מחזור 2 באלופות :: מנצחים את נאפולי 2-3 בחוץ

קרוס לא השתנה, הקבוצה סביבו השתנתה מה שכרגע מייתר לגמרי את הצורך בקרוס שכל כך הגנתי עליו אז.

ואני חייב להוסיף עוד קצת לתגובה של פאקו, להשוות את ברנרדו סילבה לקרוס ? זה הכי הזוי שיש, אם רוצים להשוות אז סילבה למודריץ’, קרוס לא בלבל הזה בכלל ואני ידוע כאחד האוהדים הגדולים של קרוס.

אולי המושג רג’יסטה שגוי אצלי, אבל בסופו של דבר הנקודה שלי לא משתנה יותר מדיי. אנחנו נצטרך שחקן בעל ראיית משחק רחבה יותר, בעל יכולת מסירה טובה יותר, שיכול להחזיק בכדור ולספוג לחץ לעיתים.

לגבי קרוס ספציפית אני אישית מיציתי את הדיונים האלה, מוזמנים להמשיך אם יש לכם עדיין סבלנות לזה. אני מדבר קדימה ומה נצטרך בעתיד, ולא נראה לי שמישהו מהקישור שלנו מחזיק ביכולות שאותן ציינתי. לחלוטין אני רואה אותנו נפרדים מאחד מהקשרים שלנו (פדה לטעמי בגלל חוסר היציבות) ובמקומו מביאים שחקן יותר מתאים.

אני לא חושב שקשר טוב זה מספיק כדי לענות להגדרת השחקן שאני מדבר עליו. לא צריך ללכת רחוק מדיי, והקישור הצעיר שיש לנו בקבוצה, עם ארבעה שפוטנציאלית יכולים לענות לתואר “הקשר הטוב בעולם” אבל אף אחד מהם ככל הנראה לא יחזיק ביכולות שאני מדבר עליהן.

עריכה: אז שאלתי את גוגל ומסתבר שלא הייתי רחוק

זה בדיוק מה שאני מתאר. מישהו שמנווט את המשחק. לא איטליה של שנות ה90 ולא נעליים. סך הכל ביטוי שמתאר שחקן שיכול לנווט את המשחק. הוא יכול להיות יותר התקפי כמו ברנרדו, יותר הגנתי כמו אלונסו, אבל בסך הכל מדובר בשחקן שרואה את המשחק בצורה נבונה יותר ובעל יכולת טכנית לבצע את השינויים במשחק.

בעיני אתה עושה סלט בין שתי נקודות:

1. הצורך באיזשהו ״מנהל משחק״ או רג׳יסטה, שזה מה שאני וטיטי טוענים שמיותר לחלוטין.
  2. היעדר איכויות התקפיות מסויימות (בעיקר מסירות ויכולת להשתחרר מלחץ על שטח קטן) בקישור החדש. זה דוסקס בפורום בעבר ובהחלט יש לנו פער - הקישור הזה גם בתרחיש אופטימי הוא קצת ״נגרי״. לפדה יש דריבל משוגע כשיש לו שטח משמעותי אבל בשטח קטן הוא מוגבל מאד, לקמאבינגה יש שמירה נהדרת על הכדור אבל מסירה לא ברמה הגבוהה ביותר וכו׳. מבחינת סט תכונות ״גולמיות״ טשואמני הכי מבטיח, אבל גם הכי פחות מרשים עד כה (וכבר לא כזה ילדון).

אוקיי פה אז אנחנו לא מסכימים. אי אפשר לשחק כדורגל בלי שחקן שינהל את המשחק והברים יעברו דרכו. זה יהפוך את הקבוצה לחסרת יציבות והמשכיות. אני עדיין חושב שיש צורך קריטי לכל קבוצה שיהיה לה שחקן שכזה.

אני לא חושב. יש את ג’וד שבשום עולם הוא לא נגרי, ולקמא לא חסר כלום מבחינת טכניקה, המסירה שלו סבירה בהחלט ולפעמים הוא גם מוציא מסירות גדולות. הבעיה של האחרון היא הבנת משחק בשני צידי המגרש, רק שבהתקפה זה בולט יותר. היחיד שבאמת נגר מהבחינה הטכנית זה פדה, אבל למי אכפת כשהוא יכול לדפוק שערים לכיף (כל עוד שהוא אשכרה משחק כדורגל ולא רדום על המגרש).

יש ויש ויש
הכל תלוי בכמה הוא טוב ובשחקנים סביבו וכו’

לא יודע, אתמול ראינו את קרוס קריטי מאוד למרות שיתר הקישור מסביבו היו טובים מאוד. טשואמני ובלינגהאם נתנו משחק על אנושי ועדיין קרוס היה חשוב מאוד במערך.

