ברצלונה מודל 21/22 - סגל, טקטיקה וכל זה

בכלל, ההחלטה איזה מגן עולה ומתי היא של המאמן. פשוט צריך אחד שיודע מה הוא עושה.

מה יש לאנשים מבאלדה? רובינו ראינו אותו חצי שעה במשחק אחד נדמה לי.
מה הוא עשה כדי להדיח את אלבה?

אהוד, מינגסה ודסט כבר הוכחו לא פעם ולא פעמיים כאסון הגנתי. אריק עוד לא.

אני יכול להגיד באופן אישי שאני פשוט בעד להעיף את הגווארדיה הוותיקה.
אלבה מחרבש את האגף כבר שנתיים-שלוש ושומר על מקומו רק על זכרונות עבר וחברויות של מסי.

יכול להיות שבלאדה יתגלה כלא מתאים אבל אם הוא לא ישחק לעולם לא נדע

ועדיין אריק לא מגן.
באותה מידה שים שם את פיקה

לפיקה אין מהירות. אבידל לא היה בלם.

וואלה זו הייתה אחלה חצי שעה, אני זורם על לתת לו לרוץ עד סוף העונה לראות אם יש שם עתיד או שצריך מגן שמאלי חדש בעתיד הקרוב לעין.

זה יותר מה שאלבה עשה. או יותר נכון לא עשה. באמת שמפסיק.

אני רואה את הפוטנציאל באריק, אבל היו לו לא מעט פיאסקואים וחוסר יציבות משווע. טעויות הוא עשה במהלך העונה. חלק מהם ברמה האישית (ואסקז) וחלק מהם בגלל מיס מץ’ (נונייז). אני ממש חושש לראות אותו באגף.

אולי רק אני רואה את זה, אבל יש לי שאלה.

יכול להיות שכדאי שגרסיה ישחק אצלכם כקשר אחורי?

לא רואה סיבה לזה כשיש גם את בוסקטס, ניקו ופרנקי. מה שאין לנו זה בלמים טובים.

אני לא מסכים עם דעתך על אלבה, אבל ניחא.
אתה כאילו קודם כל חושב את מי אתה מעיף מההרכב, ואז ממלא את המקומות שהתפנו בשחקנים כלשהם. בשנה שעברה אם קומאן היה מפוטר היית שם את פירפו?
אני עוד איכשהו יכול להבין למה חלק מהאנשים הורידו את בוסקטס ואת פיקה מההרכב. יש להם מחליפים טובים. אבל אלבה? ב 4-3-3 אין לו שום אלטרנטיבה, עד שבאלדה יוכיח אחרת, אבל לא לפני.

אני מקווה שצ’אבי יהיה גמיש. בלי מצורעים, עם רוטציות, עם שחקנים בעמדות שלהם (לא עוד דסט קיצוני ופיקה חלוץ) ועם שיטה והרכב שמתאימה ליריבה ולא רק 11 קבועים.

אתה אף פעם לא תגלה מי מחליף טוב אם לא תיתן לו צ’אנס, פירפו קיבל כמה צ’אנסים ולא צלח וזה ההבדל.
מועדון גדול ונבחרות גדולות מבצעות תחלופות עתידיןת כל כמה שנים ורק אצל בארסה שחקנים בהרכב כבר 13 שנה.

באיירן הקימה 2 קבוצות שונות בזמן הזה.

אז אני ראיתי את ברסה ב’ בתחילת העונה במשחק שגם גאבי וגם הוא שיחקו. גאבי הוחלף במחצית. גם אני הייתי סקרן כמוך וזאת דעתי.

קודם כל הוא מהיר כמו שד, והוא זריז אחושרמוטה. אני אומר לך כבר הוא מהיר יותר מאלבה, בייחוד עם הכדור. היכולת שלו לשרוף שחקנים בצעד ראשון היא מרשימה לגילו, ואני מאוד סקרן לראות את היכולות האלה בליגה של הגדולים שהוא יקבל ביטחון. אין מה להשוות לדעתי בסוג השחקן, הוא יותר ישיר מאלבה ויותר מהיר ממנו עם הכדור. הוא לא מוגבל באחד על אחד כמו אלבה והוא לא מחפש את המסירות הקטנות האלה שמובילות הרבה פעמים לחטיפות של היריב ואז מתפרצות מהירות.

