גמר גביע המלך 2025: עוד תואר אבד - מפסידים 3:2 בקלאסיקו בהארכה ומתפרעים בסיום| כבשו: אמבפה וטשואמני

אנחנו one step ahead.
מה אתם יודעים, אולי עוד ניקח אליפות והדון יעזוב בכל זאת @Harozim

אין לך בעיה עם ההתפרעויות של ויניסיוס? באמת? עם כל ההתעסקות בקקה מסביב? אני כבר לא יכול לסבול את הבנאדם ואני הייתי מגדולי תומכיו.
רודיגר בזמן האחרון איבד את זה, הוא משתולל ללא מעצורים ובכל משחק יש לו לפחות מהלך מלוכלך אחד.

אישית הכי כואב לי זה שמודריץ’ במשחקו הטוב העונה, משחק שהוא הזכיר קצת מהאגדה שהוא היה מסיים ככה עם טעות כזאת שגומרת משחק.

מגיע לו שכדור העומק הגאוני שהוא שיחרר את פדה היה נגמר בשער הניצחון.

מודריץ כמו אנצלוטי לא ידע מתי לוותר פשוט, הוא היה צריך לעזוב בשנה שעברה כמו גדול.

דיווחים שארבעה שחקנים שלנו קיבלו כרטיסים אדומים. קרלו דה פקטו לא שולט בקבוצה. שערוריה.

כיף לראות את התסביך אצל השכנים, משכנעים את עצמם בכמה שהם יותר טובים ממדריד… 60% מההודעות בפורום בארסה רק על זה

מה בדיוק הביא אותך למסקנה הזאת?
ה12 שערים שהם נתנו לנו ב3 משחקים (והרגל עוד נטויה)?
הם בדרך (כנראה) לטרבל, ולא הראשון בהיסטוריה כשלריאל יש אפס כאלה.
במשחקים הישירים מולנו הם עשו לנו בית ספר פעם אחרי פעם.
בזמן שאנחנו במקרה הטוב מגרדים ניצחון ובמקרה הפחות טוב פשוט לא מנצחים תוך הצגות (אין) כדורגל מזוויעות הם פשוט כובשים להנאתם.

לא חושב שיש לנו, כאוהדי ריאל, מקום להגיד שהם קבוצה הרבה פחות טובה מאיתנו.
אנחנו בכלל לא נראים כמו קבוצה.

האמת, זה לא קרלו, זה פלורנטינו. אנצ’לוטי לא אשם בזה שכל שחקן אצלינו בטוח שהשופטים נגדו ומרשה לעצמו להתנהג כמו קורבן תמידי, כשזו הגישה שמוביל הבוס שלו. אני הייתי מראשוני המקטרגים שלו (ועדיין אני), אבל אתמול מבחינתי גם קרלו נפל קורבן לנשיא מזדקן שמזמן איבד את זה.

הקמפיין הזה נגד השופטים היה כל-כך מיותר, שזה גם גרם למועדון שלנו להיראות נוראי כשאתמול השיפוט בתכלס היה מעולה (במשחק קשה מאוד לשיפוט), גם 3/4 מההודעות בפורום בארסה מדברות על זה שפלורנטינו זה פרנקו החדש (וזה כשבתכלס כל החלטות השיפוט ללא יוצא מן הכלל היו מוצדקות, כן?), וגם הוא הפך את השחקנים שלנו לחבורת כוסיות בכייניות שהם אשכרה סיימו את המשחק אתמול בתחושת נרדפות לא מוצדקת וקיבלו כמה וכמה אדומים על… מה בדיוק? על מה הם מתלוננים? כלומר, גם את הליגה זה דפק לנו סופית.

לגבי המשחק עצמו, אני לא יודע מה להגיד יותר מדי. המחצית השנייה הלא משקפת זה מה שחשבנו שנראה השנה מריאל, או אפשר להגיד זה הפוטנציאל של הקבוצה להיראות באופן יחסית קבוע, אילו רק היה מאמן נורמלי. אני עדיין בדעה שהסגל שלנו טוב יותר משל בארסה, ואפילו אטען שזה לא ממש צמוד. ההבדלים בהישגים השנה נובעים נטו מהאיש על הקווים.