אין שום סתירה בין העובדה שקרוס היה טוב אתמול או שהוא בכללי שחקן טוב (אני לא מסכים עם פקו וטיטי) לבין זה ש’אי אפשר לשחק כדורגל בלי שחקן שינהל את המשחק והברים יעברו דרכו’ לא נכון לדעתי

זה כל מה שהוא מביא לשולחן אבל. אף אחד לא מרכיב אותו בגלל הדריבלים שלו, היכולת ההגנתית או המספרים שהוא מביא בהתקפה.

אין פה שום סתירה. הוא מביא ערך, אבל זו לא הצורה היחידה לשחק כדורגל.

הערך שהוא מביא לדעתך קריטי?

לדעתי, ההוכחה הטובה ביותר שהיכולת שלו היא קריטית, היא העובדה שלמרות כל המגרעות הברורות לכל שלו, הוא היה באנקר בהרכב והגיע גם להצלחות עם הקבוצה והנבחרת. אם היכולת הזאת לא הייתה קריטית הוא גם לא היה שורד בטופ כל כך הרבה זמן. קרוס הוא דווקא הדוגמה הטובה ביותר למה שחקנים כאלה קריטיים, כי בניגוד לשחקנים אחרים המחזיקים ביכולת הזאת, לו יש מגרעות ברורות שהעדיפו לחיות איתן בשביל מה שהוא כן מביא למשחק, וזה מוח.

באופן כללי יש לי תחושה שכרגע בסגל שלנו רב הנסתר על הגלוי, חילופי הדורות בעיצומם ואת הכל מוביל קרלו אנצ׳לוטי. אולי מוקדם מדי לתהות על קנקנם של השחקנים הצעירים בסגל בכלל ובקישור בפרט.

יכול להיות שאת הדעה נוכל לגבש סופית רק כשהפרויקט יושלם בקיץ ׳24 (לכאורה). קישור כזה, עם דיוויס, הצב ואולי איזה חלוץ, וזה עשוי להיראות אחרת. לכל זה אפשר להוסיף שמחכה להם שנה שלמה שהם משחקים יחסית בקביעות בהרכב, מה שבטוח יעזור.

ושום מילה על אלונסו על הקווים.

לא יודע מה זה קריטי
יודע שיש קבוצות שמשחקות בלי שחקן כמוהו ומצליחות. כל קבוצה והמקרה שלה. אני האחרון שאתה צריך לשכנע אותו שקרוס היה טוב אתמול וכו’. מאמין שדעתי על קרוס קרובה יותר למה שהולך מחוץ לפורום מאשר הקונצנזוס השלילי עליו פה בפורום

טוב צריך להגדיר גם מה זה מצליחות. לתת עונה טובה עם שחקן מבריק באגף ולהיעלם אחר כך זה לא מספיק טוב בעיניי, מה גם שיש שחקנים שעושים את זה אבל לא ברמה גבוהה.

בכל אופן גלשנו יותר מדיי. אני לא בטוח שהקישור שלנו אכן סגור, ובכל מקרה אני מתחבר המון לדברים שכתב @Blu שאנחנו צריכים לתת זמן לקבוצה לרוץ לפני שאנחנו חורצים גורלות. יכול מאוד להיות שטשואמני יסגור לנו את הפינה הזאת, באמת נחכה ונראה.

גם אני אופטימי לגבי טשואמני בתפקיד הזה. אני חושב שגם ג’וד יוכל למלא את התפקיד הזה, אבל חבל לבזבז אותו שם.

אבל פה אתה לא מתאר את קרוס, קרוס לא יכול ‘‘לספוג לחץ’’ כי אין לו דריבל או יכולת השתחררות בכדרור, מה שיש בכמויות למודריץ’ ו ברנרדו סילבה לדוגמא, קרוס לא ‘‘רואה משחק’’ הוא מנהל משחק דגול אבל אין לו ראיית משחק של למסור כדורי עומק חותכי הגנות מה שהיה לאלונסו ופירלו שציינת אותם.

קרוס יכול לנהל משחק כמעט ללא טעויות, המסירות שלו מדויקות על המילימטר כשהן לא לשטח וזהו בגדול, כשהיה לנו את ההתקפה הטובה בעולם עם צמד המגינים הטובים בעולם כשמרסלו על תקן גאון התקפי היכולות של קרוס היו סופר חשובות להצלחת הקבוצה, היום מצפים להרבה יותר מהקשרים שלנו, גם הכדורגל השתנה.
מדברים על איבודי הכדור של קמאבינגה וצ’ומה, זה קורה כי הם שחקנים הרבה יותר ישירים מקרוס, לוקחים הרבה יותר סיכונים ודוחפים קדימה ולכן הסיכוי לטעות יותר גדול, אבל זה סוג הקשרים שצריך היום לכדורגל העכשווי.

