ברצלונה מודל 21/22 - סגל, טקטיקה וכל זה

אחדד את הנקודה הזאת, זו העמדה אולי הכי חשובה בכדורגל התקפי. כיום כמעט כל קבוצה התקפית משחקת עם מערכים פלואידים שמשתנים בהתאם לסיטואציה במשחק (עם הכדור, בלי הכדור, כשהם מאבדים כדור וכשהם חוטפים כדור). מי ששורפים הכי הרבה קילומטראז בשינויי המערכים אלו המגינים שהתפקיד שלהם הופך להיות מאוד דינאמי יחד עם קשרי ה 50:50.

היום המגן חייב להיות מהיר, אגרסיבי, טכני ומאוד מחוייב. קשה מאוד למצוא שחקנים באמת טובים לעמדה הזאת, כי הם נמדדים על המון אספקטים. לצורך העיניין, אחד הדברים שלדעתי קבוצות צריכות לעשות זה להחזיק בכוח את המגינים שלהם מהנוער כי לא ריאל (חכימי) ולא בארסה (גרימאלדו) מצליחות למצוא תחליפים טובים בשוק.

נחמד כל הדיבורים על חשיבותו של מגן בכדורגל המודרני וגם מאוד אופנתי. רק בעיה אחת… אין לנו כזה. כבר שנים שאין לנו כזה. כבר שנים שאני אומר בתחילת כל קיץ: השנה חייבים להביא מגן ימני וסוגר את החלון עם הבנה שגם הפעם זה לא יקרה. אז אין לנו מגן ימני מודרני ומהיר. בהיעדר מגן ימני מודרני ומהיר אריק נראה לי הבחירה הנכונה.

נותר לי רק לשאול למה. כי הוא מהיר? לא. כי הוא הוכיח את עצמו כשחקן הגנה מדהים עד כה? לא. כי התקפית ראינו שהוא מדהים? אני לא רואה שום סיבה לחשוב שהוא מתאים לעמדה.

לא מבין איך פתרון של חוסר מגן מודרני בעיניך הוא בלם איטי עם אחד על אחד גרוע.

זה כמו שתגיד שבגלל שאין לנו כיום חלוץ 9 אמיתי נעביר לשם את אראוחו כי הוא טכני גבוה ומהיר

כמובן הגזמתי בשביל ההסבר

היום כשאנחנו בונים התקפה והכדור אצלנו מה שקורה באופן טבעי זה שבוסקטס יורד ומיישר קו עם 2 הבלמים ומשחרר את המגינים לעלות. כלומר כשהכדור בידינו יש לנו קו של שלושה. אם נשחרר את בוסקטס מלהיות בלם שלישי ונשחרר אותו יותר לבניית ההתקפות נרויח ממנו יותר.

מאחר ואגף ימין ממילא לא תורם להתקפה, מה שאני מציע זה להשאיר מאחור 3 (במקום 2 וחצי בוסקטס). ואז השטח עליו יש ליריב לרוץ מצטמצם, מה שמפחית את התלות של המגן במהירות.

בהנחה שאריק הוא בלם העתיד שלנו ובהנחה שיש לו עוד תחומים רבים להשתפר בהם, אני חושב שהוא קיבל מהר מידיי יותר מידיי קרדיט (כמו פדרי גאבי ומינגסה). הוא זקוק להתלמדות. לדעתי קו של שלושה בהגנה שעוסקים אך ורק בהגנה, אמור לכפר או לחפות על המגבלות של כל אחד מהם בנפרד.

אף אחד משלושת הבלמים המובילים שלנו (פיקה אראוחו ואריק) לא מספיק טובים. כל אחד מהם נופל במהירות וביכולת אחד על אחד ולכל אחד מהם יש נפילות מתח במהלך המשחק. אנחנו חוטפים גולים בקלות רבה מידיי.

מאחר וכך אני חושב שצריך לייצר קו אחיד שחושב ומשחק הגנה ורק הגנה. לכן אריק, שיש לו ראיית משחק טובה עדיף על דסט ומינגסה שהם קצת איך לומר בעדינות? טמבלים.

אז אתה מדבר בעצם על בלם בצד ימין במערך עם שלושה בלמים שזה משהו אחר לגמרי. האמת שאם זו המטרה שלך אני מסכים, אבל הבעיה היא שאין לנו מספיק בלמים בקאדר כדי לתחזק את זה לאורך העונה.

חשוב לציין שבמערך כזה אתה מוותר על מישהו במרכז השדה, שם יש לנו הרבה שחקנים, או בהתקפה, שם אנחנו רחוקים מלהדהים.

לא בדיוק… מערך נקבע בזמן מגננה ובזמן הזה הקו אמור להיות של 4. אני לא מוותר על אף אחד רק כעל דסט שהוא ממילא בזבוז של משבצת.

אז אתה רוצה קו של 4 בלי מגינים עולים? אם אני זוכר נכון אתה מצפה למשחק “ברסאי”. שמע, אלא אם אתה מחפש שחקן שיכפיל את עצמו אני קצת מתקשה לראות איך זה קורה.

אני רוצה 4-3-3 קלאסי ולא סימטרי כמו בפפ טים. מגן אחד (אלבס/אלבה) עולה ומגן אחד (אבידל/אריק) נשאר. כמובן שבהמשך אין לי התנגדות להתפתח מזה ל3-4-3 שפפ רצה וטיטו לא הספיק אבל זה רק אחרי שנייצב את הקבוצה.

