רבע גמר ליגת האלופות - גומלין - מודחים אחרי ניצחון 2:1 במטרופוליטנו ו-2:3 בגומלין (כבשו: לאמין, פראן. בישלו: פראן, אולמו. הורחק: אריק)

זהו, אין יותר אפשרות לפשל, אין יותר אופציה להעביר את ההכרעה למשחק אחר, אין יותר סיבה לתירוצים. ברצלונה תעלה מחרתיים למשחק הגומלין של הכל או כלום מול אתלטיקו מדריד, בשלב רבע הגמר, כשהיא בפינה, עם הגב לחבלים, ואחרי לא מעט חבטות שהיא ספגה במשחק הראשון וכאלו שהיא גוררת בלי קשר.

החבטה הראשונה היא, כמובן, ההגעה הפיגור 0:2 לגומלין בחוץ. אז נכון, ברצלונה “אוהבת” קאמבקים (רק השנה היו לה 10+ כאלו), אבל גם היה אחד זכור שלא צלח. וגם ידוע שברצלונה של פליק חיה על להפוך תוצאות, אבל היא תתמודד הפעם מול קבוצה שמתמחה בלעקוץ, ושלא תהסס להשתמש בכל הכלים האפשריים כדי לתסכל, להציק, להרביץ, להסריח אבל כן, גם לכבוש מול ההגנה הבעייתית בכחול-רימון.

המכות האחרות הן הסגל. מצב העייפות הלא ברור של לאמין ופדרי, הכשירות הלא גבוהה של פרנקי, הפציעה של ברנאל, ההרחקה של קובארסי, ההיעדרות של ראפיניה, וחוסר הבהירות לגביי מצבו הרשמי של מרטין אחרי הניצחון על אספניול אתמול - מוסיפים ללחץ, ומוסיפים לפרדוקס שברצלונה חיה בו מאז סוף המשחק הקודם. דילמה בה מצד אחד חייבים ללכת על כל הקופה ועם כל הכלים למעלה, ומצד שני - כל טעות מאחורה, כל חוסר תשומת לב באמצע, כל שנייה של חוסר ריכוז, והסימאונאים יראו ש-2 שערי פער זו רק ההתחלה. והטעויות האלו יגיעו.

אז ברצלונה תגיע למשחק הזה עם קו הגנה שיכלול, ככל הנראה, את קאנסלו, מרטין, אריק וקונדה (אראוחו יישמר לסיום כדי לנסות להציל את המולדת?), כאשר הסיכוי להפתעה בדמות אראוחו כבלם ואריק קשר אחורי קיים, אבל באותו אחוז סיכוי כמו שברדג’י יפתח. בקישור עומדות בפני פליק 2 דילמות, שאחת מהן קשה מאוד - מי לצד פדרי? הבחירה תהיה בין גאבי המתזז, פרנקי המתקמבק אבל שלא ברור כמה הוא יכול לשחק (בטח באינטנסיביות הזו), או הפתעה בדמות אריק (איכשהו).
הדילמה השנייה בקישור מחוברת גם לחוליה ההתקפית - האם זה יהיה אולמו, שנח ברוב המשחק מול אספניול, שינסה למצוא חללים יש מאין בהגנת הקולצ’ונרוס? האם זה יהיה פרמין שיריץ את עצמו לדעת עד לצהוב? או, אולי, שניהם?

והאם מישהו מבין ראשפורד, לבנדובסקי, ופראן - בין אם יפתחו ובין אם יעלו כמחליפים - יואיל בטובו לכבוש?

אצל אתלטיקו העניינים כרגיל. סימאונה ממשיך להקריב את הליגה לטובת האלופות (וגם קצת גמר הגביע מול ריאל סוסיאדד, שייערך בשבת הקרובה), והוא העלה את הנוער של אתלטיקו אתלטיק למשחק אתמול מול סביליה, כל הדרך להפסד 1:2 בפיחואן. לא רק שאף שחקן בכיר לא פתח (מארק “נראה לי שזה בסדר לתפוס ביד ברחבה” פוביל אולי נחשב שחקן בכיר, אבל הוא מושעה מהגומלין), אף אחד מהם גם לא נכנס כמחליף. האם זה יעלה לאתלטיקו בפער 4 נקודות מוויאריאל במקום השלישי? צ’ולו עבר על כל הלולים בצפון, ולא מצא ביצה אחת שזה מעניין אותה. האדומים לבנים רואים רק דבר אחד בעיניים - חצי גמר אלופות, ושום דבר אחר לא חשוב.