אתמול נראינו יותר טוב כל פעם שהעלינו את הקצב, כי יש לנו שחקנים סופר מהירים וסופר טכניים, איפה קרוס קריטי בסוג משחק כזה ?

הקישור שלנו רחוק מלהיות נגרי, כל שלישייה מצ’ומה, קמא, פדה וג’וד זה שלישייה סופר איכותית, במיוחד אם תכלול את ג’וד כיותר התקפי לפני דאבל פיבוט.

בהינתן שג’וד שם זה כנראה נכון (אם כי עוד פתוח לבדיקה רק לוודא), אבל אם ג’וד לא שם לדעתי ראינו מספיק כדי להגיד שזה ככל הנראה לא נכון. זה לחלוטין קישור נגרי מדי עם יכולות התקפיות מועטות מאוד. וכן, אפילו קרוס שהוא רחוק מלהיות שחקן התקפה טוב מסוגל לתרום להתקפה (במשחק מסודר) יותר מהשלישייה הזו.

מתי ראינו מספיק ? מתי שלישייה כזאת רצה לחודשיים שלוש כדי שאפשר יהיה לבחון אותה ? המקסימום שלהם ביחד היה אולי 60 דקות.
וכרגיל אשתמש בקלופ, תן את פדה, צ’ומה וקמאבינגה לקלופ ותראה איזה קבוצה יבנה תוך שבועיים, יחד עם ויני ורודריגו מקדימה עם חוסלו כחלוץ תקבל קבוצה שתאנוס את כל אירופה.

אני משתמש בקלופ בהקשר הקישור שלנו ולא בפפ לדוגמא כי אני יודע בוודאות שקלופ רצה כל כך את קמאבינגה ואת צ’ומה(וכמובן כמו כל אירופה גם את ג’וד), כל רביעיית האתלטים שלנו בקישור זה שחקנים שקלופ רצה כאשר צ’ומה, קמא וג’וד היו בשלישייה הראשונה שהוא ביקש כדי לבנות את הקישור שלו מחדש, לא קיבל אותם ולא הצליח להביא את פדה, הביא קישור חדש שהוא plan b ועדיין בנה אחלה קישור שהוא אחד הטובים בעולם, אני מת על קלופ אני לא שולט על עצמי :grin:

דבר ראשון לדיונים על קרוס עצמו אני לא נכנס מכיוון שזה עייף אותי עוד ב2018, ועכשיו אנחנו כבר 2023 בואכה 24, ובימינו יש דיונים יותר רלוונטיים (24 זה כבר מותג אייקוני אצלנו בריאל מדריד).

ולענייננו. אתה רוצה להרכיב קישור שמורכב רק מקשרים אתלטיים ש"ידרסו" את היריבות. זה בלתי אפשרי מכיוון שאנחנו לא משחקים ספורט ששם רק האתלטיות קובעת. יש פה הרבה חכמה ואיזון שצריך לקחת בחשבון, ואי אפשר פשוט לשים 3 שחקני אתלטיים ולצפות מזה שזה יעבוד.

אם אתמול לא ראית למה קרוס היה קריטי למשחק שלנו, אז אין לנו בסיס להתדיין עליו. אנחנו כנראה רואים כדורגל אחרת מדיי וגם זה בסדר.

כל שלישייה מרביעיית הקישור הזאת בעלת פוטנציאל לשחוט כל קישור אותו היא תפגוש. פדה יום אסל יום בסל (או תקופה אסל ותקופה הרבה הרבה יותר ארוכה בסל), קמא חייב להשתפר עוד המון, וטשואמני צריך למצוא מה לעשות עם עצמו במשחקים בהם רק אנחנו תוקפים.

טיטי, אתה אף-פעם לא צריך להסביר לנו למה אתה משתמש בקלופ כדוגמה ולא בפפ :wink:

קודם כל הכדורגל העכשווי מבוסס בעיקר על אתלטיות.

קמא וצ’ומה שחקנים סופר טכניים שמניעים את הכדור בצורה טובה מאוד, בניגוד לקרוס הם יכולים להשתחרר מלחץ בכדרור ולשבור קווי הגנה בהובלת כדור, זה שהם אתלטים לא אומר שהם לא טכניים ומוכשרים.

היתרון שלהם זה שהם גם טכניים וגם אתלטים.