@Mendieta , לראות את המשחק אתמול ולהגיד על המחצית השנייה “אנצ’לוטי גאון” זה מעיד המון או על כמה אתה רואה את ריאל השנה, או כמה אתה סתם מגיע לכאן להכניס לאוהדים מה שמיותר לגמרי. הטרלה נטו. זה בערך כמו לקחת שעון מקולקל ולצעוק פעמיים ביום “תראו, הוא עובד!”.

טוב עברתי פה על הפוסטים שלי, התגובות מחצית האלה עוזרות לפרוק, ואפילו להישאר ער רק בגלל השעה המסריחה הזו (מתח היה גם היה) - זה גם נחמד לראות - פעם הייתי מוחק - מה הרגשתי בכל רגע במשחק עם התהפכות המומנטום וכדומה. אבל אני תמיד אוהב גם לכתוב סיכום משחק מסודר…

להיכנס לת’רד היריבות אצל ברצלונה זו טעות כמו להוריד ‘פולו’ לבחורה באינסטגרם ובכל זאת להיכנס לפרופיל שלה. יש שם כמה אוהדים שאני מעריך אבל הם לא מסוגלים לחגוג ‘בשקט’ מה שנקרא. אני ישר סימסתי מזל טוב לכמה חברים שלי אוהדי ברצלונה.

image

זה מה יש – פרצופה של עונה| אני באמת חושב שזה מה שנגזר עלינו בהתאם לנסיבות ולא הייתה אופציית ביניים – או מאניטה\משחק עם הפסד גבוה ולא כוחות – או הפסד כואב שמשאיר אותנו ערים עד שתיים בלילה (בן אדם נורמלי – כן? – אני נשארתי ער עד ארבע) כשהיו כמה דקות שחשבנו שזה שלנו. כבר אולי היה עדיף לאבד את זה עם הפנדל שלא היה על ראפינייה כדי לחסוך כמה שעות שינה.

התרגשתי מאוד לפני המשחק, התשוקה הזו לכדורגל אף פעם לא נעלמה אבל היו דקות של כיף אדיר עם השוויון והיתרון, זה ממש צמרמורת. הבעות פנים ששום דבר אחר לא מביא לך. במחצית השנייה זו הייתה ריאל מדריד שרצינו לראות שחלמנו עליה. עומדת יפה מאוד ומכתיבה את הקצב מול יריבה חזקה, עושה אפילו לחץ לא רע.

כביכול - הכבוד קצת-קצת-קצת חזר, ואז בדיוק בדומה לבושות לפני המשחק – אנטוניו רודיגר השתולל, וכולם, ואף אחד לא מסוגל לעצור. זו לא הדרך. זה מביך אותי. זה אפילו מרחיק לכת יותר מהאדום שסרחיו ראמוס היה מקבל בקלאסיקו אחרי עבירה שלא קשורה לכדורגל ומובסים 5:0 אבל כאילו זה מפגין על אכפתיות. הליצנות מלמעלה מחלחלת לכר הדשא, ריאל מדריד היא קרקס, היא כאוס. אולי רודיגר מתוסכל מכל העונה הזו אבל תסכול מצטבר זה טוב לילדים. איטי, פצוע, כבד, לא נראה כמו שהוא אמור להיראות. כמובן שזו הפציעה, כמובן שקרלו פישל ובניית הסגל איומה. הוא היה צריך לשחק הרבה-הרבה-הרבה פחות. בגול הוא לא אשם אבל הוא לא מנצח מאבקים.

אני לא יכול לכתוב בלב שלם “זו עונה שהכל הולך להם” לברצלונה כי הם פועלים שזה יצליח להם. זה לא חוסר מזל מהצד שלנו. גם ביום טוב יחסית, בעיקר במחצית השנייה – יש את הרעות החולות. בין אם זה המצב הפיזי של השחקנים או הכושר שלהם.

