מחזור 21: מפסידים במסטאייה 2:0 לוולנסיה

חייב להודות הבנתי אותך עכשיו יותר. מודה בטעות. מצטער על אי ההבנה.

שטועים מודים…

בוא תראה לי איפה לעזעזל שיניתי את הדעה שלי אפילו פעם אחת, או חזרתי מדברים שאמרתי.
היו דברים שמישהו לא הבין אותם אז הסברתי לו את זה בצורה יותר מפורטת ופחות כללית שכנראה בילבלה אותו.

“מי שאוהב כדורגל ישיר, בברצלונה הוא פחות ימצא את הסגנון הזה.”
או שאתה לא מבין מה שאתה קורא או שאתה פשוט לא קורא, נמאס לי לחזור על אותם דברים כל פעם…
אני אוהב כדורגל שרואים בו התקפות ומצבים, לא אכפת לי אם זה ישיר או מגיע בהנעת כדור כמו בשנים הגדולות של פפ…

כל מה שאני אומר, ואני חוזר על זה בפעם המי יודע כמה… לא רוצה לראות את ברצלונה משחקת הנעת כדור סתמית לרוחב לאורך כלכך הרבה דקות כשהיא אובדת עצות מבחינה התקפית ולא מייצרת מצבים, במקרים כאלה אני מעדיף משחק יותר מבורדק שלפחות יראו כדורגל, זה הכל.

לא קראתי את כל הדיון.
רוצה להגיב משהו שלי הפריע בהקשר של הטיקי טאקה.
כשהשיטה הזו שוחקה ברמה גבוהה היא הייתה יפה מאוד, ברסה של פפ הגיעה להמון מצבים כל משחק לעומת היריבה.
השיטה דעכה עם השנים בגלל מספר סיבות, מיריבות שלמדו לא להתרגש ולהכנס לתסכול בעקבותיה ולשחקנים מבצעים טובים פחות, ומאמנים טובים פחות.
היום קיקה סטיין נכנס לקבוצה לא מאומנת עם שחקנים פחות טובים, בוודאי שהטיקי טאקה ברמה של פפ לא יחזור, אך זה לא עוול לשיטה.
תנו למאמן עוד קיץ, להביא שחקנים מתאימים ולאמן קבוצה כשיש זמן להנחיל שיטה ותראו אותה מבוצעת טוב יותר.

גם ריאל משחקת בשיטת משחק כלשהי, שכשמבוצעת טוב יכולה להיות מאוד מרהיבה.

המשחק לחץ של ליברפול אם יבוצע ברמה נמוכה יהיה מכוער ומהקבוצה שמשחקת הכי יפה שיש תקבלו קבוצה שמשחקת מעאפן.

ברצלונה לא משחקת יפה, לא בגלל הטיקי טאקה אלא בגלל הקבוצה. היא גם לא שיחקה יפה תחת וולוורדה וזו הסיבה שגם תחת סטיין היא עדיין נראית רע

עלתה פה השאלה על הטיקי-טאקה בברצלונה לאורך השנים.

הרעיון שמאחורי השיטה אומר שאנחנו צריכים להיות אלה שמכתיבים את קצב המשחק, ולנסות להחזיק את הכדור כמה שיותר ברגליים שלנו. זה לא אומר שאם סיימת משחק בלי 80% החזקת כדור ו1500 מסירות אתה לא מיישם את השיטה, כמו כל שיטת כדורגל אחרת, אפשר לשחק אותה בכמה צורות. אפשר לשחק איתה ולשדרג אותה.

הדבר העיקרי בשיטת המשחק הקרויפיסטית הוא לסמוך על הקישור שלך, ולדאוג לכך שהוא יהיה הדומיננטי שיחליט איך המשחק יראה. ברגע שאתה מחליט איך המשחק נראה, היריב צריך להיגרר אחרייך. גם אם זה להתרוצץ אחרי הקיצוניים שלך (אתם זוכרים שה4-4-3 ההולנדי בנוי ככה, כן?), שבינתיים מבלגנים את ההגנה ונותנים לשאר השחקנים קבוצה שלך את האפשרות להסתדר בעמדות טובות יותר בינתיים.

בברצלונה של פפ, בעונה הראשונה לפני שקבוצות נכנסו להיסטריה והתחילו להתבנקר למוות, בארסה לא הניעה את הכדור כל התקפה. אין איזה חוק להניע 20 מסירות לפני שמתקרבים לשער. אז מה זה אומר שהקישור שלך יחליט איך יראה המשחק? זה אומר שאם צ’אבי רואה שאפשר למסור כדור מעל כל ההגנה להנרי ולהשאיר אותו מול קסיאס - פנטסטי. זה אומר שאם יש הגנה דלילה ואפשר להתקדם בצורה חכמה אל השער - מעולה. ואם הקבוצה מסודרת עם 2 קווי הגנה - אז ננסה למצוא את דרך לפרוץ אותם.

