רבע גמר ליגת האלופות - משחק ראשון - מפסידים 2:0 לאתלטיקו בבית לקראת גומלין עם הגב לקיר

כן, 80% גול. סיכוים כמו של פנדל.

אני לא מבין מה אתם חופרים.

אני לא אמרתי שאתלטיקו היו צריכים להבקיע 2 שערים.

אני לא אמרתי שאתלטיקו התגוננו מדהים.

אני לא אמרתי שברצלונה התקשתה להגיע לרחבה.

בסהכ אומר שלא הגיוני להתלונן על ההחמצות במשחק שברצלונה הגיעה לכל כך למעט הזדמנויות. מה לא מובן?

וכן המצב של סורלוט היה יותר טוב מכל המצבים של בארסה. אתה רוצה 70? קח.

אם מבחינתך הכדרורים של לאמין בתוך הרחבה מטר מהשער הם לא הזדמנויות ויצירת מצבים, כנראה שאנחנו רואים כדורגל בצורה שונה ופשוט לא נסכים עם הנקודה הזו.

אחד הנתונים שאני הכי אוהב זה כניסות לרחבה. זה לרוב מבטא את ההצלחה של קבוצה לתקוף.
בארסה נכנס לרחבה של אתלטיקו 62 פעמים לעומת 31. פי 2.

עוד נתונים מעניינים? השוער של אתלטיקו נאלץ ל-7 הצלות, 3 הצלות גדולות.
ז’. גארסיה? 1.

אולי יש כאן עניין של סמנטיקה פשוט, אבל בארסה הייתה לחלוטין שווה שער אחד, ולא שווה ספיגה של 2.
1-1 הייתה תוצאה מאוד הגיונית אתמול, ולעומת 2-0 זו תוצאה שונה לחלוטין.
אני חושב שזו הנקודה של החברים כאן.

מחזק.
לדעתי היה לו משחק טוב התקפית, ולפעמים הסיומת לא טובה. ידוע שהוא שחקן עם קצרים במוח, וגם שהוא לא אמור להיות שחקן הרכב במשחקים האלה.
יותר מפריע לי העובדה שהוא לא עושה שום הגנה, וכל פעם שאתלטיקו תוקפת מהצד שלו יש שטח עצום ויתרון מספרי.
אם היינו משחקים ב-433 אולי זה היה נסבל, אבל כשפדרי צריך לכסות עליו(ועוד בסיטואציה שהוא סוחב עומס פיזי) זה בלתי נסבל ברמות האלה.

רוצה גם להוסיף עוד משהו,
מבאס שקובארסי מורחק מהמשחק הבא, אבל אריק הוא השחקן הגנה המצטיין שלנו העונה. יש כיסוי.
העובדה שכל הקשרים שלנו לא ב-100% זו הבעיה הכי גדולה ליום שלישי. יש מצב גדול שפדרי, פרנקי וברנאל לא יוכלו לשחק בכלל.
אין לנו מה למכור בסיטואציה כזו, ואולי ואבוי אם נמשיך לסכן את גאבי.

אבל התלוננתם על החמצות. אני יחסתי את זה כבעיטות כושלות. כן בארסה שיחקה לא מעט ברחבה של אתלטיקו ובכללי שיחקה לא רע אבל החמצות זה לא הסיפור של המשחק כי הבעיטות שהיא הגיעה אלייהן לא היו ממצבים מספיק טובים. זאת הייתה הכוונה שלי ואם אתם מסתכלים בכללי עם בארסה שיחקה טוב או לא או יותר או םחות טוב מאתלטיקו זה להסיט את הדיון למקום שאני לא ניסיתי להתייחס אליו מחתחילה.

יותר טוב מהחמצה של ראשפורד בתחילת המשחק מ 12-13 מטר מול השוער?
יותר טוב מנגיחה של אראוחו ממטר, שניה אחרי שנכנס?
יותר טוב מהחמצה של פראן טורס?
יותר טוב מהנגיחה של גאבי באחד הקרנות, שגם אולמו וגם מישהו אחר פיספסו במילימטרים?
יותר טוב מבעיטה חופשית שמוסו בקושי הוציא אל המשקוף?
יותר טוב מ 2 החמצות של לאמין מתוך הרחבה אחרי שעבר את כל ההגנה?
זה רק מהראש, בטח שכחתי משהו.

כי אמרת שהיה לבארסה רק מצב אחד אמיתי. ואז אתה טוען שהמצב של סורלות’, עם בעיטה קשה בניגוד לכיוון התנועה, כשהבלם עליו, זה שער כמעט בטוח כמו פנדל.
זה סותר את ההיגיון של כל מי שמגיב פה, וגם סותר את ה XG.

זה. זה לא מובן.

מהראש -
ההזדמנות של לבנדובסקי בסוף המחצית הראשונה, שיכל גם למסור לראשפורד לבעיטה קלה.

ההזדמנות של ראשפורד, שהוא כבר עבר את מוסו אבל משך יותר מדי קדימה והצידה ובעט החוצה.

