מה שנכון נכון.
באופן אישי אין תואר שמועדף עליי מראש.
הסופר-קאפ של 2017 (קלאסיקו, אדום לרונאלדו) ריגש אותי, רגעית, כנראה שיותר מהאליפות האחרונה עם זידאן.
באליפות של 2008 הצ’מפיונס הייתה בעיניי חלום בלתי אפשרי לעומת הליגה האפורה (הודחנו מול רומא אני חושב, שבוע אחרי ניצחון 6-1 על בטיס בליגה - הייתה תחושה שלצ’פיונס צריך להביא משהו נוסף שהיה חסר לנו באותן שנים ארורות).
לעומת זאת, לגמרי הייתי מוותר על הצ’מפיונס של 2016 תמורת אליפות על חשבון בארסה של מסי של אז, שהייתה בלתי ניתנת לשבירה בליגה - אבל בחיים לא את של 2018 עם המסלול הסופר-מרגש.
אני גם לא מבין את האובססיה להחליט איזה מפעל קובע מי הטובה ביותר באופן טוב יותר - לכל מפעל יש את הפורמט שלו, והזוכה היא הטובה ביותר… בלנצח את הפורמט הספציפי.
מה שמייחד את ליגת האלופות מטורנירי נוקאאוט אחרים הוא מידת החשיבות שהמועדונים נותנים לה - כמעט כולן רוצות לזכות בה בעדיפות עליונה.
ואין ויכוח על כך שהנוקאאוט של ליגת האלופות מספק סופר-משחקים (לא רק על הנייר, גם בפועל - מהפכים, דרמות, השפלות, גולים גדולים) בכמויות הגדולות ביותר בכל עונה.
קצת עצוב לי לראות שסיטי נמצאת בלופ של עצמה, כמו גם אתלטיקו. מדובר על שתי קבוצות שמנסות כן לשנות את האופי של המשחק שלהם, אבל כשזה מגיע לנוק אאוט הן פשוט חוזרות לעצמן. אתלטיקו משחק בצורה צינית ומעייפת, למרות שיש לה קאדר התקפי מדהים, וסיטי שוב נתקעת בתקרת זכוכית מוצאת את עצמה סביב כדורגל שבלוני ונטול יצירתיות כשרק kdb נמצא שם לשבור את התבנית.
מהמשחק בין השתיים לדעתי לא תגיע האלופה, נראה לאיפה ליברפול, ריאל ובאיירן יתגלגלו.
בעיני, מי ששבר את התבנית היה דווקא פודן.
אני חושב שאם סיטי תעבור, היא לא תקבל עוד קבוצה שתשחק מולה ככה והיא תראה את היכולת הרגילה.
אמנם סופר-באיחור אבל רק עכשיו ראיתי:
-היה לך קצת משמש בין העונות. הבסנו את בטיס 1:6 בעונת החואנדה ראמוס, רצף הניצחונות הבלתי פוסק ובכלל (17 ניצחונות ותיקו) עד לקלאסיקו האומלל בברנבאו - 18/19. הודחנו נגד רומא שנה קודם לכן בעונה בה די עשינו צחוק מהליגה בלי כדורגל גדול אבל כן עונה גדולה של ראול וגוטי. סיימנו את הסיבוב הראשון עם מאזן 15-2-2 שהיה מאוד לא שכיח בעידן שלפני כריסטיאנו ומסי בשיאם, דאבל על ברצלונה ופאסיו וכן הלאה.
במשחק נגד רומא בגומלין ככל הנראה רוביניו לא היה כשיר, גם ההולנדים נעדרו וזה השפיע אבל ללא ספק ההפסד הכפול הציב לנו מראה עד כמה היינו בינוניים.
-אני לא יכול לשנות את התחושות שלך אבל בלי 2016 הרי לא היינו זוכים שלוש פעמים ברציפות וזה בומבסטי הרבה יותר משתי זכיות של ליגת האלופות. אני כן יכול להסכים ובגדול שהקלאסיקו בקאמפ נואו בסופרקופה היה אחד המשחקים הכי גדולים שלנו ותחושת עליונות עצומה. וכשהיריבה היא ברצלונה, בדומה לגמר הגביע אגב - אני מנקודת המבט שלי נותן לזה הרבה יותר משקל.