בשורות הקולצ’ונרוס יאן אובלאק חזר לאימונים, ועוד לא ברור אם יחזור לסגל ולהרכב. מצבם של האנצ’קו, קרדוסו, חימנס ובאריוס לא ברור, נכון לכתיבת שורות אלו, אבל לא ברור גם כמה זה משנה, כאשר כל שאר הסגל לא רק כשיר, אלא גם יגיע אחרי 6 ימי רגל על רגל.

במשחקים הקודמים העונה:
ליגה - בית - ניצחון 3:1. כבשו: ראפיניה, אולמו, פראן. בישלו: פדרי, באלדה
גביע - חוץ - הפסד 0:4
גביע - בית - ניצחון 3:0. כבשו: ברנאל 2X, ראפיניה. בישלו: לאמין, קסאדו
ליגה - חוץ - ניצחון 2:1. כבשו: ראשפורד, לבנדובסקי. בישל: אולמו
אלופות - בית - הפסד 0:2

מועד המשחק: שלישי, 22:00
אצטדיון: המטרופוליטנו
שופט: קלמון טורפין (*)
שידור: SPORT 5

(*) - אם השם הזה מוכר לכם, אז זה כי קלמון לא הוסיף המון ב-3:3 מול אינטר בעונה שעברה, וב…0:3 נגד רומא. סה"כ יש ממנו זכרונות כיפיים.

הסגל של ברצלונה -

ייעדרו -
פציעות - כריסטנסן, ראפיניה, ברנאל (?)
השעייה - קובארסי

בסכנת השעייה מהמשחק הבא -
לאמין, פרמין, מרטין, קסאדו, קאנסלו

הסגל של אתלטיקו -

ייעדרו -
פציעות - באריוס, האנצ’קו, חימנס
השעייה - פוביל

בסכנת השעייה מהמשחק הבא -
לה נורמן, לנגלה, יורנטה, רוג’רי, באריוס, אלמאדה, ג’וליאנו סימאונה

חוץ מפדרי, מי עוד צריך לפתוח בקישור?
(אפשר לבחור 2-3 אפשרויות)

• גאבי
  • פרמין
  • קסאדו
  • פרנקי
  • אריק
  • אולמו
0 מצביעים

אני בעד אותה תכנית משחק מהליגה.
אולמו בחוד, פרמין ליד לאמין, קאנסלו ליד ראשפורד ולבנדובסקי ופראן ב-20 דק האחרונות כשהלחץ על אתלטיקו יהיה בשיאו והם יחכו ברחבה שלהם.

2-0 בעידן הנוכחי של הכדורגל זה כלום ושום דבר.
גול אחד במחצית הראשונה וכל הלחץ יהיה עליהם.

קשה לי לסמוך על ראשפורד בשמאל אחרי המשחק הראשון, אני מקווה שפליק יחשוב על זה גם. לפתוח עם באלדה כמגן וקנסאלו כקיצוני, גם הלחץ יהיה יותר דומה ללחץ שיוצר ראפיניה וגם יותר מהירות בהגנה מול הסילונים שלהם.

אולמו מאוד הרשים אותי במשחק בית, וחייב לפתוח לפני פרמין, שכניסה שלו כמחליף עם האנרגיה אולי תעזור לנו במחצית השניה.

מקווה שברנאל יכול לשחק לצד פדרי, אם לא אני לא רוצה לחשוב בכלל על פרנקי שהוא כשיר לגמרי הוא לא נכנס למעבקים אז בכלל שהוא חושש להיפצע שוב.

