ברצלונה מודל 21/22 - סגל, טקטיקה וכל זה

זוכרים את הסרטון האוטופי הזה שמציג בצורה מאוד נקייה ורהוטה את השאיפות של צ’אבי מהקבוצות שלו? אני מניח שכן. יותר מזה, אני מניח שחלקכם אפילו חושבים “איפה מה שהוא אומר ואיפה אנחנו?”.
המטרה שלי בלהעלות את הסרטון הזה זה לקבל עוד קצת מושג לגבי השאיפות של צ’אבי, לראות מה הוא השיג, מה הוא כרגע לא בדיוק יכול להשיג וגם באילו רגעים הוא פעל לגמרי הפוך ממה שציפינו.

"רצינו שיעלה נוער ויעיף את המבוגרים

יש כמה פרמטרים שעל פניו לא הכרנו ששינו מאוד התמונה האידיאליסטית על הקבוצה אותה צ’אבי יעלה: אפשר להשתמש רק ב-3 שחקני נוער על המגרש בו-זמנית. מי השחקנים כרגע אותם זה כולל?

1. גאבי
  2. ניקו
  3. באלדה
  4. אבדה
  5. אחומאש
  6. ז’וטגלה

הואיל וכן יש חיסורים משמעותיים ברמת הפציעות (בערך כל שחקני ההתקפה שלנו), ויש בסיס מסויים בקישור איתו הוא רץ (גאבי וניקו), יש גבול לעד כמה צ’אבי יכול, לדוגמא, לספסל שחקן כמו אלבה ע"י עלייה של שחקן כמו באלדה. כרגע במצב הסגל הקיים יש הגבלה אמיתית לתת לבאלדה צ’אנס על המגרש, ועד שלא בונים חוזים בקבוצה הראשונה לשחקנים המרכזיים שעלו מהנוער לקבוצה הבוגרת צ’אבי פשוט לא יוכל לתת להם את ההזדמנות הזאת.

רוצים לחזור ל-4-3-3

צ’אבי מראש הגיע עם סגנון קצת אחר שמאוד מושתת מעבר להנעת כדור ליצירת יתרון מספרי עקבי. הוא לא רוצה להניע כדור רק במטרה להניע אותו, אלא הוא רוצה כל הזמן למצוא את הדרך שהקבוצה תיקח את הכדור קדימה, לשחק מהר מאוד בחצי המגרש של היריבה ומשם לייצר את היתרון המספרי. היה לו קל יותר לייצר את היתרון הזה באל סעד עם מערך של 3-4-3, אבל בברצלונה המאוד מוגבלת התקפית, אשר מתקשה לייצר פעולות לעומק, הוא בהדרגה התחיל לקבל את זה שהוא חייב לשחק עם שני קיצוניים ולא חלטור כזה או אחר של גאבי בתור ווינגר, או דסט או קוטיניו, כמובן יחד עם החזרה של דמבלה מפציעה ששינתה לחלוטין את המשחק, עם הרכב ומערך שהתחילו להתייצב בשני המשחקים האחרונים.

חשבנו שהוא יחזיר את הקישור לקדמותו

זו בהחלט נקודה קצת קשה שמורכבת מכמה גורמים. צ’אבי דיבר על היעדר היסודות בחבר’ה הצעירים. כולם מנסים לרוץ קדימה ולייצר את היתרון המספרי אליו הוא שואף, אבל הם עוד לא יודעים להיות הבן אדם הפנוי למסירה כדי לבנות את ה- Build up ביציאה קדימה בצורה מסודרת. אומנם חזינו בכשלים של ברצלונה החולפת בעיקר בקבוצה הראשונה, אבל אנחנו לא חשופים מספיק לאובדן הסגנון בקבוצות הנמוכות, שגם שם ממעט הדברים שראיתי יש הסתמכות מאוד גבוהה על היכולת האישית של השחקנים לקחת את הכדור קדימה. צ’אבי בתפקיד כרגע הוא לא רק מאמן הקבוצה הראשונה, הוא צריך להיות האחראי על המתודולוגיה ומאמן של קבוצות הנוער. היה פה ויכוח לגבי הצורך של צ’אבי לעבור במחלקות הנוער של בארסה לפני שהוא עולה לקבוצה הראשונה, מנגד אף אחד מאיתנו לא דיבר על הצורך של ברצלונה בכך שהוא יעבור בכל המחלקות.

