ליגת האלופות 2021/2022 :: בוטל חוק שערי החוץ

לא הבנתי.
הוא אכן יהיה מושהה בחצי.
הכוונה היא ששחקן שרחוק כרטיס צהוב מהשהייה, לא יושהה אם יקבל את הכרטיס הצהוב בחצי הגמר (ואז הוא מורחק מהגמר) כדי למנוע את תקדים נדבד.
אבל אם הוא קיבל ברבע, הוא מושהה מהחצי.

כן כן, זה בדיוק מה שjosepe הסביר לי.

כואב לי שלקבוצות שמעפילות לשלבים גבוהים באלופות אין כרטיס מובטח בעונה הבאה.
לא מדובר בכרטיסים רבים שכן זה נדיר, אבל כמו שהזוכה בליגה האירופית צריכה להשתתף באלופות כך גם לדעתי קבוצה שמגיעה לרבע/חצי גמר ליגת האלופות.
כמובן שאני מדבר על וויאריאל.

באמת שמבאס אותי שנצטרך שוב לראות את דינמו קייב ואת פנרבאחצ׳ה ולא את וויאריאל.
לפחות כרטיס למוקדמות או משהו.

הלוואי ששינוי יקרה בנושא ונקבל ליגת אלופות בה העניין מתחיל לפני השמינית/רבע גמר.

אם תחלק כרטיס אוטמטי לכל קבוצה שמגיעה לרבע או חצי, אתה תצטרך להגדיל את מספר הקבוצות בליגת האלופות כי לא כל קבוצה שמגיעה לשלבים האלו בהכרח זה קבוצה שזוכה באליפות בליגה שלה ואז אתה תקבל לא רק “יותר וויאריאל” אלא גם יותר פנבחרצה ודינמו קייב.

להגיע לרבע או חצי זה לא המטרה, לא צריך לקבל על זה פרס.

ואני מעדיף באיירן או ליברפול פי מיליארד מאשר קבוצות כמו וויאריאל. היא הגיעה לחצי לא בגלל שהיא הכי טובה אלא בגלל שהיא בעטה פעם אחת למסגרת ובמזל זה נכנס לעומת היריבה שלה שהיתה נאיבית. וראיתי את המשחק השני.

אני גם ראיתי מה קרה שבנפיקה עברה את איאקס בפוקוס מוחלט ואיך זה נגמר מבחינתה.

לא צריך לקבוע מדיניות על סמך תוצאה שהיא יותר היוצא מן הכלל מאשר הכלל.

למה להגדיל?
הנה וויאריאל דוגמה טובה כי היא לא תהיה באלופות עונה הבאה.
ההעפלה שלה לחצי תסדר לה מקום במוקדמות למשל (לא בעיה לעשות התאמות לשם כך). מספר הקבוצות זהה ומי שידפקו מזה זה הקבוצות החלשות שמעפילות מהמוקדמות והן יפגעו בכך שתהיה שם קבוצה אחת חזקה נוספת.

חוץ מזה שמדובר בקבוצה 1 פעם בכמה שנים, זה נדיר שקבוצות שלא מגיעות לטופ 4 במדינתם מגיעות לחצי גמר. לצורך העניין:
20-21: לא היו
19-20: ליון
18-19: לא היו
17-18: לא היו
16-17: לא היו
15-16: לא היו
14-15: לא היו
13-14: לא היו
12-13: לא היו
11-12: לא היו

אני יכול להמשיך אבל אפשר לראות שמדובר במשהו שקורה פעם באיזה 5 שנים ולא משהו נפוץ ככה שלא תהיה פגיעה קבועה בקבוצות קטנות. מה גם שזה מפנה מקום בליגה האירופית מה שאומר שהקבוצה ש״תדפק״ מזה תתנחם בהגעה לאירופית.
זה ייצור עניין וייתן המשכיות לקבוצה שנתנה עונה טובה באלופות. אפשר לומר שוויאריאל בסוף הייתה פחות
טובה מבאיירן אך היא עדיין עמדה מולה בגבורה וניצחה. לפני כן היא גם נתנה 3-0 ליובנטוס.
בסוף מה שהקבוצות שמנסות לעשות את הצעד קדימה הכי זקוקות לו זה המשכיות. קבוצה שרוצה לעשות
קפיצת מדרגה תתקשה לעשות אותו היום וזה ייתן לה קצת עזרה וקבלת קרדיט שמגיע לה.

