הקרב על הכל: מפסידים 2:1 בקלאסיקו בברנבאו במחזור ה-30 (מינגסה)

הקבוצה שלי אמנם הייתה נכה התקפית רוב העונה אבל 24 משחקי ליגה ברציפות לא קיבלנו פנדל. אולי לא סיפרו לי אבל אנחנו עדיין לא אוססונה. אם היו שורקים אתמול לבריית’וויט צריך לסגור את הכדורגל. אני לא יודע מי שיחק פה כדורגל בחייו אבל מי שחושב שזה פנדל לא שיחק אפילו עם החבר’ה בשכונה. אני מנסה כמעט תמיד לא לדבר על שופטים, לא מצליח להבין את העיסוק הזה בעוד דקה-שתיים-שלוש תוספת זמן. מי אמר שדווקא בדקות האלה הייתם מגיעים למצב טוב יותר מהמשקוף? זידאן מתעלם מהשיפוט תמיד ואני שמח על הקו הג’נטלמני הזה שלו. כשמוריניו התלונן נגד בארסה הוא עשה את זה מעמדת האנדרדוג בעיקר. אני הייתי בש ונכלם אם המועדון שלי היה מתעסק בזה שוב ושוב ושוב, הן המאמן קומאן שכנראה לא הייתה לו תוכנית ב’ ועשו לו בית ספר והן ג’רארד פיקה.

לקראת הסיום היה לנו מזל אבל יש דברים שהסטטיסטיקה לא מספרת. כשיוצאים למתפרצת של שניים על אחד או משהו כזה ו-ויניסיוס משום מה מוסר לבנזמה ועוד כל כך גרוע במקום ללכת לבד ועוד אחרי הצמד נגד ליברפול, וכן הלאה. הוא גם לקח לבנזמה גול בנגיחה לקראת הסיום. אם פדה שהיה נפלא טקטית היה עושה 0:3 - בארסה הייתה מאבדת את העשתונות. היה משחק די קל ונוח עבורנו וריאל שחטפה שוב ושוב ושוב את הטריק של אלבה-מסי, כולל ה-2:3 הדרמטי בברנבאו - חיכתה לזה.
אי אפשר להגיד שהיה לנו מזל כשכל פעם שחקן אחר מושבת, לשחק עם אודריוסולה זה כבר לא הוגן. אנחנו בלי 3/4 הגנה, סנדוויץ’ של בארסה בין שני משחקי רבע הגמר באנפילד - זה חלום לאוהד אבל כאב ראש למאמן, תראו עם איזה שחקנים סיימנו.

מילה אחרונה: חיפשתי לקרוא משהו אובייקטיבי על היכולת של מסי מעבר למשפט האידיוטי שהשופט אמר לו (באמת שאין סיבה לדבר ככה בחוסר ריספקט) ולא מצאתי, אזכור לכך שזה הרצף הכי שלילי שלו בקלאסיקו (נדמה לי שאני הראשון שכתבתי על זה, עוד לפני המשחק, על מה עשוי לקרות). גם לא בבארסה מאניה למשל, מעניין אם זה קרה בספורט. עיתונות וקווים לדמותה. הבעיטה שלו מהקרן הייתה מבריקה ואני מודה שפחדתי עד מוות בכל כדור חופשי שלו, היו לו עוד שני מהלכים מבריקים. מותר להגיד שהוא לא הביא ערך מוסף. תראו את התמונה הזו בסיום. נאצ’ו היה כורע כבר בגשם גם חצי שעה אם היה יודע שזה יביא ניצחון, זו תמונה מרגשת. תהיו בטוחים שגם קרוס סבל מהטיפות, הוא דאג שהשיער שלו לא מסודר כהלכה. מסי יוצא באמצע המשחק, עד שהוא מתלבש, לא יודע, אולי היה מגביר קצב בגשם בדקות האחרונות ומשחק בריצה לשם שינוי וזה היה עוזר לי. תמונה קצת הזויה שלא ממש זכורה לי אגב.

בני, לא אשתמש במילים של “אנחנו לא כמוכם”. אבל אני לא הייתי מתלונן על תוספת זמן של ארבע דקות במקום שבע דקות. מעבר לכך, תשאל כל אוהד ריאל הוא ‘יודה’ בפנייך שעברנו את באיירן מינכן דאז ב-2017 בגלל טעויות שיפוט (אגב, במינכן, באיירן הובילה 0:1 וקיבלה פנדל אחרי שקרבחאל הדף בחזה בעיטה של ריברי אבל למה שמישהו יגיד את זה? מזל שארתורו הגדול בעט לעננים). אם תשאל אוהדי בארסה על סטמפורד ברידג’ ב-2009 - תצוגת השיפוט הכי גרועה איי פעם - הוא יתחמק ויגיד לך ‘נו, חזרת ל-2009?’. כנ"ל לגבי ‘הרמונטדה מארץ הרמונטדות’. יש לי אפילו חבר מספורט1 אוהד שקנה חולצה של השוד הזה, איזה גבר הוא.