מחזור 2 באלופות :: מנצחים את נאפולי 2-3 בחוץ

אני מה זה מקווה שכל חלק מצא את מקומו והיה קליק ומעכשיו הכל חלק, אבל… ואני לא אוהב להיות האיש הזה, ריאל לא הקבוצה הכי יציבה בעולם.
במשחק הבא (או זה שאחריו), לא משנה מי היריבה, אנחנו יכולים לפתע לתת משחק נפל, בלי תלות בכלום.
אז נראה לי שאפשר להמתין עם הצהרות עתידיות מהסוג.

רוצה לדבר על טוני קרוס, אחד השחקנים האהובים עליי שמשום מה בשיאו הייתי חייב להגן עליו באופן שבועי ועכשיו כשהוא חייב לפנות את הבמה הפך למין יקיר הפורום.

אתמול הוא היה טוב כי התחת השמן שלו קיבל בדיוק את מה שהוא רוצה, הוא משחק בתוך משולש סופר אתלטי ומהיר, קמא צ’ומה ובלינגהאם, מאחוריו סוף סוף חזר לשחק בלם אמיתי בדמותו של נאצ’ו, קיבל(או יותר נכון נתן לעצמו) פטור מעבודות הגנה(למרות שאתמול בגלל שזה צ’מפיונס הואיל בטובו להזיז את התחת פה ושם, אבל לא יותר מדי, הרבה פעמים השאיר את קמא לבד מול 2 שחקנים) אז הוא יכול להתמקד במה שהוא עושה הכי טוב בעולם, להזיז את הכדור בדיוק מירבי ולבנות את המשחק, הרבה יותר קל לו עכשיו כשחבורה של אתלטי על עושים לו תנועה בלתי פוסקת.
אבל…האם זה שווה ? פטור כמו שקרוס מקבל, וחיפוי הגנתי כמו שקרוס מקבל נותנים לשחקנים שמביאים מספרים של שחקן על, האם זה חכם לבזבז כל כך הרבה משאבים, שבירת מבנה וגרימת אי סמטריות עבור שחקן שמניע כדור מאחורה ? לדעתי לא, בהחלט לא ! בשום פנים ואופן לא !
עם הקשרים האתלטים בתוספת ג’וד שיוזז לקישור נניע את הכדור לא פחות טוב ובלי שום צורך להתאים את המערך לשחקן זה או אחר, נקבל משחק הגנה הרבה יותר טוב ומשחק התקפה יותר מהיר.
גם אם נניע את הכדור פחות טוב בלי קרוס זה עדיין עדיף מהאלטרנטיבה השנייה.

השחקן השני שמקבל הגנה כדי להמשיך להסריח את המגרש זה קרבחאל, קרבחאל בניגוד לקרוס לא מביא שום ערך מוסף למשחק שלנו כך שהמקרה שלו הרבה יותר הזוי.

זה רק אני וההתאהבות החדשה בפוטבול או שזה נראה כמו תיאור של קוואטרבק לא מוצלח במיוחד?

דני לטעמי פתח את העונה טוב, חיכיתי לפציעה השנתית שתשבית אותו לחודשיים והוא לא יחזור ליכולת טובה עד העונה שאחרי, אבל אין ספק שנגד קיצוניים כמו קברצאחליה הוא לא יכול לעשות כלום. קיצוניים כאלו נראים מולו כמו ויני בצד השני, ובמשחקים הגדולים אני מתקשה להאמין שהוא יספיק.