אני לא יכול להיות סלחן עבור משחק טוב וזה ששחקנים נתנו את הנשמה כי זה מצופה ואמור להיות מובן מאליו בגמר גביע ובקלאסיקו. ובטח אחרי שתי השפלות ושזו עונה קשה ולא עומדת בציפיות אתה אומר לעצמך – “קחו את זה!” – תנו לנו משהו, עם הציפורניים. אל תפרשו להם שטיח לטרבל. ולא עמדנו במשימה. הגישה של השחקנים כל העונה הייתה בין רשלנית למזעזעת ולא הגיונית. לא יכולנו לשמור על היתרון שלנו עוד עשר דקות או להגדיל אותו. מי האמין שדווקא טיבו קורטואה יפשל ככה – ראיתי אותו מיוסר. אין לי תלונות, לכל אחד זה קורה מתישהו.

אבל בהחלט “להתראות אופי”. זה מה שתמיד אפיין את ריאל מדריד אני חושב, גם בתקופות עם כדורגל לא משובח ובינינו אין כדורגל טוב באמת כבר הרבה זמן.

לקרלו אנצ’לוטי מגיע לסיים את העונה כמובן ובכבוד ועם תואר, נניח תואר הקופה דל ריי היה יושב עליו בול כי לא מגיע לנו לזכות באליפות. אני כן מחבב אותו וקצת מרחם עליו. ומצד שני יש לו חלק בכל מה שקרה, הוא איפשר את הקרקס הזה, הוא לא שלט בקבוצה. והנה – אתמול במערך של ארבעה קשרים מן הסתם זה נראה הרבה יותר טוב. בשביל מה – בשביל רודריגו החלש הוא פירק לנו את האיזון? הוא כרגיל נזכר מאוחר מדי. אלה לא גלאקטיקוס. ראול-פיגו-זידאן-רונאלדו היו גלאקטיקוס.

אפילו ההחלטה לשחק עם פרלאן מנדי מזעזעת. הבן אדם שברירי וחרסינה, לא שיחק חודש וחצי, לא מחזיק מעמד. אז למה? למה לשים X על פראן גארסיה? מנדי מעצבן, גמר את העונה בטח – לעטוף ולמכור מיד לסעודיה או למנצ’סטר יונייטד. פראן – גאה בו - לא אתעכב עליו הרבה אבל הוא נתן אחלה הופעה, קרלו שם עליו X בלי סיבה.

הגביע כבר היה בידיים שלנו והיינו צריכים לשמור עליו עשר דקות אבל השחקנים עם הרבה איבודי כדור מיותרים וקושי לעשות את השער השלישי. אוהד זועם אחד כבר כתב ליו אחרי שהעליתי פוסט קצר בפייסבוק שלי – “על רודריגו אתה לא מדבר. על רודריגו האפס. תמיד ויניסיוס?” – אז זה ברור. מרודריגו אין ציפיות, באמת, הופעה שהרסה את המיתוג שלו לדעתי שגם ככה לא היה בשיא. שיחק מול שחקן ללא ניסיון ושנראה שהוא לא ברמה – והפסיד לו בכל מאבק. והגישה העצלה והתבוסתנית הזו, הראש באדמה – איכסה. איך הוא ויתר בקלות. כן אהבתי שהאנסי פליק הנפלא בא ונתן צ’אפחה למרטין אחרי הפעולה הראשונה הטובה שלו. אגב ברהים היה מזעזע, לא רק באיזור שם בגול וגם החמיץ מצב קורץ. אבל אני מניח שהוא היה עובד ומוציא למרטין את החשק לרוץ.

ויניסיוס זה מצב אחר. מוויניסיוס יש ציפיות. ושיסלח לי – אצלו החבל דק מאוד בין פרימדונה-כוכב-חסר אכפתיות ומאוד שאנן לבין “חוסר ביטחון”. הוא קיבל 2.5-3 מצבים כדי לעשות גול וכרגיל התחכם, בעט לא מספיק טוב ולא נכון, לא הביא מספיק ערך מוסף. רץ מול השוער ומשך ימינה מדי בגלל חוסר ביטחון, בעט לאמצע מדי, נבהל. בפעם המי יודע כמה מאז ינואר. ושיסלח לי – הוא מעצבן, וזה עלה לנו בגמר. לווינסיוס עד 2021 היינו סולחים אבל לא לשחקן של עכשיו. מי שחסר ביטחון עושה פעולות פשוטות ורץ. הוא גם בקושי מוסר את הכדור לפראן. ראיתם איך הילד לאמין לקח לו את הכדור בקלות? בלי להתאמץ ובלי פוזה? ויניסיוס כל הזמן נופל ומסתכל הצידה לשופט או לאוהדים.

