זה נגע ביד של אוסימן בכלל, הזיה גמורה
אני מניח שזה פנדל לפי החוקה היבשה, אבל מה זה משנה?
כל כך נמאס לי מהנגיעות יד האקראיות האלה שאי אפשר למנוע.
לא זה לא, זה כדור ירוי בכלל, זה לא הגדלת נפח גוף.
האגף של קרבחאל פרוץ ומגיעות משם התקפות קרלו מחליף את המגן השמאלי שהיה אחד הטובים על המגרש.
קרוס במשחק טוב מודריץ’ מחליף אותו.
קרלו עושה כל מה שביכולתו להרוס לנו, האם ג’וד ינצח למרות קרלו ?
אין דבר כזה “כדור ירוי” כבר שנים.
מה זה משנה? בין אם השופט טעה לבין שפט לפי החוקה היבשה זאת שריקה מעצבנת ומרגיזה.
כבר ראיתי משחקים בהם השופטים לא שרקו את זה , למרות נגיעת יד ברורה הרבה יותר.
צריך להפסיק עם פנדלים כאלה לאלתר.
לא יודע איך יסתיים המשחק הזה אבל ממש מגיע לנו פינאללה כזה כמו הגולאסו של פדה ואלוורדה, מעניין כמה קמ"ש. הוא גם שיחק מצוין, אני מבסוט עליו. ואחרי גול כזה הוא חייב לבעוט בכל משחק לפחות שלוש פעמים מחוץ לרחבה. הפנדל ששרקו נגדנו היה מאוד רך ומעצבן והפריע לי לא פחות שהתקשינו מאוד לחזור לשחק כמו במחצית הראשונה, קצת נרדמנו, אבל זה אולי טבעי שהמומנטום מתחלף ככה במשחק כל כך קשה וטבעי שהיהלום הגיאורגי שלהם נכנס למשחק. בכל מקרה נהניתי היום וגם אם היינו מפסידים\נפסיד בשלומיאליות - נכתב בדקה ה-84 - לא הייתי כועס. עוד כמה נקודות:
-אנטוניו רודיגר במשחק פנטסטי, עזבו את הלחץ הפסיכולוגי להשיג את הקרן שם, הוא הסתדר עם אוסימן טוב מאוד, לדעתי זו הופעה ששנייה רק למצ’אפ מול הולאנד. לא איבד ריכוז לרגע, היה אגרסיבי אבל לא הרביץ…
-הייתי מאוד לא שליו עם זה שפרלאן מנדי נכנס לשחק, אני מודה, מתקשה לשכוח לו את היכולת שלו בעונה האחרונה.
-הייתי צריך לשים בווינר על החילוף הזה של דני סבאיוס בדקה ה-83 במקום ויניסיוס, אני חושב שזה אולי קצת מוגזם מדי ומוקדם מדי. חילוף שאני הייתי עושה? ברהים דיאס. דריבליסט שיכול לסחוט עבירות או אולי לצאת קדימה, הקבוצה שעל המגרש עכשיו מאוד איטית ואין מי שירוץ לשטח.
במשחקים שיש שחקן ברמה בצד שמאל של היריב צריך לשקול לשים את קמאבינגה מגן ימני
האמת שהוא יהיה מגן ימני הרבה יותר טוב מקרבחאל הנוכחי, משחק ראשון שקרבחאל מקבל קיצוני טופ והוא חוזר לעצמו אחרי ‘‘פתיחת עונה טובה’’.
אבל פדה פתרון יותר טוב לעמדת המגן הימני במשחקים כאלה, בכל האחד על אחד של קרבחצליה מול פדה הוא לא עבר.
אגב, מה יש ליעקבי נגד חוסלו שהוא קורא לו כל הזמן חוסלווווו
טוב מאד
החשיבות של המשחק נגד בראגה לא גבוהה, אפשר לעשות רוטציה ולהעלות את ההרכב הכי חזק נגד בארסה
באמת שנגמרו הסופרלטיבים לומר על בלינגהאם, והבנאדם אצלנו בקושי חודשיים (אה, ועוד לא בגיל שיכול לשתות בירה באמריקה). פשוט מטורף.
מה שכן - שתי הסיבות המרכזיות לזה שג’וד גם נראה אלוהי הערב, ולא “רק” סיפק מספרים, הן:
א. התפקוד והמיקום שלו, שהרבה יותר קרוב לשלישייה באמצע (כמובן עם חופש להצטרף קדימה).
ב. וויני היה בערב פשוט מצויין, ככה שהיה עם מי לשחק. לא כפה את עצמו, מדוייק, וחד. אולי ה-20 דקות על הספסל בכל זאת עשו לו טוב.