אולמו היה מצוין, פרמין היה פעיל מאוד, וגם אהבתי את הלחץ הבלתי פוסק של אריק ושל גאבי .
אנחנו חייבם משחק אינטנסיבי כמו בגומלין בגביע.
הייתי מוותר על ראשפורד בשביל זה, ונותן את כל הקו לקאנסלו.
בהנחה וכולם כשרים ומסוגלים לשחק לפחות 70 דקות, ההרכב שלי
לאמין-פראן
פדרי-אריק-פרמין-אולמו
קונדה-אראוחו-מארטין-קאנסלו

הרכבים משוערים -

הקבועים, בכל המשוערים: לבנדובסקי, לאמין, פדרי, קאנסלו, קונדה, אריק ומרטין (וכמובן…ז’ואן גרסיה).

עם שחקני מפתח לא מעטים עייפים, חסרים או חצי כשירים, בחוץ וכשההרכב של אתלטיקו נח שבוע- אני לא חושב שיש לנו סיכוי.

חבל על ה-15 מיליון.

האשמים העיקריים מבחינתי זה פליק (כי לא נתן לשחקנים לנוח) קובארסי על האדום וראפיניה/אנצ’לוטי בגלל הפציעה.

לא נורא. כנראה ניקח אליפות.

מקווה שנצליח להביא חלוץ, בלם ואת קאנסלו בקיץ.

עם סיום המשחק הראשון לא האמנתי שיש לנו סיכוי אבל ככל שהימים עברו הגומלין, טיפות האמונה מתחילות להזדחל לאיטן.

כמו בגביע שבו לא הצלחנו לצמק במשחק הראשון, קשה להאשים את השחקנים גם ב2-0 בהתחשב בתסכול הגובר שהצטבר תוך כדי המשחק ובמומנטום וההתלהבות של אתלטיקו. עכשיו כשהתסכול שכך, מדובר פה במשחק חדש, דף חדש לחלוטין, ואפילו שזה במגרש חוץ קשה - בארסה יכולה לשנות דיסקט ולתקוף בחמת זעם כדי להשיג את שני השערים האלה.

אולמו זכה בסקר ברוב קולות, אבל לדעתי יוכל להביא את מירב האיכות שלו אם פליק שוב ישחק איתו כחלוץ מדומה ויוותר על לבה. או לפחות לשים את ראשפורד בחוד, זה היה נראה הרבה יותר טוב מהחוסר אונים של לבה שם במחצית הראשונה.

האמת שדווקא הייתי פותח עם פרנקי למחצית אחת כדי לקבוע את הטון ובתקווה להשיג כבר את השערים, כי הכנסה שלו במחצית השנייה היא טריקית אם הולכים להארכה ואז לא יהיו חילופים והוא כבר לא יהיה מסוגל להמשיך.

כמובן בסוף הכל תלוי בלאמין ובפדרי ואיך הם קמו היום. רוצה להאמין שהם חדורי מטרה ומרוכזים ושהחברים שלהם יידעו לנצל בצורה המיטבית כל הזדמנות. אין מקום להחמצות, אין מקום להתקפות מבוזבזות. הכל צריך להיות מאוד מדוייק היום כדי להתקרב למטרה.

לא יודע מה איתכם אבל אני מתרגש. אנחנו בארסה והגיע הזמן להעיף את החלאות האלה אחרי שתי הדחות צ’מפיונס והדחה מהגביע.

ויסקה בארסה!!!

פליק התלונן לאופ"א לגבי הדשא במטרופוליטאנו. אני חושב שאותן תלונות היו לפני המשחקים בליגה ובגביע.
אופ"א קיבלו את הטענות.
image

נשאר לראות מה יקרה אם אתלטיקו לא יעשו את מה שכתוב.

האם אני אופטימי?! לא.
האם זה חסר סיכוי?! ממש לא.

לשם השוואה, חצי הגמר שנה שעברה אחרי 3-3 בבית מול אינטר ופיגור 2-0 במחצית בגומלין בסן סירו היה נראה הרבה יותר גמור.

מגרש קשה והכל אבל בארסה כבר ניצחה שם בשלל מסגרות. אבוד זה בטוח לא.

מאוד תלוי איך יתפתח המשחק ואם נצליח, לשם שינוי, לא לספוג אדום בכלל ובמחצית הראשונה בפרט.