באופן מאוד מאוד הגיוני, ככל שבארסה הפכה ליותר ויותר דומיננטית, קבוצות נסוגו אחורה ובארסה נאלצה להניע כדור יותר ויותר על מנת להגיע למצבים שהיא רוצה. השיטה של לואיס אנריקה שהתחילה להוריד מבארסה את הדומיננטיות, ונתנה לקבוצות אחרות את הכדור. למה זה פשע מבחינתי? כי שאתה נותן לקבוצה השנייה את הכדור ומוכן שהיא תכתיב את מה שיקרה במשחק, אתה מקבל שלישיות מיובנטוס ורומא ורביעיות מפריז וליברפול.

עכשיו מה האירוניה? זה שהעונה היחידה של אנריקה בה שיחקנו מדהים היא כזו בה היה לנו קישור דומיננטי שבחר במודע להעביר את הכדור כמה שיותר מהר להתקפה, אבל הוא בחר לתת את הכדור, והוא זה שבחר מהן העמדות שבהן שלישיית שחקני ההתקפה יקבלו את הכדור. ככל שהתחלנו לתת את הכדור לשחקני ההתקפה כבר על החצי, והקישור הפך לחוליית הגנה שנייה - התדרדרנו, עד שבעונה האחרונה של אנריקה כבר נראינו נורא, והיינו עלובים.

אז מה היה לפני שבארסה הייתה כל כך דומיננטית? היה לנו קישור עם שחקנים אלמוניים כמו דקו, צ’אבי, אדמילסון, ואן בומל. התפקיד שלהם עדיין היה לנסות להיות אלה שמכתיבים את מה שיהיה במגרש, ולגרום לבארסה להיות הקבוצה היותר דומיננטית. ובין היתר כמובן לדאוג שלקבוצה יהיו מצבים לכיבוש שערים.

אצל וולדמורט, הגענו למצב הקיצוני ביותר של בארסה (מאז שאני רואה אותה, שזה רק 15 שנה) בה אנחנו לא שולטים במשחק. בפעם הראשונה אנחנו לא ניסינו אפילו להיות אלה שמכתיבים את הקצב, אלא היינו מוכתבים. וזה היה רע. מאוד. אשכרה סיימנו משחקים ללא בעיטה לשער (אבל העיקר שאנשים נהנו מזה).

אז מה הבוטום ליין? שיטת המשחק שהנחיל קרויף בבארסה אומרת שאנחנו צריכים להיות הקבוצה הדומיננטית, ולשלוט במשחק בעיקר דרך הקישור. זה לא אומר שאי אפשר לשחק מהר או שחייב למסור מלא כדי להגיע למצבים. זה לא אומר שלא צריך להסתמך על חוליית התקפה קטלנית. בכל פעם שהצלחנו לעשות את זה גם זכינו בתארים. כשהתרחקנו מהכדורגל ה"נכון", גם חטפנו תבוסות ונראינו חרא.

מקווה שהבהרתי פחות או יותר את הגישה פה בפורום.

בארסה חטפה תבוסות כאלה גם כשהיא ניסתה לשלוט בכדור עם הטיקי טאקה (7-0 בשני משחקים מול באיירן זוכר?)
אבל מי אמר שזה קשור בהכרח לשיטה? יש כלכך הרבה סיבות למה בארסה חטפו, מצאת את האשם שלך? זה שבארסה לא שיחקה טיקי טאקה? חוץ מזה גם היו משחקים מן הצד השני, שבארסה הביסה קבוצות גדולות, אבל משום מה את זה אתה לא מזכיר…

אגב המשחק הזה שבארסה לא בעטה בעיטה לשער, נדמה לי זה היה מול בילבאו העונה כמו שmos56 רשם איפה שהוא בדף הזה, אתה יודע כמה בארסה החזיקה בכדור באותו משחק? 72%

נו באמת אחרי זה אתה מתפלא שמוצאים דברים שלך מחוץ להקשר?

אני לא אוהב את העקיצות האישיות לכיון שלך. אבל אתה בלשון המעטה לא צדיק או קורבן.

תביא לפה את ההודעה הראשונית שלך ואיך היא נוסחה…

אף אחד לא תקף אותך תרגע, אני כבר הבהרתי את עצמי ממזמן, ברור לי שוולוארדה היה רחוק ממושלם, והוא אפילו לא היה הנושא, הוא לא באמת מעניין אותי.

