל שום תכליתיות. אבל גם אותו אני לא מאשים - כולם ניסו והצליחו לפרוץ את ההגנה של אתלטיקו. לא היה פה בונקר מפואר שמנע מאיתנו התקפות. אתלטיקו פגיעה ואנחנו ירינו לעצמנו ברגל היום. 18 בעיטות, 7 למסגרת, XG של 1.21 לעומת 0.45 של אתלטיקו. מבאס.
שוב לרדוף אחרי אתלטיקו, כשאנחנו צריכים להבקיע 2-3 שערים, ועוד במטרופוליטנו? איזה ייאוש.
אחרי 30 דקות עלתה הסטטיסטיקה של החזקת כדור ואתלטיקו הובילה. הם פתחו נהדר את המשחק. מהרגע שקוקה נכנס לעונה הזו הוא הוסיף לה המון. ברגע שיצא אתלטיקו הפכה פסיבית לגמרי אפילו ביתרון שחקן. חבל לי על באריוס שהיה יכול להפוך את המפגש הזה לעוד יותר מעניין. מדברים פה על ההחמצות ואולי אני צריך לצפות שוב בתקציר כי הייתי עייף אבל אני כמעט לא זוכר מצבים אמיתיים של בארסה, וגם אם היו כאלה זה בטח לא מסוג המשחקים של לבכות על החמצות. בארסה לא ייצרה מספיק. ונכון היה רק 40 דקות כדורגל ועדיין (מבחינתי 10 על 11 זה לא כדורגל). מה שכן היא גם הייתה חשופה פחות צבדרך כלל מאחורה, חוץ מהפרפור של חוליאן על הקו אני לא זוכר שאתלטיקו הביכה הרבה את ההגנה.
מעניין למה פדרי יצא, אם זה כי פליק רצה שחקן טכני יותר הוא היה נשאר ב9 שחקנים גם אם היה לרשותו להכניס כל שחקן בעולם. חח קשקוש הזוי אפילו בשביל שגיא. אני עדיין תמיד אוהב אותו הוא מביא משהו אחר.
אני בכל זאת חייב לתת מילה על האדום, לפי דעתי השופט טעה. קובארסי היה ניצב למולו או לכל הפחות מפעיל עליו לחץ כבד מאוד. המסירה לא הייתה לשטח והוא בודאות היה מתעקב בהשתלט על הכדור. יש נטיה לשופטים להתעלם מהשחקן שעושה את העברה כי בהרבה פעמים זה הגיוני כי הוא עושה את העברה בגלישה ומוציא את עצמו מהמשחק. פה זה לא המצב.
לא יודע אם יש לי מלא מה לחדש או להוסיף על אתמול שלא נאמר פה אבל זה השנקל שלי:
צ’ולו ניצח אתמול לראשונה את ברצלונה בקאמפ נואו אבל זה לא היה ניצחון הירואי של אתלטיקו או יש להגיד הרבה בזכותה.
בארסה הפסידה אתמול אתמול את המשחק ברגליים שלה, אתלטיקו לא שיחקה בצורה שמנעה מברצלונה להגיע למצבים שאותם ברצלונה החמיצה ברשלנות.
הרגל המסיימת הייתה הגורם המכריע אתמול, לבארסה היו המון מצבים ללא רגל מסיימת, לאתלטיקו הספיקו 2.5 מצבים כדי לסיים עם 2 שערים.
בכדורגל הנוכחי של היום עדיף להיות בפיגור מאשר להיות ב-10 שחקנים וזה משהו שבארסה באופן מסורתי לא מיישמת במשחקי הכרעה וזה מכניס אותה לבור.
אתמול אומנם החיסרוו המספרי כמעט לא הורגש בגלל הצורת משחק של אתלטיקו אבל זה עדיין יתרון מספרי.
ההתקפות שלנו הגיעו המון מהצדדים, כמעט לא מהאמצע ולכן לבה, פרמין ואולמו כמעט לא הורגשו, האחרון הראה מהלכים יפים רק כשהצטרף לראשפורד בשמאל ומשם הם הגיעו לרחבה, באמצע מהמקום שאמור להיות יותר קל להבקיע שער לא הגענו למצבים כמעט בכלל, אתלטיקו בחרו איפה לבצע את הלחץ שלהם.
בקשר לראשפורד אני עדיין מתומכיו פה למרות משחק חושך אתמול בכל הקשור לקבלת החלטות, הפעולות היו טובות, הסיומת נוראית.
לדעתי משחקי סיום העונה יכריעו אצלי האם זה צעד נכון להשאיר אותו או לא, זמני מבחן. עדיין לא חרצתי את גורלו.