בתחילת המשחק – יש למישהו הסבר ל-25 הדקות הראשונות? זו שוב הייתה ריאל מדריד חסרת תוכנית וזהות וכדורגל כמו בלא מעט פעמים העונה וסיימנו את המחצית בלי לבעוט. זה היה נראה שהמצב סבבה לכולם – מפסידים “רק 1:0”, לא מזעזע, לא נתבזה, כולה קופה דל ריי חבר’ה – ואמוס רמונטדה בליגה. נמשיך להחזיק אצבעות לאינטר ולוויאדוליד ולא יודע למי וברצלונה עייפה מה רואים בטח. החצי מצב היחיד היה דווקא של פראן. ברצלונה לא סיכנה מדי אבל שיחקה בהילוך שני. גם בלי רוברט לבנדובסקי היו לנוח קשיים בכדורי הגובה.

מחאתי כפיים בגול של ברצלונה שהיה נהדר. הגליץ’ של פאו קבארסי, הכדור הארוך המתוזמן ללאמין ימאל שעושה הכל נכון, ההצטרפות של פדרי שהוא השחקן שפחות עושה את זה אצלהם ונתן גול כמו אנדרס אינייסטה ב-2016. ויש בו הרבה אירוניה. כאילו מתפרצת וכדור ארוך כשהיא שולטת בכדור איזה 75 אחוז מהזמן וזה לא רלוונטי בכלל שיש לנו קשר אחד יותר על המגרש. כולם היו בפאניקה מהמצ’אפ לאמין-פראן ועל כן פדרי נותר ברחבה חופשי ומאושר ובעט בקלות שאין באימון.

ומה קרה במחצית השנייה? קרה הרבה. למזלי תחינותיי - וזה לא קורה הרבה - נענו. אין ‘השתוללות’, קרלו התאפק ולא עבר למערך של מיליון חלוצים כמו תמיד אלא הכניס את קיליאן אמבפה. ובעיקר: ג’וד בלינגהאם. אחח-אם ג’וד היה רוצה להיות קשר העונה ולא לרוץ למעלה לתת גול ואני יודע ומבין שזה הדבר הכי מרגש בכדורגל. ג’וד לקח את פדרי בעונת בלון ד’אור ואימלל אותו. חילוצי הכדור האלה עם הפיזיות והחוכמה והרגל הארוכה, השתחררות, מסירה בזמן. אחד המשחקים הכי גדולים של ג’וד בריאל ואני לוקח בחשבון את הצמד שלו בקלאסיקו הראשון אשתקד ואת העבודה הקשה נגד מנצ’סטר סיטי. אם ג’וד היה קשר זה היה יכול לשנות לנו את כל העונה. הגנה-התקפה - מושלם. רק העצבים המיותרים והשכונה.

קיליאן אמבפה חטף ללא הכרה בזמן האחרון והחזיר. שער ערמומי בכדור חופשי, דריבלים מצוינים, התחושה הייתה שהגול יכול להגיע בכל רגע. רק מילים טובות, נתן פתח של עוד, של תקווה - לעונה הבאה. יש למה לצפות. עם הכניסה שלו ריאל מדריד האמינה שמשהו יכול לקרות.

מה שהיה חסר בדקות האחרונות כנראה בגלל העייפות - ציפורניים ואחריות. זוכרים את פדה ואלוורדה משתולל באחת ההתקפות על ההגנה שהפקירה והוא ברגע האחרון שלח את הכדור לקרן? אז זו הייתה התגובה שלי. זה לא קרה בשלב הזה במשחק אבל בדקות האחרונות ארדה גולר עם שני איבודים, גם קיליאן אמבפה.