העיניין הוא כזה- כשבארסה שיחקה ישיר יותר, ברור לי שהיו משחקים גרועים ומזעזעים, זאת עובדה… אבל תמיד אמרתי לעצמי בסדר יום רע משחק הבא שחקנים יגיעו למשחק בצורה יותר טובה דברים התחברו יותר טוב וזה יראה אחרת. ואכן היו משחקים שנהנתי לצפות. לא חכמה להביא רק את הגרועים, גרועים יש לכל קבוצה בכל עונה.

לעומת זאת, עם הטיקי טאקה אני פשוט פסימי לגמרי, כי אני זוכר בשנים 2013 ו2014 שהיו משחקים משעממים ויותר מידי כל פעם שקבוצה באה לצופף, ובארסה לא מצאה לזה שום פתרון זה פשוט המשיך לשעמם כל פעם מחדש שקבוצה באה לצופף. ועל זה אני מדבר היום ב2020, שאני פסימי לגמרי, כי זה נראה לי כמו 2014 ולא יודע אם הוא יכול או מסוגל באמצע העונה עכשיו למצוא את הפתרון נגד צפיפות ולהחזיר את הטיקי טאקה ליהיות מהנה.

בהודעה הראשונית שלך דיברת על ואלורדה… אתה הכנסת אותו, לא אני. ואני הזכרתי את המשחק של בילבאו לנקודה הזו.

אתה רוצה לראות כדורגל אחר? מהנה וישיר? לברצלונה אין שחקנים לשחק בסגנון הזה. מי ירוץ? מסי? הקבוצה לא בנויה לזה.

פרנקי דה יונג וארתור זה שחקנים שנועדו לשחק בשיטה ספיצפית אחת. דרך אגב, אם ראית איאקס שנה שעברה. אז יכול להיות שתסכים, שאפשר לשחק אחרת וגם בצורה מאוד מהנה.

בסדר, אחרי זה קלטתי שלא הבנתם אותי והבהרתי את עצמי…

אמרתי שאני מעדיף את הכדורגל של וולוארדה, עם כמה שהוא בעייתי ורע, על טיקי טאקה שאין לו מענה לצפיפות.
ברצלונה שנה שעברה הייתה סופר קרובה לזכות בטראבל איך בדיוק אין לה את השחקנים לשחק בשיטה אחרת חוץ מטיקי טאקה?

אתה רוצה כדורגל ישיר ומהיר יותר?

יש לך קשר אחורי בוסקטס שהוא אלוהים, אבל הוא מזדקן ואיטי. ארתור ודה יונג שהם לא שחקנים בשביל זה. ושום חלוץ מתפקד עכשיו. ועל מסי אני לא רוצה לדבר אפילו. בנוסף לברצלונה יש הגנה של ליגה לאומית למקומות עבודה.

איך אפשר להפוך את ברצלונה לקבוצה מהירה וישירה? שואל.

עכשיו אתם מדברים על טעם ועל ריח.
משה, שרוד לא טען שברסה של וולוורדה עדיפה על ברסה של פפ, הוא טען שגישה ישירה תחת מאמן אחר יותר יפה בעיניו אם תבוצע בצורה טובה.
הרי כמו שנגד ולנסיה זה לא טיקי טאקה שמבוצע ברמה גבוהה ככה גם משחק ישיר שמבוצע ברמה גבוהה זה לא הכדורגל של ברסה תחת וולוורדה.

רוצים השוואה טובה?
טיקי טאקה של בארסה תחת פפ 2009,
משחק ישיר של ליברפול תחת קלופ 2019

לטיקי טאקה יש חסרונות וכך גם למשחק ישיר.
אם הייתה שיטה אחת טובה יותר באופן חד משמעי תאמינו לי שכולם היו משחקים בשיטה הזו, אך זה כל היופי בכדורגל. החוסר הסכמה שלכם מסכם את מה שאנחנו אוהבים. זה הסיבה ששרוד לא אוהד ברסה וזו הסיבה שמשה לא אוהד ליברפול.

לרגע לא אמרתי שאני רוצה רק כדורגל ישיר ומהיר יותר תגידו לי התחרפנתם על הראש פה?

אני יחזור על זה בפעם המיליון כבר, יש שתי אפשרויות שאני מעדיף, או ש(הלוואי) קיקה סטיין ימצא איזה חידוש, ויפתור את הבעייה נגד הצפיפות, כי זה בלתי נסבל לצפות בברצלונה מניעה כדור למוות נגד צפיפות.
או לנסות משהו אחר מטיקי טאקה… לא משנה לי, רק רוצה לראות כדורגל, מצבים, שערים ולא מסירות לרוחב ומשחק מת.

למה אתה מתגונן, אני בסהכ רוצה שתגיד לי איזה כדורגל אתה רוצה בסגל שחקנים הנוכחי. מה אתה היית עושה אם אתה היית מאמן ברצלונה. איזה הרכב ואיזה סגנון. באמת. בלי ציניות.