הוא אולי פחות טכני בנגיעה הראשונה, והחוסר טאץ’ שיש לו מתבטא גם במסירות רוחב מאוד “נוקשות”, אבל הוא מחפה על זה במשחק מסירות חכם-הוא לא נבהל מלתת את המסירה לאמצע שיש עליו לחץ, והוא לא מפחד מלחץ באופן כללי. התרשמתי מאוד דווקא מהעובדה הזאת, יחסית לשחקן שאין לו טאץ’ ראשון טוב ממש ויש לו מסירות בלי רגש, הוא מאוד חכם וזריז במשחק המסירות שלו. יש לאן להתפתח זה ברור, ויכול להיות שהוא יתקל בקשיים בליגה של הגדולים, אבל יש לו המון המון פוטנציאל.

גאבי אגב אותו משחק הוחלף במחצית ולא עשה כמעט כלום.

ליאור, ברסה מאניה פירסמו נתונים בטלגרם שלהם על דסט-הוא השחקן הכי טוב שלך כנראה. מה אתה רוצה ממנו אלוהים יודע, ואם אתה חושב שגרסיה עדיף עליו כמגן אתה באמת התחלקת על השכל. החיסרון הכי גדול של גרסיה זה מהירות ואחד על אחד ואתה רוצה לשים אותו מגן…מאמן כדורגל אתה לא תהיה.

חשוב לציין עוד דבר שאנשים שוכחים לגבי פיקה-הוא לא תמיד היה איטי. פיקה בשיא שלו לפני העונות האחרונות היה בלם שלמרות גובהו היה מהיר. לכו תראו תקצירים של פיקה נגד ריאל מדריד בשנות הטובות. יש לו שם ריצות על שטח שהוא עם רונלדו ורץ איתו. יש לו סגירות מרשימות מאוד מבחינת מהירות.

אם קומאן הצליח…

איזה נתונים עדיפים על מראה עיניים של שנה? הבנאדם פשוט שחקן גרוע. יכול מאוד להיות שבגלל שהוא עוד מאוד צעיר עבודה עם מאמן איכותי שישקיע בו תהפוך אותו לאט לאט לשחקן הרכב לגיטימי אבל כרגע הוא פשוט נזק מהלך. וזה לא שהתרומה ההתקפית שלו מפצה על זה. אין לו תרומה התקפית.

הנסיון בחודש-חודשיים האחרונים להפוך אותו לקיצוני ולשים לפניו מגן אולי קצת בלבלה אתכם כי פתאום שחקן אחר סתם את החורים שלו אבל להקריב שחקן שלם בשביל לתת לדסט לשחק? גיב מי אה ברייק.

מגן באוריינטציה הגנתית שנשאר מאחור (במקום להקריב את בוסקטס/ניקו/פרנקי להיות בלם שלישי) צריך להיות מהיר אבל אם הוא ממוקם נמוך יותר ויש לו גיבוי קבוצתי נורמלי זה פחות מסוכן מהגנה שמורכבת משני מגינים שבכלל לא עושים הגנה.

אני חושב שאתה מחמיר איתו. הוא שחקן צעיר שקיבל הרכב פותח הואיל ואין אופציה טובה ממנו. אין לו מאמן שיכווין אותו, והוא בגדול תלוי רק ביכולת האישית שלו. אני לא אומר שהוא אלבס הבא, אבל לצפות משחקן צעיר פשוט להצליח כשכל הסביבה שלו מחורבנת זו לגמרי שאיפה מאוד גדולה.

שלא תטעה, בגלל הגישה הזאת אז אני מאמין גם השחקנים כמו פדרי, אריק, גאבי, דמיר, פוץ’, ניקו וקויאדו שיצליחו יותר ברגע שיהיה מי שיכווין אותם.

בגדי אני כן רואה פוטנציאל, אבל אני בעיקר רואה שכתוצאה מתכנית משחק רעה הוא כמעט תמיד ללא תמיכה באגף עם שמירה כפולה. מה יכול לצאת מזה?