אפשר להתווכח על האם ריקי פוץ’ צריך לשחק יותר, או שבוסקטס צריך לראות ספסל ולתת לפרנקי את המושכות מאחורה, מצד שני מסתמן שהבעייתיות בסגנון עמוקה יותר מזה.

רצינו שהם ילחמו

פה לדעתי קיבלנו את מה שאנחנו רוצים. אמנם קשה לי להביא נתונים חד משמעיים לגבי משחק הלחץ של ברצלונה (אולי שילוב מרחקי ריצה יחד עם פעולות הגנתיות ועדיין זה לא יהיה שלם מספיק), אבל ברצלונה תחת צ’אבי לוחצת יותר את היריבה שלה, ומגשימה בצורה מצויינת את השאיפה ממנה באספקט הזה. אומנם ההגנה עדיין לא עומדת טוב, ורוב השערים מגיעים מטעויות ברמה הפרסונלית (כיסוי לא טוב, הפסד באחד על אחד וכ’ו), אבל לפחות משחק הלחץ קיים.

איפה הרוטציות והחילופים המנצחים

אמנם זו לחלוטין טענה לגיטימית לגבי צ’אבי, שבכל זאת מאמן צעיר, והוא עוד טיפה “קופא” לפני שהוא מוצא חילוף שיעבוד עבורו. לפעמים הוא אפילו עושה טעויות ומביא לכך שאנחנו הולכים אחורה, אבל אני תמיד חושב על האופציות שלו בהינתן מה שיש לקבוצה להציע בהקשר למגבלות שציינתי קודם. הייתי מאוד רוצה שהוא יוכל להעלות יותר שחקני התקפה ולדחוף קדימה כשאנחנו בפיגור, או להביא למצב שאנחנו “גומרים משחק”, אבל הפתרונות המוצעים ברמת הסגל הם בכנות לא טובים מספיק. אנחנו באמת רוצים לראות אותו מנסה לדחוף את לוק דה יונג בכל מצב של פיגור רק כי הוא מוגדר כ"חלוץ"? האם זה שהוא בכלל לא זוכר איך ההרגשה לשים כדור ברשת הופכת אותו לפיתרון טוב? אותו דבר לגבי קוטיניו ואשליית “מייצר המצבים”? הסגל מורכב או משחקני נוער (אפשר להשתמש רק בשלושה מהם בו"ז), או משחקנים מבוגרים בינוניים ומעט שחקנים שבאמת יכולים לתרום וגם חלק לא קטן מהם פצועים. קשה ליישם את כל הרעיונות שאתה רוצה בסיטואציה כזאת ובפרק הזמן בו צ’אבי נכנס לקבוצה.

חשבנו שהוא ישאף להיות יותר כמו פפ גווארדיולה

בכנות, גם אני. עם כל מה שהוא אמר מההתחלה על זה שהוא אובססיבי בנוגע להחזקת הכדור, נראה שזה היה עשוי להיות הכיוון, מנגד, הוא לא מפסיק לדבר על שימוש בהחזקת הכדור כדי לממש מטרה אחרת עבורו בזמן המשחק- לייצר יתרון מספרי. זה לא בדיוק מה שאני שומע מהראיונות של פפ כשהוא מדבר על השאיפות שלו במשחק, אבל אם אני הייתי יכול להצביע על מודל דומה יותר למה שצ’אבי שואף אליו, הייתי דווקא בוחר את לואיס אנריקה, שגם בברצלונה וגם בספרד מחפש בעיקר לייצר את היתרון המספרי ביציאה שלו קדימה. הכדורגל עדיין התקפי, אבל הסמנטיקה היא אחרת.