גולר תמיד הולך אחורה ועם הפנים לשער שלנו. הוא נתן בישול אדיר בקרן ועוד כדור מעולה לג’וד בלינגהאם אבל אני עדיין קצת חושש כשהוא על המגרש כי חסרה הפיזיות. הוא עבד אתמול, כל הכבוד לו. תשע דקות לסיום - בגלל שלא היה את מי להכניס - גם אנדריק היה על המגרש. הם ‘גיבורי הקופה’ שלנו, ואם אחד מהם היה כובש את שער הניצחון זה וואו.

נהניתי מאוד מג’וד, נהניתי מאוד מקיליאן, נהניתי מפדה כמובן. פדה בקישור זה וואו! וגם אורליאן טשואמני האמת היה סבבה, עוד כמה הופעות כאלה ואני אשתכנע שהוא יכול להיות…שחקן ספסל אצלינו. אהבתי את חילוצי הכדור ובלי להתחכם.

נקודה אחרונה: ראול אסנסיו. לא היה מספיק טוב. אבל אני יכול להבין את זה כשרודיגר נראה לא סוחב. עברו אותו בקלות בתחילת המשחק, הרעיון לתאקל על ראפינייה היה שגוי ונראה די פאניקה.
אני לא רוצה לדבר על השופט, משחק קשה מאוד, בגדול ההחלטות טובות ומעצבן אותי שבמועדון לא מבינים שיש בעיות מקצועיות, לא השופטים הם הסיבה לכישלון. אבל באמת, הוא שרק שם לפנדל ורואים שראול לא נוגע לו באף אחת מהרגליים. זה הזייה, תארו לכם שה-VAR לא מתערב.

בצד שלהם - ראפינייה במשחק חלש מאוד, שתי בעיטות מזוויות לא נוחות שאולי לא היה צריך לבעוט בכלל - יצאו בדיוק אותו הדבר. הוא בעונת בלון ד’אור ומרגיש שהכל הולך לו - ובאמת זה ככה - אבל הוא לא תרם להם דבר מלבד הלחימה. פראן היה מסוכן כמו שחשבתי ולאמין מפלצת. גם אראוחו שלא שיחק הרבה - עמד יפה באתגר. ברכות לברצלונה שהיא זוכה ראויה.

עצב הוא מקום שגדלים ממנו. זו הייתה עונה מתסכלת וקשה, וזה הזמן לקוות לשינויים ולהתרפק על העבר. שש זכיות בליגת האלופות ב-11 שנה, מי היה מאמין. עוד מעט “חוגג” 11 שנה לדסימה. האללה מדריד, אוהב אתכם.

סיכום יפה דור.
יש עם מה לעבוד. אנחנו רחוקים שנות אור ממצבים קשים שהיינו בהם בהיסטוריה. כשבארסה היתה חייזרית, ואצלנו חושך.
הדבר היחיד שמטריד אותי זה פלורנטינו שנראה שקצת איבד את זה.

ריאל מדריד הגיעה לעונה הזו במומנטום אדיר לעומת ברצלונה ואתמול מספיק להביט על ספסלי שתי הקבוצות גם אם הפציעה של רוברט לבנדובסקי נגסה בספסל שלהם. הסגל שלנו על הנייר טוב יותר. אבל כמובן זה רק על הנייר. על המגרש זה משהו אחר מתחילת העונה ועד סופה והיה כך גם במשבר ההזוי שפקד אותם באמצע. ברצלונה קבוצה טובה יותר: קבוצה שמחה, עם שיטת משחק ברורה, צעירים נפלאים, שחקנים שהתקדמו בצורה בלתי רגילה אולי במפתיע - ז’ול קונדה וראפינייה, קבוצה רעבה, מאמן ענק שמוציא המון ממה שיש לו.