אתה שמת את באלדה בהרכב הפותח שלך. זה הרבה מעבר מלתת צ’אנס.
למה טר שטאגן עדיין בהרכב שלך? גם הוא שייך לגוורדיה הותיקה. לפי אותו הגיון, שים את טנאס.
גם בבאיירן יש שחקנים עם הרבה שנים בהרכב, הכל תלוי אם הם טובים מספיק מהאחרים ואם יש מחליפים ראוים.
באלדה עדיין לא עשה שום דבר כדי להראות לנו שהוא ברמה של אלבה או מעל. אז אתה קודם כל מחקת את אלבה, ורק אחר כך מחפש את מי לשים מגם שמאלי.
אני כרגע רוצה את אלבה בהרכב, עד שבאלדה יוכיח לי אחרת או שנשחק עם 3 בלמים.

שביט, קראתי, ונתתי לייק. אבל זה משחק אחד בליגה השלישית.

מדאיג אותי ממפיס. הוא באנקר אצל כולם כמעט למעט טל, אבל היכולת שלו במשחקים האחרונים מזעזעת.

אלבה בשבילי הוא כמו קומאן. יותר גרוע מזה לא יכול כבר להיות. הגנה הוא לא עושה והתקפה אין לו מה לתרום בלי מסי. והוא בן של **** מבחינת כסף. ביי.

אם נניח צ’אבי בא ואלבה ממשיך לשחק. זה אומר שצ’אבי לא בסדר, או שבאלדה לא יותר טוב מאלבה?
כנ"ל בוסקטס ופיקה.
רוברטו כבר עכשיו לא פרה קדושה.

מגן לטעמי היא העמדה הכי חשובה בכדורגל המודרני.

אני לא מדבר על כך שמגן חייב להיות דני אלבס, אבל להיות למעלה ולקחת עליו שומר ולעשות תנועות חכמות משחרר את שחקני ההתקפה לעשות את שלהם.

אם המגן לא עולה כל ההגנה מצופפת טוב יותר ושחקן ההתקפה נאלץ להתחבא באגף.
לכן לטעמי אין דבר כזה מגן שלא עולה. אי אפשר לפרוץ ככה הגנות יחסית צפופות.
בגלל זה שחקנים כמו מרסלו לא מוצאים את מקומם בכדורגל המודרני נטו בגלל היעדר מהירות.

היה לנו דיון על כך בפורום של ריאל, ואם תשאלו אותי מרסלו של 2019-היום לא הרבה פחות טוב ממרסלו של 2018. ההבדל היחיד זה כושר ומהירות. אבל כושר ומהירות זה כמעט הכל בעמדה הזו. בגלל זה ההבדל הכל כך גדול בין המגן הטוב בעולם ב2018 לבין מגן שלא שווה הרכב בריאל ב2019.

לאריק גרסיה פשוט אין את התכונות הגופניות לעמדה הזו. בגלל זה אם מישהו משחק באגף בברסה שהןא לא דסט או סרג׳י זה בכלל מינגסה. לא כי מינגסה שחקן גדול אלא פשוט כי הוא גם מהיר יחסית לשחקן הגנה.

בנוסף, בניגוד לבלמים שמתמודדים מול חלוץ, המגנים צריכים להתמודד עם הקיצוניים. לרוב באגף יש יותר שטח לרוץ ולכן המגנים צריכים להתמודד עם שחקנים מהירים יותר. דמיין את אריק גרסיה מול ויניסיוס, לדעתך הוא היה מסתדר איתו יותר ממינגסה?

בלי קשר, אתם חייבים להתחיל לחשוב קדימה. כמו שבריאל אלאבה שיחק במרכז ההגנה אפילו כשלא היה מגן שמאלי כדי ליצור תיאום וחיבור, ככה גם אתם חייבים לעשות לגרסיה ואראוחו.

אני בכללי לא מבין מה הבעיה בדסט, לדעתי מדובר במגן סולידי לחלוטין.
אם הייתם שואלים אותי מבחינת רכש, לפני שהייתי מביא אצלכם מגן ימני הייתי מביא: מגן שמאלי, קשר אחורי/50:50 (תלוי איפה דה יונג ישחק), קיצוני ימני/חלוץ (תלוי איפה ממפיס ישחק) ורק אז אולי מביא מגן ימני שאני כלל לא חושב שנחוץ לכם יותר מבלם טוב מגרסיה (שאני כלל לא תופס ממנו).