לגבי קמאבינגה - משחק לא מדוייק שלו באופן מיוחד הערב. וגם בערב כזה, הוא סיפק המון מסירות מקדמות, ודחף את המשחק שלנו בצורה מצויינת קדימה. ועוד מעמדת המגן בכלל.
אני לא מבין את הדיבורים על חוסר ב"מספרים", ועוד אחרי עשור שבו שני הקשרי 50-50 שלנו נתנו מספרים של בלם בינוני, ו"בכל זאת" העמידו את שלישיית הקישור הטובה ביותר בכמעט עשור האחרון.
מסירה כמו שקמאבינגה הביא בגול של ג’וד לא תיספר בשום סטטיסטיקה, אבל היא תורמת דרסטית להתקפה. וקמא מספק מסירה כזאת פעם בכמה דקות משחק, לא חשוב מאיזו עמדה.
לא חשבתי שאזכה להגיע לרגע שבו חילוף של קרוס במודריץ’ מהווה שינמוך. זה גם עצוב ולחובת הקרואטי, אבל גם לזכותו של קרוס. משחק פשוט מעולה שלו.
פדה מצויין (ולא רק בגלל הגול), כנ"ל טשואמני שממשיך בתקופה המצויינת שלו. קרבחאל במשחק רע מאוד בסטנדרטים שלו מתחילת העונה, ורודריגו לצערי לא נראה מחובר לשום-דבר שקורה מסביבו בקבוצה. הוא חייב להתאפס על עצמו מהר, אחרת יימצא את עצמו בקבוצה אחרת, אנחנו נבכה כשנראה אותו נותן הצגות פעם ב-, ונשכח שהוא פשוט היה נעלם למשך משחקים שלמים.
אה, וקוקוס או לא - אוסימן פשוט חיה רעה.
הפציעות סידרו לנו הגנה טובה, רודיגר ונאצ’ו במשחק מצויין, נראים כצמד הבלמים הכי טוב שלנו גם כשכולם כשירים, נלחמו היום מול מפלצת מפחידה והצליחו בגדול.
חבל על ההרחקה המטומטמת נגד ג’ירונה, מקווה שאנצ’לוטי לא בונה על קמאבינגה בלם
ג’וד ענק ואנחנו תלויים בו ולכן חייב לקבל מנוחה פה ושם, אבל זה אנצ’לוטי וכנראה יטחן אותו דק דק עד שיפצע בתקופה הכי קריטית.
גם תיקו היה מספק אותי הערב, אבל ניצחון שם אותנו במקום מעולה לעליה מהמקום הראשון.
הרווחנו כל כך הרבה מהמשחק הערב. תודעתית עם הכדורגל המאוד יפה שלנו, הסופרמניות של בלינגהאם, החזרה לעניינים של צמד הברזילאים מקדימה. אני חושב שהערב נראינו כמו קבוצת כדורגל לראשונה העונה ודברים מתחילים להתחבר לנו. ספגנו שני שערים מיציאה לא טובה של השוער ופנדל. ההגנה הייתה בסדר גמור. מקווה גם שהפצצה הזאת של פדה תפתח לו את התיאבון, היה לו משחק שקט שוב פעם.
המערך היום הזכיר לי מאוד את המערך של העונה שעברה, מי שנתנו לנו את הרוחב במשחק היו הקיצוניים ולא המגנים שהיום נשארו הרבה יותר מאחור (למרות ההרפתקאות התכופות של דני במחצית הראשונה), רק שהפעם ג’וד בתפקיד בנזמה, ועם מחוייבות הגנתית גדולה יותר. אמנם השער הגיע מדריבל ולא הכניסות המתוזמנות שלו לרחבה, ועדיין זה היה כדורגל של העונה שעברה, רק יותר טוב. מי שביקש 4-3-3 קיבל אותו הערב, ו-וואלה אני חייב לומר את האמת, פתאום זה נראה כמו הכדורגל שאנחנו בכל זאת צריכים לשחק.
רק בשביל הבדיחות ברשתות החברתיות הייתי רוצה שהוא יעשה את זה
אם קמא יוכל לשחק מגן שמאלי וימני בו זמנית אולי נוכל לדחוף את חוסלו להרכב, כי כרגע משחק ההתקפה שלנו מאוד תקוע.
רודריגו ממשיך לאכזב, מקווה שעם השער שיגיע משהו ישתחרר.
כל מילה בסלע.
-
רק אני החסרתי כמה פעימות בבעיטה של פדה כי היה לי ספק שרודיגר (הגדול) עשה עבירה במהלך ההרמה?
-
כמה חיכיתי ש-shot כזאת תיכנס לו. סוף סוף התלבש לו וזה פרס על יכולת משופרת במחזורים האחרונים, גם אם הוא עדיין לא לגמרי חזר לעצמו.
-
מי הבא בתור בתורנות של התחבושת על היד? אני רואה את בנזמה לפחות 5 פעמים במשחק.