יתרונות:
קבוצה שהצליחה באלופות תקבל פרס על כך ותזכה לקבל המשכיות בבנייה.
ליגת אלופות מעניינת יותר לצופה הנייטרלי.

חסרונות:
קבוצות חלשות יתקשו מעט יותר בהעפלה לאלופות מכיוון שתתווסף קבוצה נוספת במאבק על הכרטיס.

אם תשאל אותי, היתרונות עולים על החסרונות.
אם תשאל אותי גם מקומות 5-6 באנגליה וספרד צריכים לקבל את הצ׳אנס במוקדמות (גם במחיר של הגדלת מספר הקבוצות בכל בית ל5 למשל).
הקבוצות הללו כנראה שלא יהיו עונה הבאה באלופות:
ווסטהאם, יונייטד, טוטנהאם, וויאריאל, סוסיאדד, בטיס, רומא…
אני באמת חושב שליגת האלופות רק תרוויח משילובן.
בהגדלת מספר הקבוצות בכל בית ל5 נקבל במחיר של 2 משחקים יותר בשנה יותר קבוצות גדולות ומשחקים טובים סך הכל שייצרו עניין לאוהדים. יותר מקום לסינדרלות משום שבמקום לקבל קבוצות גדולות מאוד וקטנות מאוד יהיו גם קבוצות ביניים איכותיות יותר ובכללי משחק הכדורגל הממוצע שנראה בטלויזיה ישתפר.

אם בוכים על כמות המשחקים אפשר בקלות לוותר על גביע הליגה במדינות השונות שהוא טורניר מיותר הרבה יותר ולא רואה בו צורך כי אלה קבוצות שכן נפגשות במסגרת הליגה (בניגוד לגביע המדינה אותו אני מבין).

בקיצור חייבים שינוי בפורמט. לא רואה סיבה שבגללה לוויאריאל לא מגיע צ׳אנס עונה הבאה על מה שעשתה העונה.
מה לעשות שלקבוצות הקטנות יש קושי בניהול סגל ב2 מפעלים ולכן צריך לעזור להם עם המשכיות כלשהי. בסוף
זה יעשה טוב לכדורגל העולמי לדעתי

מה שמעניין זה שבמשך שנים הדוגמה הקלאסית לקבוצה שהצליחה יפה באלופות ובמקביל נכשלה בליגה המקומית הייתה לא אחרת מאשר… ויאריאל (עונת 2005/6). באותה שנה היא הגיעה לחצי בצ’מפיונס, ובמקביל דשדשה רוב העונה בחלק הנמוך של הטבלה בליגה, ואיכשהו הצליחה להשתחל בסוף למקום השביעי (מרחק 5 נקודות מהעשירי).

שנים אחרי זה השתמשו בשם של ויאריאל כדוגמה לסכנה של קבוצות מדרג ב’ ומטה בהתנהלות בשתי מסגרות תחרותיות במקביל.