לא יודע מה אתכם אני יוצא מעודד מהמשחק הזה,קרלו שוב עלה עם 10 שחקנים בהרכב כששם את לוקאס בהרכב,לשמחתנו שניהם לא יהיו פה בעונה הבאה ונוכל לשחק עם 11 שחקנים בכל משחק כמו במחצית השנייה שבה נראינו יותר טוב מברצלונה אפילו שרמת האימון שלנו רחוקה שנות אור משלהם.

ג׳וד הכניס אתמול את פדרי לכיס הקטן,אמבפה היה מעולה,גם פדה ואסנסיו ואפילו ארדה היה טוב,בעונה הבאה עם מאמן אמיתי וקצת ניקיון בסגל יהיה טוב.
אה ומעל הכל כמו שאמרו פה,ברצלונה הזו לא קרובה אפילו בקצת לברצלונה ההיא של לפני עשור וחצי,מהם היינו מקבלים אתמול לפחות 6.

בקיצור תתעודדו,בעונה נוראית שלנו אנחנו עדיין מאיימים להם על האליפות,הודחנו ברבע גמר אלופות והגענו לגמר גביע,יש מועדונים שבעונות גרועות עפים בשלב הבתים ומקבלים שלישיות מפרנקפורט ומיונייטד בליגה האירופית.

סביב דקה 82, כשעדיין הובלנו, הכדור הגיע לפדה באגף ליד הרחבה של ברצלונה והוא פשוט נתן לכדור להתגלגל לאיטו החוצה במקום לנסות לעשות משהו, באותו רגע ידעתי שהפסדנו את המשחק הזה. המשקולות שהיו לשחקנים שלנו על הרגליים, של לחץ ושל עונה מחורבנת פשוט גרמו לנו לקפוא ולא להאמין שאנחנו אשכרה ביתרון.
עונה מסויטת בכל צורה אפשרית, רק שתיגמר כבר.

חורג ממנהגי –הציונים שלי לשחקנים על הופעתם בגמר הגביע אמש.

טיבו קורטואה – ציון 6 – גם לשוער הטוב בעולם מותר לטעות, בטוח שהוא התייסר וראו. חיבוק טיבו. לקח כדור גדול של לאמין

לוקאס ואסקס – ציון 6 – חששנו לפני המשחק מהכללתו ב-11. היה לא רע מול ראפינייה חיוור. נלחם, יצא קדימה. ניסה

אנטוניו רודיגר – ציון 4 – כנראה שיש כאן גם פציעה אבל הוא איטי וכבד בטירוף, עשה טעות קריטית כשעלה ללחוץ גבוה והתנהגות בסוף…

ראול אסנסיו – ציון 5 – משחק פחות טוב שלו, לא רק בכדורי הגובה. קלאסיקו השתפשפות, יהיה בסדר עם הילד.

פראן גארסיה – ציון 7 – מעניין למה הדון מחק אותו. בלי פוזות ובלי פרצופים. טוב בהגנה, עולה להתקפה.

אורליאן טשואמני – ציון 7 – היה הקשר הראשון שלנו שנכנס למשחק, חילץ כדורים, בהמשך בסדר כבלם. לא רע בכלל!

פדה ואלוורדה – ציון 8 – זוכר שתי ריצות אדירות שלו לאחור שמנעו שערים. פדה כקשר זה עולם אחר. נהדר! לשכפל!

דני סבאיוס – ציון 5 – המטרה בשילובו בהרכב מובנת, הוא לא היה חלש מדי אבל גם לא נתן חוץ ממלחמה.

ג’וד בלינגהאם – ציון 8.5 – מהדקה ה-30 בערך הביס את פדרי ונראה הקשר הטוב בעולם. הגנה-התקפה, מסירות-דריבלים-חילוצים. אם ג’ו היה רוצה להיות קשר השנה…

רודריגו – ציון 3 – ואני עוד נחמד. עצלנות ותבוסתנות, אפס פעולות התקפיות, די, נמאס לנו כבר.

ויניסיוס ג’וניור – ציון 6 – הגיע לשניים-וחצי-שלושה מצבים ולא עשה גול וזה משמעותי במעמדים האלה מה לעשות.

