מחזור 2: מנצחים 2:0 את קאדיס במונז'ואיק (פדרי [גונדואן], פראן [לבנדובסקי])

שיט. דווקא ממנו פחדתי. סרג’י רוברטו הזה יש לו חוש לשערים בקלאץ’.

צ’אבי/אחיו איבדו את העשתונות.

איך אריק מועיל יותר מכריסטיאנסן, חוץ מלהגדיל את הסיכוי לחטוף גול ב-50 אחוז?

איך רוברטו מועיל?

אין חילופים, אין חילופים, אין חילופים, לזרוק הכול למגרש הכול…מה יש על הספסל? מה זה? כיור? למגרש!

ואגב, רק אותי מעצבן הקטע הזה של להביא את אח שלך להיות עוזר מאמן במקום איש מקצוע רציני?

עריכה: לא יודע איך זה יסתיים אבל אנחנו קרובים מאוד לחטוף גול. להוציא את כריסטיאנסן זו החלטה ביזיון.

196 דקות עד לשער הראשון. כמה זמן עד שיגיע השני?

האוהד הכי מאושר עכשיו של ריאל זה סנטיאגו.

:slight_smile:

שמע אמנם מבאס, אבל אם תמשיכו להיראות ככה אתם תאבדו עוד הרבה נקודות. צ’אבי איבד אצלי הרבה מאוד נקודות זכות. ראיתי בו מוטיבטור ענק אבל לאט לאט נחשף כמה הפתיל שלו קצר והוא כל הזמן בפאניקה. הוא גם טקטיקן לא משהו לדעתי.

כל ההיררכיה שצ’אבי ביסס בסגל שלנו שגויה מהיסוד

פראן הוא אחלה שחקן לסגל, לא עילוי מטורף אבל אחלה שחקן ובמצב הסגל הנוכחי ובצורת המשחק המוזרה שצ’אבי מבסס הוא חייב לשחק יותר.

אני מסתכל על זה אחרת. אם אפילו יכולות הנאחס של סנטיאגו לא יכלו ל-1-0 של צ’אבי, אז שום-דבר כבר לא יוכל לנצח את זה.

פראן כל כך הפוך, שהוא כן ניצח את זה.

אחרי שהסריח את המגרש מאז שהגיע בערך, אני מתקשה להגדיר אותו כשחקן מועיל כל כך מהר. הוא היה לא רע בקדם עונה, ולכל הפחות הוכיח שבהינתן ונתקענו איתו, מגיעות לו עוד קצת דקות לבחון את השטח.

פאטי, שהיה קילר מטורף מול השער, נהיה מחמיצן. לא יודע מה לחשוב לגביו. בא לי לומר שאם הוא ירוץ קצת בהרכב זה ישתפר, אבל אני לא יודע. תכלס הייתי אולי מוציא אותו להשאלה למקום בו יקבל הרכב, אבל לא נראה לי שהוא או מנדש יקבלו את זה.

אחד הניסוחים לכלל של תערו של אוקהם, הוא ”כאשר ישנם כמה הסברים שווי ערך לאותה תופעה, יש להעדיף את ההסבר הפשוט או החסכוני יותר".
אז אפשר להגיד שצ’אבי עקשן, או שהוא מתחכם יתר על המידה. אפשר להגיד שהוא מתעדף שחקנים מסויימים באופן עיוור על פני אחרים, ואפשר להגיד שהסגל לא מספיק טוב בכללי ואין כסף. הכל נכון, אבל אלו לא הסיבות, אלא התוצאות.

אז מה ההסבר הכי הכי פשוט לתופעה שנקראת “היכולת של ברצלונה בשנה האחרונה, בעיקר מאז המונדיאל”? צ’אבי פשוט לא מאמן טוב. ואני עדין. מאוד. יכול להיות שהוא אחלה “מאמן של שחקנים”, שיודע לרתום שחקנים למשחק לחימה וכד’, אבל הוא פשוט לא טוב כמאמן בכל שאר הדברים שאשכרה חשובים ל…אתם יודעים…מאמן.