-
אוסימן אתלט מפלצתי או מפלצת אתלטית, לא החלטתי. הגובה שהוא מגיע בקפיצות לנגיחות מזכיר לי את כריסטיאנו. עושה רושם שיכול להתאים לו לשחק עם ויני, החייזר שלנו והצב.
רודריגו חווה קשיי גדילה ברורים, כל צעד וכל מהלך שלו מלווים בהיסוס של חצי שניה שלא היו שם פעם. לא פשוט להשתדרג ברגע למעמד של שחקן הרכב בלתי מעורער שמצפים ממנו להוביל את הקבוצה, לא לכל שחקן יש את האופי לזה.
אני באופן אישי חושב שזה יעבור לו, 1-2 משחקים טובים, כמה גולים וההיסוס הזה ייעלם והוא יחזור לספק מספרים.
אני לא שותף להתלהבות מפדה, משהו בכדורגל שלו העונה קצת כבוי לי והוא לא לוקח על עצמו מספיק, לצד זאת גם הטכניקה והמסירה שלו מעט לוקים בחסר וזה בעיה בקישור כמו שלנו. חייב לתת כבוד לבעיטה ששברה את מחסום הקול, השוער צריך להגיד תודה שלא פגע בו ישירות כי כנראה שהכדור היה נכנס ביחד עם הראש שלו.
מה נגיד על ג’וד כבר, לא זוכר שראיתי דבר כזה. הבנאדם 10/10 בערך בכל תכונה ששחקן כדורגל צריך, טרם זיהיתי חולשה אחת במשחק שלו, בורכנו.
תענוג של משחק. גם היום וגם מול ג’ירונה מאוד נהנתי מהכדורגל שלנו. הרבה גם בזכות היריבות שבאו לשחק כדורגל חיובי. בשבת אוססונה תבוא להסתגר ונקווה שנבקיע ראשונים ומהר, אחרת יתפתח משחק חפירות.
בלינגהאם מטורף, איזה ספרינטים הוא דפק בדקה 90. הגנה, בישול, שער בסלאלום. הכל מהכל. מקווה מאוד שלא ייפצע לנו. חייב להודות שהתעצבנתי על רודריגו וקמאבינגה שקפצו לו על הגב שניהם ביחד… מצד שני מה זה בשבילו להרים 140 קילו, אחרי שסחב את כל הקבוצה על הגב מתחילת העונה.
כל כדור גובה הוא מצב מסוכן עם קפה בשער.
פנדל רך שלא אמור להינתן לפי ההגיון, אבל שינו את החוקים ועכשיו גם כדור שניתז מהגוף נחשב עבירת יד. חוק מטומטם.
לא אהבתי את החילוף של ויני בסבאיוס שהשאיר אותנו בלי יכולת לצאת למתפרצת. למה לא ברהים? אנצ’לוטי השתפר משמעותית מאז הדרבי אבל עדיין מרגיז עם חילופים הגנתיים של קבוצה קטנה בסוף כל משחק.
נקודות שלי:
- בלינגהאם שחקן כל-כך שלם שכל מי שלא מבין שלשים אותו בעמדה הקדמית המגוחכת שלו מתחילת העונה זה בזבוז מטורף (אנצ’לוטי ושגיא כהן, אני מדבר עליכם) צריך לבדוק אם הוא אכל לא כשר לאחרונה. השיפור ביכולת שלו במשחקים האחרונים כאשר הוא משחק יותר מאחור כל-כך מורגש, והיה כל-כך צפוי מראש, שבאמת צריך להיות מטומטם לפספס את זה. הקטע הוא שהוא כל-כך טוב בבערך כל דבר שאני כבר מתחיל לתהות אם זה לא בזבוז לא לשים אותו שוער ולהגיד לו שישחק חופשי.
- רודיגר בלם כל-כך יותר טוב מכל בלם אחר שיש לנו שעצוב שהוא היה צריך קריעה בצולבת של מיליטאו ופציעה של אלאבה כדי שיהיה שחקן הרכב בלתי מעורער ו"הבלם הבכיר" שלנו בהרכב.
- קמאבינגה כמגן שמאלי זה בזבוז גם כן. זה שהוא ‘בסדר’ שם לא הופך אותו לשדרוג כזה גדול לעומת האופציות האחרות, ומצד שאני אנחנו מפספסים את הזמן לתת לו להשתפשף בעמדת הקישור, שם הפוטנציאל שלו להפוך לוורלד קלאס קיים באמת (אם כי ממש לא בהכרח יתממש).
- גם במשחקים האחרונים כשטשואמני נראה הרבה, הרבה יותר טוב וקרוב ולמה שכולם קיוו שיהיה, אי אפשר להתעלם מזה שבסוף, ריאל מדריד נכשלת באופן טוטאלי בלמנוע את מה שהתפקיד של קשר אחורי הוא למנוע, וזה מהיריבה להגיע בקלות למאבקים מול ההגנה שלה.
