מחזור 2 באלופות :: מנצחים את נאפולי 2-3 בחוץ

לגבי מני (וזה השם מהיום מבחינתי, שהיה מוצא לעצמו שם משפחה יותר נורמלי) אני עוד יכול להבין, אבל אני לא משוכנע לגבי ראיית המשחק. הוא מקבל כדור ומוסר ישר קדימה מבלי לסרוק אפילו את המגרש. לאחרונה הוא משתפר בעניין הזה ומחפש איפה יש יותר שטחים ולשם מעביר את הכדור, ולכן אני לא איבדתי תקווה לגביו, וכן התנועה שלו ללא הכדור מאוד טובה והוא מכסה המון שטחים ומבקש את הכדור. אם באמת הוא ישפר את ראיית המשחק, ואת האספקט הזה במשחק, זה יהיה אדיר, ושוב פעם נרוויח שחקן שעושה 3 תפקידים. אבל זה פתוח מבחינתי וחובת ההוכחה עליו.

לגבי קמא זה יותר מסובך. ההצטרפות שלו מהקו השני, התנועה ללא כדור, מציאת השחקן הנכון אליו צריך לשלוח את הכדור, הדברים הלה לא קיימים אצלו. הוא נראה מאוד טוב כשהוא צריך להשתמש בטכניקה או באתלטיות שלו. בכל מה שקשור למיקום, לתנועה, לקבלת החלטות, הוא רחוק מאוד מלהיות מוצר מוגמר.

אני לא אומר שזה השחקן וציך למצוא מחליף, לכן גם ביקשתי מספר פעמים בדיונים מהסוג הזה שנחכה עם הדיונים האלה לסוף העונה מכיוון שהם עדיין צעירים, במיוחד קמא, ויש להם המון ללמוד מהעונה הזאת. אבל אם מדברים על ההווה, קמא עדיין לא שם. יש לו פוטנציאל להיות בעתיד, ואני גם דיי רגוע בקשר אליו מכיוון שהיסודות שם ונגזרת הלמידה שלו חיובית בצורה ברורה. אבל איזי. אני לא סופר את האפרוחים לפני שפקעו.

צופה עכשיו במשחק של ברצלונה, מעניין מאוד אם קאנסלו יפתח מגן בקלאסיקו ויעמוד מול ויני, זאת תהיה נקודת תורפה רצינית בהגנה של ברצלונה, פורטו מסוכנת מאוד מהאגף שלו עם ווינגר בינוני מינוס.

עזוב את זה - אני רק מדמיין את ג’וד מול רומאו, ואת הקישור שלנו מול מרכז השדה הלא קיים שלהם (בעיקר בהיעדרו של פרנקי, אבל לא רק) - ויש לי goosebumps.
כמה חבל רק שאין לנו שחקן אגף ימין אחד לרפואה - גם אחד סביר היה עושה קציצות מבאלדה. נאמר זאת כך: אם אפילו ואסקז ימצא את עצמו איכשהו באחד-על-אחד מול באלדה - הוא מוציא ממנו פנדל.

עד אז פרנקי ופדרי יחזרו וזה יראה אחרת לגמרי.

גם אם הם חוזרים רומאו ישחק כי הקישור שלהם רך מדי.

לא רק זה, אנחנו יכולים לזכות ב-15 צ׳מפיונס ואליפויות רצוף ועדיין להגיע עם מחסום פסיכולוגי לקלאסיקו.

אני מעדיף לדבר אחרי המשחק. הם קבוצה בעייתית אבל בואו לא נשכח שגם אנחנו. אני חושש שמה שיקרה זה שאנחנו נעלה כרגיל ונשקשק, נתן להם לשחק ונוציא את עצמינו מהמשחק - כרגיל. יש לנו בעיית מנטליות מולם.

אם קרלו לא יחליט לעלות עם מודריץ’ וקרוס ביחד בהרכב יהיה בסדר.

אינשאללה. אבל אני עדיין חושש מבעיות המנטליות שלנו. הם תמיד גם נראים כאילו הם רוצים את זה הרבה יותר מאיתנו. אפשר להתווכח הרבה על היכולות של צ’אבי כמאמן אבל דבר אחד בטוח, הוא מוטיבטור ענק, אי אפשר לומר את זה על המאמן שלנו.

לא חושב שזה קשור לצ׳אבי, לדעתי זה עמוק יותר ואנחנו מדברים על מעל עשור של משחקים.