הוא לא יודע להכין קבוצה למשחקים, הוא לא יודע להגיב בזמן (או בכלל) להפתעות טקטיות של היריבה, וגם לדברים שהפוכים מהפתעות. הוא לא יודע להציב שחקנים, והוא לא יודע לגרום להם לשחק כקבוצה, בעיקר בהתקפה. הוא לא יודע לנהל את הסגל, והדקות, הוא מוחק שחקנים מסויימים ומבאנקר אחרים. הוא לא יודע לנהל את המאמצים והקצבים במהלך העונה ותוך כדי משחק.
כל אלו תופעות הלוואי של העובדה שהוא פשוט לא טוב בזה. זהו. זה הכל. לא צריך לחפש משמעויות בשמים.

אז יופי, ניצחנו, ואפילו כבשנו פעמיים. אחלה. ואולי גם נוציא כמה דברים מעניינים מהעונה הזו. בכלל אחלה. אבל בסופה (כל עוד לא יקרה פה משהו קיצוני, ל-2 הכיוונים)? כשתהיה אפשרות לחשוב מה באמת רוצים מהקבוצה הזו?

להגיד יפה שלום, ולחפש מישהו אחר.

הדברים הטובים? פרנקי דה יונג במשחק טוב מאוד, הקסם של לאמין, כריסטנסן וקונדה, והשיפור, גם אם לא גדול מאוד, של פדרי ביחס למשחק הקודם.

זהו בערך. כי לבנדובסקי ובאלדה היו כל כך גרועים, וגאבי כל כך מיותר, שבמקרה הטוב זה מתאזן.

אני רואה בפאטי נחישות ורצון. שנה שעברה ובכלל מאחרי הפציעה הוא פשוט ברח מהכדור, העונה בדקות שהוא שיחק היום ושבוע שעבר הוא הראה בגרות והגיע למצבים. לא נכנסו? לא נורא. ימשיך להגיע למצבים יכנסו המצבים בסוף. בינתיים, הוא שווה יותר מלבה, מגאבי ומבאלדה.

אני מחבב את לאמין אבל אני חושב שזו לא התפתחות נכונה. תנו לילד להכנס כמחליף דקה 60, רענן, בלי לחשוב על סרגל מאמצים אלא 40 דקות להיות על טורבו. ההגנה מולו תסבול יותר מאשר שהוא צריך להתאמץ משחק שלם ולדעת לנוח בין ספרינט למשנהו. הוא בן 16 אין שום סיכוי שהגוף שלו מוכן לאינטנסיביות של 90 דק.

לא יודע אולי העובדה שהוא צריך להתמודד עם מאמן שעושה את הכל בשביל להשפיל אותו במסיבת עיתונאים של לפני ואחרי המשחקים, שלא נותן לו שום קרדיט , שימות העולם הוא לא יכנס לפני הדקה 70!!! שהוא קם משינה ולפני השינה שומע יום אחרי יום לילה אחרי לילה שפילקס עומד לבוא והוא צריך לעזוב אז אולי זה משפיע ? אני לא יודע סתם מנחש.

אבל אולי אני טועה ואם כך היו מתיחסים לכל שחקן צעיר אחר בעולם הוא בסוף יגדל להיות מסי 2… אני לא יודע.

לגבי ברצלונה אני לא יוסיף על מה שאייל וליאור כתבו כי הם צודקים בכל מילה. אבל זה לא הפתעה. שנה שעברה ריאל עשתה בית זונות ולא רצתה אפילו לשחק על אליפות, השנה זה נראה אחרת ולכן הם אפילו לא יזיעו בדרך לאליפות. זה רק תלוי בהם ובאיזה הפרש הם יקחו אותה.

אני רק מקווה שזה ישפיע עליהם לרעה באלופות.

נ.ב מישהו עוקב אחרי מה שצאבי אומר? פשוט מעניין אותי אם הפעם לפחות הוא לא יגיד על פאטי שהוא שחקן ברצלונה לפחות עד סוף החלון ואם הפייר פלי ירשה את זה…

לפחות הפעם…

זה היה התכנון אני חושב. ראפיניה הרי מוחלף כל משחק , לאמין המחליף.

המהלך של פראן מעודד. השתלטות יפה על הכדור, דהירה קדימה ובעיטה חדה לפינה . יש לו בטחון והוא היה טוב בהכנות. אולי עוד ייצא ממנו משהו.
צ’אבי צריך לתת פרסים למי שהיה טוב במשחק קודם.
לבנדובסקי צריך לרדת לספסל ולתת לצעירים לשחק.
אם צ’אבי רוצה לשחק עם שחקן על קו שמאל, זה לא צריך להיות באלדה.
גאבי כרגע אחרון בהיררכיית קשרים, צריך לרדת לספסל. שיעלה לנשוך במידת הצורך, אבל לא כשאנחנו ב 0-0 וצריכים גול.

