ברצלונה מודל 21/22 - סגל, טקטיקה וכל זה

לא , הוא רצה ללכת לחדר כושר מורשה של הקבוצה, שיש בחדר כושר רופאים ומדריכים והוא נמצא תחת פיקוח רפואי. אני באמת לא מבין מה הבעיה פה. יותר מזה, הלואי שכל השחקנים היו כמוהו, זה הסיבה שחדר כושר סגור לפני משחק , הם יודעים שזה חסר טעם כי אף שחקן לא יבוא להתאמן…

אני קיבלתי תוכנית אימונים שבועית מהמדריך שלי. אני מניח שגם שחקני כדורגל מיקצוענים מקבלים דבר דומה.

הוא לא רצה לעשות משהו ללא אישור ושאסור לו.

(הבעיה שלי עם דמבלה לא כזו, אלא שבמקום לעשות את זה הוא מעדיף לשחק PS4 עם חברים שלו עד שתיים בלילה)

הוא כן. אם זה היה מתואם, החדר כושר לא היה נעול. תקרא שוב מה שהוא אמר. “באתי שעה לפני האימון להתאמן בחדר כושר” . מה שהוא היה אמור לעשות היה צריך להיות באימון עצמו.
כמו שאומרים - אתה יודע מה יותר גרוע מטמבל? טמבל עם מוטיבציה.

לילה טוב ושנה טובה, אני חותך למיטה.

השנה נגמרה מבחינתי איחרת את המועד :smiley:

שנה טובה.

קודם כל תרגע עם העוינות, זה לא נחוץ. הפסקה הראשונה שלך מיותרת כי אף אחד לא דיבר על גריזמן או קוטיניו ודמבלה. הם לא החברים שלו.
אף אחד לא אומר שמסי איש רע והוא החליט במו פיו מי נשאר ומי עוזב או את מי להחתים, וגם אם הוא אמר שהוא אוהב לשחק עם x או y זה לא אומר שהוא עשה זאת ממניעים רעים, אולי הוא באמת חשב שהם שחקנים טובים והוא הרגיש בנוח לשחק איתם.

השחקנים שציינתי הם שחקנים שנשארו יותר מדי שנים אחרי שמיבחינה מקצועית הם מיצו את עצמם בברצלונה. זה שלדני אלבס לא הביאו תחליף זה לא אומר שהוא לא הגיע למיצוי בברסה לפני. דניאל אלבס אגב היה צריך ללכת ברגע שהוא התחיל לאיים עם חוזים מצ’לסי על המשכורת שהוא רצה. אני סבור שאם מסי והוא לא היו ידועים כחברים כאלה טובים, המועדון עצמו לא היה מוכן להתכופף לרצונותיו. עצם זה שיש פה שיקול של האם שחקן מסויים מסתדר עם מסי או לא, ואם מבחינה חברתית למסי הוא נכס או לא, זה שגוי מבחינתי. אני חושב שבכל מועדון אחר דניאל אלבס היה נבעט מכל המדרגות. אם אני לא טועה הוא ביקש חוזה באמת מוגזם, שלדעתי מקצועית לא הצדיק את המספרים שרצה.
לא יודע מה אתה רוצה להגיד על אלבה, וידאל הגיע כסותם חורים בסוף הוא השתחל להרכב ולדעתי בעיקר בגלל החברות עם מסי שהתפתחה כי כשחקן הוא לא התאים לנו מהשניה שהגיע. לא טענתי שהם היו חברים לפניי.
סוארז זה המקרה הכי בולט. מדובר בשחקן שלא פגע כבר שנתיים שלוש במשחקים גדולים, הוא סיפק מספרים אבל לא את הערך המוסף שאתה מצפה ממנו לחלוץ הפותח בברסה, הוא לא כבש 7000 שנה במשחקי חוץ בליגת האלופות, ועל המגרש השיתוף פעולה עם מסי היה שקוף אובססיבי ולא עבד במשחקים החשובים. הסיבה היחידה שהוא נשאר היה מסי, כי מקצועית, איש מקצוע אמיתי, היה רואה שאלבה לא מספק את הסחורה בהגנה והוא שבר כלי מאז ליברפול. שסוארז כבר לא מספק את הסחורה והשיתוף פעולה עם מסי מזיק לקבוצה (ואגב, לא, לא בגלל סוארז לא לקחנו אליפות העונה. השערים שלו לא היו חסרים לנו, הבקענו את אותו מספר שערים גם בלעדיו). שוידאל לא מתאים לסגנון המשחק של הקבוצה והוא לא היה צריך להיות בחיים שחקן הרכב או חילוף ראשון לקישור, וגם לדעת למכור את אלבס מתי שאפשר להרוויח עליו ולא לתת לו חוזה כזה שמן ובסוף הוא ישתחרר בחינם.