הטיל של לאמין לקראת סיום המשחק שמוסו עצר.

ברור שהיו הזדמנויות, אבל לא היה פה מקבץ החטאות חריג לפי דעתי. כל ההזדמנויות לפחות שראיתי בתקציר כי כמו שאמרתי בשידור הייתי ממש עייף במחצית הראשונה, למעט אותה הזדמנות של ראשפורד מהאיבוד של סימאונה מאחורה, היו מצבים יחסית קשים. אתם רוצים ליפול מהכיסא שאף אחד מהם לא נכנס זכותכם, אני לא מופתע. לא במקרה הxg יחסית נמוך גם אם אני לא תמיד מסכים איתו אבל פה הוא דיי משקף אני חושב.

בארסה הגישה תלונה רשמית לאופ’'א על השיפוט.
עיקר התלונה על נגיעת יד של פוביל בהוצאת כדור שוער.
בדיון השיפוט, הבאתי שני סרטונים של אותו מקרה בדיוק במשחקי עבר. אחד זכה לפנדל, השני להתעלמות מהשופטים.

אני לא מבין מה בארסה מנסה להשיג. לחץ על השופט בגומלין? להצתדק מול הביקורת אם תודח? שקובאץ’ ושופט הואר לא ישפטו אותנו יותר?
נראה לי בולשיט.

כן, כן אבל פחות, לא נראה לי.

מודה שאני “קרוע” לגביי ההחלטה הזו - מצד אחד לא רואה איך זה תורם לנו, למעט עניין הלחץ על השיפוט בגומלין, ואני כן רואה איך זה יכול לפגוע בנו. לא רק מבחינת השם/מעמד/כבוד וכל השיט הזה, אלא אפילו בגומלין עצמו או במה שיקרה אחריו (אם ברצלונה תעפיל) - החלטה מוטעית לכיוון ההפוך, שנובעת מהלחץ על השיפוט, שתוביל להעפלה לחצי, והבלאגן יחגוג.
בנוסף, כמובן, לזה שבאופן כללי אני לא חובב תלונות (רשמיות, ובטח לא רשמיות) על השיפוט. במיוחד אם זה לא מקרה קיצון באמת ושזה לא יכול להשפיע על תוצאת המשחק בדיעבד (או על עונש הרחקה כלשהו).

מצד שני - בהינתן זה שאני לא רואה דרך אחרת להשפיע במלחמה נגד החלטות שיפוט בעייתיות - או בשמן האמיתי: שופטים לא מספיק טובים שמנסים או לא מנסים לאכוף חוקים לא מספיק ברורים/טובים - יכול להיות שתלונה כזו היא אולי עוד סדק בחומת השחצנות השיפוטית שצריכה הייתה להיסדק יותר כבר ממזמן?
ואולי בעולם בו משחקים מלוכלך, ילדותי ומגעיל, גם ברצלונה צריכה לרדת לרמה הזו כדי “לא להישאר מאחור”?

אופ"א ידועים בגיבוי מלא לשופטים שלהם, הרבה יותר מ CTA בספרד למשל.
כאן מדובר במקרה גבולי, שכבר היו תקדימים לכאן או לכאן.
הדבר האחרון שייצא מהתלונה הזאת זה שיפור השיפוט. אני לא מבין איך התלונה של בארסה יכולה לשפר משהו.
לדעתי הם סתם מנסים את מה שהצליח פחות או יותר בליגה הספרדית.

בגלל זה שופטים מרשים לעצמם לגנוב את ההצגה כל פעם מחדש

מה זה גיבוי אוטמטי לשופט? הוא טעה? הוא צריך להענש בהתאם לטעות שלו. כמובן שאני מדבר על טעויות קריטיות.

אני מסכים בעיקרון איתך, פשוט מעצבן אותי הגיבוי האוטמטי הזה לשופטים.

אבל הטענה שלך שהשופט טעה היא לא נכונה, למה שיענישו אותו?
הרי האדום שקיבל קובארסי הוא לא טעות מוחלטת, והקטע עם נגיעת היד זה לא חד משמעי, מה שגם אני די בטוח שלאמין בתוך הרחבה בזמן המסירה הראשונה, אז על מה בדיוק יענישו אותו?
מבחינתי הטעויות העיקריות שלו היו דווקא בכרטיסים הצהובים ולא האדום, הוא היה מאוד מאוד סלחן עם שחקני אתלטיקו.
ורק שתדע, אופ"א לא גוף שיודע לקבל ביקורת, מוצדקת או לא, הם יחפשו לדפוק אותכם בכח, תראה את ההגרלות שלנו מאז קטע הסופרליג.

אני לא דיברתי על השופט הספיציפי הזה אלא בתור מדיניות של לתת גיבוי לשופטים גם אם הם טועים.

ודרך אגב אני לא חושב שהשופט טעה באדום…..

90% מגביעי אירופה שלכם זה נטו שופטים, אז זה קצת מצחיק לשמוע ביקורת על עניין השיפוט.