כמה נקודות

• בלינגהאם - שיחק אתמול בשפיץ היהלום (עם נטיה שמאלה). זה כמובן לא סיפור חדש אלא התחיל עוד בפרה טמפורדה נגד מילאן. קרלו אמר שהעמדה האידאלית עבורו היא 10 והוא כנראה צודק. בכל מקרה, הבחור הזה צריך לשחק קרוב לשער ולא להתמקד בלהביא את הכדור לאזורים שמהם קורא משהו. אתם מוזמנים לבדוק איפה הוא שיחק בדורטמונד. שינוי התפקוד אצלנו יותר מהוכיח את עצמו. בהיעדר חוסלו אני עדיין שוקל אותו כתשע מדומה
  • יהלום - אחת הטענות (המוצדקות) היא שזהו מערך שתלוי בין השאר במגנים שלו כיוון ש’אין אגפים’. שני דברים:
    א. הדבר תלוי חומר שחקנים כמובן. כל עוד ויני על המגרש אז אגפים יהיו
    ב. אני רואה את קמא ופדה כפתרון חלקי לבעיה. הדינמיות שלהם היא מעולה הגנתית (לא להתבלבל, ההגנה שלנו עדיין רחוקה מאד מהרמה). התקפית, בעיקר בצד של פדה (אגף שמאל פתור עם ויני וגו’ד), יש תרומה גם כן
  • אנטוניו קרוס יקיר הברנבאו - לא אכנס לויכוח הטקטי או לניסיון, אלא אגיד שהכל שאלה של אלטרנטיבות. כמו ש @Niro כתב וצדק לדעתי - לא קמא ולא טשואמני הוכיחו שהם עד הסוף ברמה כרגע. עד שזה יקרה כולם יקבלו דקות.
  • קרבחאל ורודריגו לא באירוע וזה הכי מדאיג כרגע. בדקות של רודריגו דיאז צריך להתחיל לנגוס
  • הפנטזיה שלי שמו סלאח יבוא למדריד כבר כנראה לא תקרה, אבל לשחק עם בלינגהאם וויניסיו צריך להיות נקודת משיכה רצינית מאד לכל כוכב כדורגל שיבין שיש לו הזדמנות להיות חלק מריאל מדריד החדשה. עדיין מניח שזה יהיה אמבפה אבל גם אם לא - יבוא מישהו

לא מסכים איתך, האיכויות שלו באות לידי ביטוי הרבה יותר טוב מאחורה. המספרים שהוא סיפק מקדימה יפים אבל כמה מהם היו דחיקות/ריבאונד?
כשמציבים אותו מקדימה מאבדים את היכולות ההגנתיות שלו (שלא נופלות בהרבה משאר הקשרים שלנו) את ההצטרפות מקו שני שהרבה יותר חשובה מהדחיקות שהוא נותן כחלוץ, ובעיקר יכולת מסירה ובניית התקפות נפלאה.
מול ג’ירונה זה בלט במיוחד כי חוסלו היה על המגרש ו"מנע" ממנו להיות חלוץ מדומה. בגלל זה אני אעדיף כל הרכב שכולל חלוץ אמיתי גם אם זה פרנזצי פיירו על פני רודריגו וויני - לפחות כרגע.
הנה המפת חום שלו מאתמול:
image

מה זה אין אלטרנטיבות וצ’ומה וקמא לא הוכיחו את עצמם ? הם הוכיחו את עצמם מעל ומעבר, גם בקבוצתיהם הקודמות, גם בנבחרת וגם פה בריאל, הבעיה זה אנצ’לוטי שהוא סופר מיושן וסופר עקשן שלא אוהב שינויים, אם משהו עבד פעם אנצ’לוטי ימשיך עם זה עד הסוף ולא יחליף.
זאת הסיבה שאלאבה ממשיך לעשות בושות כבלם, כי פעם לקח דאבל, אותו דבר קרבחאל שמסריח את אגף ימין, כך גם קרוס שימשיך לשחק ולשחק כל עוד קרלו פה, לא בגלל שאין אלטרנטיבות טובות זה בגלל שככה זה קרלו.
ייבש את רודיגר הבלם הכי טוב שלנו על הספסל עונה שלמה והיה ממשיך לייבש אותו גם העונה אם לא הפציעות, למה ? כי הצלחנו עם מיליטאו ואלאבה לפני 2 עונות, למרות שגם אז אלאבה היה חלש כבלם ומיליטאו הרבה להחליק.
לקח לו שנה שלמה שכל משחק מודריץ’ הוכיח שוב ושוב שהוא כבר לא לרמה כדי שקרלו יבין, ועדיין נותן לו העוננ דקות רבות שלא מגיעות לו.
בנזמה עונה שעברה שהיה בכושר מזעזע וחירב כל התקפה המשיך לשחק כל דקה.
השינוי היחיד הוא הורדת מנדי לספסל וקמאבינגה מגן שמאלי, וגם זה רק כי מישהו אחר כבר ניסה את זה והצליח.

עם מאמן עכשווי מעודכן שמשחק כדורגל התקפי עם לחץ גבוה הקישור מזמן היה מורכב מצ’ומה וקמאבינגה, אבל זה קרלו.

בקשר ל 442 יהלום, הבעיה העיקרית איתו זה לא המחסור במגינים שיודעים לתקוף, אפשר להסתדר עם זה עם התאמות, הבעיה זה בלחץ הגבוה שאי אפשר לעשות איתו, אתמול ג’וד חטף כדור לשער אבל זה נבע מטעות של המגן, עם 442 כל פעם שאתה לוחץ בצד מסויים יש נתיב מילוט לאגף השני שאפשר לעשות בקלות, בגלל שאין 3 בהתקפה אז אי אפשר לסגור לגמרי את אופציות המסירה של ההגנה ותמיד יש אפשרות מסירה לצד השני, אנחנו מקבלים הרבה התקפות מהחור הזה כשמנסים ללחוץ גבוה.

