כשרומן בא הוא קנה בהמון כסף. אף אחת לא קנתה אז ב-100 מיליון וכך גם צ’לסי. אני די בטוח שאם נבדוק הוצאות ב-2004-06 צ’לסי תהיה בטופ של הפרמייר ליג. אגב, טיטי ודאי יזכור שצ’לסי קנתה מליברפול את פאקינג טורס בפאקינג ינואר! החלוץ הכי חם בליגה, מיריבה ישירה, בחלון ההעברות הכי קשה. נכון, פריז עשתה דברים בוטים יותר עם ניימאר ואמבפה, אבל גם זה הגיע כשקוטיניו ודמבלה עולים 150. עד שטירוף המחירים הזה התחיל, צ’לסי כבר הפכה לקבוצה גדולה מספיק. לכן ייתכן מאוד, בעיניי, שההבדל המהותי בין הקבוצות הוא התזמון - רומן נכנס ראשון למי מנוחות, והקטארים נכנסו לכדורגל הרבה יותר משוגע.
זה לא מדויק.
קודם פריז שילמה 222 מיליון על ניימאר ו180 מיליון על אמבפה.
לאחר מכן ברתומיאו הסכים לשלם 120 מיליון על דמלה.
בחורף, ברתומיאו הסכים לשלם 160 מיליון על קוטיניו.
מדהים
בסך הכל מפעל נוקאאוט של 7 משחקים בעונה, על מה הוא כבר מעיד? אין כמו ליגה של 38 משחקים מול חטאפה וגראנדה.
אין מה להגיד, רודריגו פשוט גאון כדורגל וקרבאחל זה מגן על. זה המפעל שמשקף את הרמה של הקבוצות כמו שהיא.
בלי הטרלות, מגיע לבנזמה כדור זהב. רונלדו צריך לתת לו אחד ממה שיש לו.
גם את פאקינג ג’רארד קנו, רק שבדקה האחרונה הוא התחרט.
בתחילת הדרך הם קנו לא פחות מסיטי, ואז בא מוריניו והם הפכו עם הזמן לקבוצת צמרת וטופ לגיטימית שמושכת שחקנים, מה שקורה עכשיו עם סיטי פחות או יותר.
יש השוואה ברורה להוצאות רכש בין קבוצות הפרמיירליג.
צריך לקחת בחשבון לא רק קניות אלא גם המכירות.
גם אני הופתעתי, מודה. יונייטד הכי בזבזנית, אפילו יותר מסיטי. צ’לסי וליברפול הרחק מאחור, אחרי ארסנל אפילו.
אף אחד לא טען שצ’לסי כיום בזבזנית יותר מהשאר. הדיון היה על מה היה לפני שני עשורים, כשרומן הגיע.
דיברו פה על ניימאר ודמבלה, זה לא קרה לפני 20 שנה.
אתה דיברת על כסף מסריח של סיטי וצ’לסי. הוא מסריח באותה מידה גם היום. אבל ב 5 או 10 השנים האחרונות דווקא יונייטד בזבזה יותר מכולם. קצת מפתיע, לא? בלי קשר לזה שאתה אוהד יונייטד, פשוט הניהול שלכם יותר גרוע אפילו מסטייט קלאבס.
סליחה אבל מה הופך את הכסף של צ׳לסי למסריח יותר משל ברלוסקוני? של משפחת אניילי? הגלייזרים?
Old money hates new money.
מה? תקרא שוב את מה שכתבתי ואת מה שטיטי כתב ברצף. נראה שעירבבת כמה נושאים שדיברנו עליהם. בכל אופן אף אחד לא טען שצ’לסי כיום בזבזנית גדולה.
ובשם מנצ’סטר יונייטד אני מודיע שמאוד נעלבנו מזלזולך המופגן בהתנהלות המופתית שלנו, שכולנו ללא יוצא מן הכלל סמוכים ובוטחים כי מוצלחת, נפלאה ומושלמת היא, ועל כך יעידו 8 האליפויות בהן זכינו בעשור האחרון.
אולי פספסתי את הנקודה בויכוח, אז סליחה.
זה מה שתפס לי את העין
ורציתי לבדוק עד כמה הם בזבזנים לעומת ליברפול. להפתעתי, מה שעלה בחיפוש זה שדווקא יונייטד הכי בזבזנית, וארסנל במקום השלישי.
אני לא מזלזל ביכולת הניהול שלכם חלילה, לא אחרי תקופת ברטומיאו בבארסה שלי.