אז הוא טוב או לא?

אני מניח שזה נוגע לא מעט לרף הציפיות. חלקנו דיבר לא מעט על התזמון הלא אידאלי בהגעה שלו, ולמה היה אולי כדאי לחכות עוד קצת לינואר, או לבנות את ההגעה שלו בצורה קצת אחרת, כי במצב בו ברצלונה נמצאת ברמה הפיננסית והיכולת הנוכחית של הסגל, קשה מאוד להוציא מזה משהו תחרותי בשאיפה לקחת את כל הנקודות כל משחק, או לייצר בצורה מאוד מהירה את הכדורגל אליו אנחנו שואפים. תיאום וסגנון לא נבנים רק כי “המאמן ביקש”. זו עבודה ארוכה שלא תמיד אפשר להשיג אותה בשנה הראשונה, ובטח שלא בפרק זמן של קצת יותר מחודש תוך לחץ של משחקים ומטרה ברורה לעלות לשמינית גמר ליגת האלופות. הציפייה להשיג את כל זה בפרק הזמן הזה היא לא ריאלית כמעט מאף מאמן.

יש כרגע הרבה דברים לעבוד עליהם, הן ברמה המערכתית והן ברמה הפרסונלית. אנחנו אחת הקבוצות עם אחוז ניצול מצבים הכי גרוע בליגה (פערי XG במקום השלישי אחרי בילבאו ו-ויאריאל), ואנחנו אחת הקבוצות שסופגות הכי הרבה שערים גם ממצבים לא בהכרח טובים או קלים (XGA השלישי הכי גרוע אחרי לבאנטה ואתלטיקו מדריד). כל מה שצ’אבי באמת צריך כרגע זה לחזק את הסגל, למצוא דרך לשלב עוד שחקנים מהנוער (חוזים חדשים מול שחקני בארסה ב’ בהם הוא משתמש באופן קבוע) ומעל הכל זמן להנחיל את השיטה שלו.

אני חיובי לגבי צ’אבי ואני מאמין במה שהוא עושה. לצערי, אני חושש שהיחס לעבודה שלו אחרי שהוא נכנס לתוך הסערה של ברצלונה כרגע רק פוגע בו. אני מקווה שהקבוצה תשתפר יחד איתו בחצי השני של העונה.

מקורות:

אני חושב שאחרי ינואר יגמרו התירוצים. הוא עומד לקבל שחקן ב50 מיליון, שהוא בקשה אישית שלו, הוא יוכל להעלות כמה שחקני נוער שהוא חושב לבוגרת, והוא יצטרך להתחיל לנפק תוצאות. גם אם הסגל שיהיה לו זה לא הסגל של פפ, טיטו או לואיס אנריקה.

בינתיים זה נראה רחוק ממה שרצינו, ואם לא היו קוראים לו צ’אבי הוא לא היה מקבל 100 ימי חסד.

מה קורה בינואר?
מתבטל החוק שאפשר עד 3 שחקני מילואים?

כי הציפיה שלכם לא ריאלית.
שחקן ב50 מיליון לא שווה הצלחה. לחצי מקבוצות הליגה יש לפחות שחקן אחד ברמתו.
בגלל שהוא יוכל לשחק עם שחקן יותר מהליגה השלישית (שחקן נוער נוסף)? בגלל שחקן אחד נוסף בשווי 50 מיליון? בחייאת.

גם בינואר הוא יישאר עם קבוצה לא מספיק טוב למשהו מעבר למאבק על הטופ 4, וכל זה כשהוא בנקודת התחלה מאוד רעה לאותו מירוץ.