אבידאל מאוד התאים לשינוי הזה כי באופן מובהק הוא היה חלש התקפית, אך מצויין הגנתית. ירדו עליו בעונה עם רייקארד שהוא לא מסוגל למסור קדימה, ומנגד היה מייצר חורים כמו אלבס שהיה מדהים התקפית בעיקר.

אף אחד בשמאל אצלינו לא ברמה של אלבס, ואריק היה מת להיות אבידאל של אז. הפתרון הזה לא בהכרח מוציא את המקסימום מהסיטואציה. מצד שני, יש מצב שזה יקל על אריק גרסיה, שבתכלס פשוט צריך להשתפר בכמעט כל אספקט.

אין לי ממש טענות כלפי דסט כרגע. הוא השחקן הכי מבודד ואין לו מרחב לקחת החלטות טובות. במצב כזה גם אם אתה אלבס קשה לך לייצר משהו מהאגף שלך.

https://twitter.com/barcacentre/status/1459106903217348637?t=Zau5zRJTHvAigSLQ9_yvEg&s=19

מחזירים את הכסף על הרכש הזה, לאט אבל בטוח.

מצד שני -

https://twitter.com/barcacentre/status/1459108045640900625?t=tyFgFGIXTEZztc9UA0hKOA&s=19

בואו לא נשכח שאומטיטי היה בסך הכל בלם לא רע לפני הכניסה ללופ הפציעות ואנחנו כרגע במחסור חמור של בלמים בכלל ואיכותיים בפרט ואין כסף.

מגיע לצאבי קרדיט לקבל את ההחלטות שלו. הוא עוקב אחרי המועדון לפחות כמונו ומין הסתם יותר מאיתנו ובנוסף הוא מעורה יותר במועדון ויודע דברים שאנחנו לא וזה עוד לפני שמונה למאמן.

אני גם חושב שאומטיטי פרש בלי לספר והוא סחטן אבל נותן לצאבי את הקרדיט להחליט מה שהוא רוצה.
הוא כמובן יצטרך לתת תשובות אחר כך אם הדברים פחות יילכו.

לא רע? הוא היה מעולה. הגיע למונדיאל כשהוא לא פחות טוב מואראן וקונטנדר רציני לבלם הטוב בעולם.

אכן.
זה בכוונה היה ביטוי אנדרסטיימנט

למה אתה אומר שיש לנו מחסור בבלמים? בלמים איכותיים אולי, תלוי איך מסתכלים על זה, אבל בלמים באופן כללי?
יש לך אראוחו וגרסיה שהם הפותחים, פיקה שלא יהיה פצוע לנצח , לנגלה ומינגסה.
אני לא רואה איך הוא עוקב את כולם בדרך להרכב.
אם כל הכושר של אומטיטי, הייתי בשמחה נפתר ממנו ומהמשכורת שלו.

נתחיל בזה! אם הוא הצליח לשכנע את צ’אבי אז האיש עובר ראיונות יותר טוב מכוסית על עם מחשוף עד לפופיק. באמת שאני לא מבין מה הלך שם. כושר או לא כושר, הבחור לא השלים שלושה משחקים ברצף כבר כמעט ארבע שנים. מה יש לו למכור אני לא יודע.

לגבי בלמים, אראוחו וגארסיה הם אולי בלמים טובים בעוד שנתיים שלוש. היום הם בלמים צעירים, חסרי ניסיון וכושלים במשחקים. שלא לדבר על פציעות שכרגע מונעות את ההתפתחות של רונאלד.

אם הייתי מקבל את אומטיטי של לפני המונדיאל AKA “ביג סאם” אז הוא מועדף על כל בלם אחר בסגל היום. אבל כאמור, ארבע שנים והרבה מים עברו בנהר הסאן מאז שאומטיטי פרש פרישה סמויה.

כן, אבל בכתבה בספורט מדברים כאילו הוא כל כך שכנע את צ’אבי שהוא הולך לשחק כבר במשחק הבא.
ודוב אומר שיש לנו מחסור בבלמים. אני אומר שלא.
אף אחד לא מתווכח על היכולת של אומטיטי לפני הפציעות. אבל עכשיו הוא עלוקה שסירב לקחת את החוזה בידיים, לא מגיע לו כלום, והוא צריך לשחק רק אם כל הבלמים האחרים וכל בלמי בארסה ב’ פצועים. זה לא המצב, ולא משנה שהוא לא נפצע כבר 3 אימונים שלמים.

אחרי שכבר קראתי בעבר כל מיני ראיונות לוקש שתורגמו ע"י מאניה לגבי הרמה באימונים אותה הביא איתו קומאן (“מסי אומר שההכנה הפיזית טובה”), אמרתי שאגדיל ואעשה ואראה את שני הסשנים הקצרים מהאימונים האחרונים שעלו ברשתות החברתיות. חוץ מהתרגולים הסטנדרטיים שהייתם מצפים מאימון כדורגל יש משהו אחד שבלט לי בעין וזה ריבוי ה"רונדו" באימונים. אותו תרגול החזיר אותי אחורה לסרטון שנתקלתי בו ממזמן לגבי היתרונות של הרונדו, ולמה פפ גווארדיולה משתמש בו כל כך הרבה:

נראה מה יביאו איתם הסשנים הבאים בשבוע הבא.

תכירו: דני אלבס - ה-8 החדש

לא ידעתי איפה לשים את זה, כי זה מתאים לאנקדוטות, פציעות, צוות מקצועי או אפילו לת’רד חדש בשם “רק 2 דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום של דמבלה”, אבל בחיי, כבר ממש קשה לי להחליט אם לצחוק או לבכות -

לפחות פעם בשבוע הוא מכניס קצת כסף לקופת המועדון.