זה בדיוק ההפך מהאג’נדה של אופ"א וצ’פרין.
אתה רוצה יותר קבוצות חזקות מליגות הכי טובות, כי אתה אוהד כדורגל נייטראלי ורוצה לראות משחקים מעניינים.
אבל אופ"א כל הזמן מדללת את ליגת האלופות בקבוצות חלשות מליגות חלשות. זה התחיל עם הגדלת שלב הבתים מ 16 ל 24, המשיך עם “מסלול האלופות” שנותן לקבוצות כמו פנרבחצ’ה, שריף, מכבי או אלופת קפריסין להשתתף פעם ב. וזה הולך להיות עוד יותר גרוע מ 2024 (נדמה לי). יגדילו את הבתים ל 10 קבוצות כדי שיותר קבוצות חלשות יוכלו להשתתף. לא יגדילו מכסות לליגות הבחירות.
הם עושים את זה תחת כותרות של הבאת כדורגל לכל פינה באירופה. לנו, לאוהדים של הקבוצות הגדולות זה יביא רק סבל. והעומס על הקבוצות ועל השחקנים יהיה עוד יותר גדול.

אני ראיתי את המשחק הראשון ולא את השני, והיה צריך להיגמר 6-0 לויאריאל. זו הייתה עליונות שלא זוכר מתי ראיתי קבוצה מפגינה מול באיירן מינכן בליגת האלופות, מאז העונה הראשונה שלנו עם פפ.

אוי ואבוי רולי… את השער השני אפשר אולי שלא להפיל עליו כי כל ההגנה פישלה, אבל בראשון הוא היה חייב לעצור את הכדור.

כל כך חבל.

ויאריאל לא תמצא את הכוחות שוב פעם.

גם בשני יש לו חלק, שוער שמקבל כדור בין הרגליים תמיד יש לו חלק. גם אם ההגנה פישלה ונתנה לנגוח.
גם בשלישי יש לו חלק גדול.
ראינו שגם ההגנה של ליברפול פגיעה, ולא רק מול שחקנים אדירים. גם הם יודעים לפשל.

איך אפשר לשחק כדורגל כשל21 שחקנים יש חוקים משלהם ולקאסמירו מותר לעשות מה בזין שלו מבלי לקבל צהוב?

אי אפשר. לבטל את כל המשחקים.

וברצינות, הזייה שלא קיבל על התפיסה הזאת צהוב. ההסבר ההגיוני היחיד הוא שהשופט שכח כשהוא חזר למגרש.

לא יודע מה יקרה בדקות שנשארו, אבל צריך להגיד את זה - פפ לא טוב באלופות, פשוט לא טוב. טקטית, מנטלית, וואטאבר. במיוחד במיוחד בחוץ. גם כשהוא לא עושה ניסויים מטומטמים במאני טיים, משהו שם לא עובד.

בפעם המי יודע כמה, סיטי מגיעה כפייבוריטית למפגש באלופות, ובפעם המי יודע כמה - היא במקרה הטוב עולה בקושי. כמה מזה קשור למאמן שלה? הרבה מאוד.

ריאל מדריד הבינה שלעשות מהפך מדקה 60 זה משעמם.

מדהים. אם לא הייתי אוהד ברצלונה הייתי אומר מגיע לריאל לקחת את הגביע.

בחיי שאני לא מבין למה פלורנטינו רצה להקים ליגת אלופות חדשה. מה רע לו עם הנוכחית?

כל החילופים של פפ היו גרועים, אבל החילוף של פרננדיניו פשוט סימן שפפ חושב שהכל גמור. לא עושים דברים כאלה ברמות האלה.

לא שהיה עוזר לסיטי גם עוד 30 דק׳ אבל ה3 דק׳ שהשופט הוסיף שערורייתיות בעיני.
לא שיחקו 8-9 דק׳ של החלק השני של הארכה.

מה זה משנה? תוסיף עוד 100 דקות סיטי לא כובש. תוסיף לריאל דקה היא תכבוש בדקה הזאת.

ברגע שהברנבאו מחיל לרעוד דקה נורמלית נמתחת ליחידת זמן מיוחדת שנמשכת כל עוד ריאל לא מבקיעה את מספר השערים הרצוי.

יש שמה משהו מיסטי שהוא מעבר לכדורגל ושאי אפשר להסביר אותו באופן רציונלי.

הפעם זו לא אשמתו של פפ. זה פשוט הברנבאו.