ואם כבר אני פה, אז לגבי אתמול: אתלטיקו הצליחה להשאיר את סיטי על מצב וחצי לאורך כל המשחק וזה בכל זאת מרשים. פפ דווקא נוטה להתחכם במפעל, עיין ערך הגמר אשתקד. אני חושב שבמשחק כזה נגד שלושה בלמים היה נכון לפתוח עם ז’סוס. לשבח את פודן זה מובן מאליו והוא בהחלט בנה את הגול. לפניכן דה בריינה היה טוב אבל די אבוד. בכל מקרה זה מרגיש לי שליברפול היא הקבוצה הטובה באירופה והעונה יש לה גם ספסל טוב מאוד
דמיטרי, יש מצב אתה מסביר לי את החוק החדש שמחליף את הפיירפליי, יש לי הרגשה שהוא ממשיך בהתרפסות של אופא למעצמות הנפט, אני צודק?
לא כל כך הבנתי מה החדשות הגדולות. יש מגבלה של 70% הוצאות יחסית להכנסות. למיטב ידיעתי זה תמיד היה ככה, ומי שרצה ציפצף על זה.
יכול להיות שהחידוש הוא בכך שב 70% מכניסים עכשיו גם העברות ועמלות, לא רק המשכורות. לא יודע, לא הבנתי.
אבל עיקר הבעיה נשארה. שום דבר לא מפריע לקבוצות כמו PSG לנפח שרירותית את ההכנסות כדי לבזבז יותר. נגיד לחתום עסקת חסות על 1000M בשנה עם קטאר איירוויז. או לקנות את כל המקומות הריקים באיצטדיון ב 1000 יורו לכרטיס.
השאלה מה החלופה. תמיד הם יוכלו לנפח הכנסות ממרחק קצת יותר גדול באמצעות חברת בת ולך תוכיח אחרת.
הפתרון היחיד שיעבוד הוא תקרת שכר, אבל זה ייצור בעיות אחרות.
בגדול אנחנו פשוט מתבאסים שפתאום קבוצה שאינה ברסה או ריאל היא זו שמנצחת בקרב על שחקנים ורוצים חוק שישאיר אותנו בצמרת של הביקוש.
אנחנו רוצים שקבוצה שיש לה תקציב של מדינה לא תהיה מעל כולם ושהחוקים שפועלים על כולם יפעלו גם עליהם. זה ההתחלה.
כל מי שקרא את פוטבול ליקס על פסז יודע טוב מאוד מה עומד מאחוריה. ואיך אופ"א מעלימה עין מההפרות הבוטות שלה.
לא סתם אל חאליפי לא מוכן לשמוע על הסופר ליג ועשה הכל בשביל לחסל את הפרויקט ההוא. לא סתם. הוא יודע טוב מאוד שהבית זונות של פסז שם יפסק.
דרך אגב, הקורבנות הכי גדולים של פסז זה לא ברסה או ריאל זה הליגה הצרפתית.
דרך אגב 2, אין שום טעם לשנות שום חוק כל עוד הבכירים של פיפ"א ואופ"א על הפיי רול של ממשלת קטאר.
(מגוחך בעיני שהשנה 2022 ועדיין אני צריך להסביר את זה ועוד לאוהד ריאל. כאילו אמבפה לא לימד אותך כלום)
האמת שיש לאירופה מזל שמי שמנהל את פריז זו חבורה של מטומטמים.
עם כמויות הכסף שהם שהם שפכו ועוד יכולים לשפוך על הקבוצה, ניהול קצת יותר טוב היה יכול להפוך את הכדורגל האירופי לממש חד צדדי.
תקרת שכר אבסולוטית, בלי קשר להכנסות? כלומר לבארסה ולפרנצוורוש תהיה אותה תקרה?
אם אתה מדבר על תקרה יחסית להכנסות, אז זה מה שיש עכשיו, וגם בחוקים החדשים. הבעיה שאת ההכנסות אפשר לנפח בלי בעיה.
זה נכון, ואם הליגה הצרפתית לא נלחמת בהם, אז למה שאופ"א תלחם?
אותו דבר הרי קורה בליגה האנגלית, רק ששם קנו יותר מקבוצה אחת וזה הצליח להם. גם בצרפת יכולים לקוות שיהיו עוד משקיעים כמו הקטארים, במקום להילחם בהם.
אותי מבאס שהקבוצה שלי צריכה לחשוב על רווח תפעולי והקבוצות האלה לא. זה לא פייר. אני לא כועס על באיירן כשהיא מפרקת אותנו , אלא רק מקנא בהם.