התירוצים ייגמרו אם שנה הבאה הוא ייכשל להגיע לטופ 4. בנתיים אם אתם רוצים לבנות משהו חדש אתם חייבים איזושהי המשכיות. בטח שלא עוד דף חדש.
אולי אם מדובר באיזה טן האח או פפ.

לא, אם גאבי, ניקו ואחרים יירשמו כשחקני בוגרת, אז הם לא ייחשבו יותר כשחקני מילואים/נוער, ותהיה אפשרות לתת הזדמנות ל-3 שחקנים אחרים בהרכב, כמו באלדה, אבדה ושות’.

אני מנחש שלזה התכוון טל.

לאף אחד לא אכפת מהטופ 4. שיפסיק לתת לפיקה אלבה ובוסקטס לשחק כל משחק 90 דקות קודם כל.

אני מסכים עם מה שגב כתב באופן כללי. אבל שמסתכלים על הרמה של הליגה ועל המרחק מהמקום הרביעי (אם אני לא טועה 2 נקודות). אז כן יש לי ציפיה שנגיע לשם. בטיס וראיו זה לא באיירן מינכן וליברפול… אם לא נסיים שם אני בהחלט ירגיש פיספוס.

גם עם הסגל הנוכחי, במיוחד אחרי שפאטי חוזר, אני חושב שמקום רביעי זה ריאלי ושלא להגיע לשם זה אכן כישלון. אין לי הרבה דרישות לצ’אבי העונה מבחינת תוצאות, אבל זו לדעתי דרישה אחת לגיטימית וחשובה.

סיטואציה הזויה לא? תחזרו 5 שנים אחורה ותספרו לכל הנוכחים שנתווכח אם מקום רביעי זה מטרה ריאלית והיינו חושבים שזו בדיחה

בגדול כן זה נחשב הזייה. אבל כל הנורות אזהרה היו למעלה. הרבה מאיתנו ניסו להזהיר ולהתריע, בפורום פה ובכללי בקהילה של האוהדים. אבל לא מעט מהאוהדים ובמיוחד הסוסיו בברצלונה בחרו להיות בנות יענה, לא סתם בנות יענה אלא פול טיים בנות יענה. להגיד שהכתובת הייתה על הקיר עם הניהול של צמד הפושעים זה האנדרסטיטמנט של המאה… וזה מה שהכי אוכל אותי במצב שלנו, זה לא גזירת גורל או ארוע שנקלנו אליו בגלל אי ברירה או המגיפה. המצב הזה היה יכול להימנע והיה מספיק הזדמנויות לסוסיו בברצלונה להציל את הקבוצה בזמן. מספיק שהיו מדיחים את ברתומאו לפני שלוש שנים בהצעת אי אמון של בנדיטו והיום לא היינו במצב הזה.

עד 2017 הניהול לא היה קטסטרופלי. עמדנו על יחס של 52% משכורות להכנסות וספורטיבית היינו אחת הקבוצות הטובות בעולם.
משהו קרה בעזיבה של ניימאר. רכישות כושלות מתוך פניקה, חידושי חוזה אסטרונומיים כדי ששחקנים אחרים לא יעזבו, ופרשיות מביכות מחוץ למגרש.
אם אני זוכר נכון, היו גם חילופים גדולים בהנהלה. אנשים שמבינים בכדורגל ובפיננסים הוחלפו על ידי יסמנים.
לברטומיאו לא לקח 10 שנים להרוס את המועדון אלא רק 3.

אתה באמת חושב שלהרוס מועדון כדורגל בסד"ג גדול כמו של ברצלונה זה עניין של כמה שנים של ניהול רע?

https://cruyffcast.com/2015/01/29/from-throne-to-gutter/

רוסל קיבל את אחד המועדונים הכי מצליחים בעולם הן מבחינה ספורטיבית והן מבחינה כלכלית ועכשיו משהו כמו עשר שנים אחרי אנחנו על סף פשיטת רגל ונלחמים על מקום רביעי בליגה ספרדית חלשה.