מחליפים:

קיליאן אמבפה – ציון 8 – הכניסה שלו הביאה אמונה. גול יפה, חדות, קבלת החלטות נכונה מאוד, הטריד את הגנת ברצלונה.

ארדה גולר – ציון 6.5 – חששתי כשעלה לשחק אבל בפועל בישל בקרן וסידר מצב מעולה לג’וד, הופעה טובה.

ברהים דיאס – ציון 5 – ואני גם כן עדין מאוד. לא התחבר למשחק בשום שלב. איבד כדורים, היה חיוור, החטיא מצב ברחבה – חבל.

לוקה מודריץ’ – ציון 5.5 – גם הוא וגם ברהים יכלו והיו צריכים להיות יותר טובים-חכמים-חדים במהלך שהביא ל-3:2.

ללא ציון כי שיחקו מעט מדי: פרלאן מנדי שפתח בהרכב ושיחק 8 דקות [מעל המצופה]| אנדריק שעלה לשחק תשע דקות.

המאמן קרלו אנצ’לוטי: ציון 6 – אם כל חילוף הוא ‘וואו’ אז ההרכב היה לא טוב. המערך נכון, חלק מההחלטות כן. “בוז” על הבחירה במנדי וגם ברודריגו.

בונוס - פלורנטינו פרס - ציון 3 - כל הכעסים והצעדים שנקט המועדון לפני המשחק הוציאו אותי מהדעת. חבל

@Tal_rmcf, אני חושב שהעונה האחרונה עשתה שירות רע מאוד ללוקאס ואסקס (מי שלפניכן כתב שהוא סתם שחקן או סמרטוט או לא יודע מה - הוא מגזים לדעתי ואף מגעיל). נקודתית אתמול אני לא אוהב את הביקורת שלך. פדה ואלוורדה שחקן כדורגל טוב ממנו מה לעשות. לוקאס היה בסדר, נהנה גם מערב פושר מאוד של ראפינייה שכן היה יכול פעמיים לעשות יותר טוב. הביקורת שלי כלפי לוקאס תמיד תהיה מתונה כי הוא באמת נלחם ועובד קשה ומתאמץ. ואתמול? היה בסדר. אני חושב שרודיגר היה גרוע ממנו במשחק ההגנה לצורך העניין.

אני לא קורא ולא אקרא לו סמרטוט,אני מכבד אותו כאדם וכשחקן כדורגל אבל מבחינת יכולת הוא חור מהלך שגם מחרב לנו התקפות בלי הפסקה,אז כן מבחינתי לעלות איתו כרגע בהרכב זה כמו לעלות עם שחקן פחות,כשהוא היה טוב כמו בעונה האחרונה של זידאן החמאתי לו והייתי בעד חידוש חוזה,כרגע הוא כבר שחקן גמור שלא מסוגל לתרום לנו והגיע הזמן להיפרד יפה ובכבוד.
לא יודע מה ראית ממנו אתמול,הוא היה אגרסיבי על גבול האלים בהגנה ויצר לברצלונה מצבים נייחים ולא הצליח לתרום כלום להתקפה,איבד כמה כדורים שיכלו להפוך להתקפות מסוכנות,באמת נזק מהלך.

מסכים לגבי רודיגר,כבר חצי שנה הוא חלש הגנתית ועושה שטויות ומסתכן בכרטיסים מיותרים,אבל הוא שחקן הרבה הרבה הרבה יותר טוב מלוקאס ואסקז ויש לי תקווה לגביו שיחזור לעצמו בעונה הבאה.

אם יש משהו שאנחנו יכולים ללמוד מבארסה- זה החשיבות של מאמן טוב. הוא השינוי העיקרי משנה שעברה, הוא האחראי הראשון מבחינתי לעונה הטובה שלהם והקרדיט שם הולך קודם כל אליו.