התמונה שאתה מצייר לעצמך לגבי מה שטענתי קיצונית. לא ניסיתי להציג את מסי כדיקטטור שקובע מי ישחק ומי לא. אני יודע בדיוק מי הבנאדם. זה אותו בנאדם שצעק על סמפאולי ואמר לו בחיים לא לשאול אותו את מי להכניס (למי שלא יודע, מהטיול שלי ברוסיה רץ הסיפור הזה-מסי “נזף” בסמפאולי אחרי המשחק נגד ניגריה במונדיאל, כי המאמן המטומטם אחרי הגול צעק למסי להתייעץ איתו על חילוף. מסי התעלם, ולאחר המשחק היה שיחה של השחקנים עם סמפאולי כשמסצ’ה מנהל את השיחה. מסי ביקש ממנו שלא יעשה את זה בחיים כי הוא חבר שלהם ואין לו זכות לקבוע מי ישחק ומי לא)

הטענה שלי היא שהאנשים במועדון השאירו שחקנים ש"פג תוקפם" בגלל היחסים שלהם עם מסי. שחלקם נכנסו להרכב או לא הביאו להם מתחרים ומחליפים עתידיים בגלל מסי. היחסים שלהם עם מסי היו חלק מהשיקולים, וזה היה טעות.

אני אגב חושב שטאטה מרטינו בחיים לא היה נספר לולא הקשר שלו למסי. מאמן ארגנטינאי מרוסריו. היו כל כך הרבה מאמנים אחרים שברסה יכלה ללכת עליהם, טאטה מרטינו באמת החזיק ברזומה כזה טוב? ושוב, אני לא טוען שמסי ביקש אותו, אבל חד משמעית בחרו בו בגלל המחשבה שמסי יסתדר איתו מצויין כי הוא ארגנטינאי מרוסריו.

עכשיו שיש מאמן מי האונסה שלכם? ומה המערך?

מאטס
אלבה גארסיה אראוחו דסט
דה יונג
ריקי פדרי
אנסו אגארו ממפיס

4-3-3 קלאסיקה.

אני יותר שמרן:

טר שטגן
אלבה אראוחו פיקה אריק
בוסקטס
ריקי דה יונג
אנסו ממפיס דמבלה

יש לי חומר שחקנים, ויש את צ’אבי שרץ על 3-4-3 אז הכי מתאים בעיניי -

טר שטגן
פיקה - אראחו - גארסיה (לא סגור על הסדר המדויק)
אלבה - דה יונג - בוסי (גאבי) - ווינגר כלשהו (אנסו אולי?)
ריקי
אגוארו - ממפיס

אני לא חושב שצ’אבי ישחק 3-4-3 אצלנו, המצב של הקבוצה שלו בקטאר שונה משל בארסה, שם יש לו חומר שחקנים שגדול על הליגה, פה הוא יקבל סגל שבמקרה הטוב הוא השלישי/רביעי בטיבו בליגה. נגד לא מעט קבוצות יהיה מסוכן לשחק בשיטה הזאת.

מעניין אותי בעיקר איך הוא יתמודד עם אלבה, בוסי ופיקה.
מה תהיה היררכיית הבלמים כשכולם כשירים (לא אתה אומטיטי)? האם לאלבה תהיה רוטציה או שכל עוד הוא יכול לעלות עם זריקה וחצי רגל הוא ישחק? אותו דבר לגבי בוסקטס, מעניין כמה הוא יהיה באנקר.

חייב לציין שיש לי הרגשה שצ’אבי הולך לתרום לקפיצת מדרגה אצל פדרי, סתם תחושה כזאת.