זה ברור שרוסל וברתומאו רכבו על הבסיס שלאפורטה האדיר בנה פה בעידן שלפניהם. רכבו ומצצו את הדם עד שהכל נגמר.

זה כל מה שאכפת לך? גובה משכורת? זה כל מה שהיה רע בברתומאו ורוסל? לא שחיתויות ? גניבה? באן על העברות שחטפנו? אינספור רכשים כושלים? ביזוי של אגדות עבר? שקרים? שוחד ושלמונים? חובות שהצתברו? עיסקת קטאר? עלילת הדם על לאפורטה בשביל להכשיר את עיסקת קטאר? הרשעה של ברצלונה בפלילים ובפעם הראשונה בתולדתיה? הרס עצום של לה מאסיה? החתמה של מאמנים כושלים? ביזיונות ספורטיבים למרות שיש להם את השחקן הטוב בעולם והכי גרוע מבחינתי השפלה פומבית של קרויף ולגרש אותו מושפל מהמועדון בראיון לתקשורת.

אני צריך להמשיך… או שזה מספיק לך, כי אני יכול להמשיך, לצערי יש לי מספיק ראיות מרשיעות למה ההרס לא התחיל ב2017 אלא ב2010 ביום שהמאפיונר הראשי, aka רוסל נבחר לנשיאות.

דרך אגב אני לא מתפלא שאוהד ריאל עשה לך לייק. גדולי אוהדי ברתומאו ורוסל היו כאלו. עליהם אני לא מתפלא. על נדב אני מאוד מתפלא.

אתה באמת לא מבין מה עברנו ?

זה הסיבה שאני ממשיך ומנדנד פה על ועדת חקירה שצריכה לקום. בשביל שאנחנו האוהדים באמת נבין עד כמה הביזה והאונס של רוסל וברתומאו היה לאורך ולרוחב . ויותר מזה, ההרגשה שלי, שועדת חקירה אפילו תגלה את מה שטל כתב פה לפני כמה שנים, שברתומאו ורוסל לא רק היו נשיאים כושלים אלא סוסים טרואינים. אני באמת מאמין בזה. ולהגיד את האמת, אני עד לפני כמה חודשים חשבתי שזה רק רשלנות וטיפשות. היום אני חושד שזה יותר גרוע.

זה הסיבה המרכזית, למה שאני כל פעם שאני כותב פה על החלאות שניהלו אותנו אני לא רק כותב ברתומאו לבד . אלא תמיד רוסל וברתומאו. אסור להשכיח או לקבור את הראש ממש באדמה ולחשוב שרוסל היה מחוץ לעסק. הוא גם היה יותר גרוע מבחינתי מברתומאו הנבלה. ברתומאו זה רק הפיון שלו. השליח שלו. הוא גם “בתקלה” מצא את עצמו בתור הנשיא בגלל שרוסל הסתבך בעבירות פליליות.

בשביל להבין את מה שאני מנסה להעביר פה, הלינק שהבאתי למעלה. הוא ארוך מאוד. אבל הוא מכסה רק את השנים של רוסל עד הקדנציה הראשונה של ברתומאו. הכתב אישום נגד רוסל וברתומאו הוא כל כך גדול שצריך לכתוב עליו בנפרד בכמה מאמרים.

מבין את הפליאה, אבל יש נקודה מעניינת במה שאמר דמיטרי. אומנם אפשר לייחס את הרס המורשת של קרוייף למחנה רוסל, אבל רוסל מעולם לא היה ידוע בהכרח כאיש עסקים מרושל או רע (עד הפיאסקו של עסקת ניימאר).

יש משהו בפאניקה פוסט ניימאר שגרמה להנהלה ללכת full retard כשזה נוגע להתנהלות מול חוזים שהם אלו שהביאו לקריסה הדרגתית ברמה הכלכלית של המועדון.

שלא תטעה משה, אף אחד לא מנקה את רוסל מהפשעים שלו, אבל הנקודה עליה מדבר דמיטרי היא מעניינת.