אין שום משמעות לאיפה מציבים אותו, יש משמעות לאיך מתפקדים אותו. כשחוסלו על המגרש ונמצא במרכז ההתקפה, זה משאיר לו פחות מקום להיכנס פנימה. אתמול חוסלו לא היה על המגרש ולכן ראינו מספר פעמים כניסות שלו לרחבה במטרה לסיים התקפות. כשאנחנו בונים את ההתקפה הוא יורד לאחורה ומשתתף בתהליך הבניה, ונכנס לרחבה במטרה לסיים כשהוא מרגיש שיש הזדמנות.

כשהכדור לא אצלינו, הוא חופשי ללחוץ איך שנראה לו. אתמול באמת שראינו אותו בכל מקום ואין לו בלטה מוגדרת. כשהיריבה מתחילה את ההתקפה מאחורה הוא לוחץ בקו הראשון, אבל אחרי שהיריבה עוברת את הקו הראון של הלחץ הוא יורד אחורה יותר.

הוא משחק כ6 כשאנחנו מתגוננים, 8 כשאנחנו בונים התקפה, ו9 או 10 כשאנחנו בשליש של היריבה, תלוי בסיטואציה. איפה הוא מתפקד על הנייר נתון לפרשנות של כל אחד.

אתמול היה המשחק הראשון במדים שלנו שבו הוא הראה כמה טוב הוא באמת. עד אתמול הוא נתן הברקות פה ושם אבל לא השתלט על המשחק. איזה רכש הוא.

והוא רק בן 20!!

הם קשרי בוקס טו בוקס, כמו גם פדה וג’וד. אנחנו נצטרך ביום שאחרי קרוס להביא שחקן עם יכולות של רג’יסטה כדי שהקישור הזה יתחבר. כרגע אף אחד מהצעירים שלנו לא שחקן ששולט בקצב ורואה את המשחק מלמעלה יותר כמו שקרוס עושה. אני מקווה שטשואמני יפתח יכולות כאלה, אולי גם קמא, אבל הם רחוקים משם עדיין.

חלוץ מדומה זה בטח לא חלוץ דוחק. מעולם לא היה ולא יהיה התפקיד של בלינגהאם. הרעיון בחלוץ מדומה הוא שהוא יכול לעשות מה שבנזמה עשה - להשתתף בבניה של מהלכים 40 מטר מהשער וגם לסיים ברחבה. אף אחד מעולם לא הציב אותו כמו חוסלו או רונאלדו. אגב, דחיקות היו ויהיו לו עם ובלי חוסלו על המגרש.

@SantiagoBernabeu תיאר את זה יפה

כשהיהלום שלך הוא עם ויני שגונב לצד השקם וערב ופדה שנמצא בכל המגרש בו זמנית אז קשה לדבר עליו באותם מונחים של היהלום של 2017. זה כל הטיעון. אנחנו חושבים תבניתי מדי. אם נוח יותר אז דמיין שויני הולך שמאלה, רודריגו ימינה וג׳וד שגם ככה לוחץ משלים ל 433 בהגנה

נסכים שלא להסכים. לדעתי הם עדיין מתבשלים

אם מדברים על השתתפות בלחץ של ג’וד - פה מרגיש לי שהוא נכנס לנעליים של מודריץ’ שכשהיה לו עדיין אוויר לרוץ הוא הרבה ללחוץ בקו הראשון (עדיין מנסה פה ושם לצערנו).
כשהיריבה מנסה לפתח משחק מאורגן מאחורה הוא לוחץ יחד עם ההתקפה, ואם הכדור עובר את הקו הראשון הוא יורד אחורה והצידה בהתאם לנטייה של ההתקפה היריבה. הלוואי על עוד שחקני סגל כזו הבנה טקטית וראיית משחק.

והוא בן 20.

מצד שני גם כשויניסיוס ורודריגו היו חדשים הם היו מאוד מחויבים למשחק הלחץ והיום שניהם משחקים בניוטרל.

זה די סטנדרטי אצלנו ששחקנים חדשים נותנים את הלב ולאט לאט הולכים ומתעצלים, מודריץ’ באמת היה היוצא מן הכלל כי עד לפני כשנתיים הוא היה רץ נון סטופ.

ייאמר לזכותו שהוא באמת לוחץ בצורה איכותית.