איך?
למה לאדם עשיר מותר לקנוצ ולאדם עשיר מאוד אסור?
הוא לא נשיא כווית, הוא פשוט מקושר.
גם כמי שראית הם מוצאים דרך לעקוף את
הפייר פליי עם ניפוח הכנסות. בסוף
לך תוכיח שאותו ספונסר זו חברת בת ולא חברה שבאמת רוצה להשקיע בפרסום סכומי כסף לא הגיוניים.
גם משום מה זה לא הפריע לנו כשריאל וברסה היו מעל כולם בעושר.
ברור! השאלה איך פותרים את הבעיה.
גם לא קשה לדעת מי הן משפחות הפשע בישראל, ובכל זאת עדיין לא עוצרים אותן. כי פה בדיוק ההבדל בין לדעת ללהוכיח.
הלוואי שיעצרו את קבוצות הנפט, אני פשוט שואל איך?
מגוחך בעיני שאתה לא מבין את מה שאני כותב ואז מגיב בזלזול.
אז למקרה שתהית:
אני חושב שזה רע שפריז וסיטי יכולות לעשות ככל העולה על רוחן. אני רק לא יודע מה הפתרון
ולראיה:
הפייר פליי היה אמור לעצור אותן - מה הבעיה, הן ינפחו הכנסות עם ספונסר שזו חברת בת.
להכניס את המענקי חתימה לפייר פליי - מישהו פה חושב שאי אפשר שאותו ספונסר ישלם עוד 50 מיליון ויקבל את הכסף חזרה מתחת לשולחן?
כן. תקרה די גבוהה שאי אפשר לעבור. כמובן שלקטנות היא לא תשנה דבר. אבל זה ייתן איזשהו גג לגדולות.
זה ייצור אבל בעיות אחרות לגמרי.
ההבדל הוא שריאל ובארסה יצרו את העושר שלהן בעצמן. סיטי פסז וכן הלאה לא. זה שאיזשהו שייח החליט להפוך אותן לצעצוע שלו ועל הדרך דופק את כל עולם הכדורגל זה מה שמעצבן.
בשוק החופשי, כשיש חברה גדולה שיצרה את העושר שלה בעצמה ובצורה חוקית, אך הופכת לגדולה מדי - מטילים עליה הגבלות כדי לשמר תחרות. האיחוד האירופי למשל מקדם עכשיו חוקים שימנעו מאמזון לרמוס את כל המתחרות הקטנות שלה באמצעות שימוש במידע מתוך הפלטפורמה שלה עצמה.
האם זה שבארסה וריאל יצרו את העושר שלהן בעצמן נותן להן לגיטימציה להיות דואופול בליגה הספרדית? אז יופי, אתלטיקו הצליחה להשתחל, אבל כשבארסה רוצה היא קונה את גריזמן. כל שחקן ספרדי יעבור מכל קבוצה ספרדית אם ריאל או בארסה רק ירקו לכיוון שלו. בבאיירן מינכן המצב מומחש בצורה הטובה ביותר - קבוצה שהאסטרטגיה שלה היא לקנות את השחקנים הטובים ביותר של המתחרה היחידה שלה. בינתיים שבע מאות אליפויות ברצף, פחות או יותר, יותר מונופול מגוגל במנועי חיפוש.
אלמלא הכסף המסריח של סיטי (וצ’לסי), היא לעולם לא הייתה הופכת למועדון עם שאיפות, שלא לדבר על קבוצה עם תארים. הכסף הענק של הליגה היה עוזר לה כמו שהוא עוזר לווטפורד - נחמד אבל לא מספיק כשאין הרבה אוהדים (ולווטפורד יש יותר אוהדים גם מסיטי של היום כנראה). בעצם הכסף הזה רק הגביר את התחרות, ובלעדיו, ובהיעדר רגולציה שתעצור מונופולי כדורגל, היינו ממשיכים לראות יונייטד-ארסנל-ליברפול שקונות את כל השחקנים החמים בליגה ומחלישות את היריבות. טוטנהאם ואתלטיקו קבוצות מאוד מאוד יוצאות דופן בהקשר הזה. הרוב הן בסגנון חטאפה או ווסט ברומיץ’ שלעולם לא יצליחו לעלות בשרשרת המזון.