עיסקת ניימאר היתה מושחתת מהיום הראשון שהוא הגיע למועדון. להזכירך הורשענו בעבירות של מס על העיסקה הזאת (יותר נכון ברתומאו ורוסל הורשעו אבל הם השתמשו במועדון בשביל לחמוק מעונש) ומתנהל עדיין משפט בברזיל על זה. וזה רוסל. ניימאר זה “הבייבי” של רוסל. ברתומאו הוא פיון של רוסל. אני כותב פה הרבה שטויות ומזלזלים בי והכל . אבל בדבר אחד ואני כותב את זה מאוד בצער. הלואי שהייתי טועה בזה. וזה כל מה שכתבתי והזהרתי פה בעבר על רוסל וברתומאו הסתבר לדאבוני שצדקתי. אתה חושב שאני שמח על זה? הלואי שהיית היום צוחק עלי ושמח לאידי ,
. ואני עדיין זוכר טוב מאוד את האנשים שקראו לי ולאחרים שניסו להזהיר ולהתריע (קונספירטור מפונק חמוץ ועוד שמות גנאי) אני זוכר את השמות. כמה מהם עדיין כותבים פה, הם יכולים להזדהות.

רוסל ניהל את ברצלונה על הבסיס החזק של לאפורטה. ברור שזה לא קרה ביום אחד. זה אונס מתמשך של צמד פושעים שצריך לשבת בבית כלא רק על העבירות שהם עשו בתור נשיאים של ברצלונה (ושתיהם גם פושעים מחוץ לברצלונה)

מה שכתבתי למעלה לא מכון נגד שתיכם באופן אישי.… משהו שאני צריך לשחרר טיפה

בגלל זה אף פעם לא האשמתי את הסוסיו בניצחון הראשון שלו. אני יכול להבין אותם על זה, אני מאשים אותם שאחרי שהוא נבחר והוא התחיל להרוס את הקבוצה אז הם ישבו בבתים שלהם ואמרו שהכל בסדר… וזה רק מפונקים שמתלוננים ואנחנו זוכים באליפות וצמפיונס וזה שום דבר.

והנה איזה הפתעה, ממועדון שנלחם כל שנה על טראבל אנחנו מסיימים בתור מועדון שנלחם על חייו ומקום הרביעי. זה הסיבה והתוצאה. התחלה והסוף. אי אפשר יהיה לשקם את המועדון אם לא נבין את זה. גם לאפורטה ואנחנו בתור אוהדים.

כמה שזה ישמע נוראי מצידי, אבל הלוואי שכל הפשעים שלהם היו מסתכמים אצלנו רק “בגובה משכורת”. זה אפשר לשקם יחסית בקלות אבל שמועדון שלם נאנס ונבזז במשך עשר שנים אז זה התוצאה. וזה הבור העמוק שלנו.

לגביי ניימאר אני מסכים, ועל כן רשמתי “עד הפיאסקו בעסקת ניימאר”. לפני זה מדובר על האדם שהנחית את רונאלדיניו, והוא לא לחינם זכה להרבה אהדה מהסוסיוס על זה ולקח בחירות בפער הסטורי מהמתחרים.

מנגד, כשזה נוגע לחוזים, מאז המעבר של ניימאר המועדון הגיב בהיסטריה טוטאלית כשזה נוגע לרכש וחוזים. זו נקודת מפנה קשוחה לחלוטין.

הפער בינך לבין דימיטרי זו ההתייחסות לקונספט של “הרס המועדון” כמו שאני מכיר את הסגנון של דמיטרי, והקונטקסט הוא מדבר נטו על הבלאגן סביב החוזים והמשכורות, אתה משה מדבר על כל החבילה. זה הכל.

אף אחד לא אומר שאתה טועה, פשוט נקודת ההתייחסות היא אחרת.

זה משהו שאני צריך גם צריך להתיחס בנפרד.