אני טוען כבר בערך עשור שאבולוציית המשחק של בארסה צריכה להתפתח לשחק 3-4-3 עם שיטת יהלום אבל אין לנו כרגע מספיק עמידהי יציבה ווטובה למערך כזה אז 2-1-2-1-4 כנראה המערך שיכול להתאים יותר, בשניהם משחק הרווח באגפים שצ’אבי גם אוהב בולט וככה גם לא מפקירים את ההגנה.

מאטס
דסט- אראוחו-גרסיה-בלאדה
ניקו
גאב/ריקי/פדרי-דה יונג
ממפיס
דמבלה-אנסו

אם כבר ישחקו הילדים לפנייך אז כמה שיותר

הרכב:
טמבלה, אגוארו, פאטי
פדרי, דה יונג, ריקי
דסט, אראוחו, אריק, בלדה
מאטס

ספסל:
פנייה, מינגייסה, ניקו, גאבי, דמיר, ממפיס.

למה?
א. 4-3-3 קלאסי עם שני סילונים בצדדים וחלוץ 9 אמיתי. כדורגל זה משחק פשוט, לא צריך לסבך אותו.

• נותן הנחיה לטמבלה ופאטי לא לפחד להיכנס עם דריבל לעומק.

• דסט ובאלדה לא עולים ביחד כל התקפה, אלא עובדים בצורה דינמית שבה כשצד אחד מתקיף צד שני נשאר בהגנה.

• נותן חופש פעולה מוחלט לקישור לנהל את המשחק ולקבוע את הטון.

ב. בעונה של 50 משחקים צריך לערוך רוטציות ממילא, ולכן ניקו, גאבי ודמיר צריכים לפתוח בנתח משמעותי של משחקים מחד, אך לא לזרוק אותם למים העמוקים ולתת להם לטבוע מאידך. צריך לבנות אותם לאט לאט ואם הם יעפילו על הקשרים הנוכחיים גם לתת להם בבו הזמן את המקום שלהם.

ג. לכל שאר הסגל אני מוציא הודעה שהם כבר לא שחקני ברצלונה, מוריד אותם מאתר הקבוצה, ונותן להם אפשרות להשתחרר בחינם לכל מועדון שיחפצו בו, כבר בינואר הקרוב, או למלא את שארית החוזה שלהם ביציע.

• החל מרגע זה הם יתאמנו בנפרד מהסגל עם צוות מקצועי שאמון לשמור על הכושר שלהם, כולל משחקי ידידות והכל כדי לא לפגוע בהם ולתת להם את האפשרות להגיע לינואר במצב הטוב ביותר כדי לעזור להם למצוא קבוצה חדשה.

• לאגוארו אני מודיע שאם יגיע חלוץ 9 חדש בקיץ הוא יהפוך למחליף שלו או יוכל להשתחרר בחינם, ואם לא אז הוא ישאר החלוץ הבכיר עד סוף החוזה שלו ולאחריו לא נמשיך איתו.

• בוסקטס ופיקה מקבלים הצעה להפוך לשחקני רוטציה משניים שמקבלים 10-20 משחקים בעונה ולהישאר עד שיחליטו לפרוש מכדורגל, או להפוך את העונה לעונת פרישה מהמועדון ולפרוש/לעבור.

כמעט כולכם שמתם את דסט. מה אני מפספס? השחקן הזה הוא עולב. הוא לא עשה פעולה אחת חיובית בערך כבר שנה וחצי. אין לו נוכחות, אין לו דריבל, אין לו יכולות הגנתיות, אין לו יכולות התקפיות, הוא לא יודע לעבור שחקן, הוא לא יודע להשתלט על כדור, הוא לא יודע לבעוט, הוא לא יודע למסור, הוא לא יודע לקבל החלטות נכונות.

בקיצור נראה לי הרבה יותר סולידי לפחות עד שמצליחים לייצב את ההגנה הנוראית שלנו פשוט לוותר על הקונספט של שני מגינים תוקפים ולחזור לשחק עם אחד עולה ואחד הגנתי יותר (כמו אלבס ואבידל בזמנו רק הפעם הפוך עם אלבה ואריק).

מה כל אוהדי ברצלונה רוצים? 4-3-3 עם ריקי. מה יקרה במציאות 4-4-2 שאחראי ממטרות של ברצלונה יקבל זימון לפני ריקי להרכב.

