כל הכבוד לסיטי. קבוצה אימתנית. מושלמת מכל בחינה. מהמאמן עד הספסל האין סופי.
סביר להניח שמבקבוק הקטשופ יתחילו להישפך תארים אירופיים, בצרורות, ואין באמת קבוצה באירופה שיכולה לקרוא תיגר עליה.
זה די מבאס שרק קבוצה אחת תשלוט במפעל אחרי ריאל.
ריאל מדריד לפחות היתה שווה ביכולת או בנחיתות חד משמעית מול היריבות בשני התארים האירופים האחרונים שלה אבל הביאה עניין למפעל, ששיאו אשתקד.
עם סיטי יהיה חד צדדי ומשעמם מרוב שלמות.
אתם חושבים שיש משהו שפפ יכול לעשות בסיטי כך שבראייה היסטורית עוד 30 שנים הוא יהיה מזוהה עם סיטי ולא עם ברצלונה? (לדוגמא, 3 טרבלים רצופים או קדנציה של 20 שנים וכו’)
פפ מזוהה עם ברצלונה כשחקן, כמאמן, כקטלאני, כלאומן.
לנצח לא יהיה לו את הקשר שיש לו עם ברצלונה למה שיש לו בסיטי.
אולי להפוך לפרגוסון של סיטי עם קריירה של 25 שנים שם יקרב אותו אבל אף פעם לא יהיה לו שם את מה שיש לו עם ברצלונה.
מה שאני אוהב בפפ, שהוא מסכים עם כל מה שנאמר פה עליו-הוא זכה בהכל בזכות השחקנים שלו. כל מאמן. השאלה כמה הוא נגע והצליח להשפיע עליהם, ובזה הוא הטוב בעולם. גם כשלא לקח גביע אירופה בבאיירן, הוא נגע ושינה שחקנים כמו קימיך ותיאגו. בברצלונה הוא הפך את מסי למפלצת שהוא, והוא לא “נפל” על דור של בוסקטס ופדרו, הוא פאקינג גידל אותם שאפילו בבארסה מאניה לא שמעו עליהם. וגם בסיטי הוא בונה ומשנה שחקנים. זאת הגדולה שלו, וזה למה הוא נחשב בעיניי רבים המאמן הטוב בהיסטוריה.
אני מחכה שיוריד את הקוף בליגת האלופות. במפעל הזה היה חסר לו משהו. אולי מנטאליות, אולי מזל, אולי מסי. אולי זה יגמר בקרוב.
כן אבל יש סטרלינג ויש מסי. להגיד שפפ “עשה את מסי למה שהוא” זה להקטין את מסי. תרם לו המון לקריירה? ברור, אף אחד לא מתווכח וזה כמובן הדדי. אפשר באותה מידה להגיד שלמסי היה מזל לקבל את פפ, בניגוד לשחקנים אדירים אחרים שבילו קריירה שלמה בלי מאמן ברמה הגבוהה ביותר. נראה לי שאתם מתדיינים עם רוחות של יוזרים בני 16 מספורטאנטר במקום עם מה שבאמת נכתב.
כל הויכוח נסוב על סמנטיקה. אם נניח שהשלם גדול מסך חלקיו אז מסי + פפ = השחקן המושלם בהיסטוריה. אם אנחנו מתעקשים על 100% וכמה אחוזים יש למסי וכמה לפפ ברור שתכלס נקטין את אחד מהם כי השילוב של שניהם יצר 100% אבל כל אחד לבד יהיה פחות מ 100% בהכרח.
דווקא יכול להיות רעיון גדול, כדור הזהב לשחקנים ששיחקו פחות מ-X דקות.
טוב, אני אנסה לנתח קצת מנקודת המבט שלי, ובלי להשתמש במונחים מעולם הקסמים, הניסים והאגדות.
ריאל מדריד מגיעה מוכנה פיזית למשחקים הגדולים, יש לה את מאמן הכושר אולי הטוב בעולם (שהביא לאינטר אליפות עם קונטה), ועובדה, במשחקי הנוקאאוט בעונה שעברה ראינו איך ריאל מתעלה בדקות הסיום בעוד שהיריבה שלה שופכת לאגר.
המהפך נגד סיטי היה הרבה פחות מנס, כי ברגע שריאל הגיע לשיא הכושר בדקות הסיום וסיטי כבר לא עמדה על הרגליים, זה העלה את הסיכויים פי כמה שהיא תכבוש שער או שניים.
אז הגיע פפ אתמול והתכונן למשחק הזה בעיקר פיזית. לא ראיתי הרבה זמן קבוצה שמתעלה על ריאל בכושר גופני, ובמחצית הראשונה היא פשוט חיסלה כל סיכוי שלריאל ישאר דלק בגוף השחקנים בדקות הסיום. זה היה משחק שהם התכוננו אליו בתקופה האחרונה, כי להכין את הגוף לרמה כזאת גבוהה של כושר זה לא עניין של שבוע וזהו.