לפני שאני ימשיך, אתה מבין למה הם נכנסו לפאניקה? ניימאר לא היה סתם רכש של רוסל. הוא היה הבייבי שלו והוא הביא אותו בשביל לגרש את מסי מהמועדון בזמנו. זה נשכח פה. אבל לוקאס רשנדה כתב על זה במאמר שלו למעלה.

ניימאר לא היה סתם רכש מברזיל. הוא היה רכש אסטרטגי שלהם, שהם הביאו בשביל למחוק את מורשת קרויף ולאפורטה מהמעדון באופן סופי… מה שהכשיל למזלנו את המזימה של רוסל, זה שרוסל הסתבך עם ממשלת ספרד וברזיל בגלל “נייקי” ונאלץ להתפטר (לא לפני שהוא משקר פעם נוספת ומעליל על האוהדים שהוא מתפטר בגללם כי הוא מרגיש מאוים מפניהם כולנו יודעים איפה הוא בילה כמה שנים אחרי…) ומסי הציל לברתומאו את התחת עם הטראבל הארור ההוא.

נ.ב אני מדגיש שזה לא נגד ניימאר באופן אישי (למרות הדעה שלי הסופר שלילית עליו) אלא נגד העיסקה של ניימאר.

אני ממש זוכר שהייתי חמוץ בעונה של הטרבל של אנריקה וכולם מסביבי צחקו עליי.
כבר בעונה ההיא היו לי חששות ממשיים לעתיד.

משה, אני דיברתי על המצב הפיננסי ועל הצלחות על המגרש, וה 10 שנים של ברטומיאו-רוסיי מתחלקות בבירור לשתי תקופות, לפני ואחרי העזיבה של ניימאר.
לא דיברתי על טוהר ונקיון הכפיים של ברטומיאו, הוא תמיד היה אותו דבר. אבל זה לא התבטא יותר מדי בחשבונות של ברצלונה.
יש הרבה אמת במה שכתבת, ויש הרבה דברים בהם אתה מערבב לפני ואחרי למרות שהדברים הרעים קראו רק אחרי.
אני לא המצאתי את 2017 כפרשת הדרכים. הקרדיט לא שלי. קראתי כמה וכמה ניתוחים של איך הגענו ל 1.4B חוב, וכמה פרשנים הראו את זה בעזרת מספרים. היינו יחסית בסדר עד 2017, ואחר כך הכל יצא משליטה.

שוב, אני מדגיש, אני מדבר על המצב הפיננסי בלבד. והקשר הישיר שלו להצלחות על המגרש.

כן, תראה לי. אני רואה ניתוח של דוחות פיננסיים עד 2017 והם לא ממש מצוינים, אבל לא יותר גרועים מרוב קבוצות הצמרת.
בבקשה אל תערבב בין זה לבין עסקאות מפוקפקות כמו קייריסון או הסתרת כספים כמו ניימאר, או על פרשיות שהרבו לנו תדמית. דבר איתי על כסף, כי אני דיברתי על כסף.

חילוקי הדעות ביננו, על איך הגענו לחובות האלו. נובעים מזה שאתה מנתח את הסוף . לכל תהליך יש התחלה.

החובות האלו הם התוצאה. שוב , אני ינסה לתת לך דוגמה:

נגיד בעולם אלטרנטיבי. אתה ממנה אותי ליושב ראש חברת גוגל העולמית. אין לי ניסיון ואני איש מאוד רע. ובוא נגיד גם שלחברת גוגל העולמית כל מערכות הבקרה והגנה שלה לא מתפקדות. כמה זמן מהיום שאני יתמנה להיות יושב ראש גוגל עד שהחברה תקרוס תחתי? שוב דיון תיאורטי ונגיד שאין לגוגל בקרה אפקטיבית נגד אנשים כמוני בדיוק כמו שלברצלונה לא היה שום מנגון הגנה אמיתי ומעשי נגד נגד צמד הנוכלים aka רוסל וברתומאו…