פרנקי דה יונג - וואו. שישימו אותו מגן ימני, הוא יהיה טוב גם שם.
גם רומיאו בינתיים מפתיע לטובה. הוא מזכיר לי את עצמי בעבודה - לא כוכב גדול, אבל אפשר לסמוך עליו שיעשה את העבודה. כולם יודעים שאם דימה אחראי על הדליברי, הוא ייצא בזמן והלקוח יהיה מרוצה.

פדרי לא טוב כי הוא מתופקד קדימה מידיי
גאבי לא טוב כי הוא מתופקד גבוה מידיי
אנסו לא טוב כי הוא מתופקד אחורה מידיי
פראן לא טוב כי הוא מתופקד הצידה מידיי
קונדה לא טוב כי הוא מתופקד ימינה מידיי
באלדה לא טוב כי הוא מתופקד גבוה מידיי
לבנדובסקי לא טוב כי הוא מתופקד מידיי

טר שטגן טוב כי הוא מתופקד בעמדה שלו
פרנקי טוב כי הוא מתופקד בעמדה שלו
כריסטיאנסן טוב כי הוא מתופקד בעמדה שלו
אראוחו טוב כי הוא מתופקד בעמדה שלו

צ’אבי אונס את רוב השחקנים למערך שלא עושה עמם חסד. הקפטנים צריכים להתערב במצב כזה.

לא נכון היום.

לאחרונה עבר להיות מגן ימני

לגבי היתר מסכים בגדול וגם לגביי הרעיונות הלא ברורים של צ’אבי.

כן התכוונתי בכללי. וגם פה לקח המון זמן עד שצ’אבי הבין מה לעשות עם פרנקי.

אני חושב שג’ול קונדה היה טוב היום כי הוא לא היה מגן, הוא היה בלם שמאלי. לא בדיוק היה שם מגן…

גם פרנקי היה טוב כי רומאו נכנס לאחור כשהוא עלה למעלה, והוא עלה למעלה ותפקד בחלק מהזמן כמו בלם עולה אבל של השכונה - עולה עד לרחבה של היריב.

אהה זה ושהיריבה לא הרבתה או רצתה בכלל לתקוף. כל הנסיונות שלה הגיעו ממתפרצות בערך.

אני יכול להישבע שאם צ’אבי היה קורא פה בפורום, הוא היה עובר על כל השרשור, וזה הדבר היחיד שהוא היה לוקח ממנו.

כנראה שלא אמר, אבל קלוט מה הוא אמר על פראן -

הדברים של צ׳אבי לאחר המשחק:

״אני חושב שהניצחון שלנו ראוי, המשחק היה קשה, היינו צריכים להבקיע הרבה יותר מוקדם. אני מרוצה מהפוזישן של הקבוצה ומהעבודה הקבוצתית בכללי. אנחנו צריכים יותר סבלנות ולהמשיך להשתפר״.

״ללבנדובסקי היו שניים או שלושה מצבים ברורים לשער, הוא עוד יבקיע, במחצית השניה אני חושב שהוא היה טוב יותר ועבד הרבה עבור הקבוצה, הוא צריך שער כמו כל החלוצים״.

״פראן טורס הוא דוגמה לכולם, הוא משחק לפעמים 30 דקות, לפעמים 10 דקות, ותמיד נותן את ה100% שלו״.

״זה היה קשה כשהם נשארו מאחור והזמן רק עובר, לא היינו טובים מספיק בשליש האחרון, במסירה האחרונה, ובסיומת״.

״לאמין ימאל בוגר מאוד לגילו ואנחנו מאמינים שהוא שחקן שיעשה את ההבדל. רק גול היה חסר לו להופעה שלו היום״.

״החתמנו את גונדואן כדי שיעשה את ההבדל, יש לו את הDNA של בארסה, הוא לא מאבד את הכדור. הוא תמיד מקבל את ההחלטות הנכונות״.

״זה היה משחק של 4-1 או 5-1… כל השחקנים שלנו צריכים להיות מוכנים להיכנס ולהשפיע על המשחק, פראן הוא הדוגמה לכך״.

(מתוך בארסה מאניה)