יכול להיות שזו הוראה של קרלו כי הם ‘חלוצים’ עכשיו ולא שחקני אגף על הנייר

אצל ויניסיוס זו המגמה כבר הרבה זמן ואם אנצ’לוטי מורה לשני החלוצים שלו לא ללחוץ כשקרוס\מודריץ’ מורכבים איתם הוא יותר מטומטם משחשבתי אבל, בגדול, לדעתי מדובר פשוט בשחקנים שתופסים תחת בהתאם למוניטין.

אין הרבה שחקנים ברמות האלו שלוחצים ואלה שכן משחקים בקבוצות היותר סיסטמטיות, כמו סאלח בליברפול.

ויני עושה מה שאומרים לו. זה שהוא יורד פחות לאחור מאז שבנזמה איננו זה מכיוון שהוא זה שנשאר למעלה במטרה לצאת למתפרצת. אנחנו רואים אינספור כדוים ארוכים לעברו במהלך המשחקים וזו לחלוטין החלטה טאקטית של המאמן.

קשה לדבר על רודריגו כי הוא נכנס לנעליים של ויני גם בתפקוד בחודש האחרון, ולפני כן לא ראינו המון משחקים גם ככה, אבל גם איתו יש לי הרגשה שזה מדובר בהחלטה טאקטית. הדבר האחרון שאפשר להאשים אותו זה שהוא פרימדונה ועושה מה שבא לו. ההיפך, הלוואי והיה מגדל זו ביצים ומתנהג כאילו הוא בעל הבית על הדשא.

לא מדובר על מיקום אלא על מחויבות. ויניסיוס בהתחלה היה מתאבד על כדורים (וכן, גם יורד אחורה לעזור) ובערך מאמצע עונת הפריצה שלו זה לא נראה ככה. העונה הוא בכלל מהלך חצי מהזמן.

זה בדיוק ההפך, הרי אין מאמן שדורש משחק הקרבה ואנחנו לא משחקים עם לחץ גבוה. האקסטרה מוטיבציה שהייתה להם בתור שחקנים צעירים\ לא מוכחים\ חדשים נעלמה וזה יכול לקרות גם עם ג’וד כמו שזה קורה עם רוב השחקנים.

יכול להיות שאתה צודק, אבל גם יכול להיות שפשוט אמרו להם להרגע ולא להוציא אנרגיה על לחץ מיותר מקדימה. הגישה של הקבוצה היא התגוננות ריאקטיבית בבלוק בינוני נמוך, ואנחנו לא לוחצים גבוה. יכול להיות שמדובר גם בהחלטה טקטית, אבל יכול להיות גם שאין להם מוטיבציה או צורך להוכיח. האמת היא שאני לא יודע, ובינינו, כל עוד שמשחק לחץ לא חלק מהאסטרטגיה שלנו, אני גם מעדיף שלא ילחצו גבוה.

לגבי ויני, לפעמים גם כשאנחנו תוקפים הוא נראה רדום ומשחק בהליכה, אבל זה לחלוטין משהו שהדריכו אותו לעשות. הוא שחקן מאוד ישיר והיו צריכים ללמד אותו למתן את הניסיונות שלו ולעשות אותם רק שההזדמנויות נופלות ולא לכפות את עצמו על המשחק.

אפשר לראות כל משחק שני את ויני מתווכח עם אנצלוטי כדי שיגיד לקבוצה ללחוץ ולא לחכות מאחור בסבלנות, אם היינו עם מאמן שמנחיל שיטת לחץ לדעתי היינו רואים את ויני לוחץ והרבה

לא אמרתי את זה לרגע. התכוונתי לומר שמקדימה (נכון, “חלוץ” זה לא מדיוק אבל נכון חלקית כי רודריגו וויני בורחים לאגף לפעמים), הוא לא מבטא את היכולות שלו מספיק טוב. ציינתי את הדחיקות כדי לדחות את הטענה ש"מה אתה רוצה תראה כמה הוא כובש".

זה העניין, אני לא רוצה אותו בתור עוד בנזמה אלא בתור בלינגהאם, שבנוסף יכול ללוות את הכדור מהבלמים עד לרחבת היריב ולעזור הגנתית (מבחינה הגנתית הוא אנדרייטד לדעתי) בשונה מבנזמה. שוב אני אזכיר שההצטרפות מקו שני שלו רבת עוצמה ואני אעדיף אותה על פני אחריות לסיומת - אחרי הכל בנזמה גם היה צריך להבקיע גול או שניים.
המיקום שלו אתמול גם מחזק את הטענה הזאת.

נכון, מסכים איתו סך הכל.