כנראה שלא ישימו לב למה שאני עושה בחברה עד שאני יצליח לגרום לגוגל לקרוס . בגלל נקודת ההתחלה שלי. גוגל היתה בילונארית בהתחלה, ואף אחד לא שם לב למה שאני עושה. מתי ישימו לזה סוף? ברגע שאני יצליח לגמור את כל הכסף של גוגל והיא תיכנס לחובות. אתה מבין, גוגל הדימיונית לא קרסה בגלל השנה שנתיים אחרונות שלי בחברה… אלא בגלל 10 שנות זדון שלי.

רוסל לא יכל להשלים את המשימה שלו ולהרוס את ברצלונה ישר שהוא נכנס כי היינו במצב כלכלי טוב שהוא נכנס. זה לקח לו זמן, ברצלונה התנהלה כמו ארגון פשע מהיום שהוא נכנס לתפקיד. ברור לי שאם תעשה ניתוח קר ואנליטי לנתונים אז אתה תגלה שלקח למועדון זמן להיכנס לחובות. בניתוח כזה, הוא מראה את התוצאה של התהליך הוא לא יראה לך את הדרך שהגענו ואת ההחלטות שגרמו לכך שברצלונה בסופו של אותו תהליך נכנסה לחובות.

אתה יכול להגיד לי ואולי אני יסכים איתך על זה, עזוב לא אולי , אני יסכים איתך, שהשנים האחרונות היו זרז לקריסה. שהם היו, וניקח מושג מהאקטואליה היומית, בוסטר גדול לקריסה. אבל לא נקודת ההתחלה. ואפילו לא נקודת האמצע.

יש בקרה נגד מקרים כאלה גם בגוגל וגם בבארסה.
בגוגל זה דו"חות כספיים שחייבים להגיש לנסד"ק כל רבעון. ובסוף כל שנה יש AUDIT מלא של חברת צד שלישי. כך שאם אתה מנהל גרוע ואיש רע, יש לך לכל היותר כמה חודשים.
בברצלונה גם יש AUDIT מלא כל שנה, ויש חוק שאם יש דוחו"ת שליליים שנתיים ברציפות, ההנהלה חייבת להיתפטר ויש בחירות. אתה יכול להגיד שברטומיאו בישל את הספרים, אבל בוא נראה רציניים, זאת עבירה פלילית קשה. רוסיי הלך לכלא בדיוק בגלל זה, רק במימדים הרבה יותר נמוכים.
כן, היו כנראה עבירות ובזבוזים על עמלות סוכנים, רכישות שחקנים מוזרות, פיצול רכישות כדי לא לדווח לסוסיוס וכו’. ואני בטוח שברטומיאו שם חלק בכיסו. אבל מדובר במיליונים בודדים, לא מזה הגענו לחוב כזה. ב 2017 החוב היה 645M, כ 10% יותר ממה שהיה ב 2011. היום הוא יותר מפי 2.
לא משה, הייתה נפילה חופשית מאז 2017. לפני זה היינו במצב כמו רוב קבוצות הצמרת, היום הרבה יותר גרוע.

דימטרי בשביל זה כתבתי ביקום אלטרטיבי… אני מנסה לתת לך דוגמה . תנסה להפעיל את הדימיון :slight_smile: ברור לי שבגוגל ביקום הנוכחי, יש בקרה. אני מנסה להדגים לך בצורה יותר טובה למה אני מתכון.

ואצלנו, בברצלונה הנוכחית יש באופן תיאורטי בלבד בקרה. באופן מעשי כל הבקרה וכל אמצי הפיקוח בזמן אמת קרסו לחלוטין . הפעם היחידה שתהליך הבקרה של המועדון שלנו לכאורה עבד זה היה כבר מאוחר מידי. אחרי שהם הרסו את המועדון. להזכירך ברתומאו נבחר בבחירות ושרד פעמיים אי אמון.