בכנות, נמאס לי לשמוע למה כל פעם השופט טעה רק 99% ולכן זה מאוד הגיוני שה-var לא תיקן אותו, ולכן טוב מאוד שיצאו נגד השופט - ועשו את זה עדין מדי. שנה שעברה לא עשינו גמר בגלל שיפוט, עם צ’אבי עפנו בבתים בגלל שיפוט. כמות טעויות השיפוט נגדנו היא לא סבירה. זה בשום פנים ואופן לא מתקרב ל-50-50, וזה בכלל אבסורד כשרואים איזו קבוצה התקפית אנחנו, שמחזיקה רוב הזמן בכדור, ואם כבר הסטטיסטיקה צריכה להיות לטובתנו. העובדה שהיא לרעתנו בצורה קיצונית זו חריגה סטטיסטית לא הגיונית.

יש פה סטנדרט מטומטם ולא הגיוני - שיוצרים בראש ובראשונה אוהדי ברצלונה - שאם היינו מספיק טובים השיפוט לא היה משנה. אנחנו הקבוצה היחידה אי פעם שאסור לה לשחק לא טוב ולנצח 1:0 קטן ומסכן כי הגיעה לה פנדל. אנחנו הקבוצה היחידה שצריכה כל משחק לדרוס את היריבה, ולהתעלם מהעבודה שקוקה קיבל רק 1 מתוך 4 צהובים שהגיעו לו, שפוביל היה צריך לקבל צהוב שני, שהגיע לנו שני פנדלים על נגיעות יד, ושלא היה אדום בחיים.

בכללי המשחק הרגילים של כל שאר הקבוצות, היינו מפרקים את אתלטיקו. כמו שהיינו עוברים את אינטר שנה שעברה. זה ממש לא עניין של מזל, זה עניין של שיפוט מגמתי שנמאס ממנו כבר.

יש עוד שיקול שלא לקחתם בחשבון והוא דעת הקהל בספרד.

אני אמנם ניזון בעיקר מבארסה מאניה אבל מכמות המידע המתורגם שהם הביאו מספרד בנושא כולל וידאו של רומאו ששואל בשידור חי ״איפה הנשיא הזמני?! איפה הנשיא הנבחר?״ עם דרישה להביע מחאה בקול ולהגיש תלונה, אפשר להבין שהשטח מאוד תוסס אז כנראה המטרה היא גם לרצות את דעת הקהל.

אני מאוד מאוד שונא טעויות שיפוט, ואם הייתה לי קבוצה גם הייתי דורש מהם לעזוב את המגרש בזמן אמת אם אחת ברורה ומשמעותית קוראת (כשזה קורא ליטרלי אין יותר משמעות ספורטיבית למשחק). אבל דווקא על השטות הזו עם היד החליטו בברצלונה לשבור את הכלים? לא סתם בחרתי שלא להתייחס אליה עד עכשיו, נו באמת על זה אתם רוצים לנצח? אם הייתי שחקן והשופט היה נותן לי על זה פנדל הייתי מתבייש לבעוט אותו. חלאס תמשיכו לשחק ותנו לכדורגל להכריע. אני מקווה מאוד שימאל באמת היה בפנים וזה ידחה את כל הטענות בנושא באופן מידי.

אני חושב שברצלונה הרבה פעמים הייתה הילד שחוטף כאפות ושותק, אבל דווקא פה הייתה צריכה להראות קצת פאסון.

לעומת זאת לגבי האדום אם אכן הייתה טעות כמובן שאין שום משמעות ספורטיבית להמשך המשחק.

היום הבחנתי שסימאונה ניסה להשתלט על הכדור עם העקב קדימה וסיכויי ההצלחה דל פעולה כזו לא מספיק גבוהים אני מניח כדי להחשיב את זה שנמנעה שליטה מלאה על הכדור (שזה אחד הקריטריונים של דוגסו). מצד שני עצם העברה גרמה לסימאונה לא ליצור מגע עם הכדור מה שכן היה מאפשר לו לאסוף את הכדור אז השאלה איך נכון להתייחס לזה (לדעתי המקרה הראשון).

@TikiTakaBoy אוף טופיק - איזו קבוצה אתה אוהד?

חפרתי קצת על המקרה של קוברסי, וזה חד משמעי שסימאונה לא חייב שליטה מלאה על הכדור כדי שזה ייחשב DOGSO.

“סבירות” של השתלטות על הכדור, זה הניסוח, ועל זה מתווכחים. (קריצה לתיירי אנרי שאמר אם אין שליטה זה לא DOGSO)

ArchivoVAR יורדים על השופט שהיה צריך את הואר בשביל להוציא “כרטיס אדום ברור”. הם לא נכנסו לפרטים, לפחות לא מצאתי ניתוח מעמיק כמו שהם עושים בליגה הספרדית.

כתוב במפורש סבירות להשיג שליטה על הכדור. השאלה כמה סבירות והאם ניסיון השתלטות כזה עם העקב קדימה על כדור ארוך תוך כדי ספרינט עומד בקריטריון או לא.