חבר’ה, תרימו את הראש, אנחנו פאקינג ברצלונה!!
היינו בפיגור 2-0 בסן סירו
היינו בפיגור 2-0 לריאל מדריד
וכן גם היינו בפיגור 2-0 במטרופוליטנו כשנשאר לנו רק 20 דקות משחק
הספידו אותנו מול בנפיקה ומול ויגו וידענו לחזור
היום יש לנו תשעים דקות להראות מה אנחנו יודעים
ויסקה בארסה, לנצח

חבר שאל אותי אם יש לי תפילה להערב, עניתי לו ‘רבי חנניה. קדיש’.
הוא אמר שזו השכבה ולא תפילה אז ביקשתי מקלוד שיחבר תפילה זריזה ויצא לו לא רע בשביל וואן טאצ’:

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם,

אָנוּ יוֹדְעִים שֶׁיֵּשׁ לְךָ דְּבָרִים חֲשׁוּבִים יוֹתֵר לְטַפֵּל בָּהֶם — בְּרִיאוּת, שָׁלוֹם, פַּרְנָסָה — אֲבָל אִם יֵשׁ לְךָ רֶגַע פָּנוּי הַלַּיְלָה בְּשָׁעָה עֶשֶׂר, נִשְׁמַח מְאוֹד לְסַיַּעְתָּךְ בַּמֶּטְרוֹפּוֹלִיטַנוֹ שֶׁל מַדְרִיד.

אָנוּ מְבַקְּשִׁים נֵס — וְלֹא נֵס קָטָן. אָנוּ צְרִיכִים לְהַכּוֹת אֶת אַטְלֶטִיקוֹ מַדְרִיד בִּשְׁלוֹשָׁה שְׁעָרִים בְּאֵרִיצָ’ם שֶׁל סִימֶאוֹנֶה, בְּחוֹמֶת הָהֲגַנָּה הַצָּפוּפָה שֶׁלּוֹ, בְּקֶרֶב הַקְּהָל הַכִּי רוֹעֵשׁ בְּאֵירוֹפָּה. כֵּן, אָנוּ יוֹדְעִים שֶׁזֶּה נִשְׁמָע מִעַט מוּגְזָם. אֲנַחְנוּ יוֹדְעִים זֹאת. אֲבָל יָדְעוּ גַּם בַּיָּם הָאָדֹם.

אָנוּ מִתְפַּלְּלִים עַל:

שֶׁלְּבָנְדוֹבְּסְקִי יִמְצָא אֶת הָרֶשֶׁת כְּמוֹ שֶׁהוּא מוֹצֵא אוֹתָהּ בְּכָל שְׁאָר הַמִּשְׂחָקִים, וְשֶׁגַּם הַפַּעַם תִּהְיֶה לוֹ הָאֶצְבַּע לַשָּׁמַיִם.

שֶׁלָּמִין יָאמַל — הַנַּעַר הַפְּלָאִי בֶּן הַשְּׁמוֹנֶה עֶשְׂרֵה — יִרְאֶה אֶת הַמִּשְׂחָק בִּמְהִירוּת אוֹר שֶׁאֵין לְאִישׁ בֵּיטֶנוּ. (הוּא הִשְׁתַּמֵּשׁ בְּלֶבְּרוֹן גֵּ’יְמְס כְּמוֹפֵת לְהֲחָזָרוֹת — מַסְכִּים, אֲבָל גַּם לְבְּרוֹן הָיוּ כַּמָּה הֶפְסֵדוֹת.)

שֶׁפֶּדְרִי וְפְּרֶנְקִי דֶה יוֹנְג יִשְׁלְטוּ בַּאֶמְצַע הַמִּגְרָשׁ כְּאִילּוּ לֹא כְּאִילּוּ מוּסוֹ בַּשַּׁעַר שֶׁל אַטְלֶטִיקוֹ, אֶלָּא שַׁעַר פָּתוּחַ לִרְוָחָה.

שֶׁדָּנִי אוֹלְמוֹ וְרַאשְׁפּוֹרְד יַפְתִּיעוּ גַּם אֶת עַצְמָם.