לא יודע, אני רק אמרתי שאני מעדיף את איך שבארסה שיחקה עם וולוארדה, למרות שזה היה רחוק ממושלם, מאשר להשתעמם מול המסך. זה כל מה שפאקינג אמרתי. זה כל מה שאני רוצה. לא מעניינת אותי השיטה בכלל… רוצה לראות התקפות, מצבים, כדורגל!!
אם הייתי יודע מה לעשות לא הייתי פה, אף אחד פה לא באמת יודע…

עד לפני שנתיים הייתי … עזבתי אותם בדיוק בזמן :joy: :joy: :joy: :joy:

בגלל המשפחה שלי. :slight_smile:

מישהו חייב לעצור את השקר הזה. בארסה של 2013 לא שיחקה טיקי טאקה. היא לא שיחקה כלום. היא הייתה קבוצה עם מאמן חולה סרטן שנלחם על חייו, כשעוזר מאמן אלמוני מנסה לנווט את הספינה על אוטומט.

אל המפגש עם באיירן, בארסה הגיעה עם סגל מלא פציעות, בלי מסי ובלי יכולת לעשות התאמה כלשהי, כשבראש מעניינו של המאמן היה הנסיון להמשיך לחיות.

לבוא ולקחת עונה מסכנה של טאטה ועוד שני משחקים וחצי של קיקה כדוגמה זה לא רציני, אז די כבר. מי שנהנה עם וואלורדה - שילך תראה משחקים של בילבאו.

וואו אין לי כוח כבר רציני זה כאילו אתה עושה בכוונה…

כבר הבהרתי כמה פעמים שהטיקי טאקה שאני מתכוון אליו זה משחק מסירות שלא שודרג, ב2013 זה ועוד איך היה ככה.
“היא לא שיחקה כלום”- אמירה חכמה.

אגב מסי כן שיחק במשחק הראשון, אמרו ששיחק עם פציעה, לא יודע. אבל שוב, להפסדים יש הרבה סיבות ותירוצים יש בשפע, גם בהפסדים של וולוארדה.

ועוד פעם נראה לי פעם אחרונה כי נמאס לי ממך כבר, אני חוזר ואומר- בסך הכל הבעתי דאגה להמשך, בשני המשחקים האחרונים בארסה חזרה לשיטת הנעת הכדור- בינתיים זה נראה כמו 2013 ו2014, ולא יודע אם קיקה מסוגל לשדרג את השיטה ולעשות שינוי, שוב אני חוזר, הלוואי שיצליח, אבל אני לא בטוח בכלל…

“מי שנהנה עם וולוארדה שיילך לראות משחקים של בילבאו” שוב פעם… די בחייאת, באמת שאני לא רוצה לתקוף בחזרה אבל זה מביך…

אגב בקשר לשאלה שלך- יש מצב שחלוץ מרכזי יכול לעזור לפתור את הבעייה. זה שסוארז נפצע בדיוק שבארסה עברה לשיטה הזאת זה מבאס.

אחד הדברים שהיו חורים לי בעין זה העדר חלוץ מרכזי קלאסי שיעשה בלגן, תמיד זה היה עם מסי חלוץ נסוג בתוך הצפיפות, ולא היה אף אחד באמצע שמעסיק את הבלמים ועושה בלגן להגנה

זה מאוד רציני מפני שזו הייתה התקופה היחידה בה צ’אבי ואינייסטה היו מעבר לשיאים, הרי וטענתו מתבססת על כך שבאין הנמצאים השחקנים המתאימים והנדירים האלו, בתוספת לאבולוציית הכדורגל, השיטה הזאת בעייתית.

דה יונג וארתור שמים שחקן מול שוער בתדירות של ליקוי חמה, מה הקשר שלהם לצ’אבי ואינייסטה או לקישור שמזכיר את זה? זה שהם שולטים בכדור יפה זה מעצים את השליטה בכדור אך במקביל מעצים את חוסר המחץ של הקישור/הקבוצה הזאת.

ובלי קשר, אולי מספיק עם ההתנשאות הזאת והמחשבה כאילו אתה יודע הכל בברצלונה ויש רק אמת אחת. “לך תראה משחקים של בילבאו”. מי אתה בכלל?

מסכים עם כל התגובה שלך אך רוצה להתעכב על הנקודה הזאת, שניהם הראו שהם מסוגלים לחשוב ולבצע ברמה הזאת(בנבחרות לעיתים, דה יונג באייאקס גם מעמדת הקשר האחורי, ואפילו בבארסה כמו המסירה המפורסמת לראקי של ארתור), נראה כאילו הקישור שלנו מסורס אבל השאלה המתבקשת היא אם חומר השחקנים מספיק טוב לשחק לעומק, והוא כן, למה אנחנו לא רואים כרגע מספיק מזה?