החלק ההזוי והמוזר פה הוא שדווקא ברצלונה של פליק לא מיישמת את זה. מלכת הקאמבקים, ההיא שגם פיגור 0:2 לא אומר שהיא תרד מהמגרש מפסידה - עדיין חיה בעולם בו הרבה פעמים היא מתחילה לשחק רק כשהיא בפיגור, אבל לא מבינה שזה עדיין עדיף על 10 שחקנים (ופיגור).
אגב, המשחק הזה הראה לי שוב כמה ראפיניה חסר, אסל גם כמה טמטום היה מעורב בפציעה שלו. של פיפ"א, של ברזיל, של אנצ’לוטי ושל ראפיניה. לא הייתה שום סיבה להיפצע, בטח בגלל עודף רבאק, במשחק ידידות שלא אומר/שווה/נותן כלום. במיוחד בשלב הזה של העונה.
נו xg של 1.1 זה לא משחק של לבוא ולשים את ההחמצות במוקד. התקציר מבחינתי מספר יותר מסטטיסטיקה יבשה או כזו שai מנסה למדל. זה משחק שהגיע לבארסה לכבוש ביו 0 ל1 שערים לדעתי לא יותר.
אני לא יודע איך אתה מדמיין החמצות אבל גם כשלאמין עובר את כולם ומוסר לא נכון או לא מוסר בכלל זו החמצה כי נוצר יתרון מספרי עצום ברחבה של אתלטיקו. גם הבעיטות של ראשפורד, הבעיטה של לבה, הבעיטות של אולמו. בארסה בגדול עשתה מה שבא לה ברחבה עד הבעיטה האחרונה. זה ממש לא נכון לחשוב שאיזה בלוק הגנתי מופלא של אתלטיקו הוא זה שמנע מאיתנו לכבוש.
לא אמרתי בלוק מופלא. אני פשוט לא רואה פה משחק שההחמצות הן אלה שצריכות לקבל זרקור. בארסה לא יצרה מספיק וכשלאמין הולך ראש בקיר ועובר בין כולם זה לדעתי לרוב מועד לכישלון ולא באמת מסוכן כפי שזה נראה.
בנאדם שלא ראה את המשחק והיה קורא את התגובות פה היה מדמיין משהו אחר לגמרי.
בלי לערער חלילה על תחושת הבאסה ולא כדי לשבח את אתלטיקו מדריד אתמול - אבל ברצלונה גם במשחק בינוני עושה XG ממוצע הרבה יותר ממה שהיה אתמול [זה מראה עד כמה ההתקפה תמיד יוצרת מצבים], שבמקרה דומה ל-4:0 בגביע (אז היה לברצלונה 1.18 XG). ועל אחת כמה וכמה במשחק בית. כמובן שהכרטיס האדום שיחק תפקיד ופגע. הכרטיס האדום היה בדקה ה-44, אני הסתכלתי ב-Flashscore ולדעתי ה-XG במחצית הראשונה עמד על 0.78 או משהו כזה.
אני תמיד אעדיף לקרוא כאן כטיעון - אזכור של מצבים טובים שהוחמצו “ברשלנות” למשל מאשר נפנוף במספר, ומודה שאני לפעמים רואה את הנתון ולא ממש מבין אותו. באיירן גם במחצית הראשונה למשל הובילה על ריאל בהרבה ב-XG וחשבתי שלמעט דאיו אופמקאנו שבעט באוויר וכמובן הגול - הם לא יצרו כל-כך הרבה, ואצלינו קיליאן אמבפה הגיע לאחד על אחד ועוד חצאי מצבים טובים.
לדעתי אגב ההתמודדות ממש לא גמורה, יהיה קצת קשה לשמור על שער נקי נגד אתלטיקו בחוץ, אבל ההתקפה של ברצלונה בהחלט טובה. שער מהיר תמיד יכול לפתור הרבה דברים.
אז אולי אתה מתכוון שניצול המצבים של אתלטיקו היה קטלני. לגבי סורלוט לדעתי זה קצת בכייני כי הוא הגיע למצב של 80 אחוז גול. מצב יותר טוב מכל המצבים של בארסה, אבל מעבר לזה הם לא עשו הרבה ולסיים עם עוד כדור ברשת זה כן קצת אכזרי. אבל עדיין כשמסתכלים על הצד של בארסה זה בשום אופן לא משחק שההחמצות הן המוקד. כמו שאמרתי היה להם מצב אחד טוב מאיבוד כדור של אתלטיקו וגם הוא לא וואו רחוק מלהיות המצב של סורלוט נגיד. בדרך כלל כשבאים ומאשימים את ההחמצות זה צריך להיות מגובה במשחק עם הרבה יותר מצבים, ככה אני רואה את זה.