וְהָעִיקָּר: שֶׁאֶרִיק גַּרְסִיָּה וְז’ֶרָר מַרְטִין יַחֲזִיקוּ בְּהַגָּנָה בְּלִי שֶׁגְּרִיזְמַן יְקַבֵּל כַּדּוּר בָּאֵזוֹר שֶׁלּוֹ, כִּי כְּשֶׁגְּרִיזְמַן מְקַבֵּל כַּדּוּר, אֲנַחְנוּ כֻּלָּנוּ סוֹבְלִים.

אֵינֵנוּ מְבַקְּשִׁים שֶׁהַשּׁוֹפֵט יַעֲזֹר לָנוּ — רַק שֶׁלֹּא יַזִּיק. (אֲנַחְנוּ כְּבָר יוֹדְעִים שֶׁקּוּבַּרְסִי מֻשְׁעֶה. הַלֶּקַח נִלְמַד.)

וְאִם בְּסוֹף אֵין נֵס — אָנוּ מְבַקְּשִׁים לְפָחוֹת שֶׁהַמִּשְׂחָק יִהְיֶה יָפֶה, שֶׁלֹּא יִהְיֶה גַּעְגּוּעַ לַמּוּנְדְיָאל, וְשֶׁסִּימֶאוֹנֶה לֹא יַחֲגֹּג יוֹתֵר מִדַּי — כִּי זֶה פָּשׁוּט מְעַצְבֵּן.

אָמֵן, וְForça Barça :blue_circle::red_circle:

ההרכב של ברצלונה -

פליק לוקח את כל ההשערות לגביי ההרכב, וזורק אותן לפח.

קונדה, אריק, מרטין וקאנסלו פותחים בחולית ההגנה.

פדרי, גאבי, אולמו ופרמין ירכיבו את הקישור ועמדה אחת בהתקפה.

לאמין ופראן(!!!) מקדימה.

ההרכב של אתלטיקו -

אובלאק אומנם חזר לסגל, אבל לא יפתח היום ומוסו ימשיך בין הקורות.

לנגלה ולה-נורמן במרכז ההגנה, וקוקה באמצע.

גריזמן, חוליאן אלבארס, לוקמן, והמתגנב הנפו בייבי ג’וליאנו - יעשו צרות לברצלונה מקדימה.

פליק הולך על לחץ לחץ לחץ - מי שלא יודע/יכול ללחוץ, לא פותח.

זה לא שהיו המון אופציות טובות, אבל גם ביחס למה שיש זה לא משהו.

פרמין ואולמו ידרכו אחד על השני, פראן יהיה פראן וגאבי יתרוצץ כמו תרנגול בלי ראש.

אני מעדיף את קאסדו על גאבי כקשר אחורי כל יום.

נו טוב.

לפחות לנגלה פותח. אני יותר סומך עליו כמקור לגולים לטובתנו מאשר על פראן.

אני אוהב את ההרכב הזה, הרכב שאומר שבאים לתת בראש 90 דקות או יותר.

שגאבי ופדרי ילחצו מאחורה ויתנו לפרמין ואולמו להצטרף לפראן ולאמין שחייבים להיות ממש מדוייקים היום.

יש לי תחושת בטן טובה ואפילו תוצאה בראש אבל אשמור לעצמי, נראה אם צדקתי.

ויסקה בארסה ולא משנה מה יהיה היום, שנצא גאים! :blue_circle::red_circle:

לא את כל ההשערות! הייתי קרוב, וגם כתבתי על האינטנסיביות של גאבי ואריק.

בגדול הרכב לוחץ ויחסית אגרסיבי, אבל הכל תלוי בשופט שיכול על כל הצגה שלהם במשחק בית לשרוק ואז אפשר לקפל את האירוע.

כאילו סימאנו עושה כל פעם לעצמו אתגרים, מי פותח עם לנגלה במשחק כזה, נוגע ביד היום בשוק ברחבה.

בטח יתן את משחק חייו.

זה בגלל שהבלם הסלובקי שלהם נפצע שבוע שעבר נגדנו בבית

אני יודע את הנסיבות, המחליף של הפצוע גם קיבל צהוב, אבל הייתי מעלה את באנה בלם ולא אותו.

אם אולמו בחוד זה הרכב מעולה.

שיהיה לנו בהצלחה!