אחד באפריל הסתיים חבר
אז הנקודה הייתה שכשרומן הגיע עם הכסף המסריח שלו (אני אומר מסריח כתגובה למה שנכתב לפניי, וראה פירוט למטה) הוא קנה מכל הבא ליד, אפילו את הכוכב הכי גדול של ליברפול (והליגה) באמצע העונה, בסכום שיא לאותה עת. מאז, כפי שטיטי השלים, צ’לסי כבר הפכה למועדון טופ מבוסס שמושך שחקנים בזכות השם ולא רק בזכות סכומי עתק.
סיטי התחילה כמו צ’לסי, עם החתמות בהרבה כסף. בהתחלה שחקנים בינוניים שלא באו בהרבה כסף אבסולוטית אבל בהרבה יותר ממה שהם שווים, כי מי יגיע למנצ’סטר אם לא ליונייטד. לאט לאט בנו קבוצה טובה, הביאו שחקנים ביותר כסף (אגוארו), ועכשיו יש להם את פפ והם מועדון טופ קבוע שיכול למשוך שחקנים גם בלי להוציא הכי הרבה.
צריך לומר שלצ’לסי התהליך היה הרבה יותר חלק מכמה סיבות: תזמון, מוריניו וקהל. התחרות בתחילת עידן רומן הייתה דלה יותר - יונייטד שנמצאה בתקופת מעבר וארסנל. סיטי התחרתה ביונייטד בתקופת שיא, צ’לסי מבוססת, ארסנל וליברפול. מוריניו, שבאמת היה סנסציה באותה תקופה, לקח אליפויות ישר. לסיטי לקח קצת יותר זמן (לא המון, אבל למוריניו לקח 0 זמן). לבסוף, צ’לסי מועדון מעיר בירה ואמנם לא הייתה מועדון פאר אבל גם לא מועדון פח זבל כמו סיטי. צ’לסי מילאה את האצטדיון שלה תמיד, וכשההצלחה מגיעה יותר קל להניע ממנה הכנסות. היום רומן לא נאלץ להוציא יותר מדי כספים מהכיס כי צ’לסי מחזיקה את עצמה יפה.
סיטי לעומת זאת לעולם לא תחזיק את עצמה יפה כי אין לה אוהדים. לא באנגליה ולא בעולם. אותו הדבר נכון לפריז וביתר שאת, כי אמנם יש לה אוהדים, אבל היא בליגה שלאף אחד לא אכפת ממנה (גם אם אל חאליפי מוציא 1.2 מיליארד יורו על זכויות שידור כדי לשקר שהליגה הזו כן מעניינת מישהו).
במאמר מוסגר, אם יש משהו ‘מסריח’ בכספים, זה בכספים של הקבוצות (עלק שלהן) האלו ולא במקור הכסף של הבעלים (אם כי כמובן שאובייקטיבית לא משנה באיזו שחיתות הגלייזרים היו מעורבים אין עדויות לכך שהם מפרי זכויות אדם סדרתיים כמו החבר’ה מהמפרץ, אבל נניח את זה בצד). יונייטד, ליברפול, ארסנל, ברצלונה, ריאל, חותמות הסכמי חסות לגיטימיים עם חברות שמקבלות ערך עבור הכסף שהן משלמות, יהיו אלו ספוטיפיי, שברולט או קרלסברג. סיטי ופריז חותמות הסכמים עם חברות של הבעלים שלהן, מזייפות בכך הכנסות, ועושות מה שבא להן כששאר הקבוצות צריכות להתנהל על פי החוקים.
אני קצת התבלבלתי עם החוקים.
צבירת כרטיסים צהובים מתאפסת לאחר הרבע? לאחר השמינית? או בכלל לא?
מתאפס בחצי.
עד שקיוויתי שקאנסלו יהיה מושעה…
בשידור מהמשחק היה כתוב שהוא מושעה, בגלל זה התבלבלתי
לא ראיתי את המשחק, אבל הוא כנראה מושעה אם צבר כרטיסים צהובים מספיקים להשהיה עוד לפני החצי.
בחצי זה מתאפס אבל זה לא מבטל עונש השהיה קיים.
שחקן שיקבל צהוב באחד משני מפגשי החצי לא יושהה מהגמר כי הכרטיסים שלו התאפסו בחצי. בשביל להיות מושהה מהגמר צריך לצבור צהובים בשני משחקי החצי.
מטרת האיפוס הייתה לא להביא שחקן שהיה לו צהוב ״ישן״ משלבים מוקדמים, להיות מושהה מהגמר (או מהגומלין של החצי) בגלל צהוב (מקרה פאבל נדבד הזכור מ 2003).
קאסמירו: “Challenge accepted”
קורע. ניקו משווה את ההצעה של קסאמירו, ומגדיל ב"אני אפילו לא צריך לשחק בחצי כדי לקבל בו צהוב".