מה זה רג’יסטה ? אנחנו באיטליה של שנות ה90 ותחילת ה 2000 ?
טוני קרוס הוא בוקס טו בוקס, הוא משחק בתפקיד של בוקס טו בוקס, אבל הוא עצלן ולא אתלטי ולכן משחק איך שהוא משחק, זה לא לזכותו איך שהוא משחק אלא לחובתו שהוא כבר לא מתאים לכדורגל המודרני.

מה זה חייבים רג’יסטה ? מי הרג’יסטה של ליברפול ? סיטי ? באיירן ? זה תפקיד שכבר לא קיים בכדורגל המודרני.

כמו שקלופ אמר כששאלו אותו למה אין לו קשר גרזן, הוא אמר שאין עוד תפקידים בקישור בכדורגל של היום, כולם חייבים לדעת להגן ללחוץ ולתקוף.

בכל מקרה, היום לשלוט בקצב הכוונה להכתיב קצב מהיר ורצחני שהקבוצה היריבה לא תוכל לעמוד בה, לא להוריד את הקצב לקצב של צב.

לא קשור 2017 או 2023, קשור למספרים, לתבניות של אותן מספרים וכמה משולשים אתה יכול לבנות מאותן תבניות.
כשאתה משחק 442 יש לך 2 שחקנים בהתקפה וזה מגביל אותך, לכן קבוצות שמשחקות 442 לא לוחצות וקבוצות שרוצות ללחוץ לא משחקות 442.
אם בלחץ ג’וד ישחק חלוץ ויעמוד בין ויני ורודריגו זה יעבוד, אבל זה לא קורה וטוב שזה לא קורה וכבר הסבירו פה לפני כמה הודעות למה טוב שזה לא קורה ואיך ג’וד עוזר בהגנה.
אפשרות שנייה זה פדה קיצוני ורודריגו יכנס למרכז כשאנחנו לוחצים, גם זה לא קורה וטוב שלא קורה כי קרבחאל חייב בייביסיטר.
אז נשארים עם 2 בהתקפה וזה לא מספיק לסגור את כל האופציות והצד הנגדי לאיפה שעושים את הלחץ נשאר פנוי ואפשר להעביר לשם בקלות את הכדור

שחקן בעל ראיית משחק מעולה, מסירות מדוייקות בכל טווח, אחד שיודע מתי להרגיע את המשחק ולאיפה לנווט אותו. מהשחקנים שאתה אומר עליהם שהם מאמנים על הדשא. שחקן שיש לו יכולת לשלוט בכדור ויכול לעמוד בפני לחץ. בקיצור, שחקן עם יכולות כמו של קרוס.

את היכולות האלה יש למשל לברנרדו בסיטי, פרנקי בבארסה, קימיך בבאירן, קרוס אצלינו. לא רואה את ליברפול העונה יותר מדיי ולכן לא מכיר מישהו כזה שם. השחקנים האלה הם דיי מצרך נדיר ולא לכולם יש. מה שכן, כשכן יש אותם הם גורמים למשחק להיות שלם יותר וזורם יותר. אפשר לראות אצלינו איך בדקות שקרוס לא משחק שחסר לנו משהו שכשהוא על המגרש פשוט יש אותו.

אני לא חושב שמישהו מהצעירים בקישור שלנו מחזיק ביכולות האלה, יהיו טובים אינדיווידואלית ככל שיהיו. כולם פשוט שחקנים ישירים מדיי, מלבד טשואמני, ולגביו אני עדיין מקווה שהוא יצליח עם הזמן לפתח את ההבנה הזאת. טכנית אני חושב שהוא שם.

אתה סתם מדבר על קשרים טובים (כולם טובים מקרוס בשיאו). ברנרדו מילא אם אונסים את ההגדרה, אבל אם דה יונג וקימיך הם רג׳יסטה כי הם מוסרים טוב ויש להם ראיית משחק אז אני דה רוק כי יש לי משקפי שמש. תשווה את זה לרג׳יסטה קלאסי כמו פירלו, שלא עשה חצי ממה שהחברה האלה עושים בהתקפה (ותכלס גם לא בהגנה/לחץ), ותבין בדיוק איזה דינוזאור הוא טוני קרוס.

אני מסכים לגמרי עם טיטי על קרוס (רק חושב שהוא באיחור של כמה שנים ולא הרבה השתנה עם טוני עצמו), ולא פחות עם נירו לגבי חוסר הבשלות (בינתיים לפחות) של קמא ובטח טשואמני. מרשה לעצמי להוסיף את פדה התנודתי גם כן, לא רק את התחבושת הוא ירש מקארים. האחרונים טובים יותר ללא ספק, אבל אנחנו ממש לא ״סגורים״ בקישור לשנים קדימה כמו שאפשר בטעות לחשוב.