עד שאני לא רואה את הנס קורה ותכלס ברצלונה תבוא לשחק כדורגל, אני לא חוגג.

בינינו? לגביי ה"לבוא לשחק כדורגל" צריך בהחלט לחכות ולראות, אם כי כמה כבר אפשר להיות יותר גרוע מבחינת סדר/טקטיקה וכאלה ממה שהיינו עד עכשיו, אבל לגביי ריקי? אם גם המאמן הבא לא ירכיב אותו, או אפילו לא ייתן לו הזדמנות להיכשל - כנראה שפשוט לא מגיע לו.

ליאור מה יש לך מדסט? כמגן הוא הכי טוב שיש לנו. הוא יותר טכני באחד על אחד מכל מה שיש לך, הוא חד משמעית give a fuck יותר מאלבה, הוא מסכן את השער בלי לפחד והוא מגן מעולה. אני מרגיש שאתה סתם נטפל לבנאדם היחיד שאשכרה מעז לעשות משהו וגם מצליח לפעמים. הוא לא צריך לשחק קיצוני, זה ברור.

אני הייתי משחק ככה.

מאטס
באלדה-גרסיה-אראוחו-דסט
דה יונג
קוטיניו, פדרי
אנסו, אגוארו, ממפיס.

אגוארו נראה יותר חד מכל חלוץ אחר, ממפיס זה שחקן של כדור לרגל שיכנס לאמצע, קוטיניו ישחק על הקרקע שזה תמיד מעולה ומבורך באמצע שלנו וגם יש לו אחד על אחד, וכמובן פיקה אלבה ובוסקטס בחוץ. חלאס.

אפשר לשים את מינגסה במקום באלדה ולהחליף עם דסט צדדים. אפשר במקום קון דמבלה וממפיס חלוץ. אפשר במקום דה יונג ניקו, אפשר במקום פדרי ריקי. יש המון אופציות. זה פשוט ההרכב שמשלב בעיני הכי הרבה יכולות טכניות, ניסיון ורעב.

בהנחה שאנחנו לא משחקים בנדמה ובפנטזיות של מי נביא,דסט זה המגן הימני הכי טוב שיש לך להציע כרגע בסגל.

מינגסה לא מגן ימני, רוברטו הוא לא כלום…מגן ימני טהור כמו בספר זה דסט ובלי קשר אני גם באמת חושב שהוא לא כזה רע

רק שדסט לא מגן ימני… אני מבין שמכרו לנו אותו ככזה אבל הוא פשוט לא. בגלל זה אני חושב שהרבה יותר נכון פשוט לפתוח עם אריק גרסיה על הקו, באוריינטציה הגנתית מובהקת על תקן אבידל. גם מחזק מאוד את ההגנה, גם מסיר מאריק טיפה מהאחריות שמכבידה עליו ומאפשר לו להיכנס יותר לאט לעניינים, והכי חשוב מאזן טיפה את הפריצות באגף ימין.

באמת לא מובן לי… בהינתן ההגנה הנוכחית שהיא לכל הדעות חלשה ואיטית, לפתוח עם שני מגינים שעסוקים בהתקפה זו פשוט התאבדות.

דסט לא מגן ימני אבל אריק כן? לא כל בלם יודע להיות מגן טוב. אין שום אינדיקציה שאריק חזק בתפקיד הזה.

אני קצת מרחם על אריק אם יצטרך להיות מגן, גם התקפית וגם הגנתית. איזה סיכוי יש לו מול קיצוניים מהירים? אריק בלם וטוב אם ישאר כזה.
דסט עדיין צעיר מאוד ושיחק רק תחת קומאן, בוא נראה מה יקרה לו עם צ’אבי, הפוטנציאל שם.

האחד על אחד של גרסיה כרגע מאוד לוקה בחסר.
לתת לו אגף שלם זה אסון.

אתה מתייחס לחלוקה של אלבס-אבידל כאילו אבידל אף פעם לא עלה.
אומנם ברור שבמשוואה מול אלבס הוא היה פחות התקפי אבל אבידל גם היה עולה וגם היה מבשל וכובש.

גרסיה לא כזה, כבר עדיף מינגסה