אוסיף ואגיד שהכסף העצום בכדורגל נתן לנו קבוצות שבעבר היינו רק חולמים לראות. אז ברצלונה של 2011 הייתה פוקס היסטורי שלא נוצר כי כסף, אבל ריאל של אותן שנים או סיטי של היום? הכסף שזורם לכדורגל, שבחלקו הלא קטן הוא כסף מסריח, מעודד את התחרות ויוצר מכונות כמו סיטי של פפ, ומשחקים כמו שכולם ראו בראשון (חוץ ממני שבכיתי מתחת לשולחן בחושך באותן שעות).
אני שונא את פריז וסיטי בכל ליבי, אפילו יותר מליברפול, אבל צריך להודות שזה מגיע מפוזיציה. אני אוהד יונייטד, קבוצה עם מסורת שניצלה היטב הזדמנות עסקית על גב הצלחה מקצועית, אבל בלי רומן והשייחים הייתה ממשיכה להיאבק רק בארסנל וליברפול ולקנות את הכוכבים של כל היתר. לצד הסירחון של הקבוצות האלו יש לא מעט יתרונות לצופה הנייטרלי.
למה הן צריכות “לגיטימציה”? זה שיש להן מסורת ואוהדים שמכניסים להן כסף לא אמור לעמוד לחובתן, אלא לזכותן. את הכסף שהן הרוויחו ביושר הן גם מבזבזות. בדיוק כמו כל קבוצה אחרת בליגה שתבזבז כסף גדול יחסית לקבוצה מהליגה השלישית ותקח את הכוכב של אותה הקבוצה.
זה הכדורגל.
הבעיה שלי עם הקבוצות שנקנות על ידי שיחים זה שהן פוגעות באקוסיסטם הטבעי של הכדורגל. הייתה עד לא מזמן איזושהי היררכייה שעכשיו נהרסה לגמרי כי נכנס למשחק כסף שלא הגיע מתוך עולם הכדורגל עצמו. לי אישית מפריע שאיזושהי גחמה של בנאדם משנה את כל חוקי המשחק בענף הספורט הגדול בעולם.
אני יודע שאני לא אובייקטיבי, אבל לי מאוד קשה להתחבר למועדונים ללא כל מסורת, ובלי אוהדים, שמרימות לך קבוצות על.
שארקי, הבעיה שלי, לא שהם רוצות “להפוך להיות ריאל וברצלונה החדשים” הבעיה שהם פשוט משוחררים מהגבלות שיש על המועדון שלי ושלך. אתה קראת את ההדלפות של הפוטבול ליקס?(מקווה שאני לא מעוות את השם)
מתיחס בעיקר לפסז.
עם זה אני בוודאי מסכים בלי שום ספק. כל מה שכתבתי הוא תחת ההנחה שהכל זהה בין הקבוצות מלבד מקור הכסף. העובדה שסיטי ופריז עושות מה שבא להן באישור ארגון אופא המושחת, בעוד אחרות, גדולות וקטנות (מכבי תל אביב קיבלה עונשים על פייר פליי!!!), נאלצות להתכופף לחוקים, היא בושה וחרפה. אני אישית בעד סופרליג בלי שתי הנבלות האלו, אבל בעיקר בגלל הקשר שלהן לשחיתות של אופא ופחות בגלל מקור הכסף (עם צ’לסי למשל אין לי בעיה).
ואתה יכול להתייחס בחופשיות גם לסיטי שאפילו כשקיבלה עונש הוא בוטל. קבוצה שלא מצליחה למלא אצטדיון ברבע גמר ליגת האלופות (סיפור אמיתי וטרי) לא ייתכן שמגלגלת הכנסות של מאות מיליונים כפי שהיא מספרת, ולכן לא אמורה להיות לה היכולת לקנות אף שחקן תחת עלק חוקי הפייר פליי.
אין בי אהבה מיוחדת לסיטי זה נבלה וזה טרפה. את פסז אני שונא יותר בגלל קטאר, אבל מבחינתי גם הם תועבה.
דרך אגב גם לי אין שום בעיה עם צלסי.
צ’לסי בנו קבוצה טובה אבל לא הרסו את עולם הכדורגל עם רכישות של 100 מיליון יורו בכל קיץ כלאחר יד. אני חושב שזה ההבדל העיקר בין סיטי לצ’לסי.
והם גם מסוגלים למלא אצטדיון…