אחרי תהליך המוריניוזציה שעברנו, הגענו למצב שמקצועית מאיזור 2012 אנחנו לכל הפחות לא נופלים מהם. מאז, היו הרבה יותר מפגשים בהם הובסנו מאשר הבסנו, גם כשהיינו בבירור הקבוצה הטובה על המגרש. יצא לי לחשוב על זה, וההסבר שחשבתי עליו הוא שהם עולים לכל משחק נגדנו במטרה לפרק, לרמוס ולהשפיל, בכל רגע נתון. קיבלנו 3? הם יירדפו אחרי ה-4 וה-5. מנטלית, הם באים למשחק הזה תמיד בטירוף, וזה מפצה על סגל/מאמן/הנהלה לא טובה.

זה קצת מזכיר לי קבוצת תחתית שעולה מול ריאל מדריד ונותנת 200% כי הם משחקים נגד ריאל, מה שבוודאות אי אפשר להגיד על האינטנסיביות של שחקני ריאל לעומת משחק צ׳מפיונס נגד סיטי. בארסה רחוקה מלהיות קבוצת תחתית, אבל כשהיא עולה מולנו המנטליות היא המנטליות שאנחנו עולים מול סיטי.

לא יודע על איזה בעיות מנטליות אתם מדברים.

אמורים לנצח אותם, הדבר היחיד שגורם לי לחשוש זה לא בעיות מנטליות, החשש הגדול שלי זה אנצ’לוטי.

אני חושב שאפשר לנצח את הקלאסיקו, אבל קיבלתי את הרושם מהתגובות שזה הולך להיות טיול בפארק ו-0-4 קליל.

צריך לנצח על אף הבעיות המנטליות, אבל לא חושב שאפשר להתעלם מהם, מה גם שאני לא חושב שהסגל שלנו בהכרח טוב יותר. הקישור שלנו מדהים, מה לגבי שאר העמדות? בעונה שעברה הייתי רגוע יותר לעומת הסגל הנוכחי שלהם.

מעניין לעניין, ובעניין אחר לגמרי - כמה אמבפה יחלום הלילה על בישולים מג׳וד בעונה הבאה לדעתכם?

אנחנו תמיד נותנים להם יותר מדיי כבוד, לא משחקים את המשחק שלנו, עושים במכנסיים. כאילו עדיין ההרכב שלהם כולל את הנרי מסי ואותה שלישיית קישור עם אלבס ופיקה בשיאם מאחורה. לא יודע, תמיד מרגיש לי כאילו אנחנו באים בגישת האנדרדוג מולם.

אתה כבר יודע שלא…

זה לא הולך להיות טיול בפארק אבל אנחנו פייבוריטים.

כתבתי כבר שהפוטנציאל של הסגל שלנו הרבה יותר גבוה משלהם, אפשר היה לראות חלק מהפוטנציאל שלנו בדקות הטובות מול נאפולי, אם נשחק באותו קצב ננצח את ברצלונה.

אני מקווה שכן, למה לא ?

אם משווים את התצוגה שלנו אתמול מול נאפולי מול המשחק שלהם נגד פורטו עכשיו כן זה אמור להיות טיול בפארק. נכון שדברים לא עובדים ככה ודה יונג ופדרי יחזרו אבל פייבוריטים? אין שאלה לדעתי.

לא יודע אם הייתי רץ להגיד פייבוריטים במשחק חוץ, למרות ששם אנחנו בוודאי טובים יותר מבברנבאו.

בגדול שתי הקבוצות בוסריות, עם מאמנים בינוניים At Best. זה יכול ללכת לכל כיוון, וכמו שלא התרגשתי מהחמישיות שלהם בליגה אני לא מתרגש ממשחק לא טוב במגרש קשוח. אם כבר התוצאה מעלה את הביטחון, פורטו לא הפסידו בבית כבר איזה שנה.

זה אנדרסטייטמנט.

פדרי כן, פרנקי ככל הנראה לא. הרווחתם בענק.

אראוחו פקל מגן ימני מול ויני. צ’אבי לא טיפש וגם הוא מבין שהגנה כזאת מול ויני ה לא רעיון כזה טוב.

אני בונה על כך שבניגוד לשנים קודמות ההתקפה שלנו לא כוללת את ויני בלבד ויש לנו עוד כלים בארסנל.

חשבתי שגם הוא צפוי להיות כשיר. בלעדיו אתם לא אותה קבוצה. הוא הפך להיות מפלצת. שמח לשמוע שהוא לא יהיה כשיר.