- מצחיק איך שהיוצרות התהפכו. למישהו יש ספק שרודריגו (של היום) לא שם בחיים את הגול של ויניסיוס גם עם עוד 10 הזדמנויות?
היה פשוט כיף אתמול. ולראשונה העונה אני לא חושש מהמפגש מול ברצלונה.
נאפולי נחשבת לחתיכת קבוצה באיטליה, ויש לה קהל מטורף. אני לא זוכר עידוד כזה באיטליה, בטח בדקות שהקבוצה הבייתית בפיגור (אם כי אני לא צופה בליגה הזו בשוטף).
אני חושב שביטלנו לחלוטין את כל היתרונות שלהם והרגשתי שקט ורוגע גם בדקות שלא הובלנו. לנאפולי לא היו אתמול כלים לנצח אותנו באמצע, ולכן הם היו עליונים לדקות בודדות.
לצערי אני לא רואה בקישור הנוכחי שאמור להחליףף את הדור הישן מישהו בקלאס וברמה של הטריו הותיק. כאילו מי יכול לתת את המסירות החכמות האלה כמו קרוס, לשחרר לחץ ולהזיז את המשחק מצד לצד כמוהו? אולי בלינגהם (אמאל׳ה איזה שחקן!) שיוסט אחורה.
רודריגו, כמו שכבר כתבו פה הרבה לפני שנזרק להרכב, הוא שחקן בעל אופי שלא מתאים לסחיבת קבוצה. אין לו את זה. מעולם לא היה לו את זה, והוא פשוט נראה אבוד באגף שגם ככה באות ממנו פחות התקפות.
בשום סיטואציה, קיצונית ככל שתהיה, אין מצב בחיים שהבלם המוביל של טוכל בצ׳לסי שזכה באלופות, נתן משחקים גדולים נגדנו ונגד סיטי, יושב על הספסל אצלנו. לא אלאבה ולא שמלאבה. וגם לא מיליטאו.
רודיגר צריך להיות הראמוס הבא שלנו. ויש לו גם את האופי לזה.
-
משחק בקצב מסחרר כמעט מתחילתו עד סופו. מאוד מהנה לצפיה.
-
רודיגר צובר ביטחון ולאט לאט מראה לנו איך בלם טופ אמור להראות. ובנושא אחר לגמרי - כמה כיף בלי אלאבה!
-
קמאבינגה - אתם מסתובבים מסביב לבעיה בעיני. יש לו בעיות רציניות של מיקום ושימוש בגוף. הוא עומד לא נכון ומאפשר לשחקנים שחלשים ממנו פיזית בהרבה להסתובב עליו כמו כלום. אחרי כן הוא מושיט רגל ארוכה בתקווה לחטוף, אבל כשהוא לא מצליח זה או פאול מפגר או שהוא מבוטל לחלוטין מהמשך המהלך. זו יכולת מאוד בסיסית שהוא צריך ללמוד אם הוא רוצה להיות באנקר בהרכב. כרגע אני חושב שמקומו כשחקן רביעי בקישור הוא לגיטימי לגמרי.
-
טשואמני באמת נראה הרבה יותר טוב, הרבה יותר פרואקטיבי במשחק שלו ופחות מגיב. גם האובר-נונשלאנטיות המעצבנת התמתנה. הוא עדיין חייב להוכיח שהוא יכול לשמור על היכולת הזו לאורך זמן. אם יש משהו שאני לא רוצה זה קשר אחורי עם מצבי רוח, הוא צריך להיות קרחון.
-
פדה היה מעולה לדעתי בלי שום קשר לגול. תיקל, דהר, מסר ולחץ. כל מה שנדרש.
-
בלינגהאם זה חתיכת שחקן מטורף. הדריבל בגול והסיומת מתוך הצפיפות זה משהו ששמור לגדולים באמת.
-
אני עדיין חושב שחוסלו צריך להיות באנקר. אתמול הייתי מרכיב אותו במקום רודריגו.
כל הסאגה של המגן שמאלי פשוט מעצבנת.
יש את אלאבה, הוא מעולם לא היה בלם טוב. הוא כן היה מגן שמאלי שלכד את תשומת ליבי בבאיירן.
יתכבד ויטוס לעמדה הזאת או שיעוף מפה.
אנחנו פשוט אוכלים חרא משם כשיש לנו שחקן טוב מאוד לעמדה, בגלל עניינים לא מקצועיים בעיניי.
חוץ מזה שפראן גרסיה ממש לא הראה לי איזו תצוגת נפל ששווה את ההיעלמות שלו. אולי משהו באימונים שאני לא מודע אליו.