אז סוף סוף בא מאמן שניטרל את היתרון הכי גדול שיש לריאל מדריד. אני בספק אם סיטי תגיע ככה לגמר, אבל אני גם בספק אם תגיע עוד קבוצה שתדע לנטרל פיזית ככה את ריאל בליגת האלופות.
להוביל את ג’ירונה לאליפות ספרד ולזכייה בליגת האלופות.
הדיון היה על מזל ומקריות במקור, ועל כמה לקבל את מסי (ואחרים) לסגל שלך זה מזל, גם אם זה ממש לא אומר אוטומטית שתוציא מהם את מה שפפ הוציא. ואני חושב שדי ברור שלפחות אצל חלק מהאנשים יש צורך להחזיק את המקל משני קצותיו, להעלות לדרגת אלוהים וחוסר מקריות גם את מסי וגם את פפ, ומה לעשות שזה לא עובד לוגית. את הדיסוננס הזה אפשר לנסות עם כל מיני משפטים יפים ומתפלספים, או סיפורי אגדה על זה שבוסקטס היה משחק בליגה השלישית עד סוף הקריירה אם היו זורקים אותו מבארסה ב-2008, אבל זה לא משנה את העובדות.
בלי קשר לפפ והמזל ומסי. מעניין אותי למה אתה חושב שזה סיפור אגדה? אם פפ לא מעלה את בוסקטס לבוגרים. אף אחד לא היה שומע עליו. אף אוהד של ברצלונה לא הבין למה פפ העדיף את בוסי על חשבון יא יא טורה כולל אני.
זה בדיוק למה אני אני חושב שקלופ מאמן יותר שלם מפפ.
אם התשובה לשאלה האם פפ יכול לקחת קבוצה בינונית מבחינת חומר שחקנים, עם משאבים מוגבלים ולהפוך אותה למכונה משומנת ומלהיבה היא לא, אתם חושבים כמוני.
קלופ מנסה לגמוע עוד מייל עם מכונית חסרת דלק, פפ במקומו היה עוזב לקבוצה צמרת אחרת.
אני אמנם אוהד בארסה, אבל אני חושב שפפ יכול להיות אגדה גם בבארסה וגם בסיטי. לא חייב להיות אגדה רק בקבוצה אחת.
אין הרבה כאלה, אבל יש דוגמאות. הבולטת הוא יוהאן קרויף. עוד דוגמא הוא אטו, שהוא אגדה גם בבארסה וגם במיורקה.
יכול להיות שפפ כבר עכשיו אגדה בסיטי. לקח 5 אליפויות. אם פפ ייקח גם את האלופות, לראשונה בתולדות סיטי, הוא חייב להיות אגדה שם גם בעוד 50 שנה. ואם ייקח עוד אחד בעוד שנה או שנתיים, אז בכלל.
גם אני בזמן אמת, כנ״ל האהבה הבלתי מוסברת שלו לקייטה על חשבון יאיא. הברקה חד משמעית של פפ, אני פשוט חושב שהוא לא היה מסיים את הקריירה שלו בבארסה ב׳… היה צעיר מאד עדיין, לדעתי עם כישרון כזה הוא לא היה נעלם לגמרי ומוצא את עצמו בקבוצות מכובדות במוקדם או במאוחר. יש טווח שלם של אפשרויות בין הקריירה של בוסקטס לבין אלמוניות, ובוסקטס היה מספיק מוכשר כדי לבנות קריירה מוצלחת גם בלי פפ. זה לא שמדובר פה באיזה פדרו או סטרלינג שדי צנחו מרגע שנפרדו מפפ. כמה מוצלחת בדיוק? אפשר רק לנחש (כל הדיון הזה סופר-ספקולטיבי כמובן).
זה באמת ספוקלטיבי . אבל אני חושב שאפשר להיות די בטוחים שאם פפ לא היה מגלה את בוסי בזמנו, הסיכוים שהוא היה גומר את הקרירה בקבוצה כמו ברצלונה הם בלשון המעטה די נמוכים.
הוא לא היה כמו איניסטה שגם שהוא היה ילד הוא היה תחת מעקב של הגדולות, ותודה לנשיא של ריאל מדריד שהחליט לבנות את האקדמיה שלכם ליד בית זונות (למי שמכיר את הסיפור של איניסטה ההורים וההזמנה של ריאל) ) הוא היה שחקן מאוד אלמוני שהגיע בגיל מאוחר ללה מאסיה.
אני כבר כתבתי בעבר בפורום, המתנה הכי גדולה אולי של פפ לברצלונה זה בוסקטס. (או אחת הגדולות)
לא אוהב את מיכאל יוכין והרבה פעמים הוא מפספס אבל אני מסכים איתו על הטור על בוסקטס.