מה זה אומר לגבינו? צריך למצוא איש מקצוע טוב ופשוט לתת לו לעבוד בלי הפרעות.
אם יורגן קלופ פנוי ומוכן לבוא- לשלם לו כל סכום שירצה. אם לא אז צ’אבי אלונסו, שעדיין לא מוכח אבל יש תקווה ובסיס לחשוב שהוא יכול להיות כזה…

ואגב האיש ומופע ההיעלמות המפואר ביותר בהיסטוריה, רודריגו פרשתי מכדורגל גואש, אני בטוח ב99% שהוא סיכם בקבוצה אחרת לעונה הבאה ומנטלית פשוט התנתק לחלוטין מהקבוצה, אחרת קשה להבין איך הוא משחק כדורגל ככה כבר חודשיים.

צריך חריש בסגל אין לי ספק-
רודריגו שילך לאן שרוצה.
מודריץ׳ גם חייב ללכת לא כי הוא לא טוב אלא כי הוא בן 40 והדקות שלו צריכות ללכת למישהו אחר.
אנדריק שילך לגדל מוח באיזה חטאפה ויחזור אלינו כשהוא יותר אפוי.
מנדי/ואסקס/אלבה/מיליטאו לא לרמות האלה.
קרבחאל רק בשביל הכבוד שישאר בתור מחליף ומנהיג ודמות בחדר ההלבשה, ככדורגלן כנראה כבר לא יתרום יותר.
זה כבר המון שחקנים שחייב חייב להחליף, בספק אם נעשה זאת לצערי.

גם בלי לראות את ריאל מדריד 30 משחקים בעונה, החילופים של אתמול היו טובים ועובדה שהפכתם את התוצאה וגם נראתם יותר טוב. כלומר לא הפכתם את התוצאה סתם ממזל ורק ניצלתם מצבים נייחים, שיחקתם מחצית שניה יותר טוב וכן לדעתי זה בגלל הכניסה של מודריץ׳ שהביאה שחקן שיודע לנהל משחק וגם לבצע לחץ, ואוולרדה הלך לעמדת המגן שנתנה לכם חוזק בהגנה וארדה גולר שהביא תנועה טובה לעומק ובכללי היה נראה פשוט מסוכן. הוא גם בישל את הגול.
השעון מקולקל ודווקא עכשיו היה על השעה המדויקת? אוקיי. בסדר. תמיד שאתם זוכים בתארים עם אנצ׳לוטי השעון המקולקל בדיוק על השעה המדויקת…

ריאל ממדריד לא נראתה טוב העונה הזאת, זה נכון. יש לזה חלק גם לאנצ׳לוטי זה ברור והוא צריך ללכת כי הוא מיצה את עצמו בריאל, אבל לדעתי באופן כללי אתם מגזימים קצת עם המאמן שלכם. אתמול הוא היה צריך לקבל קרדיט. זאת דעתי.

אז כן, החילופים היו טובים ועשו את העבודה, וטיטי ורומנו טעו במקרה הספציפי הזה שהתלוננו עוד בזמן החילופים. המשחק באותה קלות יכל ללכת לריאל.

לפני המשחק טענתם שאני לא מדבר כדורגל ואין לכם מה למכור-בפועל השחקנים שלכם באמת קיבלו בוסט מכל השערורייה ושיחקו כאילו שיש להם על מה לשחק, על הכבוד שלהם. ריאל מדריד הביאה מחצית שניה מעולה וכמעט ניצחה.

זה שרציתי להכניס להם זה ברור.

תסתכל שוב על הגול הראשון

יצא לי לראות במהלך השנים הרבה קבוצות שהיו צריכות חריש עמוק,אבל הם החתימו בסהכ 2-3 שחקנים ולפעמים אפילו בכלל לא אבל החליפו מאמן והביאו את האיש הנכון ופשוט הפכו לקבוצה חדשה לגמרי,שחקנים שנראו לא קשורים לענף עם המאמן הקודם פתאום נראים כמו השחקנים הטובים בעולם.

ברצלונה וליברפול למשל נראו לפני שנה כמו קבוצות שהיו צריכות חריש עמוק בסגל,לא עשו שום רכש משמעותי אבל הביאו את המאמן המדוייק,החליפו אותו במאמן גרוע/מאמן שמיצה את עצמו והופ,הפכו תוך קיץ אחד לקבוצות חדשות לגמרי והרבה יותר איכותיות.